چهارشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۳
کد مطلب : 110167
به بهانه سی و دومین سالگرد جمعه خونین مکه

میزبانی که لیاقت میزبانی ندارد

میزبانی که لیاقت میزبانی ندارد

سعودی در سه دهه
نگاهی بر کارنامه مدیریت سعودی نشان می‌دهد که آنها طی هفتاد سال اخیر تا کنون ده‌ها مورد فاجعه در نتیجه سوء‌مدیریت و بی‌کفایتی آل سعود در موسم حج رخ داده است که خود سندی بر بی‌کفایتی سعودی برای مدیریت حج است.
وقوع آتش سوزی گسترده بر اثر انفجار کپسول گاز در چادرهای حجاج در ۱۹ آذر ۱۳۵۴ هجری شمسی که در نتیجه آن، بیش از ۲۰۰ حاجی در آتش سوختند.
۲۹ آبان ۱۳۵۸ که در این روز حمله مردان مسلح مخالف حکومت سعودی به مسجدالحرام و گروگان‌گیری ده‌ها زائر، هجوم مأموران امنیتی به داخل محل و درگیری‌ها ۱۵۰ کشته و ۵۶۰ زخمی بر جای گذاشت.
۹ مرداد ۱۳۶۶ زائران ایرانی که قصد برپایی راهپیمایی موسوم به برائت از مشرکین را داشتند با مخالفت نیروهای امنیتی سعودی روبرو شدند و در ادامه به دستور مقامات مافوق خود جنایت هولناکی را خلق کردند و بیش از ۴۰۰ حاجی بیگناه را به ضرب گلوله به شهادت رساندند.
۱۹ تیر ۱۳۶۸ طی دو حمله در خارج از مسجدالحرام یک نفر کشته شد و ۱۶ نفر زخمی شدند. ۱۶ شهروند شیعه کویتی محکوم و چند هفته بعد اعدام شدند.
۱۱ تیر ۱۳۶۹ بر اثر ازدحام، از کار افتادن دستگاه تهویه‌ی هوا و هرج‌ومرج داخل تونلی منتهی به اماکن مذهبی مکه، ۱۴۲۶ نفر بر اثر خفگی و ماندن زیر دست‌وپا جان باختند.
۳ خرداد ۱۳۷۳ در ازدحام و هرج‌ومرج طی مراسم رمی جمرات در مشعر منا، ۲۷۰ نفر زیر دست‌وپا جان مانده و جان خود را از دست دادند.
۱۷ اردیبهشت ۱۳۷۴ براثر حریق در چادر زائران سه نفر جان خود را ازدست‌داده و ۹۹ نفر مجروح شدند.
۲۶ فروردین ۱۳۷۶ حریق عظیمی در اردوگاه زائران بالغ‌ بر ۳۴۰ نفر کشته و ۱۵۰۰ نفر زخمی بر جای گذاشت.
۲۰ فروردین ۱۳۷۷ طی ازدحام در منا حداقل ۱۱۸ نفر کشته و ۱۸۰ نفر زخمی شدند.
۱۵ اسفند ۱۳۷۹ ۳۵ زائر ازجمله ۲۳ زن در مراسم رمی جمرات زیر دست‌وپا جان باختند.
۲۲ بهمن ۱۳۸۱ ۱۴ زائر ازجمله ۶ زن در مراسم منا جان خود را از دست دادند.
۱۲ بهمن ۱۳۸۲ ازدحام در مراسم رمی جمرات، ۲۵۱ کشته و صدها مجروح به بار آورد.
۳ بهمن ۱۳۸۳ طی مراسم رمی جمرات در منا ۳ زائر زیر دست و پا جان باختند.
۱۶ دی ۱۳۸۴ فروریختن هتلی در مرکز مکه ۷۶ کشته بر جای نهاد.
۲۲ دی ۱۳۸۴ بیش از ۳۶۰ زائر در ازدحام در مراسم رمی جمرات در منا کشته شدند.
۲۰ شهریور ۱۳۹۴ سقوط یک جرثقیل در مسجدالحرام، حدود ۱۱۰ کشته و نزدیک ۴۰۰ زخمی بر جای گذاشت.
و آخرین فاجعه در روز عید قربان موسم حج سال ۱۳۹۴ که بیش از پنج هزار حاجی جان خود را از دست دادند و صدها نفر دیگر مجروح شدند.
در همین حال برخوردهای غیر انسانی و ضد اسلامی ماموران آل سعود با حجاج و عمره‌گزاران ایرانی طی سال‌های

اخیر همواره مورد اعتراض و شکایت مردم و مسئولان کشورمان قرار داشته است، با این حال حکام سعودی بر خلاف ادعاهای فریبنده مبنی بر رفتار حسنه با همه حجاج و زائران، هیچ گاه در جهت اصلاح این رفتارهای زشت و مغایر با اسلام ناب محمدی گام برنداشتند و طی سال‌های پس از انقلاب بارها، زائران ایرانی را به بهانه‌های واهی، دستگیر، زندانی و حتی شکنجه کرده‌اند. ماموران سعودی با رفتار غیر اخلاقی خود با عمره‌گزاران ایرانی و تعرض به دو نوجوان در فرودگاه جده، بی کفایتی و عدم صلاحیت خویش را برای اداره حج نشان دادند.این روند غیر انسانی و غیر اسلامی برخورد نادرست سعودی به حجاج ادامه یافت چنانکه ۴۶۵ زائر ایرانی در فاجعه منا در حج تمتع ۹۴ به شهادت رسیدند اما با این وجود مسئولان سعودی با فرافکنی، انگشت اتهام را به سمت ایرانیان نشانه رفتند و مدعی شدند که اخلال زائران ایرانی موجب فاجعه شده است حال آنکه تمام شواهد و اسناد نشانگر بی کفایتی مدیریتی سعودی بوده است. 

خواست جهان اسلام
مجموعه کاستی‌ها و بی کفایتی مدیریتی سران سعودی موجب شده تا در جهان اسلام مطالبه‌ای سراسری برای گرفتن مدیریت حج از عربستان و واگذاری آن به ساختاری مستقل از جهان اسلام داشته باشد. علما و ملت اسلامی تاکید دارند که سعودی با این وضعیت نمی‌تواند مدعی برگزاری صحیح مراسم حج باشد در همین حال سعودی که حامی تروریسم، وهابیت و همراه آمریکاست و به دنبال روابط آشکار و گسترده با رژیم صهیونیستی که دشمنان جهان اسلام هستند نمی‌تواند ادعای خدمت به امت اسلامی را داشته باشد. سعودی که ۵ سال است به کشتار مردم بی دفاع و مظلوم یمن می‌پردازد قطعا شایسته خادمی ندارد و باید این عنوان از آن گرفته شود.
نخبگان و اندیشمندان جهان اسلام جملگی برآنند که امروزه مراسم حج به حربه ای در اختیار فرقه وهابیت و سران آل سعود تبدیل شده است و این امر تمامیت فرهنگی جهان اسلام وامت اسلامی را در معرض خطر قرار داده است. بی کفایتی آل سعود در این حادثه ضدانسانی درحالی بر همگان عیان است که این «شجره خبیثه» در مدیریت حرمین شریفین از ساده ترین شایستگی و لیاقت مدیریتی برخوردار نیست و توانایی مدیریت این مراسم عظیم عبادی، سیاسی جهان اسلام را ندارد .
در همین چارچوب نشست‌ها و اجلاس‌های متعددی از سوی علمای اسلامی برگزار شده چنانکه به عنوان نمونه پس ا فاجعه منا هیات بین المللی نظارت بر مدیریت عربستان بر حرمین شریفین با برگزاری کنفرانسی در تایلند، ضمن تاکید بر ناکامی عربستان در نحوه اداره اماکن مقدس مسلمانان، با بهره برداری سیاسی حج از سوی ریاض و سوء استفاده از درآمدهای حاصل آن در جنگ یمن، مخالفت کرد. علمای جهان اسلام تاکید دارند که حج برای سعودی ابزاری سیاسی شده و انها حتی از درآمدهای آن برای کشتار مسلمانان بهره می گیرند. بسیاری از مراجع تقلید در جمهوری اسلامی ایران و بسیاری از کشورهای اسلامی بارها تاکید کرده‌اند که حجی که در آن عزت و کرامت زائران حفظ نشود از نظر شرعی درست نبوده و امت اسلامی باید یکپارچه در برابر رفتارهای غیر اصولی سعودی در مدیریت حج بویژه رفتارهای تبعیض آمیز آن علیه حجاج قرار گیرد.
نتیجه گیری : در جمع بندی نهایی از آنچه در باب رفتارهای سعودی ذکر شده می‌توان دریافت که حاکم عربستان عملا صلاتحیت اداره حج را نداشته و ندارند و کارنامه مدیریتی آنها سرشار از ناتوانی و کاستی است. چنانکه بسیاری از علمای جهان اسلام تاکید کرده‌اند اکنون زمان آن فرا رسیده تا به جای مدیریت ناتوان سعودی، مدیریتی از سراسر جهان اسلام در راس مدیریت حج قرار گیرد سعودی که در حال کشتار مردم یمن و همراهی با صهیونیست‌ها و آمریکاست و درگیری بحران‌های سیاسی داخلی است و پرونده‌ای سیاه نیز در حوزه حقوق بشر دارد نمی‌تواند مدعی خادمی حج باشد چرا که در عمل ثابت کرده است که صلاحیت خادمی امت اسلامی را ندارد. مفهوم حج چیست؟ آیا حج به معنای صرفا طواف خانه خدا و دیدار از اماکن مقدسه است؟ نگاهی ریشه ای به فریضه حج نشان می‌دهد که فلسفه حج وحدت و یکپارچگی جهان اسلام و قرار گرفتن امت اسلامی در کنار هم برای آگاهی از درد و رنج یکدیگر و حل مشکلات کلان جهان اسلام است. اکنون جهان اسلام با درد و رنج‌های بسیاری همچون اشغال فلسطین و طراحی آمریکا برای نابودی آن با طرح معامله قرن است که در نشست بحرین بخشی از آن اجرا شد، بحران انسانی در یمن با حملات ائتلاف سعودی ـ آمریکایی، وضعیت بحرانی مسلمانان در اروپا و آمریکا و ... تنها بخشی از چالشهای جهان اسلام است. براساس سنت اسلامی حج جایگاهی برای وحدت جهان اسلام در برابر این مشکلات است که اصل برائت از مشرکین محور اصلی این وحدت خواهد بود. 

نویسنده: علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdcd9z0f5yt0ff6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی