شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۱ - ۲۰:۱۵
کد مطلب : 75516
سكوت سازمان ملل سرانجام شكسته شد

اعتراف عفو بين الملل به نسل‌كشي مسلمانان در ميانمار

اعتراف عفو بين الملل به نسل‌كشي مسلمانان در ميانمار

سرانجام پس از ماه‌ها سكوت، سازمان عفوبین الملل در گزارشی درباره خشونت علیه مسلمانان میانمار نوشت: هم نیروهای دولتی و هم بودائیان تندرو مسلمانان روهینگیا را هدف خشونتهای خود قرار می‌دهند.
سازمان عفو بین الملل اعلام کرد که درحالیکه ۶ هفته از برقراری حالت اضطراری از سوی دولت در غرب میانمار می‌گذرد، اما خشونت‎ها علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار همچنان ادامه دارد.
براساس گزارش سازمان عفوبین الملل، مسلمانان تحت کشتار، شکنجه، سوء استفاده جنسی و جسمی قرار دارند.این درحالیست که سخنگوی دولت محلی ایالت راخین در غرب میانمار خشونت‌های خونین در میانمار که از ماه ژوئن آغاز شده است را جانبدارانه خواند.
سازمان عفو بین الملل در گزارش خود هر دو گروه نیروهای دولتی و بودائیان تندرو را متهم به خشونت علیه مسلمانان روهینگیا کرد.
"بنیامین زاواکی" محقق سازمان عفو بین الملل مستقر در بانکوک گفت: بدترین خشونت‌ها در ایالت راخین اواخر ماه گذشته شروع شد و مستقیما مسلمانان روهینگیا را مورد هدف قرار داده است.
وی تاکید کرد که این خشونتها یکجانبه است و به طور معمول مسلمانان قربانیان اصلی هستند.وی گفت: این درحالیست که پلیس و نیروهای امنیتی که در این منطقه مستقر شده اند نیز صدها مسلمان را بازداشت کرده اند و با نسبت به توقف خشونت علیه مسلمانان اقدام ویژه ای انجام نداده اند.جمعیت کشور میانمار ۴۰ میلیون نفر است که بیش از ۸۰۰ هزار نفر از آنها را مسلمانان تشکیل می‌دهند. دولت میانمار مسلمانان را شهروند میانمار نمی‌داند و خواستار خروج آنها زا این کشور شده است.
طی ماه‌های اخیر بودائیان افراطی با حمله به منازل مسلمانان در غرب میانمار هزاران مسلمان را کشته و بیش از یک صد هزار نفر را آواره و بی خانمان کرده اند.
از سوي ديگر درتازه ترین تحلیلها و گزارش هایی كه درسایت های حامی حقوق بشر در منطقه جنوب شرق آسیا منتشر می شود، تحلیلگران و كارشناسان منطقه براین باورند كه نسل كشی مسلمانان 'روهینگیا' در میانمار ازسوی بوداییان این كشور،ددمنشانه و برخلاف وجدان انسانی وهرگونه قوانین بین المللی است.
در این تحلیل ها آمده است كه این كشتارها جنایت علیه بشریت محسوب می شود و سازمان ها و مجامع بین المللی جهت پایان دادن به آن باید با یكدیگر متحد شوند. 'عبدالله الاحسان' استاد دانشگاه و معاون جنبش عدالت جهانی مالزی كشتار مسلمانان میانمار توسط بودایی ها را
عملی غیرانسانی می داند و معتقد است جامعه مسلمین در مقابل این خشونت ها باید موضع رسمی اتخاذ كنند. 'اسماعیل سلامی' كارشناس مسائل خاورمیانه نیز در مقاله خود كه در پایگاه اطلاع رسانی جنبش عدالت جهانی مالزی منتشر شده است، می نویسد: پاكسازی قومی در میانمار در حال تبدیل شدن به یك فاجعه مصیبت بار بزرگ است. اتحادیه بین المللی دانشمندان مسلمان نیز با محكوم كردن این كشتارها خواستار اقدامات لازم از طرف سازمان همكاری اسلامی به منظور پایان دادن به نسل كشی و جنایت علیه بشریت شدند. مدير بخش بين الملل روزنامه الاهرام مصر، از سازمان كنفرانس اسلامي خواست از سازمان ملل متحد درخواست كند تا شوراي امنيت براي بررسي و توقف كشتار مسلمانان ميانمار نشست
فوق العاده اي برگزار كند.يحيي غانم" با مسئول دانستن محافل بين المللي در اين كشتارها، خواستار مداخله فوري براي حمايت از غير نظاميان ميانمار شد كه بدون داشتن امكان دفاع از خود، در معرض كشتار دست جمعي قرار دارند. همچنين صدها ليبيايي با برگزاري تظاهرات گسترده در اين كشور ضمن محكوم كردن كشتار مسلمانان ميانمار، اخراج سفير اين كشور را از ليبي خواستار شدند.
صدها تن از جوانان ليبي با برگزاري تظاهرات در شهر بنغازي، كشتار مسلمانان ميانمار را به شدت محكوم كردند. شركت كنندگان در اين تظاهرات همچنين با سردادن شعارهايي قتل عام و كشتار دسته جمعي مسلمانان در ميانمار و هرجاي ديگر جهان را جنايتي ضدبشري توصيف كردند. شركت كنندگان همچنين اخراج سفير ميانمار را از ليبي و پايان دادن به قتل عام مسلمانان را خواستار شدند. لازم به ذكر است آئونگ سان سو کي، تمثال دموکراسي در ميانمار و رهبر مخالفان اين کشور در قبال جنايت‌هايي که بر ضد مسلمانان روهينگيا صورت مي‌گيرد سکوت اختيار کرده است.سو کي فقط چند روز پس از دريافت جايزه صلح نوبل در سخناني خطاب به خبرنگاران گفت درباره اين‌که آيا روهينگيا "برمه‎اي" بودند يا نه اطلاعي ندارد.

https://siasatrooz.ir/vdcd9k05.yt0kf6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی