دوشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۷
کد مطلب : 94957
سیاست روز وضعیت بازار سرمایه در پسابرجام را بررسی می‌کند؛

خیز بازار برای پرواز

خیز بازار برای پرواز

روز گذشته شاخص کل بورس و اوراق بهادار در پایان معاملات با ۷۹۹ واحد افزایش، در رقم ۶۷ هزار و ۷۴۰ واحد قرار گرفت اما نکته جالب در این میان آن بود، علاوه بر این همه شاخص‌های بورس صعودی بودند به نحوی که شاخص قیمت(وزنی-ارزشی) ۳۰۱ واحد، شاخص کل (هم وزن) ۱۷۴ واحد، شاخص قیمت (هم وزن) ۱۴۷ واحد، شاخص آزاد شناور هزار و ۳۱۰ واحد، شاخص بازار اول ۷۱۵ واحد و شاخص بازار دوم نیز ۳۷۹ واحد رشد را تجربه کردند. اطلاعات موجود نشان می‌دهد که نمادهای فولاد، وبصادر، رمپنا، وبملت، وتجارت، فملی و کچاد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص‌های بازار سرمایه داشتند.
همچنین در معاملات دیروز در فرابورس، ۳۰۵ میلیون و ۳۷۰ هزار سهم به ارزش ۲ هزار و ۱۷۵ میلیارد و ۸۷۰ میلیون ریال داد وستد شد و شاخص فرا بورس (آیفکس) با صعود ۵.۶ پله‌ای به عدد ۷۳۳.۱۸ واحد رسید.بیشترین حجم معاملات دیروز بازار سهام مربوط به معامله ۳۳ میلیون و ۸۸۰ هزار سهم بانک دی و بیشترین ارزش معاملات به میزان ۵۳ میلیارد و ۷۹۰ میلیون ریال در اختیار ذوب آهن اصفهان بود.
کارشناسان بازارسرمایه با تحلیل‌های متفاوتی به این موضوع می‌نگرند و مدعی هستند این بازار در کف قیمتی راه خود را برای صعود از سر می‌گیرد.البته این نوع نگاه کارشناسان وابسته به عواملی است که در صورت مهیا شدن می‌توان امیدوار بود این بازار که ماهها روند نزولی را در پیش گرفته است باز هم به صعود دست یابد.

روند تحولی بازار سرمایه در راه است
فردین آقا بزرگی مدیر عامل شرکت کارگزاری بانک تات( سهام اندیشه برتر) درباره وضعیت بازار سرمایه پس از اجرای برجام، گفت: طی روند تصمیمات اقتصادی و فعل و انفعالات سیاسی که طی ۶ ماه گذشته در کشور صورت گرفت، برآیند خوبی را می‌توان برای بازار و ایجاد جذابیت بیشتر برای سرمایه گذاران و سرمایه‌های آنان در بازار پیش بینی کرد.
وی معتقد است اجرایی شدن برجام و تاثیرات آن بر اقتصاد کشور از ماهها پیش مدنظر متولیان بازار بوده و این گروه براین اعتقاد بودند با اجرایی شدن آن،بازار سرمایه شرایطی را تجربه خواهد کرد که می‌تواند آن را از شرایط رکودی به سمت صعود پیش ببرد.مدیر عامل شرکت کارگزاری بانک تات از جمله این افراد است که چشم انداز خوبی را برای بازار سرمایه پس از اجرای برجام پیش بینی می‌کند و مدعی است شرکت‌های این بازار در بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت روند تحولی را در پیش خواهد گرفت.
به گفته وی اثرات اجرایی شدن مفاد برجام و رفع تحریم‌ها را باید در بازارهای مختلف و ابعاد کلان اقتصادی مورد نظر قرار داد و تاثیر آن بر بازار سرمایه هم یکی از این ابعاد است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: یکی از مباحث مهم در خصوص تاثیر برجام بر کلان اقتصادی، جذب سرمایه‌ داخلی و خارجی در مسیر تولید است که می‌تواند محرک مناسبی برای خروج اقتصاد از رکود و ایجاد اشتغال در کشور باشد.
وی در ادامه با اشاره به این که سیستم بازار پول در حال ساماندهی شدن است، گفت: اقداماتی که از سوی بانک مرکزی در حال انجام است، روند مطلوبی را طی می‌کند به طوریکه نرخ بهره بانکی در حال کاهش است تا شرکت‌های تولیدی بتوانند از تسهیلات بانکی بهره‌مند شده و سرمایه گذاران با اطمینان خاطر وارد بازار سرمایه شوند.
آقابزرگی ادامه داد: به نظر می‌رسد چشم انداز مناسبی را پیش رو داریم و به سرعت در بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت شرکت‌ها روند تحولی را طی می‌کنند.
مدیر عامل شرکت کارگزاری بانک تات( سهام اندیشه برتر) اضافه کرد: در کوتاه مدت شرکت‌ها با انعقاد قرارداد با سرمایه‌گذاران خارجی سود مورد نیاز خود را به دست خواهند آورد و وضعیت سهم بیش از پیش بهبود می‌یابد.
وی خاطر نشان کرد: در میان مدت نیز با اخذ تصمیمات اقتصادی که توسط دولت برای سرمايه‌گذاري، ظرفیت تولید کارخانه‌ها احیا شده و امکان صادرات و مراودات بین‌المللی بیش از پیش افزایش پیدا می‌کند. آقا بزرگی یادآور شد؛ در بلندمدت نیز که ترکیبی از تحولات کوتاه مدت و میان مدت است، شاهد تحولات گسترده در بازار سرمایه هستیم.

تغییرات در سیاست‌های کلان اقتصادی با اهرم بازار سرمایه
از سوی دیگر مدیر عامل شرکت کارگزاری آتی ساز بازار با در نظر داشتن شرایط کنونی بازار سرمایه مدعی است ایجاد تغییرات در سیاست‌های کلان اقتصادی با اهرم بازار سرمایه و هدایت هدفمند منابع موجود در بازار در صورتی که روند درستی را در اجرا پیش بگیرد ؛می تواند نتایج اثر بخشی را در اقتصاد و به تبع آن بازار سرمایه داشته باشد.
حامد مهرجو مدیر عامل شرکت کارگزاری آتی ساز بازار در خصوص تغییر سیاست‌های کلان اقتصادی و اینکه تا چه حد در برون رفت از شرایط فعلی بازار سرمایه اثرگذار است، گفت: به نظر می‌رسد سیاست‌های کلان اقتصادی سال آینده دولت عمدتاً بر خروج از رکود و ایجاد رونق در بازار و بطور خاص بازار مسکن و خودرو در نظر گرفته شده است.
وی افزود: با توجه به تلاش‌های چند ساله دولت در جهت کاهش نرخ تورم و یک رقمی کردن آن در ماه اخیر، به نظر می‌رسد این سیاست‌ها می‌تواند مجدداً افزایش تورم را به همراه داشته باشد و دولت سعی می‌کند تا حد ممکن از این تاثیر تورمی خودداری و جلوگیری کند.
مدیر عامل شرکت کارگزاری آتی ساز بازار تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی بازار سرمایه، به نظر می‌رسد تغییرات ایجاد شده در سیاست‌های کلان اقتصادی با اهرم بازار سرمایه و هدایت هدفمند منابع موجود در بازار به صورت بهینه همراه باشد و می‌تواند در صورت اجرای صحیح، نتایج مثبت اقتصادی برای کشور و بازار سرمایه به همراه داشته باشد.
مهرجو درباره رفع تحریم سوئیفت و تاثیرآن براقتصاد و به خصوص بازار سرمایه و بورس، گفت: با توجه به حجم مبادلات مالی خارجی شامل واردات مواد اولیه و مصنوعات از سایر کشورها و صادرات محصولات و مواد اولیه به کشورهای دیگر، رفع تحریم سوئیفت مسلماً نقش موثر بر رونق فعالیت‌های مالی بین‌المللی داشته و به رونق هر چه بیشتر بازار سرمایه و بورس کمک کند.
وی با اشاره به تأثیر برداشته شدن تحریم سوئیفت بر بانک‌ها گفت: عمده ترین تأثیر این مسئله بر روی بانک‌هایی که بیشترین تعداد شعبه خارجی را دارند و به تبع رفع این محدودیت شاهد اثرات مناسب و مستقیمی در سودآوری آنها خواهیم بود ضمن اینکه به واسطه حل و فصل مسئله سوئیفت دریافت و پرداخت‌ها در حوزه بین‌المللی با ایمنی بیشتری انجام خواهد شد.
مهرجو خاطر نشان کرد: طبیعتاً افزایش سودآوری بانک‌های ذکر شده می‌تواند موجب افزایش اقبال و رشد قیمتی سهام گروه بانکی شود و به نظر می‌رسد در صورت تحقق این مسائل شاهد جهش یکباره حجم و ارزش معاملات این گروه باشیم.

https://siasatrooz.ir/vdcd5n0n.yt0ok6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی