يکشنبه ۴ تير ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۰
کد مطلب : 99808
چگونه عده‌ای برای دشمنان انقلاب فضا‌سازی می‌کنند

غلبه حاشیه بر متن

غلبه حاشیه بر متن

روز قدس یادگار همیشه ماندگار رهبر معظم انقلاب در حالی برگزار شد که مانند همیشه برگزاری باشکوه آن افکار عمومی جهان را به خود معطوف ساخت. اما در این میان این روز حاشیه‌ای داشت که متاسفانه برخی از رسانه‌های داخلی و خارجی از آن برای منحرف کردن توجه افکار عمومی از این روز به این حاشیه بهره بردند.
روز جمعه همزمان با راهپیمایی روز قدس و در حاشیه حضور رئیس‌جمهور، عده‌ای با سر دادن شعارهایی از قبیل "روحانی - بنی‌صدر پیوندتان مبارک" رئیس‌جمهور را با ابوالحسن بنی‌صدر مقایسه می‌کنند. پس از این اقدام به نقل از منابع خبری، محافظان رئیس‌جمهور به سرعت او را از میان جمعیت خارج می‌کنند. اما این حادثه به همین جا ختم نمی شود کمتر از یک ساعت فضای مجازی درگیر انعکاس این رخداد می‌شود.
به دنبال این اقدام وزیر کشور در نامه‌ای به معاون امنیتی خود، دستور پیگیری صادر می‌کند و همزمان معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور، علی ربیعی، حسام‌الدین آشنا، معصومه ابتکار، زهرا احمدی‌پور، شهیندخت مولاوردی، علی مطهری، محمدرضا عارف و تعدادی از روزنامه‌نگاران این حادثه را محکوم می‌کنند.
این درحالی است که همزمان با این اقدام نیروهای انقلابی و حزب‌اللهی نیز این حرکت را شماتت کرده و آن را نوعی اشتباه خود سرانه تلقی کرده و از آن اعلام برائت می‌کنند. با این حال این ماجرا بی‌سرانجام نماند و بسیاری از معاندان نظام و رسانه‌های غربی از این حاشیه بهره جستند و عظمت خبر روز قدس را با شعار علیه روحانی همراه کردند، بدین ترتیب توجه بخشی از افکار عمومی را به خود جلب کردند.

عملی غیرقابل قبول
باید گفت اگرچه مردم حق دارند نسبت به برخی اظهار نظرات رئیس‌جمهور انتقاد داشته باشند، اما باید نظرات خود را به صورت گفتارهای عقلانی و منطقی و به دور از اهانت بیان کنند.
آموزه‌های امام راحل(ره) و رهبر فرزانه انقلاب توهین به هیچ‌یک از مسئولان رسمی کشور را مجاز نمی‌داند و با آن مخالف است. توصیه مقام معظم رهبری همیشه بر این بوده که حرمت جایگاه‌ها همواره حفظ شود، اما این اتفاق خلاف توصیه مقام معظم رهبری بود.
در عین حال قاطبه منتقدان دولت نیز اقدام این عده معدود را محکوم و مرتکبان را سرزنش کردند چراکه یقیناً اینگونه رفتارها از مسیر ادب و انصاف خارج است و اگر هم نقدی به رفتارها و گفتارهای رئیس‌جمهور هست باید از مسیر دیگری دنبال شود.
از سوی دیگر این اقدام به لحاظ قانونی اشکال دارد و مجازات برای آن تعیین شده است .
در ماده ۶۰۹قانون مجازات اسلامی آمده است: «هرکس با توجه به سمت به یکی از روسای سه قوه یا معاونان رئیس‌جمهور یا وزرا یا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا نمایندگان مجلس خبرگان یا اعضای شورای نگهبان یا قضات یا اعضای دیوان محاسبات یا کارکنان وزارتخانه‌ها و موسسات و شرکت‌های دولتی و شهرداری‌ها در حال انجام وظیفه یا به سبب آن توهین نماید به ۳ تا ۶ ماه حبس و یا تا ۷۴ ضربه شلاق و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌شود.»
باید بدانیم شیوه‌های تند و نابجا بیش از آنکه به جناح انقلاب کمک کند، قدرت محرکه اجتماعی جناح مقابل برای مظلوم‌نمایی و حاشیه‌سازی را بیشتر خواهد کرد.

نکته‌ای قابل توجه
اما از سوی دیگر نباید از نظر دور داشت که پیش‌بینی چنین شرایطی چندان هم مشکل نبود.
نگاهی به ایام انتخابات ریاست جمهوری نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور در آن زمان بسیاری از آرمان‌های انقلاب را فدای رای بیشتر می‌کند و بعد از آن نیز در اظهارات به نکاتی اشاره می‌کند که زمینه‌ساز رفتارهای غیر متعارف و خلاف اخلاق گروهی ناپخته سیاسی و احتمالا برخی از سودجویان می‌کند. زمانی که رئیس‌جمهور همواره ۴۰ درصد از رای‌دهندگان کشور را نادیده می‌گیرد و همواره منتقدین خود را خشونت‌طلب و افراطی می‌نامند زمینه برای دوپاره شدن جامعه فراهم می‌کند.
به نظر می‌رسد که سخنان ماه‌های اخیر روحانی به دنبال دوقطبی‌سازی‌های موهومی در جامعه است که تنها مردم را از موضوعات اصلی کشور دور کرده و آنها را به حاشیه‌ها مشغول کرده است و موضوعات اساسی را به فراموشی سپرده است.

ناپختگی رسانه‌ها
آن چیزی که در این میان مهم و استراتژیک می‌باشد آن است که نباید یک مسأله حاشیه‌ای، در نظام رسانه‌ای ما تبدیل به یک متن پررنگ شود. بلکه با عقل‌ورزی رسانه‌ها، شکوه حضور ملت ایران در برابر نظام سلطه، روز جهانی قدس باید برجسته و پرعظمت باقی بماند.
همانطور که در سال ۸۸ نیز گروهی با سر دادن شعار نه غزه نه لبنان، عظمت راهپیمایی روز قدس را لکه‌دار کرده و بر متن ماجرا سایه انداختند همینطور برجسته کردن توهین به رئیس‌جمهور و پرداختن به آن سبب خوشحالی رسانه‌های استکباری می‌شود.
در شرایط بسیار حساس منطقه، منافع ملی و حفظ اقتدار و یکپارچگی نظام شرایط مهم و اساسی است و در روزی که همه باید به اسرائیل حمله کنند نباید رسانه‌ها و احزاب سیاسی که در معرض دید بیشتری قرار دارند به یکدیگر تاخته و موجبات شادی داعشی‌ها و صهیونیست‌ها را فراهم بیاورند.
رسانه باید عاقل، هوشمند و متدین باشد و بداند و بیاموزد که هر حادثه را در سطح و وزن مناسب خود پوشش خبری داده و اولویت‌های اصلی کشور را فراموش نکند و در نظر داشته باشد که منافع ملی حزب و گروه نمی‌شناسد.

توصیه‌ای به دولتمردان
باید گفت در شرایطی که مردم ایران از سیلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به تروریست‌های داعشی خوشحال هستند و دشمنان کشور دچار گیجی و ترس شده‌اند باید از وحدت و انگیزه بوجود آمده در کشور نهایت استفاده را کرد و قدم‌ها را به سمت سازندگی برداشت.
در این میان مسئولیت اصلی رئیس‌جمهور ریاست بر قوه مجریه و حل مشکلات عمده کشور در امور اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.
اکنون دولتمردان نباید برای پنهان کردن نقاط ضعف خود متوسل به حاشیه سازی شوند و وحدت ملی را قربانی قدرت‌طلبی خود کنند. دولتمردان باید نگاهی به وعده‌های انتخاباتی و سر و سامان دادن اقتصاد داشته باشند و به فساد بخصوص فساد اقتصادی در جامعه پایان دهند و اندیشه‌ای برای رفع بیکاری و ساماندهی به اقتصاد و رونق بازار داشتنه باشند. اینها وعده‌هایی بود که از سوی دولتمردان مجددا در انتخابات داده شد و مردم هنوز آن را فراموش نکرده‌اند و بهانه‌تراشی‌های متعدد و مظلوم نمایی‌ها باعث نمی‌شود که مردم آنها را فراموش کنند.
یادمان باشد که مردم ایران با هیچ‌کس عقد اخوت نبسته‌اند. برجامی که چون آفتابی تابان معرفی شده بود، غروب کرده است و در حالی که مسئولان وعده برداشته شدن تحریم‌ها به مردم ایران را داده بودند اکنون تحریم‌های جدیدی در راه است و مردم چشم انتظار واکنش قاطع و سریع دولتمردان هستند. در این میان ایجاد فضای دوقطبی نه تنها اقدامی را از پیش نمی‌برد بلکه در شرایط خاص کشور امنیت کشور را دچار مخاطره می‌کند.
در عین حال رئیس‌جمهور بهتر است که خود به دوقطبی فضای سیاسی دامن نزده و احساسات مخالفان را جریحه‌دار نکند.

دستور برای شناسایی توهین‌کنندگان به رئیس‌جمهور
دادستان تهران از دستور به پلیس و وزارت اطلاعات برای شناسایی عاملان توهین به رئیس‌جمهور در مراسم روز قدس خبر داد.
عباس جعفری دولت‌آبادی درخصوص ورود دادستانی به موضوع توهین به رئیس‌جمهور در راهپیمایی روز قدس گفت: دادستانی تهران مانند سایر مواردی که تکلیف قانونی دارد به موضوع ورود می‌کند. وی ادامه داد: در رابطه با حادثه روز جمعه چون جرم مشهود بوده و در مرعا و منظر ماموران اتفاق افتاده پلیس مکلف به ارائه گزارش خود به دادستانی بوده است.
دادستان تهران گفت: دیروزهم یک نامه به فرماندهی پلیس تهران و معاون وزیر اطلاعات ارسال کردم و درخواست شد نسبت به شناسایی عوامل حادثه دیروز اقدام شود. امیدوارم این حساسیت در مورد سایر قوا هم مطرح باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcdjj0n.yt0nz6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی