سه شنبه ۸ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۰
کد مطلب : 89368

شيرين‌زباني‌هاي دو پهلو آلن اير درباره ايران

شيرين‌زباني‌هاي دو پهلو آلن اير درباره ايران

واشنگتن برای فتوای رهبر معظم انقلاب ایران درباره سلاح‌های هسته‌ای احترام زیادی قائل است.اين نطق جديدي بود از آلن اير سخنگوي فارسي زبان وزارت خارجه امريكا كه در گفت‌وگوي اختصاصي با پايگاه خبري ترند آذربايجان مدعي شده است.
هفتمين دور از گفت‌وگوهاي هسته‌اي ايران و ۱+۵ در حالي چند روز پيش در حاشيه نشست عمومي سازمان ملل پايان يافت كه باز هم زياده‌خواهي‌هاي غرب و بويژه امريكا باعث بي‌نتيجه ماندن اين دور از گفت‌وگو‌ها شد.
سنگ‌‌اندازي امريكايي‌ها باز هم در اين دور از گفت‌وگوهاي هسته‌اي در حالي صورت گرفت كه چه در گفت‌وگوهاي قبلي و چه در اين دور از مذاكرات بارها مقامات غربي وامريكا با ادعاي دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي ابراز نگراني كرده‌اند.
حال اينكه هم مقام معظم رهبري در فتوايي توليد سلاح هسته‌اي را حرام اعلام كردند و هم غرب به درستي مي‌داند كه جمهوري اسلامي ايران تحت هيچ شرايطي به دنبال سلاح هسته‌اي نيست نكته‌اي كه بارها در گزارش فصلي آژانس بين‌المللي اتمي و تاييد بازرسان اين نهاد بر صداقت رفتاري ايران تاكيد كرده است اما امريكا حاضر به قبول آن نيست.
جمهوری اسلامی ایران همواره نسبت به فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود پایبند بوده و هیچ انحرافی هم در این زمینه نداشته است و تاکنون هم هیچ سازمان و ارگان و نهاد قانونی از جمله آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای هیچ سند و مدرکی در زمینه انحراف ایران به سوی ساخت سلاح هسته‌ای به دست نیاورده و منتشر نکرده است. حتی سازمان‌ها و نهادهای اطلاعاتی آمریکا هم بارها تأکید کرده‌اند که هیچگونه تخلفی از سوی جمهوری اسلامی ایران صورت نگرفته است.
حال در چنين شرايطي ادعاي جديد اين سخنگوي فارسي‌زبان وزارت خارجه كمي مضحك به نظر مي‌رسد. آلن ایر در حالي درباره فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌گوید که برای این فتوا احترام زیادی قائل هستیم كه درک معنا و مفهوم فتوا برای یک آمریکایی باید کار بسیار دشواری باشد، هنگامی که او درباره «وسط دعوا نرخ تعیین کردن»، در فیس‌بوک سؤال می‌کند، اکنون مفهوم فتوا را چگونه متوجه شده است و اظهار می‌دارد که به این فتوا احترام زیادی قائل است؟
آمریکایی‌ها اگر واقعاً مفهوم فتوا را درک مي‌کردند و به عمق آن پی می‌برند، مسیر مذاکرات هسته‌ای تغییر می‌کرد و به نتیجه مي‌رسید. یا شاید هم مفهوم آن را درک مي‌کنند اما نمی خواهند چنین فتوایی را بپذیرند که پشتوانه قوی شرعی و مذهبی را با خود دارد چون در چنین حالتی مذاکرات به نتیجه و توافق نهایی ختم خواهد شد که مطلوب آمریکایی‌ها نیست.
ادعاي آلن اير به همين جا ختم نشده است او همچنين مدعی شد بین اعضای گروه ۱+۵ در مذاکرات هسته‌ای با ایران اختلافی وجود ندارد.!
او در حالی چنین ادعایی را مطرح مي‌کند که اختلافاتی میان روسیه و چین و کشورهای غربی عضو گروه ۱+۵ وجود دارد. در این میان به ویژه روسیه به خاطر تفاوت دیدگاهش نسبت به فعالیت‌های هسته‌ای ایران با آمریکا اختلافات زیادی دارد.
این مقام آمریکایی در ادامه ایران را مقصر ایجاد مشکلات ایجاد شده در زمینه برنامه هسته‌ای این کشور دانست و گفت: «عدم پایبندی ایران به تعهداتش تحت پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی باعث شد که آژانس پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل تحویل دهد.»
«ایر» مدعی شد عدم ‌شفافیت ایران موجب نگرانی جامعه بین‌الملل از برنامه هسته‌ای این کشور و وضع تحریم‌های گسترده علیه آن شد. وی گفت: «نتیجه تصمیمات دولت ایران استفاده از تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی بود، با این امید که تهران محاسبات راهبردی‌اش را تغییر دهد».
آلن ایر در حالی از نگرانی جامعه بین‌المللی از فعالیت‌های هسته‌اي ایران سخن مي‌گوید که با این سخن اینگونه تصور مي‌شود آمریکا یعنی جامعه جهانی و جامعه جهانی هم یعنی آمریکا؟! این جامعه جهانی که آمریکا مدعی آن است آیا نگران فعالیت‌های هسته‌اي رژیم صهیونیستی نیست که صدها کلاهک هسته‌اي دارد و امنیت جهانی را هم به خطر انداخته است؟
آمریکا اکنون بیشترین زرادخانه سلاح‌های هسته‌اي دنیا را در اختیار دارد و تنها کشوری است که از بمب اتمی علیه مردم بی دفاع و مظلوم ژاپن در هیروشیما و ناکازاکی استفاده کرده و صدها هزار تن از آنها را به کام مرگ برده است.
وی تصریح کرد: «اگر جمهوری اسلامی این مسیر را انتخاب کند تحریم‌ها رفع خواهد شد و اقتصاد این کشور با پیوستن دوباره به اقتصاد دنیا توسعه خواهد یافت. ایران اعلام کرده که با جامعه جهانی همکاری خواهد کرد و ما از این تصمیم استقبال مي‌کنیم».
همكاري كه اين مقام امريكايي از آن سخن مي‌گويد يعني «حداکثر امتیاز» از ایران را در قالب «بالاترین محدودیت‌های ممکن» بر برنامه هسته‌اي از یک‌سو و دادن «کمترین معوض‌های ممکن» دنبال مي‌کند. ترجمه این معیارها در مذاکرات جاری این است که در طیف امتیازهای گرفتنی از ایران، مثلاً ظرفیت غنی‌سازی ایران حتی در سطح زیر ۵ درصد، از ۴ تا ۵ هزار سو فراتر نرود.
این به معنای آن است که ظرفیت فعلی فعال غنی‌سازی ایران که حدود ۹۵۰۰ سو است، به حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد تقلیل یابد. از طرف دیگر، در‌خصوص امتیازهای دادنی به ایران، تحریم‌ها تنها در قالب «تعلیق» جزئی تا کامل پیش برود بدون آنکه دولت آمریکا تعهدی در زمینه لغو کامل تحریم‌ها در یک دوره زمانی مشخص را بپذیرد. از همین روست که طی هفته‌های گذشته مدام تاکید شده که لغو تحریم‌ها کار کنگره بوده و خارج از صلاحیت دولت اوباما است. یا در زمینه لغو تحریم‌های شورای امنیت، نماینده آمریکا در نشست ویژه شورای امنیت که هفته پیش راجع به ایران برگزار شد، صراحتاً تاکید کرد که این امر، کار شورای امنیت است و نه اعضای ۱+۵.
آمریکایی‌ها مي‌گویند که ایران، همه فعالیت‌های هسته‌اي خود را تعلیق و تعطیل کند، آنگاه آنها در یک پروسه طولانی چندین ساله تصمیم مي‌گیرند که تحریم‌های غیر‌قانونی علیه ایران را ذره‌ذره بردارند.
آلن ایر در ادامه با ادعای اینکه تمامی گروه‌ها در مذاکرات هسته‌ای ایران جدی هستند و با حسن‌نیت و براساس احترام متقابل پای به آن گذارده‌اند، افزود: «همه ما در‌پی یافتن راه‌حل‌های ابتکاری مورد قبول همه گروه‌ها هستیم».
سخنگوي فارسي‌زبان وزارت خارجه امريكا دقيقا به نكته جالبي اشاره كرده است،راه‌حل‌هاي ابتكاري! آنچه امريكا از آن به عنوان راه‌حل ابتكاري سخن مي‌گويد مصداق عيني‌ش دو پيشنهادي بود كه در حين مذاكرات هسته‌اي از طريق يك جريان‌سازي رسانه‌اي آن را عنوان كرد پيشنهاد اول قطع اتصالات سانتريفيوژها و به فاصله چند روز بعد كاهش غني‌سازي و اين دقيقا نقطه تقابل ايران و غرب چنانچه عراقچی معاون وزیر خارجه کشورمان و مذاکره کننده ارشد هسته‌اي درباره اختلافات باقی مانده گفته است؛ ادامه فعالیت سانتریفیوژها و لغو همه تحریم‌ها دو اختلاف اصلی بین ایران و ۱+۵ است و در حين مذاكرات ديپلمات‌هاي هسته‌اي كشورمان بارها بر حفظ حقوق صلح‌آميز هسته‌اي ملت ايران تاكيد كردند.
تناقضات گفتاري سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به اینجا فقط به موضوعات هسته‌اي ايران ختم نشد، وي در ادامه شيرين‌زباني‌اش ایران را در ایجاد گروه تروریستی موسوم به داعش مقصر دانست و مدعی شد حمایت‌های ایران از بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه باعث تشکیل این گروه تروریستی شده است. این اتهام که چندی پیش از سوی کامرون نخست‌وزیر انگلیس در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد اکنون به گونه‌اي دیگر از سوی آلن ایر بیان مي‌شود.
کامرون جمهوری اسلامی ایران را متهم به حمایت از تروریسم کرد و اکنون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم ایران را باعث تشکیل گروهک تروریستی داعش مي‌نامد!
از سويي ديگر سعودالفيصل وزير خارجه عربستان نيز پيشتر در نشست عمومي سازمان ملل ايران را به حمايت از تروريسم متهم كرد و اين نطق‌هاي عجيب در حالي از زبان اين مقامات بيان مي‌شود كه این گروه‌های تروریستی که اکنون در سوریه و عراق دست به جنایات مي‌زنند با حمایت‌های آمریکا و سران کشورهای مرتجع عربی تشکیل شده‌اند.
هدف نخست آمریکا سرنگونی دولت بشار اسد و قطع ارتباط خط‌مقدم مقاومت با جمهوری اسلامی ایران است. حمایت‌های مستشاری ایران از دولت و مردم سوریه و همچنین عراق باعث شده است تا این گروه‌های تروریستی تکفیری با شکست‌های سنگینی روبرو شوند.
آمریکا اکنون به بهانه مقابله با این تروریست‌ها شوی ائتلاف ضد داعش راه انداخته است و حملات هوایی را هم به خاک سوریه انجام داده که بیشتر این حملات به تأسیسات و زیر‌ساخت‌های این کشور انجام شده است.
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران داخلی و خارجی اعتقاد دارند چنین ائتلافی نمی‌تواند این گروه‌های تروریستی را از بین ببرد. آنها معتقد هستند که برچیدن حمایت‌های مالی و تسلیحاتی که از سوی برخی کشورهای منطقه از جمله ترکیه و عربستان به این گروه‌های تروریستی مي‌شود، آنها را به نابودی خواهد کشاند.
در هر صورت اکنون جمهوری اسلامی ایران در خط‌مقدم مقابله و مبارزه با گروه‌های تروریستی قرار دارد و این اتهاماتی که از سوی غرب علیه ایران مطرح مي‌شود به خاطر این است که آنها علاوه بر این که از گروه‌های تروریستی حمایت مي‌کنند در جریان مقابله با آنها هم دیر وارد عمل شدند هر چند این ورود هم سناریویی است که با این بهانه در حال اجراست.

https://siasatrooz.ir/vdcdjs0j.yt0n96a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی