جمعه ۴ آذر ۱۳۹۰ - ۲۰:۲۵
کد مطلب : 69676

وحدت حماس و فتح براي تقسيم كار مبارزه

روز سوم آذر خالد مشعل و محمود عباس در مصر با يكديگر ملاقات كردند و بر سر اجرايي كردن توافقات ۷ ماه قبل دو جنبش...

روز سوم آذر خالد مشعل و محمود عباس در مصر با يكديگر ملاقات كردند و بر سر اجرايي كردن توافقات ۷ ماه قبل دو جنبش حماس و فتح،‌ به تفاهمات تازه‌اي دست يافتند. آنان بعد از مذاكره گفتند كه اختلافات خود را کاهش داده‌اند. طرفین همچنین با آزادی زندانیان سیاسی از زندان‌های هر دو جناح موافقت کرده‌اند. محمود عباس و خالد مشعل در قاهره اعلام کردند که اهداف سیاسی مشترکی را دنبال خواهند کرد و عباس پس از دیدار با خالد مشعل گفت: «میان ما هیچ اختلافی وجود ندارد. ما، به عنوان دو شریک، بر پایه مسئولیتی تقسیم شده با یکدیگر همکاری می‌کنیم.»
خبرگزاري‌ها از خشم رژیم صهیونیستی از وحدت سیاسی تشکیلات خودگردان فلسطینی و جنبش حماس خبر دادند و خاطرنشان کردند که پس از توافق محمود عباس و خالد مشعل در قاهره، سخنگوی نتانیاهو از نزدیکی فتح و حماس انتقاد کرده و گفته است که: «فلسطین از دست رفت»! وی گفت که «این وحدت، تاثیر جدی بر آینده مردم فلسطین و چشم‌انداز صلح خواهد داشت». خشم اسرائیل بیشتر ناشی از آن است که به‌گفته «صالح البرداویل» یکی از اعضای پیشین حماس، این سازمان حتی در صورت حضور در دولت وحدت ملی فلسطینی، حاضر نخواهد شد اسرائیل را به رسمیت بشناسد.
واقعيت اين است كه هم سازمان آزاديبخش فلسطين و هم سازمان حماس – و حتي سازمان جهاد اسلامي فلسطين- نمايندگان بخشي از مردم فلسطين هستند كه بر سر مبارزه و شيوه رسيدن به هدف،‌ با يكديگر اختلاف ديدگاه دارند. اگر از منظر هر كدام از اين دو سازمان به واقعيت موجود فلسطين بنگريم،‌ ممكن است اختلافات زيادي ميان آنان موجود باشد اما يك چيز غيرقابل انكار است و آن تعلق خاطر هر دو سازمان به تشكيل كشور فلسطيني در صورت امكان در تمامي سرزمين فلسطين است. اكنون سازمان آزاديبخش فلسطين به نماد ديپلماسي مردم فلسطين و سازمان حماس به نماد مبارزه مسلحانه و مقاومت اين مردم مبدل شده‌اند. در عمل نه مبارزه بدون ديپلماسي شدني است و نه بدون قدرت نظامي و مقاومت،‌ مي‌توان ديپلماسي فعالي داشت. هر كدام از اين دو بازوي مبارزه بدون ديگري،‌ ناتوان و ناقص است و به همين دليل همكاري و همراهي اين دو سازمان با يكديگر در مورد تشكيل دولت مشترك و كم كردن تعارضات دروني مردم فلسطين، يك ضرورت مبارزه است. آنان بايد تقسيم كار كنند و هر كدام وجهي از توان مردم فلسطين را به نمايش بگذارند.
متاسفانه در گذشته به دليل نداشتن تفاهم ملي،‌ اين دو نيرو در يك مسير به كار گرفته نشد. نشانه آن همين زندانياني است كه از دو گروه در زندانهاي يكديگر وجود دارند و اين در حالي است كه هزاران فلسطيني ديگر در زندانهاي رژيم اشغالگر قدس هستند و براي آزادي آنها هم بايد مبارزه شود. تفاهمات ميان خالد مشعل و محمود عباس با توجه به وضعيت منطقه بخصوص اوضاع مصر،‌ بسيار مهم است و مي‌تواند قدرت مذاكره كنندگان فلسطيني را افزايش دهد. حماس قدرت بزرگي در جبهه فلسطيني است و قدرت نظامي اين سازمان مي‌تواند قدرت ديپلماسي و مذاكره را مضاعف كند. اين نيرو بايد آگاهانه مورد استفاده قرار گيرد. محمود عباس بدون مقاومت حماس،‌ هرگز نمي‌توانست شاهد عقب‌نشيني حتي جزئي اسرائيلي‌ها باشد. آنان مديون مقاومت حماس در غزه هستند اگر امروز شاهد به رسميت شناخته شدن دولت فلسطين در يونسكو هستند. در آينده هم اگر كشور فلسطين در سرزمين ۱۹۴۸ تشكيل شود، باز هم بايد آن را حاصل مقاومت حماس و وحدت جناحهاي مختلف فلسطيني بدانند. تنها با همين توان مقاومت و نيز ديپلماسي فعال – و نه منفعل- است كه مي‌توان دنيا را تسليم خواسته‌هاي خود كرد و كشورهاي ديگر و نيز سازمانهاي بين‌المللي را وادار به برگزاري يك انتخابات سراسري در فلسطين نمود و موجوديت اسرائيل را در معرض چالش قرار داد. حماس با فتح،‌ يعني وحدت مقاومت و ديپلماسي و طبيعي است كه اسرائيلي‌ها بايد از اين وحدت و تقسيم كار خشمگين باشند.

علي اشرفي

https://siasatrooz.ir/vdcd9909.yt0n56a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی