جمعه ۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۸
کد مطلب : 105361
زیرساخت‌های متجاوزان هدف پاسخ‌های موشکی یمن

باب‌المندب برای سعودی ناامن شد

باب‌المندب برای سعودی ناامن شد

گروه فرادید همزمان با اعلام هدف قرار گرفتن رزم‌ناو و نفت‌کش سعودی که بسته شدن تنگه باب المندب را به همراه داشته، سخنگوی نیروی هوایی یمن بعد از حمله پهپادی این کشور به فرودگاه بین‌المللی ابوظبی امارات، تأکید کرد که در مرحله بعد، زیرساخت‌های کشورهای متجاوز جز اهداف نیروی هوایی یمن خواهد بود.
سرهنگ «عبدالله حسن الجفری» ساعتی بعد از حملات پهپادی ارتش یمن به فرودگاه بین‌المللی «باوظبی» امارات گفت که عملیات پهپادی بعد از حملات موشکی به این فرودگاه، اولین عملیات در نوع خود است. او در گفت‌وگو با شبکه المیادین لبنان گفت که «در مرحله آتی، زیرساخت‌های کشورهای متجاوز به یمن هدف حملات پهپادی و موشکی این کشور قرار خواهد گرفت».
سخنگوی نیروی هوایی یمن افزود: جنگ ما با حاکمان سعودی و اماراتی است نه با مردم عربستان سعودی و امارات متحده عربی. سرهنگ جعفری گفت که عملیات پهپادی روز پنجشنبه علیه فرودگاه ابوظبی در کنار عملیات‌های مشابه از جمله هدف قرار دادن پالایشگاه نفتی شهر ریاض عربستان سعودی و حمله به مقر فرماندهی عملیات ائتلاف سعودی و اماراتی در عدن (جنوب یمن)، «منحصر به فرد» بود.
الجفری در مورد دقت این عملیات به شبکه المیادین گفت که براساس اطلاعاتی که از مقام‌های مسئول امارات به دست آورده، عملیات پهپادی با موفقیت انجام شده و حرکت هواپیماها در این فرودگاه متوقف شده است. او گفت که پهپاد «صماد ۳» با پیمودن ۱۵۰۰ کیلومتر بدون اینکه رادارهای امارات موفق به رصد آن شوند، وارد آسمان امارات ابوظبی شده است. سخنگوی نیروی هوایی یمن در مورد حمله پهپاد به پالایشگاه نفتی ریاض (۲۷ تیرماه) که با پهپاد دور برد صماد ۲ صورت گرفت، نیز اظهار داشت که این پهپاد ۱۲۰۰ کیلومتر مسیر را طی کرده بود.
یگان پهپادی ارتش یمن اعلام کرد که طی عملیاتی از پهپاد صماد ۳ به صورت عملی رونمایی کرده و فرودگاه بین‌المللی ابوظبی امارات را هدف قرار داده است. به رغم اینکه فرودگاه ابوظبی از وقوع حادثه‌ای در این فرودگاه خبر داده، خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام اماراتی خبر حمله به فرودگاه را تکذیب کرد.
افشاگر معروف سعودی اعلام کرد ولیعهد این کشور دروغ می‌گوید و کشتی مورد هدف در نزدیکی «باب‌المندب» یک ناو جنگی بوده است.نیروی دریایی یمن اعلام کرد که ظرف کمتر از ۲۴ ساعت دومین فروند کشتی نظامی ائتلاف سعودی را در سواحل غربی یمن هدف قرار داده است.
بنا به اعلام منبع آگاه این کشتی حامل تسلیحات و نیروهای وابسته به ائتلاف عربستان بود و قصد داشت در ساحل این منطقه نیرو پیاده کند. اما هنوز ساعاتی از این موضوع نگذشته بود که شرکت ملی نفت عربستان سعودی، آرامکو در بیانیه‌ای ادعا کرد در خلال جنگ این کشور با یمن، دو نفتکش آن که هر کدام حامل دو میلیون بشکه نفت بوده، هدف قرار گرفته است. همچنین «خالد بن‌عبدالعزیز الفالح» وزیر انرژی عربستان سعودی در گفت‌وگو با رویترز مدعی شد این کشور عبور تمامی نفت‌کش‌های سعودی از باب‌المندب را موقتاً متوقف کرده است.
افشاگر سعودی، معروف به «مجتهد» در توئیتی به این موضوع پرداخت و نوشت: کشتی هدف قرار داده شده در نزدیکی باب‌المندب، یک ناو جنگی سعودی بود اما بن‌سلمان (ولیعهد عربستان) نمی‌خواهد اعتراف کند که حوثی‌ها قدرت نابودی ناوهای جنگی‌اش را دارند به همین دلیل ادعا می‌کند که (کشتی مورد هدف) یک نفت‌کش بوده است. احمق نمی‌تواند بفهمد که اعتراف به ناتوانی در حمایت از باب‌المندب پس از سه سال جنگ خطرناک‌تر از اعتراف به هدف قرار گرفته شدن یک کشتی جنگی است. سخنگوی انصارالله اعلام کرد ارتش یمن دنبال بمباران نیست اما دست‌بسته هم نمی‌نشیند و از این به بعد پایتخت‌های اعضای ائتلاف عربی علیه یمن امن نخواهد بود.
هدف قرار گرفته شدن دو کِشتی جنگی ائتلاف متجاوز در سواحل غربی یمن با خشم اعضای این ائتلاف و متحدان آنها روبرو شده است. با اینکه ارتش یمن هفته جاری اعلام کرد دو کشتی جنگی ائتلاف سعودی را که در حال حمله نظامی علیه یمن بوده‌اند، هدف قرار داده است، این ائتلاف و حامیان آن مدعی هستند کشتی‌های هدف قرار داده شده «نفتکش» بوده‌ تا زمینه برای بهره‌برداری سیاسی ا‌ز این موضوع، فراهم باشد.
متحدان عربستان بدون اشاره به اینکه یمن در وضعیت دفاع از خود با کشتی‌های نظامی مقابله کرده، واکنش دفاعی ارتش یمن را محکوم کرده‌اند. در همین راستا وزارت خارجه امارات با صدور بیانیه‌ای مدعی شد دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفته شده‌ و این موضوع در آستانه تبدیل شدن به فاجعه زیست‌محیطی بوده است.
وزارت خارجه امارات سپس این اقدام دفاعی ارتش یمن را بشدت محکوم کرد و آن را «اقدامی تروریستی» نامید که دریانوردی بین‌المللی را با خطر همراه می‌کند و در ادامه از تکرار امثال آن ابراز نگرانی کرد.
«عبداللطیف الزیانی» دبیرکل شورای همکاری خلیج‌فارس نیز به شدت این اقدام را محکوم کرد و آن را خطری بزرگ برای آزادی دریانوردی و تجارت بین‌المللی در دریای سرخ خواند. بحرین نیز ضمن محکوم کردن این موضوع، مدعی شد هدف قرار گرفتن - به ادعای آنها - دو نفت‌کش، نقض آشکار قوانین و عرف بین‌الملل و تهدیدی خطرناک برای دریانوردی بین‌المللی است که خسارت بسیاری به آزادی تجارت بین‌المللی و دریانوردی از مسیر تنگه باب‌المندب و دریای سرخ می‌زند.
«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب هم این اقدام را محکوم کرد. «محمود عنیفی» سخنگوی ابوالغیط اعلام کرد: هدف قرار گرفته شدن کشتیرانی دریایی توسط حوثی‌ها، تهدیدی برای تجارت جهانی است و خطرات امنیتی را افزایش می‌دهد. «یوسف بن‌العثیمین» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی مدعی شد: ادامه تجاوز شبه‌نظامیان حوثی به کشتی‌ها، تاثیر منفی بر امنیت گذرگاه‌های آبی مهم ویژه تجارت و اقتصاد جهانی دارد و منجر به عدم ثبات در منطقه می‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcd9k0ffyt0zs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی