پنجشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۲:۴۸
کد مطلب : 96487
شاخص بورس در روز تغییر رسمی رئیس خود بالا کشید

شگفتانه تالار شیشه‌ای

شگفتانه تالار شیشه‌ای

روز گذشته و همزمان با تغییرات در سطح رئیس جدید سازمان بورس، شاخص تالار شیشه‌ای تهران برخلاف انتظار افزایش یافت.
۱۹ ماه پس از ریاست فطانت در سازمان بورس، حالا سومین رئیس این سازمان در دولت روحانی از امروز کار خود را آغاز خواهد کرد و فعالان بازار سرمایه منتظر اجرای ماموریت‌های جدید شاپور محمدی هستند.
بازار سرمایه کشورمان که این روزها اوضاع چندان مناسبی ندارد و بی‌مهری‌ها و بی‌توجهی‌ها به آن اوج گرفته؛ اینبار شاهد تغییرات مدیریتی است، تغییراتی که شاپور محمدی معاون اقتصادی وزیر اقتصاد را به سازمان بورس بُرد و محمد فطانت را پس از ۱۹ ماه فعالیت در بازار سرمایه کنار گذاشت.
بورس کشورمان طی چند سال اخیر به بیماری تبدیل شده که هر طبیبی یک دارو برای آن تجویز می‌کند، اما به جای اینکه وضعیت این بیمار بهبود یابد، هر روز حالش وخیم‌تر می‌شود و درمان‌های مقطعی هم نمی‌تواند بهبودی در آن ایجاد کند. حال این‌بار طیب‌نیا با تغییر رئیس سازمان بورس به نظر می‌رسد که قصد دارد، جانی تازه با بازار سرمایه ببخشد و تحرکی دوباره را برای آن ایجاد کند.
در دولت روحانی این دومین‌باری است که رئیس سازمان بورس تغییر می‌کند و پس از علی صالح‌آبادی که از زمان دولت دهم همچنان در بورس فعالیت می‌کرد، محمد فطانت در آذرماه سال ۹۳ به سازمان بورس رفت. فطانت در حالی وارد بازار سرمایه شد که اوضاع بورس چندان مطلوب نبود، البته طی این مدت نیز بورس نتوانست روند مثبتی را تجربه کند و دیگر از آن جهش‌ها و شتاب‌های دائمی خبری نبود و فقط در چند مقطع بورس جهشی مثبت و چشمگیر داشت، اما در اغلب موارد سردی خود را به فعالان بازار منتقل می‌کرد.
بورس تهران دیروز شاهد حمایت حقوقی‌های سنتی بازار بود، شاخص کل بورس با ۷۲۴ واحد افزایش به ۷۶ هزار و ۲۲۵ واحد رسید. شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات دیروز بورس تهران چهارشنبه ۶ مردادماه ۹۵، با ۷۲۴ واحد افزایش به رقم ۷۶ هزار و ۲۲۵ واحد رسید.
شاخص کل هم‌وزن نیز با ۸۵ واحد افزایش عدد ۱۴ هزار و ۵۸ واحد را برای خود ثبت کرد. شاخص سهام آزاد شناور اما با افزایش ۶۶۰ واحدی عدد ۸۵ هزار و ۵۳۵ واحد را به نمایش گذاشت.
شاخص بازار اول نیز در حالی با افزایش ۶۲۴ واحدی عدد ۵۳ هزار و ۷۶۹ واحد را برای خود ثبت که شاخص بازار دوم با ۸۹۹ واحد افزایش به عدد ۱۶۴ هزار و ۱۷۱ واحد رضایت داد. دیروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) با افزایش ۳ واحدی عدد ۷۹۹ واحد را برای خود ثبت کرد.
براساس این گزارش دیروز معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت مخابرات ایران با ۱۰۶ واحد، ملی صنایع مس ایران با ۷۲ واحد و پالایش نفت بندرعباس با ۶۸ واحد افزایش بیشتری تاثیر مثبت را در برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.
در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت ایران خودرو با ۱۱ واحد، ایران ترانسفو با ۱۰ واحد و ماشین‌سازی اراک با ۸ واحد کاهش، بیشترین تاثیر منفی را بر محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.
به گزارش فارس،‌ ارزش کل معاملات دیروز بورس تهران به بیش از ۲۳۲ میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از ۹۱۴ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۶۵ هزار و ۶۴۳ نوبت داد و ستد بود.
طی معاملات دیروز نماد معاملاتی شرکت‌های مارگارین، پتروشیمی خارک، کارخانجات قند قزوین، بانک انصار، کابل البرز، بهنوش ایران، تولید گاز لوله، کف، احیای صنایع خراسان، صنایع بسته‌بندی مشهد، عمران و توسعه شاهد، ریل‌پرداز سیر، پتروشیمی امیرکبیر، بالاست، بازرگانی و تولیدی مرجان‌کار از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و تنها نماد معاملاتی اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن در نماد تسه ۹۳۰۵ به دلیل پایان مدت اعتبار متوقف شد.
همچنین دیروز در نماد پالایش نفت اصفهان ۴۳ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۱ میلیارد تومان کد به کد شد. در نماد معاملاتی گسترش صنایع انرژی آذراب اما دیروز ۱۶ میلیون سهم به ارزش بیش از ۴ میلیارد تومان کد به کد شد.
معاملات درون‌گروهی دیروز در نماد ایران ترانسفو نیز امروز به کد به کد شدن اندکی بیش از ۱۰ میلیون سهم به ارزش کمتر از ۱۵ میلیارد تومان انجامید.
در صنایع فولاد آلیاژی یزد، سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی و پتروشیمی مبین نیز به ترتیب هر یک ۵ میلیون سهم به ارزش بیش از یک میلیارد تومان، ۹۰۰ میلیون تومان و ۱.۵ میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده میان کدهای درون گروهی دست به دست شد.
براساس این گزارش دیروز همزمان با معارفه رئیس جدید سازمان بورس به هیات مدیره این نهاد خود انتظام بازار سهام شاهد حمایت دسته جمعی حقوقی‌های سنتی بازار برای سبزپوش ماندن شاخص‌های منتخب بورس بود. بازاری که هرچند عمق معاملات سهام آن چنگی به دل نمی‌زند، اما نشان می‌دهد که برای بزرگان بازار سهام این روزها معنای دیگری دارد.
دیروز در نماد معاملاتی مخابرات ایران سهامدار عمده در روندی متعادل توانست از طریق بازارگردانی قیمت این سهم شاخص‌ساز را در دامنه نوسان مثبت قیمتی رنج کنند، هرچند که حجم معاملات این سهم اندکی بیش از ۶ میلیون سهم رسید. در تاپیکو نیز دیروز بازارگردان سهامدار عمده برای متعادل کردن قیمت این سهم در روندی متعادل تا میانه دامنه نوسان مثبت قیمتی به تکاپو افتاد.
همین وضعیت در «وصندوق» نیز تکرار شد، به طوری که این سهم دیروز از طریق بازارگردان سهامدار عمده خود شاهد متعادل شده قیمت سهام در دامنه نوسان مثبت قیمتی بود.
در گروه خودرویی‌ها اما دیروز زامیاد تا صفر تابلو شاهد حمایت حقوقی خود همزمان با تقویت تقاضا در این سهم بود. همچنین در سرمایه‌گذاری خوارزمی نیز سهامدار عمده متقاضی ۷۷ درصدی این سهم در روند معاملات این شرکت برای هماهنگ شدن قیمت سهم در دامنه نوسان مثبت قیمتی بود.
حمایت بازارگردان در فولاد مبارکه نیز دیروز مانع از ریزش قیمت این سهم از نوسان مثبت شکل گرفته در حول و حوش قیمت پایانی آن شد.
درنهایت در ملی صنایع مس ایران نیز حقوقی‌ها با تقاضای بیش از ۶۴ درصدی در حالی نظاره‌گر روند متعادل معاملات این سهم بودند که قیمت این سهم در دامنه نوسان مثبت قیمتی متعادل شد.
دیروز بازار سهام بازاری متعادل و کم حجم بود که با حمایت حقوقی‌ها به ویژه از سهم‌های شاخص‌ساز و پیشرو توانست شاخص کل ۷۶ هزار واحدی را دوباره تجربه کند. بازاری که این روزها بازیگران حرفه‌ای آن بر روی دارویی‌ها و پالایشی‌ها و برخی تک سهم‌ها همچنان نظر مثبت دارند.

شاپور محمدی خبر داد: تدوین طرح راهبردی محوریت بورس در تامین مالی کشور
رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار در این جلسه با اشاره به روند تغییرات انجام شده در بازار سهام در دو روز گذشته گفت: کاهش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و بحث‌های مالیاتی از جمله مواردی است که فطانت در ۲۰ ماه فعالیت خود بر ریاست سازمان بورس برای رفع مشکل آنها زحمات زیادی کشید.
شاپور محمدی افزود: هم‌اکنون یک طرح راهبردی بازار سرمایه تهیه و به رئیس جمهور ارائه شده است که در صورت تصویب و اجرایی شدن، در محوری شدن بورس در تامین مالی اقتصاد کشور بسیار مهم و حائز اهمیت خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بازار سرمایه به عنوان یک نهاد تنزیل‌گر در سطح کلان اقتصادی جای خود را پیدا کرده است اظهار داشت: بازار بدهی یکی از تحولات دوران فعالیت فطانت است که بر این اساس دولت، سال گذشته موفق به انتشار ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق بدهی شد که تحول بسیار بزرگی بشمار می‌آید.
رئیس جدید سازمان بورس افزود: گسترش سایر ابزارها در بورس از جمله انتشار صکوک به ارزش ۵۰۰ میلیارد تومان نیز در این مدت، اقدامی قابل توجه است که با مشکلات فراوان به ثمر رسید و کار سختی بود. به علاوه اینکه ابزارهایی چون اختیار خرید و فروش استقراضی و خرید اعتباری نیز با تلاش ارکان‌های بازار در این سال‌ها به ثمر رسیده است.

محمد فطانت مطرح کرد: در بدترین شرایط بازار سرمایه رئیس بورس شدم
رئیس پیشین سازمان بورس گفت: در بدترین شرایط به بورس وارد شدم و حالا که بازار سرمایه به تعادل رسیده از آن خارج می‌شوم.
محمد فطانت گفت: بر این اساس می‌توان مشاهده کرد که همه افرادی که در سال‌های گذشته در بدنه این سازمان و در این دانشگاه فعالیت داشته‌اند، نتیجه کارشان در رشد بورس و بازار سرمایه نسبت به سایر بازار‌ها قابل مشاهده و توجه است.
وی افزود: سابقه فعالیت‌های بنده نشان می‌دهد، مواردی که تاکنون در آن فعالیت داشته ام مرتبط با مسائل اقتصادی و بانکی در کشور بوده است و بررسی وضعیت ورود و خروج بنده به ادارات و سازمان‌های مختلف نشان می‌دهد در بدترین شرایط به سازمان‌ها ورود کرده‌ام و زمانی که وضعیت آن سازمان به تعادل رسیده از آن خارج شده‌ام.
فطانت افزود: بر این اساس نیز زمانی که بنده به سازمان بورس ورود کردم وضعیت بازار سرمایه کشور مناسب نبود و یکی از دغدغه‌های اصلی فعالین بازار نیز موضوعی مانند بازگشایی نماد پالایشگاهی‌ها در بورس با تمام حواشی بود که همگان بر این باور بودند که این اتفاق موجب ریزش ۱۱ هزار واحدی شاخص می‌شود.
وی گفت: بررسی شاخص بورس از زمان حضور بنده در سازمان بورس تاکنون بجز مقطع بازگشایی پالایشی‌ها نشان از تعادل و حرکت در خطی صاف دارد که در دوران پسابرجام روند حرکتی شاخص بورس صعودی نیز شد.

https://siasatrooz.ir/vdcd5o0n.yt09j6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی