?>?> تأملی بر انتقاد تند استاندار سمنان از آیت‌الله یزدی | سیاست روز
پنجشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۳
کد مطلب : 98098

تأملی بر انتقاد تند استاندار سمنان از آیت‌الله یزدی

این جملات را که خبرگزاری «آنا» از قول آقای «محمدرضا خباز» استاندار سمنان نقل کرده، بخوانید؛...

یکم: مدیحه‌سرایی
این جملات را که خبرگزاری «آنا» از قول آقای «محمدرضا خباز» استاندار سمنان نقل کرده، بخوانید؛ «... واقعاً تعجب کردم چون آقای یزدی یکی از فقهای شورای نگهبان است و در گذشته نیز رئیس قوه قضاییه بودند. اما آیت‌الله یزدی فقیه شورای نگهبان به حساب می‎آید و من واقعاً در تعجبم که چرا ایشان درباره حقوق شهروندی چنین اظهاراتی را بیان کرده است. بعد از رونمایی از حقوق شهروندی، رتبه کشورمان ارتقا پیدا کرد و جهانیان متوجه شدند که ایران بعد از ۳۸ سال توانسته است منشوری را تحت عنوان حقوق شهروندی تهیه کند. رونمایی از منشور حقوق شهروندی ... ایران را در دنیا عزتمند و بزرگ کرده است.... منشور حقوق شهروندی بر سر یاوه‎گویان زد تا دیگر نگویند جمهوری اسلامی ایران از حقوق شهروندانش دفاع و حمایت نمی‌‏کند. منشور حقوق شهروندی مانع از برخی سوءاستفاده‎ها شد به این دلیل که دیگر کسی حقوق بشر را مانند چماق بر سرمان نمی‎زند. به جای اینکه آقایان به رئیس‎جمهوری بگویند دست مریزاد و احسنت بر شما... به وی حمله می‏‌کنند و اقدام مهم آقای روحانی را بی‎ارزش نشان می‌دهند. در گذشته رؤسای جمهوری ایران مانند آیت‎الله هاشمی و سیدمحمد خاتمی به دنبال منشور حقوق شهروندی بودند، اما شرایط فراهم نشد و موفق به این کار نشدند ... خوشبختانه رئیس دولت تدبیر و امید توانست منشور حقوق شهروندی را آماده و آن را رونمایی کند. من نمی‎دانم کجای اقدام رئیس‎جمهوری برای کشور ضرر دارد؟»

دوم: محاسبه گلدکوئیستی!
من نمی‌دانم آقای خباز از کجا فهمیده که «منشور حقوق شهروندی» رتبه کشورمان را تاکجا! بالا برده است؟! چون هیچ مستندی هم برای آن ذکر نکرده! لابد شیوه محاسبه افزایش منافع آن را «گلدگوئیستی» دیده است! بعد هم اگر قرار است از چیزی «ستایش» کند، خوب است نگاهی به اطرافیان خود بیندازد و ببیند کسی هم در این ستایش با او هم صدا هست! لابد آقای خباز فرصت نکرده ببیند این منشور را؛
آقای «حسین دهباشی» کارگردان فیلم تبلیغاتی - انتخاباتی آقای روحانی در انتخابات ۹۲ آن را با مطایبه «تدارک تبلیغاتی/انتخاباتی زیرکانه‌» دانسته
و آقای «اکبر اعلمی» همکار اسبق و اصلاح طلب آقای خباز در مجلس، آن را «انتخاباتی» و «فاقد ضمانت اجرا» توصیف می کند.
و حتی ۷۴ درصد مخاطبان رادیو فردا آن را «تبلیغات انتخاباتی» دانسته اند.

سوم: کوه موش زائید!
یادم می آید که آقای خباز در مجلس هم که بود، اگر نماینده خیلی فعالی هم نبود، «سخنران» خوبی بود. اما گویا در دولت، پدیده ای بهتر از این «منشور» نیافته که از آن ستایش کند. دولت او، بعد از سه سال و نیم توزیع عزتمندانه «سبد کالا» تا «نتایج ظریف برجام» تا «رفتارهای فعالانه دفاع از شهدای منا» و این اواخر «گورخوابی» که مصادف با منشور، رونمایی شد! دستاورد دیگری ندارد که از آن ستایش غلو آمیز شود! باز خوب است آقای خباز، فقط سخنران خوبی است! اگر «قصیده سرای» خوبی بود لابد باید «دیوان منشوریات» در ستایش این دستاورد از او منتشر می شد!

چهارم: صفر و صد
من اتفاقاً منشور حقوق شهروندی را کاملا رد نمی کنم و می گویم نباید به آن «صفر و صدی» نگریست. می دانم که انسان های محقق و شریفی برای تدوین آن زحمت کشیده اند و نکات خوبی هم در آن آمده است. البته خوب بود این منشور، قبل از رونمائی از سوی همان انسان های محقق و شریف، به اقتراح اندیشمندان گذاشته می شد و متنی پخته تر و در زمانی بهتر، عرضه می گردید. اما نحوه ورود دولت و آقای رئیس جمهور به موضوع را از سه جهت محل ایراد می دانم همین سه جهت هم احتمالا مطمح نظر حضرت آیت‌الله یزدی بوده باشد.
۱- جایگاه منشور، به لحاظ حقوقی مشخص نیست؛ لایحه است یا بیانیه؟ تا این جایگاه هم روشن نشود، دوستداران دولت هم درست گفته اند که این منشور «ضمانت اجرا» ندارد.
۲- منشور بد موقع و در آستانه انتخابات رونمائی شده و باید به منتقدان و حتی برخی دوستان سابق آقای روحانی حق داد که ان را «بیانیه انتخاباتی» بدانند. حتی از یک منظر این رونمائی بدتر است که همزمان با تغییر رویکرد تخاصمی دشمن از «بهانه هسته‌ای» به «بهانه حقوق بشری» محل تأمل است. چه ایرادی داشت که چنین منشوری در ۶ ماهه اول دولت رونمائی می شد.
۳- منشور در محتوا واجد ایرادات عدیده است که به مواردی از آنها حضرت ایت الله یزدی اشاره فرمودند. مثلاً نسبت مفاد آن با اصل ۴ قانون اساسی چرا باید مبهم بماند؟!

پنجم: غالیان!
آقای خباز و دوستانی از این دست با توصیفات غلوآمیز از منشور، چنانکه درباره «برجام» کردند و در مواردی با ادبیات ناپسند، مثل خطابی که با حضرت آیت‌الله یزدی، دارند، می خواهند چه چیزی را ثابت کنند؛
۱- «آیا دولت نقدناپذیر و پرخاشگر است؟!»
تا جائی که نقد شخصیت هائی مثل آقای یزدی را هم برنمی تابند. همان کسی که آقای خباز نیز با مقدمه احترام آمیز، بر او پرخاش می کند!
۲- «آیا، هواداران دولت، ستایشگرانی مانند عنصری، فرخی سیستانی و... هستند؟!»
منتظرم خود دولت از باب نصیحت به آقای خباز تذکر بدهد. اگر می خواهد «باب انتقاد» را - لاقل برای بزرگانی حوزه - باز نگه دارد و می خواهد «چند باسواد و استاد دانشگاه» از دستاوردهای دولت حمایت کنند.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdcdjz0n.yt0jn6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی