?>?> تحولات سوريه از نگاه ايران و عربستان | سیاست روز
دوشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۰:۱۴
کد مطلب : 81258
سياست روز به بهانه سفر صالحي به رياض بررسي مي‌كند

تحولات سوريه از نگاه ايران و عربستان

تحولات سوريه از نگاه ايران و عربستان

وزير امور خارجه کشورمان كه براي شرکت در اجلاس سازمان‌هاي همکاري اسلامي پيرامون بحران مالي به عربستلن سفر كرده كه دو كشور نقشي مهم در تحولات منطقه وجهان اسلام دارند چنانکه بحران سوريه نيز مي‌تواند يکي از موضوعات مورد بحث با مقامات کشورهاي اسلامي باشد.
جمهوري اسلامي ايران به عنوان يک قدرت شناخته شده در منطقه و نيز عربستان به عنوان يک کشور عربي، نقشي اثرگذار بر بحران کنوني سوريه مي‌توانند داشته باشند. جمهوري اسلامي ايران كه از ابتدا بر حل بحران سوريه به صورت سوري ـ سوري تاکيد داشته و دارد وبه اين مساله معتقد است که مشکل سوريه خاموش نخواهد شد جز اينکه دخالت‌هاي خارجي کشورهاي بيگانه حذف و خود مردم در حل اين بحران نقش داشته باشند .در اين رستا مقامات کشورمان با ارائه طرح شش ماده‌اي برگزاري جلسات و نشست‌ها با مقامات کشورهاي منطقه از هيچ كوششي براي خاموش شدن اين آتش دريغ نكرده است
همچنين درخواست ايران براي تشکيل کميته چهارجانبه که متشکل از ايران، مصر، ترکيه و عربستان است از ديگر راه کارهايي است كه براي حل اين بحران مطرح شده .اين راهکار که در قالب يک راه‌حل سياسي است با در نظر گرفتن بازيگران اصلي منطقه مي تواند اوضاع داخلي سوريه ناآرام را آرام کند همچنين در درخواست جديد از سوي مصر عنوان شده که سوريه نيز به اين کميته چهار جانبه براي تسريع در حل اين بحران بپيوندد.
با توجه به اينکه ادامه بحران در سوريه منطقه را نيز به مخاطره مي‌اندازد ممکن است با بالا گرفتن افراط ‌گرايي‌هاي که قابل سرايت به عراق، ترکيه، لبنان و اردن و عربستان و حتي مصر نيز است به يک بحران فراگير در منطقه تبديل شود.
در اين چارچوب ودر ادامه رايزني مقامات ايران با كشورهاي منطقه علی اکبر صالحی در سفر دو روزه به امان تحولات منطقه‌ای از جمله اوضاع سوریه با مقامات عالی رتبه اردنی دیدار و گفت‌وگو كرد .جمهوری اسلامی ایران همواره بر حل مسالمت آمیز بحران سوریه از راه سوری- سوری تاکید کرده و بارها دولت و مخالفان را به میز گفت‌وگو فرا خوانده است و از طرف‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خواسته است که از دخالت در امور داخلی سوریه که باعث پیچیده شدن اوضاع می‌شود، بپرهیزند.
در همين زمينه وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به سوریه با بشار اسد، رییس‌جمهور این کشوردر این دیدار ضمن ابلاغ سلام مقامات عالیه کشورمان به رییس‌جمهور سوریه و اعلام حمایت دولت و ملت ایران از دولت و مردم سوریه، از مقاومت آنها در قبال اقدام اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به سوریه تمجید کرد.
ديدار مدیرکل سازمان حقوقی-مشورتی آسیایی، آفریقایی (آلکو) با وزیر امور خارجه کشورمان از ديگر اقدامات ايران در جهت برگشت آرامش به سوريه مي توان برشمرد
در ادامه اين ديدارهاي اخير وزیر خارجه كشورمان با همتای عمانی خود توقف خونریزی، انجام گفت‌وگوی ملی، عدم دخالت خارجی و اتکا به راه‌حل سوری - سوری را راه برون رفت از بحران سوریه برشمردند .
در اين راستا ترکیه، عربستان و قطر تصور می کردند که سقوط نظام «بشار اسد» فقط نیازمند زمانی کوتاه است و به راحتی انجام خواهد شد. از همین رو این دولت‏ها هرگونه گفتگو با نظام سوریه را رد کردند و به مخالفان مسلح نظام سوریه اهمیت بیشتری دادند و از آنان حمایت کردند؛ در حالی که انگیزه‏های این سه کشور برای این کار مفهوم نبود و حتی در یک سو نیز قرار نداشتند.
در رابطه با نقش عربستان در بحران سوریه هم این است که آل سعود، خود را جزئی از سیاست های کشورهای غربی کرده اند؛ زیرا اعتقاد دارند که این کار امنیت کشورشان را تأمین می کند.
آنچه بسياري از ناظران سياسي تاكيد دارند آن است كه كشورهايي مانند عربستان ، مصر و تركيه اگر واقعا به دنبال حل مسئله سوريه هستند بايد از اقدامات خصمانه گذشته نظير تسليح گروه‌هاي معارض دست برداشته و چنانكه بسياري از كشورهاي جهان تاكيد دارند همچون جمهوري اسلامي ايران بر لزوم راهكار سياسي براي حل مسئله سوريه تاكيد نمايد. در غير اين صورت عربستان نيز مانند كشورهاي غربي بازنده تحولات سوريه خواهد بود.

https://siasatrooz.ir/vdcdjx0j.yt0fk6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی