شنبه ۲۹ تير ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۵
کد مطلب : 109989

سعودی و بحران ناتمام

سران عربستان به رغم آنکه اکنون زمان حج است و باید معطوف به خدمت رسانی به زائران خانه خدا و اجرای مسئولیت میزبانی اماکن مقدسه باشند...

سران عربستان به رغم آنکه اکنون زمان حج است و باید معطوف به خدمت رسانی به زائران خانه خدا و اجرای مسئولیت میزبانی اماکن مقدسه باشند، همچنان به جنگ و کشتار در یمن می‌پردازند که خود نشانه ای بر عدم صلاحیت سعودی در مدیریت حج است. نکته قابل توجه در تحرکات سعودی آنکه پس از موافقت پادشاه عربستان با استقرار نظامیان آمریکایی در این کشور، وزیر دفاع آمریکا مجوز اعزام نیرو و تجهیزات این کشور به عربستان سعودی را صادر کرد.
از سوی دیگر منابع خبری اعلام کردند که شرکت لاکهید مارتین عربستان موفق شد قرارداد فروش ۱.۵ میلیارد دلاری سامانه دفاع موشکی تاد به عربستان را برنده شود. حال این سوال مطرح می‌شود که چرا به رغم اینکه نیروهای آمریکایی در گذشته از عربستان خارج شده بودند اکنون دوباره بر تعداد آنها افزده می‌شود؟
بخشی از این مسئله را در تحولات یمن می‌توان جستجو کرد. دستاوردهای پهپادی و موشکی یمنی‌ها عرصه را بر اشغالگران تنگ کرده است لذا سعودی که دیگر کشوری در ائتلافش باقی نمانده با آوردن نیروهای آمریکایی به دنبال فرار از این وضعیت هستند. اعلام خروج امارات از یمن در حالی جای تامل دارد که به عنوان نشانه شکست امارات و ایجاد شکاف میان سعودی و امارات از آن یاد می‌شود و سعودی اکنون باید به دنبال جاگیزینی به جای آن باشد.
البته امارات در حال تقویت القاعده به عنوان مزدور برای ادامه بحران در یمن است که همراهی غرب و سکوت سازمان ملل که اعای مبارزه با تروریسم را دارند جای تامل دارد. در این میان شکست سعودی در یمن و تقلای آن برای فرار آبرومندانه از این کشور قابل توجه است چنانکه روزنامه نیویورک تایمز به نقل از شماری از دیپلمات‌ها نوشت محمد بن سلمان ولیعهد سعودی به تماس هایش با دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ادامه می‌دهد تا به وی در جبران عقب نشینی امارات از یمن کمک کند. با تمام این تفاسیر حمایت آمریکا از سعودی جهت کشتار در یمن ادامه طراحی آمریکایی برای سلطه نظامی بر سعودی و منطقه است روندی که نشان می‌دهد اقدام اعزام نیروی آمریکایی به عربستان نه از روی قدرت و توان که برگرفته از تزلزل شدید سعودی بویژه شکست آن در یمن است . در همین حال بسیاری از ناظران سیاسی بر این امر تاکید دارند که آمریکا با ادعای کمک به سعودی در یمن در حال سرکیسه کردن سعودی است چنانکه ترامپ بارها گفته عربستان باید هزینه امنیت خود را بپردازد و فروش ۴۰۰ میلیارد دلار سلاح به سعودی را در این چارچوب عنوان کرده بود. بر این اساس می‌توان گفت که اعزام نیروی آمریکایی به عربستان نشانه‌ای دیگر بر تزلزل و بحران‌های شدید سعودی است که آنها را به گرفتن کمک مستقیم از آمریکا وادار ساخته است. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcdjn0fnyt0zn6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی