دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۶
کد مطلب : 116215
ارزیابی هانی زاده از سفر آتی ظریف به روسیه و آذربایجان؛

برای تحرک دیپلماتیک خیلی دیر شده است

برای تحرک دیپلماتیک خیلی دیر شده است

کارشناس مسائل سیاست خارجی معتقد است؛ سفر وزیر خارجه کشورمان که طی روزهای آتی قرار است به مسکو و باکو انجام شود، یک تحرک دیپلماتیک دیرهنگام است و نمی تواند شطرنج منطقه را تغییر دهد؛ به هرحال این سفرمی تواند همکاری جدیدی را بین کشورهای منطقه ایجاد کند.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران قرار است به زودی به مسکو و باکو سفر کند، او قرار بود روز دوشنبه راهی روسیه و جمهوری آذربایجان شود اما به خاطر جلسه فوق‌العاده هیئت دولت به تعویق افتاد.
براساس اعلام سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه، موضوع قره باغ و مناسبات دوجانبه از جمله موضوعات در دستور کار این سفر است.
البته خطیب زاده در گفت‌وگویی با فارس اعلام کرد که سفر ظریف به ارمنستان هم در حال برنامه ریزی است و در دستورکار قرار دارد، ولی با توجه به تغییرات در این کشور در جریان بودن استقرار وزیر خارجه جدید ارمنستان، تاکنون سفر به ایروان در برنامه پیش رو تنظیم نشده است.
این سفر در حالی صورت می‌گیرد که اوایل آبان ماه نیز سید عباس عراقچی در سفری به چهار کشور منطقه شامل جمهوری آذربایجان، روسیه، ارمنستان و ترکیه، طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران برای حل مناقشه قره باغ را به مقامات این کشور‌ها معرفی کرد.
حال در این شرایط و پس از برقراری آتش بس بین باکو و ایروان در پی توافق صورت گرفته در مسکو، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران قرار است سفری به منطقه داشته باشد.
مقام معظم رهبری فرمودند که جنگ بین دو همسایه یک حادثه تلخ است و هر چه سریع‌تر باید تمام شود و این می‌تواند موضع اصولی ما باشد برای اینکه به منظور برقراری صلح در منطقه تلاش کنیم.
با وجود آنکه سفر ظریف در این مقطع برای پیگیری مفاد طرح ایران و تأکید بر ضرورت استقرار صلح در منطقه بسیار مهم اما کمی دیر هنگام است.

معادله منطقه به نفع روسیه و رژیم غاصب صهیونیستی تمام شده است
حسن هانی زاده کارشناس مسائل سیاست خارجی پیرو سفر آتی محمد جواد ظریف وزیرخارجه کشورمان به مسکو و باکو گفت: در واقع جنگ ۴۵ روزه قره باغ و دخالت مشترک روسیه و ترکیه در جنگ به تغییر ژئوپولیتیک جنوب قفقاز و همچنین حوزه جغرافیایی ارمنستان و آذربایجان منجر شد که این به سود منافع ملی ایران نباشد.
وی افزود: هم اکنون صدها گروهک تروریستی از سوی ترکیه از سوریه به آذربایجان منتقل و در جنگ قره باغ در کنار آذربایجان شرکت داشتند؛ روسیه هم با اهداف حضور و تثبیت حضور خود در منطقه قره باغ یک آتش بس ظالمانه ای را بر کشور ارمنستان تحمیل کرد و موجب شد منطقه قره باغ در حاکمیت آذربابجان قرار بگیرد.
وی با ابراز نگرانی از اینکه تغییر مرزهای جغرافیایی که یک خطر جدی برای امنیت جمهوری اسلامی ایران هم به لحاظ انرژی و هم به لحاظ امنیتی تلقی می شود، تصریح کرد: از سوی دیگر حضور نیروهای نظامی رژیم غاصب صهیونیستی و نزدیک شدن آنها به مناطق مرزی ایران یکی از مسائل امنیتی است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا هم اکنون رژیم صهیونیستی تقریباً در کل منطقه جنوب خلیج فارس و جنوب قفقاز حضور قطعی دارد و این یک خطر برای جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.
هانی زاده با اشاره به اینکه مقامات کشورمان باید در حین این توافق حضور می‌داشتند تا این اتفاقات رخ ندهد، خاطرنشان کرد: ایران می بایست ضمن حضور در این توافق بنابر ملاحظات داخلی و امنیتی یک ناظر بی طرف بود اما هم اکنون روسیه، ترکیه و رژیم صهیونیستی برندگان اصلی این جنگ خانمان سوز هستند و مردم ارمنستان در اینجا قربانی یک توطئه بین المللی شدند.
وی گفت: متاسفانه این تحرک دیپلماتیک دیرهنگام نمی‌تواند شطرنج منطقه را تغییر دهد؛ به هرحال این سفر می تواند همکاری جدیدی را بین کشورهای منطقه ایجاد کند.

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcdf90fkyt0fx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی