سه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۹
کد مطلب : 95028
ميانجي‌گري آلمان براي آشتي تهران و رياض

ژرمن‌ها دست به كار شدند

ژرمن‌ها دست به كار شدند

تبعات بحران‌های منطقه‌اي در حالي كشورهاي اروپايي و بويژه ژرمن‌ها را به ستوه آورده است كه آنها به يقين رسيده‌اند آتش بحران منطقه با نقش‌آفريني مثبت ايران و نيز مانع شدن از ادامه تنش‌آفريني سعودي‌ها امكان‌پذير است ،براي همين آستين‌ها را بالا زده‌اند تا تنش ميان اين دو كشور را حل و فصل كنند.
فرانک اشتاین مایر سفر خود را ديروز به ایران و عربستان آغاز كرد تا به قول خودش بتواند نقشي ميانجي را براي تنشي كه ميان اين دو كشور بعد از اعدام شيخ نمر و حمله به سفارت رياض در تهران كه منجر به قطع روابط ديپلماتيك تهران و رياض شد را حل و فصل نمايد.
در كنار تحولاتي كه در منطقه شاهد هستيم از یمن كه عرصه تاخت و تاز سعودی‌هاست تا كشتار، درگيري و جنگ در عراق و سوريه تا آتش‌افروزي‌هايي كه اين روزها تروريست در منطقه به راه انداخته‌اند گرفته، به اعتقاد ناظران سياسي بالا گرفتن تنش میان ایران و عربستان به عنوان دو قدرت منطقه‌ای وضعیت را پیچیده‌تر و آینده خاورمیانه را مبهم‌تر کرده است.
کشورهای زیادی تاکنون اعلام آمادگی برای رفع تنش میان دو کشور را اعلام کرده‌اند، پاکستان بصورت علنی دست به کار شد، رئیس‌جمهور چین به هر دو کشور سفر کرد، اما به نظر نمی‌رسد که وضعیت تنش تفاوتی کرده باشد. اینک وزیر خارجه آلمان راهی این دو کشور می‌شود تا بتواند گامي موثر براي حل و فصل اين مساله بردارد.
در همين رابطه و پيش از سفر وزيرخارجه آلمان يك روزنامه آلمانی دی ولت نوشت: مایر، می‌خواهد در سفر خود به ایران و عربستان که از درباره مسائل و اختلافات بین این دو کشور آشکارا سخن بگويد و در راستای حل مناقشات بین این دو میانجی‌گری کند حتي مایر در گفت‌وگو با همين روزنامه سفر خود به ایران و عربستان را فرصتی برای اعتماد‌سازی در منطقه ارزیابی کرده است.
وزیر امور خارجه آلمان همچنين گفته: به نفع ما است و ما باید همه تلاش خود را کنیم تا به این ترتیب تنش‌ها بی‌وقفه تشدید نشده و از امکانات موجود استفاده کنیم تا کانال‌هایی برای گفت‌وگو ایجاد کرده و در اعتماد‌سازی سهمی را ایفا کنیم.
وزیر امور خارجه آلمان در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد که هرگونه تشدید تنش جدیدی بین تهران و ریاض شرایط را وخیم‌تر کرده و هرگونه جست‌وجو برای راه‌حل را دشوارتر می‌کند.
شرق و غرب هر دو برای برون‌رفت از وضعیت موجود بحران منطقه‌اي كه درگیر آن هستند، از بحران مالی گرفته تا تروریسم و مسئله پناهندگان نیازمند رفع تنش و صلح در خاورمیانه هستند و به نقش با ثبات ايران نيازمندند.
خيلي از ناظران سياسي بر اين باورند كه ايران مي‌تواند از اين ظرفيت آلمان براي نقش ميانجي‌گري استفاده كرده و حقانیت و نقش مثبت خود را در جامعه جهانی و نيز صلح و امنيت بيش از گذشته تثبیت کند و در نقطه مقابل خودداری و سماجت عربستان در رفع و ادامه تنش می‌تواند عرصه را بر این کشور تنگ‌تر و چهره ستیزه‌جویانه آل‌سعود را در معادلات منطقه عیان کند.
به اعتقاد بسياري از ناظران سياسي، آْلمان بيش از اين نمي‌تواند مسئله پناه‌جویان و مصائب اقتصادی كه بحران منطقه برايش رقم زده است را تحمل كند از اين رو فكر مي‌كند، راه برون‌رفت و خلاص شدن از اين مسئله ازسرگيري روابط ديپلماتيك تهران - رياض به عنوان دو قدرت منطقه‌اي است.

https://siasatrooz.ir/vdcdjz0n.yt0kx6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی