سه شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۴
کد مطلب : 114983
مواضع اخیر مقامات آمریکایی از کجا ریشه گرفته است؟

هزیان‌گویی ترامپ از مکانیسم ماشه تا توافق آنی

هزیان‌گویی ترامپ از مکانیسم ماشه تا توافق آنی

مقامات آمریکایی از جمله ترامپ طی روزهای اخیر از یک سو از اجرای مکانیسم ماشه می گویند و از سوی دیگر شعار توافق با ایران طی ۴ هفته را سر می دهند حال آنکه این سوال مطرح است که ریشه این سخنان چیست ایا شکست در شورای امنیت آنها را به توهم واداشته است یا اشتباهات صورت گرفته در برجام و قرار دادن مکانیسم ماشه در بندهای آن و یا آنکه ترامپ از دلبستگان به تسلیم آمریکا شدن چراغ سبزهایی دریافت کرده است.
هنوز چند روزی از شکست‌امریکا در شورای امنیت بر سر قطعنامه تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران نمی‌گذرد که مقامات آمریکایی دو رویکرد را در پیش گرفته اند از یک سو ادعای به توافق رسیدن با ایران در ۴ هفته را سر می‌دهند و از سوی دیگر شعار اجرای مکانیسم ماشه را. این رویکرد آمریکایی‌ها چند سناریو را مطرح می‌سازد. یک سناریو این است که آنها برای اهمیت زدایی از شکست در شورای امنیت این بازی را به راه انداخته اند. سناریو دیگر آن است که چون گذشته که برخی دلبستگان به آمریکا با اوج گیری گرانی‌ها و تورم به آمریکا چراغ سبز وادار شدن ایران به مذاکره برای رفع چالشهای اقتصادی را ارسال می کردند، اکنون نیز این اقدام در حال تکرار است و ترامپ دل خوش به غرب زدگان است. و سناریوی دیگر آن است که ترامپ سعی دارد از خلاء در برجام که قرار دادن بند مکانیسم ماشه ایجاد کرده برای فشار بر ایران استفاده کند و بر همین اساس نیز ادعای این رویکرد را مطرح می سازد تا ایران را وادار به مذاکره پیش از انتخابات نماید. این سناریوها در حالی مطرح است که در باب مکانیسم ماشه همچنان جهانیان آن را امری خلاف واقع می دانند چنانکه سفیر روسیه در ایران معتقد است که آمریکا در پی ناکامی در شورای امنیت، نمی‌تواند از مکانیزم ماشه استفاده کند؛ او این تلاش آمریکا را غیرقانونی می‌داند که هیچ مبنای حقوقی ندارد.
«لوان جاگاریان»، سفیر فدراسیون روسیه در تهران در خصوص موضوع مکانیزم ماشه معتقد است که «آمریکا بیش از دو سال است که از برجام خارج شده است و هیچ ربطی به قطعنامه ۲۲۳۱ ندارد و تلاش آمریکا غیرقانونی است و این کار هیچ مبنای حقوقی ندارد.»او به تلاش آمریکا برای ایجاد مشکل اشاره می‌کند و می‌گوید: «پیشِ‌رو کارهای زیاد و راه دشواری داریم. باید خیلی تلاش کنیم که مشکلات دیگر به‌وجود نیاید. آمریکا تلاش می‌کند مشکلات را ایجاد کند لذا ما با دوستان ایرانی و چینی و همتایان اروپایی در تماس منظم برای حل‌وفصل مشکلاتی که پیش‌رو داریم، هستیم.»آقای جاگاریان می‌گوید که نشست مجازی پیشنهادی رئیس جمهوری روسیه با حضور سران ایران و ۱+۵ «برای تبادل نظر در خصوص مسائل مختلف، نه‌فقط برجام، بلکه وضع فعلی در خلیج فارس» است. او می‌گوید: «باید فکری بکنیم چه اقدامی می‌توانیم با هم برای تنش‌زدایی اتخاذ کنیم که کشورهای این منطقه چه ایران و چه همسایگان و کشورهای عربی احساس خطر متقابل نداشته باشند.»
در این میان ترامپ سعی کرده ایران را سازشکار و البته چشم به راه بایدن نشان دهد تا ادعای دخالت ایران در انتخابات آمریکا را باور پذیر سازد. رئیس‌جمهور آمریکا باری دیگر ادعایش مبنی بر تمایل ایران به پیروزی جو بایدن، نماینده حزب دموکرات در انتخابات آمریکا را تکرار کرد.دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در حضور جمعی از هوادارانش گفت که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه، شی رئیس جمهور چین، کیم جونگ اون رئیس جمهور کره شمالی و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه "شطرنج بازانی در سطح جهانی هستند که منتظر پیروز شدن جو بایدن در انتخابات هستند".ترامپ اظهار کرد که بایدن قادر نخواهد بود به عنوان شریکی برابر با آن‌ها همکاری کند چرا که در بهترین سال‌هایش عملکرد خوبی نداشته است".طبق ادعای ترامپ، تهران هم خواهان پیروزی این نامزد دموکرات در انتخابات سوم نوامبر است.
وی گفت: اگر ما پیروز شویم بلافاصله به توافقی با ایران دست پیدا خواهیم کرد.
اما همزمان با ترامپ، آقای هوک نماینده مستعفی دولت آمریکا در امور ایران مدعی شده سیاست‌های رئیس‌جمهور کشورش در قبال ایران موفقیت آمیز بوده و او احتمالاً در دور دوم ریاست‌جمهوری خود با ایران به توافق می‌رسد.وی همچنین در مورد سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران مدعی شد: «ایران در تاریخ ۴۱ ساله خود با بدترین بحران اقتصادی روبه‌رو بوده است و نایبان این کشور بسیار تضعیف شده‌اند. آنها پولی که قبلاً در اختیار داشتند تا برای عملیات‌های تروریستی خود بودجه‌رسانی کنند را دیگر ندارند و این به دلیل سیاست موفق فشار حداکثری آمریکا بوده است.» هوک در ادامه ادعا کرد که ترامپ سیاست بازدارندگی را علیه ایران بازگردانده است.

