دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۳
کد مطلب : 92346
پيشنهاد ۱۷ ميليوني وزير بهداشت، پزشكان عمومي را راضي نكرد

طاقچه بالا براي مناطق محروم

عضو كميسيون بهداشت: حاضرم براي طبابت به مناطق محروم بروم
طاقچه بالا براي مناطق محروم

روز گذشته وزير بهداشت گفت كه براي حضور پزشكان عمومي در مناطق محروم حاضر است ۱۷ تا ۱۸ ميليون به شكل ماهانه پرداخت كند و اين در حالي است كه هنوز پزشكان عمومي با اين تسهيلات حاضر نيستند در مناطق محروم خدمت كنند. علي‌رغم آمار بالاي بيكاري پزشكان عمومي اما ظاهرا اين پزشكان بيكاري را به خدمت در مناطق محروم ترجيح مي‌دهند.

پرداخت ۱۷ میلیونی به پزشکان عمومی مناطق محروم
وزیر بهداشت گفت با پرداختی‌هاي ماهانه ۱۵ و ۱۷ میلیون تومان به پزشکان عمومی، تلاش خود را برای حضور آنها در مناطق محروم بکار گرفتیم.
هاشمی با اشاره به اینکه با هیاهوهای ایجاد شده باور کرده بودم که ۲۰ هزار نفر پزشک عمومی بیکار داریم اضافه کرد: ما با پرداختی‌هاي ماهانه ۱۵ و ۱۷ میلیون که گاهی مورد انتقاد اعضای کمیسیون بهداشت مجلس نیز بود تلاش خود را برای حضور این پزشکان در مناطق محروم بکار گرفتیم.
وزیر بهداشت افزود: با وجود پرداخت‌هاي مناسب به پزشکان شاهد بودیم که تنها حدود ۱۵۰۰ پزشک عمومی اعلام آمادگی کردند و این خود مي‌تواند به این معنی باشد که یا پزشک عمومی نداریم و یا آنها تنها شماره نظام پزشکی دارند و دیگر پزشک نیستند!!! وی اظهار داشت: در حال حاضر افرادی برای تحصیلات به خارج از کشور مي‌روند و پس از دریافت مدرک به کشور باز مي‌گردند که نمی‌توان به آنها بی‌توجه بود و آنها را محدود به یک آزمون ملی کرد. نباید تمام راه ها را برای این افراد ببندیم و لازم است که راه‌هاي دیگری برای بکارگیری این افراد در نظام سلامت مانند دوره‌هاي آموزشی و یا مهارت‌آموزی در نظر بگیریم.
اما با اين سخنان به سراغ يكي از نمايندگان كميسيون بهداشت مجلس رفتيم كه ببينيم مشكل چيست كه پزشكان عمومي رقم ۱۷ ميليون ماهانه براي خدمت در مناطق محروم را حاضر نيستند قبول كنند.

بيشتر از ماهي ۱۷ ميليون درآمد ندارند
دكتر سليمان عباسي نماينده مردم گنبد كاووس در مجلس شوراي شوراي اسلامي با ابراز خشنودي از پيشنهاد وزير بهداشت گفت: دكتر هاشمي پيشنهاد مناسبي را براي جذب پزشكان عمومي دادند و خودم به عنوان يك پزشك و نماينده مردم منطقه محروم كشور حاضرم با اين رقم به طبابت در مناطق محروم بروم.
رئيس فراكسيون سلامت مجلس شوراي اسلامي در ادامه به سياست روز گفت: من به سهم خودم با وجود همه انتقادهايي كه از هاشمي در رسانه‌ها داشته‌ام بابت پيشنهادي كه براي به خدمت گرفتن پزشكان در مناطق محروم دارند از او تشكر مي‌كنم.
وي ادامه داد: البته در حوزه سلامت تامين نيروي انساني تخصصي است، و تامين اين نيروي تخصصي بسيار مهم است كه نبود آن مشكلاتي را براي درمان كشور به وجود مي‌آورد، بر همين اساس بايد سياست‌هايي را براي تامين اين نيرو خصوصا در مناطق محروم درنظر گرفت كه آسيبي به بخش سلامت در كشور وارد نشود.
عباسي با اشاره به اينكه دو پيشنهاد براي برطرف كردن مشكل سلامت و تامين متخصصين اين حوزه دارد، افزود: در وهله اول وزارتخانه مي‌تواند سياست خود را بر تامين نيروي بهداشتي مثل بهداشت مدارس و خانواده و طب‌كار و... بگذارد و از نيروهاي بومي منطقه با آموزشي كه به آنها مي‌دهد استفاده كند، اين كار دو مزيت دارد اول اينكه مشكل منطقه را رفع مي‌كند و دوم اينكه هزينه اين كار با ماهي يك ميليون تومان براي هر فرد بهيار قابل مرتفع شدن است. ضمن آنكه اين افراد در جهت پيشگيري عمل كرده و مانع رشد و گسترش بيماري در منطقه مي‌شوند.
وي ادامه داد: نكته دوم در صورتي كه افرادي با وجود انديشيده شدن اين تدابير به بيماري مبتلا شدند كه منطقه نياز به پزشك داشت، اين است كه پزشكاني كه در سهميه مناطق محروم قبول مي‌شوند را كه مي‌دانند اگر سهميه آزاد تنها وجود داشت امكان نداشت آنها پزشك شوند، به خدمت بگيريم.
وي گفت: پزشك سهميه مناطق محروم با هزينه دولت، ماليات كشور وهزينه اين مناطق تحصيل كرده است و حالا كه درسش را به اتمام رسانده است بايد براي خدمت به مناطق محروم رود. اما براي اينكه انگيزه ايجاد بشود و بتوانند اين افراد در مناطق محروم خدمت كنند چند سياست بايد داده شود تا امكانات لازم و حقوق برايشان فراهم باشد در اين صورت مي‌توان حتي سهميه مناطق محروم را افزايش داد.

لابي براي نرفتن به مناطق محروم تعطيل شود
عباسي گفت: امكانات و منابع مالي كه دولت اكنون براي حضور پزشك عمومي در مناطق محروم در نظر گرفته است انصافا قابل قبول است؛ گرچه به شخصه به برخي كارهاي وزير انتقاد دارم اما اين اقدام هاشمي قابل تحسين است چراكه براي پزشكان مناطق محروم هم تسهيلات داده و هم امكانات.
وي گفت: اما نبايد از لابي‌گري برخي افراد و حتي نمايندگان براي تعلق نگرفتن پزشك عمومي كه سهميه مناطق محروم است به اين مناطق غافل شد. خيلي اتفاق مي‌افتد كه فردي با استفاده از سهميه مناطق محروم تحصيل مي‌كند اما با رانت و لابي از رفتن در اين مناطق سر باز زده و طوري رفتار مي‌شود كه وي در شهرهاي بزرگ خدمت كرده طبابت را در مطب اين شهرها انجام دهد.
وي ادامه داد: خيلي از پزشكاني كه با سهميه مناطق محروم تحصيل كرده اند اما در مناطق نمي روند يا لابي مي‌كنند يا آشنا دارند يا در مراكز شهرهاي بزرگ براي طبابت و پول درآوردن مي‌روند، در عين حال خيلي ها به دليل اينكه همسرشان پزشك است و سهميه آزاد از رفتن به مناطق محروم سر باز مي‌زنند در حالي كه اين ديني است كه از لحاظ شرعي و قانوني بر گردنشان است.
وي با اشاره به اين نكته كه براي متاهلين بهتر است اولويت با فردي باشد كه از سهميه مناطق محروم استفاده كرده همسرش موظف باشد به مناطق محروم رود، ادامه داد: براي باقي اين رفتارها هم بايد تدابير طوري انديشيده شود كه پزشك يا به مناطق محروم رود يا اجازه طبابت از او سلب شود چراكه پزشكي كه با سهميه مناطق محروم تحصيل كرده است بايد به اين منطقه رود وگرنه حق اين منطقه ضايع مي‌شود ضمن آنكه اگر اين فرد از سهميه استفاده نمي‌كرد شايد فرد ديگري پزشكي مي‌خواند و حاضر بود تعهدات سهميه را انجام دهد.
عباسي با اشاره به اينكه بايد از دانشجوياني كه پزشكي را در سهميه مناطق محروم مي‌خوانند تعهد محضري گرفته شود، خاطرنشان كرد: بر اين اساس براي مناطق محروم افرادي را با تعهدات محضري و قوي طبابت آماده مي‌كنند كه هر كس خواست تخلف كند اجازه طبابت او سلب مي‌شود.
عضو كميسيون بهداشت گفت: در عين حال نبايد اجازه داده شود كه فردي با سهميه مناطق محروم قبل از اينكه دينش را به مناطق ادا كند آزمون تخصص دهد.
عباسي با اشاره به اينكه رقمي كه دكتر هاشمي به پزشكان عمومي پيشنهاد دادند قابل قبول است، گفت: من كه نماينده مردم هستم حاضرم با اين رقم براي خدمت به مردم منطقه به مناطق محروم بروم.
وي ضمن اشاره به گذراندن كار در مناطق محروم گفت: من خودم در مناطق محروم رفته و از رئيس دانشگاه علوم پزشكي مي‌خواستم كه مرا به دورترين نقطه منطقه بفرستد شايد فردي نياز به كمك داشته باشد.پزشكان نبايد فراموش كنند كه كارشان مقدس است و هدف نجات جان انسان و سپس كسب درآمد است.
وي با اشاره به اين نكته كه چنين رقمي كه وي پيشنهاد داده است در تهران و شهرهاي بزرگ قابل دسترس نيست، خاطرنشان كرد: اگر پزشكان به مناطق محروم نرفته و در تهران و شهرهاي بزرگ باشند هم نمي‌توانند چنين رقمي (ماهي ۱۸ ميليون درآمد داشته باشند.)
عباسي تصريح كرد: گاهي بچه كوچكي در مناطق محروم در حسرت قرص و آمپول است و ما از ماليات آن فرد درس خوانديم يا اگر آن كشاورز لب مرز سلامت نباشد من نمي توانم سالم مانده و طبابت كنم پزشكان بايد اين مسايل را هم درنظر بگيرند. وي گفت: نكته بعدي اين است كه مي‌توان سهميه مناطق محروم را از بوميان مناطق محروم جذب كرد تا اين موضوع مرتفع شود چرا كه بوميان كمتر حاضر به خدمت در مناطق ديگر مي‌شوند.
عباسي خاطر‌نشان كرد: حوزه سلامت مهم است و در دنيا نگاه ويژه اي به اين موضوع مي‌شود. اگر در كشور با رويكرد بهداشتي ورود كنيم موضوعات قابل حل است و نيروها با هزينه كمتر آماده مي‌شوند.

مائده شيرپور

https://siasatrooz.ir/vdcd9s0n.yt0xo6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی