دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۵
کد مطلب : 93886

بشردوستي و قانون‌مداري گزينشي

در روزهاي اخير فضاي رسانه‌اي جهان در يک محور اصلي معطوف است و آن ورود روسيه به عرصه جنگ با داعش در سوريه است...

در روزهاي اخير فضاي رسانه‌اي جهان در يک محور اصلي معطوف است و آن ورود روسيه به عرصه جنگ با داعش در سوريه است. روسيه که تهديدات تروريستي را در مرزهاي خود احساس مي‌کند. روزهاي اخير بر مشارکت و همکاري با جبهه مقاومت عليه تروريستها افزوده و مستقيما به سوريه وارد شده است. تا با هماهنگي ارتش اين کشور زمينه نابودي گروه‌هاي تروريستي را فراهم سازد. نکته قابل توجه در قبال تحولات سوريه، تحرکات و فضاسازي‌هاي کشورهاي غربي است که بار ديگر دوگانگي و تناقض‌هاي رفتاري آنان را آشکار مي‌سازد. مقامات کشورهاي غربي در مواضع خود در قبال حضور روسيه در نبرد سوريه با تروريسم، چند کليدواژه دارند.
نخست آنکه ورود روسيه را امري غيرقانوني عنوان و خواستار رعايت اصول و قوانين بين‌المللي از سوي روسيه شده‌اند. دوم آنکه غرب ادعاي لزوم حمايت از غيرنظاميان را مطرح و ادعا مي‌کنند که مسکو بايد صرفا با داعش مقابله کند. جالب توجه آنکه آنان ادعاي نگراني از حمله روسيه بر سني‌ها را مطرح مي‌سازند. آنان با اين ادعا برآنند تا به حملات سوريه به تروريستها رنگ و بوي ديني دهند و با اين ادعا ضمن اهميت‌زدايي از حضور روسيه در مبارزه با تروريسم به تقابل دروني جهان اسلام دامن زده و بحران‌هاي جديدي در منطقه ايجاد نمايند.
جذب نيرو براي گروه‌هاي تروريستي در لواي مقابله با آنچه حمله روسيه به اهل سنت مي‌نامند از اهداف اصلي و کلان کشورهاي غربي را تشکيل مي‌دهد. آنها ادعاي لزوم رعايت حقوق بشر را مطرح مي‌سازند. اين ادعاها در حالي مطرح مي‌گردد که در باب آن چند نکته قابل توجه است.
اولا در طول ۴ سال و نيم اخير کشورهاي غربي و متحدان منطقه‌اي آنان گروه‌هاي تروريستي را ايجاد و از آنان حمايت کرده‌اند که محور آن را نيز کشتار مردم سوريه تشکيل داده است. در همين حال همين کشورهاي غربي از تروريستها در يمن حمايت و اين کشور را ويران ساخته‌اند.
ثانيا اگر کشورهاي غربي صادقانه به فکر حقوق بشر و نيز اجراي قانون مي‌باشند چگونه است که در برابر اقدام شوراي همکاري خليج‌فارس که بدون مجوز به يمن حمله نمود سکوت کردند. ادعاي شورا آن بود که به درخواست منصور‌هادي رئيس‌جمهور يمن اين حملات را صورت داده‌اند در حال آنکه وي از سمت خود استعفاء داده و اصلا رئيس‌جمهور نمي‌باشد. نکته مهم آنکه اسد رئيس‌جمهور سوريه با ۸۸ درصد آراي مردمي انتخاب شده و رئيس‌جمهور قانوني است و حق دعوت از هر کشوري براي کمک به برقراري امنيت را دارد.
ثالثا در حملات ائتلاف ضد يمن غيرنظاميان کشتار و زيرساختار يمن نابود گرديده است. سازمانهاي بين‌المللي بارها نسبت به وضعيت بحراني در اين کشور هشدار داده‌اند. چگونه است که غرب در برابر اين همه جنايت سعودي در يمن سکوت کرده و هنوز عمليات ضد تروريستي روسيه در سوريه آغاز نگرديده ادعاي نگراني از جان غيرنظاميان و زيرساختار سوريه را مطرح مي‌سازند. اين نوع رفتارهاي دوگانه غرب نشانگر نگاه كاسبكارانه آنان است که براي منافع شخصي و نه براساس قانون و بشر دوستي در قبال تحولات جهاني موضع مي‌گيرند چنانکه حضور روسيه در عمليات ضد تروريسم را محکوم و ضدبشري دانسته و جنايات سعودي در يمن را مجاز و اقدامي بشردوستانه عنوان مي‌دارند.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdcd9j0n.yt0sj6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی