دوشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۶
کد مطلب : 95587

همیشه پای یک دولت قبلی در میان است

همیشه پای یک دولت قبلی در میان است

این روزها دولت یازدهم به جای آنکه در برابردزدی دو میلیاردی امریکا از اموال بلوکه شده ایران موضعی قاطعانه بگیرد سعی می‌کند که باز هم دولت قبل را مقصر ماجرا نشان دهد و به این ترتیب خود را از حمله منتقدانش در امان نگاه دارد.
روز گذشته ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی درباره روند توقیف بیش از دو میلیارد دلار از دارایی‌های ایران گفت: متاسفانه در دولت گذشته، هنگام خرید اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری‌های دلاری، سهل‌انگاری‌ شده، دقت کافی و احتیاط‌های لازم صورت نگرفته است.
وی ضمن اشاره به اینکه مبادلات دلاری (U-Turn) با جمهوری اسلامی ایران به صورت یک استثنا بر رژیم تحریم‌های دلاری آمریکا علیه ایران مجاز دانسته شده بود اظهار داشت متاسفانه دقت و احتیاط لازم در این مورد انجام نشده است.
رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه مسئولان دولت قبل باید این موضوع را مد نظر قرار داده، احتیاط لازم را به عمل می‌آوردند، افزود: متاسفانه در دولت گذشته به رغم هشدارهای دلسوزانه کارشناسان و مدیران بانک مرکزی مبنی بر پرهیز از سرمایه‌گذاری روی اوراق بهادار دلاری و اینکه این رفع ممنوعیت دائمی نیست، این اوراق را خریداری کردند و اینگونه زمینه تضییع حقوق ملت ایران را پدید آوردند.
از سوی دیگر اسحاق جهانگیری نیز با بیان اینکه در دولت گذشته یک بی‌تدبیری انجام گرفت، ادامه داد: در یک دوره‌ای تصمیم گرفتند بخشی از منابع بانک مرکزی با یک اوراقی در اروپا مدیریت شود که متاسفانه با بی‌تدبیری کامل (دولت قبل) ، دو میلیارد اوراق آمریکایی خریدند و این باعث شد آنها بتوانند به راحتی این دو میلیارد را مسدود کنند و بعد بگویند ما آن را مصادره کردیم.
این اظهارات درحالی عنوان می‌شود که افرادی که برطبل اعتماد به آمریکا تحت لوای برجام می‌کوبیدند حالا پس از دست‌اندازی آمریکایی‌‌ها به دارایی‌های بلوکه شده ایران به جای اذغان به اشتباه خود اینگونه فرا فکنی می‌کنند .
این در حالی است که دستگاه دیپلماسی و دولت باید پیگیر این دست‌اندازی دولتمردان آمریکایی‌ به دارایی‌های ایرانیان باشند و با شکایت در مراجع بین‌المللی باید پیگیر حقوق ملت ایران باشند تا به فرض حتی اگر این اشتباه در دولت گذشته رخ داده است نیز باردیگر اینگونه اتفاقات رخ ندهد.
آمریکایی‌ها با ادعاهایی که از پایه بی‌اساس است سعی دارند دارایی‌های مردم ایران را به نفع خود مصادره کنند و این درحالی است که دولتمردان ما در داخل به فرافکنی روی آورده‌اند.

جلوی مصادره اموال ملت را بگیرید
عضو کمیسیون بودجه مجلس به دولت توصیه کرد از همه ابزارها برای ممانعت از مصادره دو میلیارد اموال ملت از سوی آمریکا استفاده کرده و دست از مقصر جلوه دادن دولت قبل در این باره بردارد.
سیدسعید زمانیان دهکردی نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی، درباره توضیح معاون اول رئیس‌جمهور در مورد چرایی مصادره ۲ میلیارد از اموال و دارایی‌های ایران از سوی آمریکا گفت: آیا به این دلیل که این دولت یا آن دولت اشتباهی در یک معامله خارجی انجام داده‌اند باید بگذاریم تا آمریکا هر گونه خواست با اموال مسدودشده کشورمان بازی کند؟
وی بی‌تحرکی در قبال مصادره اموال کشور در خارج از کشور را شرم‌آور خواند و افزود: هر نهاد و شخص مسئولی در قوای سه‌گانه در برابر این اقدام آمریکایی‌ها کوتاه بیاید، به مردم خیانت کرده است.
زمانیان با یادآوری تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر غیرقابل‌اعتماد بودن آمریکایی‌ها گفت: دولت باید از همه ابزارهای قانونی خود برای ممانعت از مصادره ۲ میلیارد اموال ملت از سوی آمریکا استفاده کند و دست از توجیهاتی از قبیل مقصر جلوه دادن دولت قبل در این خصوص بردارد.
وی بر ضرورت برخورد قاطع با چپاول اموال ملت از سوی دولت‌های خارجی تأکید و خاطرنشان کرد: نباید به جای آن سعی در انداختن توپ در زمین دولت گذشته کرد؛ چراکه مردم چنین سخنانی را نمی‌پذیرند.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی، گفت: شأن یک معاون اول رئیس‌جمهور بالاتر از این است که در واکنش به غارت اموال ملت در خارج از کشور، به چنین دستاویزهایی متوسل شود.
زمانیان با تصریح بر اینکه دست دزد باید قطع شود نه‌اینکه با او مدارا شود، در بخش دیگری از این گفت‌وگو اظهار داشت: افکار عمومی به‌شدت منتظر نتایج عملی برجام است.
وی با اشاره به اینکه هنوز پول نفت وارد کشور نمی‌شود، بیان داشت:‌ پس از برجام نیز اموال حاصل از فروش نفت بلوکه شده و وارد کشور نمی‌شود و در حقیقت چیزی دست ما را نگرفته و برجام دستاوردی برای ما نداشته است.
فاطمه آلیا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز، با اشاره به اظهارات روز گذشته معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص بلوکه شدن ۲ میلیارد از دارایی‌های ایران توسط آمریکا گفت: اگرچه ما در دولت‌های مختلف شاهد این موضوع بوده‌ایم که مسئولیت مشکلات را به گردن دولت‌های قبل می‌اندازند اما این رویه در دولت فعلی به حدی رسیده که شوری آن بی‌نهایت شده است.
وی افزود: اینگونه اقدامات دولت فعلی که تقصیر هر مشکلی را به گردن دولت قبل می‌اندازد به یک لطیفه تبدیل شده و اگر رعد و برق و سیل بیاید مسئولیت آن را به گردن دولت قبل می‌اندازند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: چه دلیلی دارد که هر گاه ما شاهد بی‌احترامی و گستاخی از سوی دولت آمریکا هستیم برخی از مسئولین دولتی سعی دارند تا تقصیر آن را متوجه افرادی در داخل کنند و این رفتار مذمومی است.
آلیا خاطرنشان کرد: تا به کی مسئولین دولتی می‌خواهند در مقابل گستاخی‌های آمریکا بگویند که تقصیر خودمان بوده است، اقتدار ملی ایجاب می‌کند که در مقابل بیگانگان منسجم باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که دیوان عالی آمریکا ۲ میلیارد از دارایی ایران را سرقت کرده به جای اینکه همه تلاش‌ها متوجه دزد باشد برخی‌ها در مجموعه خانواده جمهوری اسلامی در حال ایجاد تفرقه هستند. در این شرایط باید شک و تردید کرد که آیا دشمنان ما با چند واسطه در برخی دولتمردان نفوذ نکرده‌آند؟
وی با بیان اینکه سؤال اینجاست که دولت ما در مقابل این اهانت جدید آمریکا نمی‌خواهد تصمیمی اتخاذ کند، افزود: آمریکا با مصادره ۲ میلیارد از دارایی ایران به بهانه نقش ایران در انفجار ۱۹۸۳ بیروت علاوه بر وارد کردن خسارت مالی به ایران به دنبال آن است تا این موضوع را القا کند که ایران در تمام جنایت‌هایی که رخ می‌دهد دست دارد و هر جنایتی که خود آمریکایی‌ها در سراسر عالم مرتکب شوند خسارت آن را از ایران خواهند گرفت.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: وقت آن رسیده که برخی از دولتمردان ما به خود بیایند. لبخند و مماشات دوره‌اش به سر آمده، تلفن زدن و پیامک فرستادن به مقامات آمریکایی و بالعکس زمانش گذشته است و امسال سال اقدام و عمل است و ماه عسل به پایان رسیده است و مردم هم متوجه شدند که برجام هیچ خاصیتی ندارد.
آلیا در پایان خاطرنشان کرد: بنا نیست که در دوره ۴ ساله یک دولت (دولت یازدهم) به دارایی‌های ۳۷ ساله کشور چوب حراج زده شود. چه کسی چنین اجازه‌ای را داده است. ملت چنین اجازه‌ای را به کسی نمی‌دهند.

اگر مشکل دولت قبل است چرا آن زمان ۲ میلیارد دلار غارت نشد
از سوی دیگر عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه جان کری که وزیر خارجه ما با او دست می‌دهد و عکس می‌گیرد رئیس دزدان اموال ایران است گفت: اینکه تحلیل‌های دولت در سیاست خارجی اشتباه از آب درآید، به منافع ملی ضربه وارد شود و امتیازات گسترده‌ به آمریکا داده شود و پول‌هایمان را نیز به غارت ببرند فاجعه است.
فؤاد ایزدی عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: اینکه خانواده‌ آمریکایی‌هایی که خارج از آمریکا کشته شده‌اند، بیایند از کشوری شکایت کنند و پول‌های متعلق به مردم آن کشور را تصاحب کنند، خلاف عرف بین‌المللی است.
وی افزود: افراد حقیقی در یک کشور حق ندارند از دولت کشور دیگری شکایت کنند و بانی این عرف بین‌الملل نیز خود آمریکاست، چون دولت آمریکا در کشورهای مختلف افراد بسیاری را کشته است، به همین خاطر این مسئله را مطرح کرده که نباید مردم یک کشوری بتوانند از دولت کشور دیگری شکایت کنند؛ چرا که در این صورت خود آمریکا بیش‌ترین ضرر را متحمل می‌شد.
این کارشناس مسائل آمریکا با تأکید به اینکه حکم دیوان عالی آمریکا خلاف روندی است که خود آمریکایی‌ها سال‌ها پیگیر آن بوده‌اند، گفت: البته دو نفر از اعضای همین دیوان نسبت به این پرونده رأی منفی داده‌اند، دلیل‌شان هم این بود که اگر در دعوای حقوقی، یکی از دو طرف دعوا در کنگره نفوذ داشته باشد، سیستم نباید به‌گونه‌ای عمل کند که کنگره به نفع یکی از طرفین قانون تصویب کند.
ایزدی با طرح این سوال که چرا امروز آمریکا به این فکر افتاده که اموال بلوکه‌شده ما را غارت کند، گفت: چرا آمریکا زمانی که دولت ما دو سال با آن مذاکره کرده، حسن‌نیت نشان داده، حتی بعضی دولتمردان ما نسبت به مقامات آمریکایی سخنان مثبتی بیان کردند و گفتند اوباما آدم باهوش و مؤدبی است و اینکه سعی در کاهش تنش با آمریکا دارند و امتیازات گسترده در حوزه هسته‌ای به آمریکا دادند و به دنبال بهبود روابط هستند، اقدام به غارت اموال ایران کرده است.
عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، اضافه کرد: جالب اینجاست که حکم دیوان عالی آمریکا در خصوص غارت اموال ایران، زمانی صادر می‌شود که وزیر خارجه ما در نیویورک است. این هم‌زمانی اتفاقی نیست، حاکمیت آمریکا به‌دنبال بی‌آبرو کردن، مسخره کردن و اهانت به مقامات کشور ما است.
وی افزود: نوع برخورد با مقامات ما این‌گونه است که انگار با ژنرال‌های یک کشور شکست‌خورده برخورد می‌کند و برای اینکه غرور این کشور شکست‌خورده را بیش‌تر بشکند، به مسئولین ما بیش‌تر اهانت می‌کند. یکی از شعارهای دولت یازدهم این بود که ژنرال‌های دیپلماسی را روی کار می‌آوریم، اما در عمل اتفاقی که افتاده، این است که به افراد در سطح بین‌الملل توهین می‌شود.
این کارشناس مسائل آمریکا در ادامه تصریح کرد: سوال اینجاست که ما دو سال چگونه با آمریکایی‌ها گفت‌وگو کردیم که آنان جرأت توهین پیدا کردند و هیچ ترسی نسبت به جمهوری اسلامی ندارند و هیچ دغدغه‌ای نسبت به پاسخ متقابل ایران ندارند.
ایزدی با اشاره به نقض‌های مکرر برجام توسط آمریکا، گفت: وقتی برجام به صورت متعدد از طرف آمریکا نقض شد، مسئولان دیپلماسی ما عکس‌العمل جدی نشان ندادند و گفتند ایمیل می‌زنیم و اینکه هیچ ایرانی را نباید تهدید کرد، چون او به شما ایمیل خواهد زد!
عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، خاطرنشان کرد: وقتی وضعیت سیاست خارجی ما را به این سطح کشاندند، خیلی نباید تعجب کنیم که طرف مقابل در برخورد با ما جری‌تر شود. علاوه‌بر این چون دولت، آینده سیاسی خود را به مذاکره و بهبود روابط با آمریکا گره زده، اقدام جدی و متقابلی در برابر بدعهدی‌های آمریکا و غارت اموال بلوکه‌شده ایران، از خود نشان نمی‌دهد.
وی در پاسخ به اینکه گفته شده غارت اموال ایران به خاطر بی‌احتیاطی دولت قبل است، گفت: متأسفانه دوستان می‌خواهند هر مشکلی که پیدا می‌شود را به گردن دولت قبل بیندازند، سوال این است که اگر دولت قبل این مشکل را داشت، پس چگونه در زمان آن دولت ۲ میلیارد دلار غارت نشد و امروز دولت آمریکا تصمیم به صادر کردن این حکم گرفته است.
ایزدی ادامه داد: اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران در همین دو سال گذشته از جمله نقض برجام و غارت اموال بلوکه‌شده، همگی به تأیید قوه مجریه آمریکا رسیده است. همین جان کری که وزیر خارجه ما با او دست می‌دهد و عکس می‌گیرد، رئیس راهزنان و دزدان اموال ایران است.
این کارشناس مسائل آمریکا با انتقاد از فروش آب سنگین ایران به آمریکا، گفت: چرا در همین هفته که آمریکا اعلام کرده می‌خواهد ۲ میلیارد دلار از اموال ایران را غارت کند، دولت می‌خواهد با حفظ روند گذشته، داشته‌های هسته‌ای کشورمان از جمله همین آب سنگین اراک را به آمریکا آن هم به قیمت ۸ میلیون دلار بفروشد. چرا دولت اصرار دارد این اهانت‌ها را بپذیرد، اما روند خود را تغییر ندهد.
عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، تأکید کرد: ما در حوزه هسته‌ای امتیازات گسترده‌ای دادیم و بر روی کاغذ امتیازات محدودی گرفتیم که در عمل نیز محقق نشد و علاوه بر آن پول‌های ما هم توسط آمریکا غارت شد، این روند اگر فاجعه در سیاست خارجی نیست، پس چیست؟
یزدی اضافه کرد: اینکه تمام تحلیل‌های دولت در حوزه سیاست خارجی اشتباه از آب درآید و در این بین به منافع ملی ضربه وارد شود و امتیازات گسترده‌ای به آمریکا داده شود، درحالی که پول‌هایمان را نیز آمریکا به غارت می‌برد، جز فاجعه، چیز دیگری است؟ ما نیاز به بازبینی در حوزه سیاست خارجی داریم.
وی با بیان اینکه دیپلماسی خواهش در مقابل آمریکا جواب نمی‌دهد، گفت: اینکه ما برجام را به گونه‌ای بنویسیم که در نهایت دست طرف مقابل باز باشد تا هر طور که خواست با آن برخورد کند، وزیر خارجه و رئیس بانک مرکزی ما مجبور شوند به نیویورک بروند و خواهش کنند که فلان امتیاز را به ما بدهید، پذیرفته نیست.
این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: البته آمریکایی‌ها هم نمی‌خواهند تیمی که اکنون در ایران سر کار است، زمین بخورد، به همین خاطر شاید چند شکلات نیز به اینان بدهد تا در دوره بعد انتخابات نیز حرفی برای گفتن داشته باشند، منتهی ساختار تحریم‌ها سر جایش قرار دارد و وضعیت فعلی ما این‌گونه است که ما به خسارت محض رسیده‌ایم.
درنهایت باید گفت؛ اینکه اساسا چقدر این مسئله به دولت قبل باز می‌گردد، موضوعی است که خود افراد آن دولت باید پاسخ دهند اما اگر مسئله آنها نیز اعتماد به آمریکا بوده این یک اعتماد بی‌جهت است و این نشان می‌دهد که هر دولتی چه احمدی‌نژاد و چه روحانی اگر به دشمن اعتماد کنند نتیجه‌ای جز ضایع کردن منافع کشور نمی‌گیرد.

https://siasatrooz.ir/vdcd5k0n.yt0kj6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

یعنی شما همچنان معتقدید دولت قبلی شاهکار کرده؟؟ دولتی با آنهمه فساد همچنان دولتی دوست داشتنی برای شماست؟
رئیس کل بانک مرکزی گفت: با وجود هشدارهای کارشناسان و مدیران بانک مرکزی مبنی بر پرهیز از سرمایه‌گذاری روی اوراق بهادار دلاری و اینکه این رفع ممنوعیت دائمی نیست، این اوراق خریداری شد.
پاسخ
از دولت قبلی که مدعی تدبیر نبود انتظاری نبود
اما از این دولت توقع بیشتری داشتیم