از سوی دیگر سناتور جمهوری‌خواه کنگره با بی‌عرضه خطاب کردن همپیمانان اروپایی آمریکا به دلیل عدم حمایت از قطعنامه ضدایرانی آمریکا، بر لزوم فعالسازی «مکانیسم ماشه» تأکید کرد.در ادامه تلاش‌های روزهای اخیر مقام‌های آمریکایی برای جبران شکست بزرگ واشنگتن در شورای امنیت، «تد کروز» سناتور جمهوری‌خواه سنا از ایالت تگزاس خواستار فعالسازی «مکانیسم ماشه» برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران شد. از سوی دیگر وزیر خارجه آمریکا که پیامش درباره حق استفاده واشنگتن از «مکانسیم ماشه» علیه ایران مورد تمسخر قرار گرفته بود، سخنانش را به «باراک اوباما» نسبت داد.
«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا که طبق گزارش شبکه روسی «آرتی» به دلیل توییتش درباره حق استفاده واشنگتن از «مکانسیم ماشه» علیه ایران علیرغم مخالفت تمامی کشورها، مورد تمسخر کاربران فضای مجازی قرار گرفته بود، در توییتی دیگر شبکه آرتی را مورد خطاب قرار داد و گفت این حرف «باراک اوباما» رئیس‌جمهور پشین آمریکا بوده نه او.پامپئو خطاب به آرتی نوشت: شما باز هم اشتباه متوجه شدید. این سخنان درباره اسنپ بک (مکانیسم ماشه) مال من نیست—رئیس‌جمهور اوباما آن‌ها را گفته. او به درستی به کنگره گفت ایالات متحده می‌تواند تحریم‌ها علیه ایران را در هر زمانی به سرعت بازگرداند و هیچ کشوری نمی‌تواند مانع آن شود. این همچنان درست است. منتظر اصلاح (گزارش) از سوی شما هستم.
در این میان در ادامه ژست دموکراتیک برای انتخابات ، هیلاری کلینتون ، وزیر خارجه دولت «باراک اوباما» طی جلسه‌ای در یک اندیشکده آمریکایی تأکید کرد که به نفع آمریکا است که مجدداً به برجام بپیوندد.
« » وزیر خارجه سابق آمریکا روز گذشته (دوشنبه) در یک جلسه بحث و گفت‌وگو در اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک»، تأکید کرد که به نفع آمریکا است که مجدداً به برجام بپیوندد.
در این میان نشریه آمریکایی «اسلیت» در مطلبی به قلم «فرد کاپلان» به انزوای اخیر آمریکا در شورای امنیت پرداخته و نوشته تمرکز وزیر خارجه ترامپ بر تغییر رژیم در کشورهای دیگر، آمریکا را بیش از هر زمان دیگری در جهان منزوی کرده است.«فرد کاپلان» روزنامه‌نگار، تحلیلگر و نویسنده آمریکایی در یادداشتی در نشریه آمریکایی «اسلیت» به این مسئله پرداخته که چطور سیاست‌های رئیس‌جمهور آمریکا و وزیر خارجه‌اش، واشنگتن را بیش از هر زمان دیگری به انزوا در سطح جهان کشانده است.
کاپلان در این مطلب نوشت: دو رویداد در هفته گذشته نشان داد تا چقدر آمریکای تحت سلطه ترامپ در جهان منزوی شده است. اولین آن، سخنرانی ۱۲ اوت «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در پراگ بود که توانست از هر مسئله‌ای که فشار بر دموکراسی و امینت اروپا محسوب می‌شود، گریز بزند. دومین رویداد، دو روز بعد از رویداد اول و رای‌گیری شورای امنیت درباره قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران بود که ایالات متحده در اقلیتی تاریخی در آن بازنده شد.در ادامه این تحلیل آمده است: سخنرانی پامپئو در مجلس سنای جمهوری چک خیلی عجیب بود. در این سخنرانی تنها یک جمله درباره روسیه گفته شد، چیزی درباره تهدیدات علیه اوکراین و انتخابات متقلبانه بلاروس یا خیزش لیبرالیسم در مجارستان و لهستان یا خطرات اتحادیه اروپای متلاشی شده، گفته نشد.

https://siasatrooz.ir/vdcdjo0fsyt0fn6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی