چهارشنبه ۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۲
کد مطلب : 93831
روحانی:

حادثه منا عادي نيست

حادثه منا عادي نيست

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اعیاد به دلیل بی‌تدبیری دولت عربستان عزا شد، گفت: عربستان با پخش انیمیشن به جوامع اسلامی توهین می‌کند.
به گزارش فارس حسن روحانی رئیس‌جمهور در بدو ورود به تهران در جمع خبرنگاران درباره حادثه منا اظهار داشت: امسال در این ایام مبارک و ایام عید قربان و غدیر که همواره روزهای خوش مردم از لحاظ دینی و معنوی است به خاطر بی‌تدبیری و بی‌مبالاتی و عدم کارایی دولت فعلی عربستان سعودی مسلمانان از جمله مردم مسلمان ایران که زائر خانه خدا بودند مظلومه جان باختند.
رئیس‌جمهور کشورمان تصریح کرد: قربانیان این حادثه شرایطشان به گونه‌ای است که شرایطشان تأثرآور است البته من وقتی وارد نیویورک شدم از حادثه اطلاع یافتم و در هواپیما با آقای جهانگیری قبل از پیاده شدن به طور مفصل صحبت کرده و اقداماتی که لازم بود ابلاغ کردم.
روحانی یادآور شد: عربستان باید به وظایف قانونی و بین‌المللی خود در برابر اتباع خارجی و زائران خانه خدا انجام وظیفه کند و هم حادثه دقیقا روشن شود که چه بوده و به چه دلیل اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: رسانه‌هاي عربستان به جای نشان دادن فیلم‌های واقعیت انیمیشن پخش می‌کنند که توهین به جوامع اسلامی است؛‌ در ملاقات‌هایی هم که داشتیم در آغاز به ملت ایران تسلیت گفته می‌شد و هم اظهار تأسف و تعجب صورت کمی‌گرفت که باید این مسئله مورد رسیدگی قرار گیرد.
رئیس‌جمهور ضمن تسلیت به خانواده‌های این قربانیان گفت که در مراسم استقبال از پیکر مطهر حجاج شرکت خواهد کرد.
روحانی ادامه داد: دولت از ابتدا در این موضوع و خدمت آن در این حادثه بوده و آن را دنبال می‌کند همه تلاش ما این بوده جنازه‌ها سریع‌تر شناسایی و انتقال آنان به ایران فراهم و به خانواده‌هایشان بازگردانده شود و در این راستا دولت وظایف خود را دنبال خواهد کرد.
وی با اشاره به ملاقات‌هایش در نیویورک گفت: که ما بخشی از سفر خود را به این دلیل حذف کردیم و در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل نیز موضوع حج و زائران نیز مطرح شد. همچنین بحث برجام و پس از برجام و مسائل منطقه از دیگر محورها بود.
روحانی تأکید کرد: نکته مهمی که باید بگویم این است که هیچ‌کس در آنجا بحث نمی‌کرد که برجام در چه مرحله‌ای است همه دنیا برجام را نهایی شده و منتظر اجرا و آثار آن بودند.
رئیس‌جمهور ادامه داد: هر که به ایران می‌رسد بحث این است که چطور باید به ایران بیاییم هیأت‌های ما کی بیایند؛ ایران که در گذشته به عنوان مشکل و مسئله منطقه مطرح بود امروز به عنوان راه‌حل مطرح است. البته نباید مغرور شویم بلکه باید در این فضا به نفع ملتمان استفاده کنیم.
وی تأکید کرد: حتی اگر یک ساعت خونریزی در سوریه قطع شود وظیفه ماست که این کار را انجام دهیم و از خون یک مسلمان بتوانیم حراست کنیم تا به زمین ریخته نشود اگر بدانم امنیت در عراق سوریه و یمن برقرار می‌شود حاضرم با هر کسی حرف بزنم به شرطی که امنیت برقرار شود.

آخرین دیدارهای روحانی در نیویورک
رئیس‌جمهور ایران قبل از بازگشت به تهران در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل با رئیس‌جمهور روسیه و نخست‌وزیر انگلیس و رئيس‌جمهور چين دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
حسن روحاني در دیدار رئیس‌جمهور روسیه گفت: تلاش‌های مشترک و هماهنگی خوب میان تهران و مسکو در شکل‌گیری توافق برجام نقش اساسی داشت. وي اظهار داشت: این توافق راه را برای توسعه و تعمیق همکاری‌های دو کشور در همه زمینه‌ها هموار کرده است.
رئیس‌جمهور با اشاره به رایزنی‌هاي خوب ایران و روسیه در‌خصوص مسایل منطقه‌اي و مبارزه با تروریسم افزود: اکنون افکار عمومی دنیا و بسیاری از دولت‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که اگر مشکلات خاورمیانه و از جمله تروریسم حل نشود، سایر مناطق را نیز به تدریج با مشکل مواجه خواهد کرد.
روحانی همکاری ایران و روسیه را برای امنیت و ثبات منطقه راهبردی دانست و از ابراز همدردی رئیس‌جمهور روسیه با دولت و ملت ایران در‌خصوص حادثه تاسف‌برانگیز منا تشکر کرد.
رئیس‌جمهور نظرات ایران و روسیه در مسایل بین‌المللی و منطقه‌اي را همراستا ارزیابی کرد و با اشاره به دعوت ایران از رئیس‌جمهور روسیه برای اجلاس کشورهای تولید‌کننده گاز در تهران، اظهار داشت: کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور باید توافقات لازم را برای ارتقای همکاری در این سفر آماده کنند.
ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه نیز در این دیدار با تسلیت درگذشت تعداد زیادی از حجاج کشورمان در حادثه منا، گفت: تعامل ایران و روسیه برای مبارزه با تروریسم و امنیت منطقه‌اي و بین‌المللی در سطح عالی قرار دارد. وی نقش روحانی را در حصول به توافق برجام ممتاز دانست و افزود: حق ایران در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌اي و برداشته شدن کامل تحریم‌هاي ظالمانه مورد تاکید مسکو است.
رئیس‌جمهور روسیه همچنین با ابراز امیدواری برای سفر به تهران، بر تقویت و تعمیق و ارتقای سطح روابط دو کشور در حوزه‌هاي اقتصادی، علمی و راهبردی تاکید کرد.

لغو کامل تحریم‌ها و اجرای کامل توافقات ضروری است
حسن روحانی در دیدار دیوید کامرون نخست‌وزیر انگلستان در مقر سازمان ملل اظهار داشت: باید همزمان با اجرای توافق از سوی ایران، طرف مقابل نیز اقدامات لازم را برای تدوین آیین‌نامه‌هاي لازم برای همه ابعاد بویژه رفع تحریم‌هاي اقتصادی و ملی انجام دهد.
رئیس‌جمهوری به روابط تهران - لندن اشاره کرد و گفت: بازگشایی مجدد سفارتخانه‌هاي دو کشور آغاز مناسبی در ایجاد تحرک و گسترش روابط دو کشور خواهد بود.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت درک دلایل واقعی گسترش تروریسم و نا امنی در منطقه و جهان به ارائه راهکارهای لازم در این عرصه پرداخت و گفت: اگر ریشه‌هاي تروریسم را محو نکنیم، حتی در صورت موفقیت در مبارزه با آن در یک نقطه، ممکن است بلافاصله از منطقه دیگری سر برآورد.
دیوید کامرون نخست‌وزیر انگلستان هم در این دیدار تاکید کرد که لندن به تمامی تعهدات خود در برجام عمل خواهد کرد و اطمینان داریم دیگر طرف‌ها نیز به تعهداتشان عمل مي‌کنند.
وی در ادامه به روابط تهران - لندن اشاره کرد و اظهار داشت: امیدوارم توانسته باشم حسن‌نیت خود را با کمک به نهایی شدن برجام، سفر وزیر خارجه به تهران، بازگشایی سفارتخانه‌ها و اعزام هیات‌هاي تجاری به تهران ثابت کنم.
نخست‌وزیر انگلستان در‌خصوص اقدامات گروه‌هاي تروریستی در سوریه گفت: در مرحله نخست آنچه برای ما مهمتر است، انگیزه وحشیانه داعش است.
کامرون افزود: فلسفه داعش توسعه خشونت و افراط است و ما حتی حرکت‌هاي اولیه آن را در خیابان‌هاي لندن و پاریس و آمریکا مشاهده کرده‌ایم.

هیچ قدرتی نمی‌تواند در مناسبات خوب تهران و پکن تأثیرگذار باشد
از سوي ديگر رئیس‌جمهور کشورمان نقش چین در موفقیت مذاکرات را بسیار حائز اهمیت برشمرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد که در شرایط جدید تحرکی بسیار سریع در روابط خوب دو کشور ایجاد شود.
حسن روحاني در ملاقات با شی جین پینگ رئیس‌جمهور چین با بیان اينكه خوشحالیم که با همکاری چین و سایر کشورها توانستیم در مذاکرات هسته‌ای به توفیق دست پیدا کنیم، گفت: جمهوری اسلامی ایران دوستان خود را که در شرایط سخت تحریم روابط مناسبی با ملت ایران داشته‌اند در دوران جدید فراموش نخواهد کرد و مطمئن هستیم روابط ما با چین به گونه‌ای است که هیچ قدرت دیگری نمی‌تواند در مناسبات خوب دو کشور تأثیرگذار باشد.
روحانی بر توسعه روابط و همکاری‌های مشترک میان ایران و چین تأکید کرد و افزود: امیدواریم تفاهمات اجلاس شانگهای برای تشکیل ۷ گروه کاری هر چه زودتر عملیاتی شود.
رئیس‌جمهور با بیان اينكه در شرایط فعلی و پس از لغو تحریم‌ها و حضور شرکت‌های اروپایی در تهران علاقمندیم شرکت‌های چینی نیز برای همکاری و مشارکت در پروژه‌های ایران وارد رقابت شوند، گفت: جمهوری اسلامی ایران و چین می‌توانند در زمینه‌های مختلف از جمله احداث شهرک‌های صنعتی و فناوری و امور زیر بنایی تعاملات خوبی داشته باشند.
رئیس‌جمهور چین خاطرنشان کرد: پکن آماده است با جامعه‌ بین‌المللی از جمله ایران روابط خوبی را بر‌اساس منافع مشترک توسعه داده و چشم‌اندازهای خود را بر این اساس مشترکاً ترسیم کند.
وي با بیان اينكه قصد دارد در ابتدای سال آینده میلادی از جمهوری اسلامی ایران بازدید کرده و در این سفر روابط دو کشور را به مرحله بالاتری ارتقا دهد، گفت: ایران و چین در بسیاری از مسایل مهم بین‌المللی و منطقه‌ای اشتراک نظر دارند و جمهوری اسلامی ایران یک شریک مطمین برای چین محسوب می‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcdfj0n.yt0ss6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی