يکشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۶
کد مطلب : 92058

همگرايي رمز پيروزي اصولگرايان در انتخابات مجلس

همگرايي رمز پيروزي اصولگرايان در انتخابات مجلس

جریان‌های سیاسی بر‌اساس طبیعت ذاتی‌شان به طور مشخص پیگیر اهداف سیاسی‌شان هستند و با نزدیک شدن به انتخابات مجلس دهم اصولگرایان نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
هفتم اسفندماه انتخابات مجلس دهم برگزار خواهد شد. در حال حاضر همه جریان‌های سیاسی از جمله جریان اصولگرا و اصلاح طلب و حتی مستقلین وارد فضای انتخاباتی شدند که این مساله خلاف قانون و عرف نیست. انتخابات یکی از شاخص‌ترین و بارزترین مصادیق فعالیت‌های سیاسی است به همین دلیل هر دو جریان مطرح کشور از هم‌اکنون فعالیت‌هایشان را آغاز کرده و ادامه خواهند داد، منتهی این که کدام یک از این فعالیت‌ها بر‌اساس چارچوب‌های قانونی و منطقی است باید گفت که بستگی به مسائل و مصادیق متعددی دارد که قابل بررسی است
آنچه در حال حاضر مشاهده مي‌شود اراده و همگرایی قوی در جریان اصولگرایی است و پیش‌بینی مي‌شود که این همگرایی هر چه به زمان انتخابات مجلس دهم نزدیک‌تر می‌شویم تقویت ‌شود.

استراتژی اصولگرایان برای فتح انتخابات مجلس
عضو ارشد جبهه اصولگرایان از تعیین ساز و کار جدید جبهه اصولگرایان برای اتحاد و انسجام خبر داد و گفت: قرار است ساز و کاری جدید مثل سازوکار دوره‌هاي قبل و به احتمال قوی ساز و کار ۲۰+۱۰ شکل بگیرد و در اوایل خرداد‌ماه وارد تعیین مصادیق نامزدهای نهایی خواهیم شد.
ولی اسماعیلی نماینده سابق گرمی و سخنگوی فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم با اشاره به جلسات جبهه اصولگرایان در آستانه انتخابات مجلس دهم گفت: پیرو جلساتی که حجت الاسلام موحدی کرمانی، آیت‌لله مصباح و آیت‌االله یزدی برای اتحاد و انسجام جبهه اصولگرایی داشتند، جلسات ذیل مجمع همگرایی اصولگرایان در گروه‌هاي جداگانه تاکنون برگزار شده است و تا آخر خرداد ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در آخرین جلسه اصولگرایان که با محوریت حجت‌الاسلام سيد‌رضا تقوی تشکیل گردید، نقطه نظرات اضلاع مختلف اصولگرایی مطرح و تاکنون نزدیک به ۸۰ درصد توافق صورت پذیرفته است.
عضو ارشد جبهه اصولگرایان با اشاره به پیشرفت جلسات در روند توافق و اتحاد گفت: قرار است ساز و کار جدید مثل ساز و کار دوره‌هاي قبل و احتمال قوی ساز و کار ۲۰+۱۰ برای انتخابات مجلس دهم شکل بگیرد. اسماعیلی همچنین به جلسه اخير تعدادی از افراد شاخص جبهه اصولگرایی اشاره کرد و افزود: در این جلسه هم بر لزوم اتحاد، انسجام و همگرایی اصولگرایی تاکید و مقرر شد در اوایل خرداد‌ماه وارد مصادیق شویم.
وی گفت: در مصادیق هم در کلانشهرها با توجه به تعداد زیاد کرسی نمایندگی مجلس اختلافات کم و یکسری اختلافات در شهرستان‌ها باقی مانده است.
عضو ارشد جبهه اصولگرایان اضافه کرد: در صورت عدم توافق بر سر مصداق خاص در شهرستان‌ها احتمالا با نظر‌سنجی پنج ماه مانده به انتخابات، گزینه نهایی نامزد اصولگرایان برای انتخابات مجلس مشخص خواهد شد.
اسماعیلی با اشاره به طرح استانی شدن انتخابات مجلس که در دستور کار صحن مجلس قرار دارد، اضافه کرد: اگر بحث استانی شدن انتخابات در مجلس رای بیاورد و شورای نگهبان هم آن را تائید کند، ساز و کار جدیدی برای وحدت اصولگرایان طراحی و اعلام خواهد شد.

روش‌های موفقیت
استفاده‌های درست و نادرست از قدرت هم در جریان اصولگرا و هم در جریان اصلاح‌طلب از گذشته مشاهده شده اما پیشنهاد این است که مجلس دهم جریان اصولگرا مراقب باشد تا به سمت رفتارهای غیر‌اخلاقی و غیر‌منطقی حرکت نکنند.
از مدتی پیش اصولگرایان با تمام توان در‌پی رسیدن به وحدت نظر در بین جریانات مختلف اصولگرایی تلاش‌هایی را آغاز کرده‌اند تا بتوانند برای چهارمین‌بار بعد از مجلس ششم اکثریت غالب پارلمان را به دست بگیرند اما این‌بار اصلاح‌طلبان هم به تکاپو افتاده‌اند تا بتوانند درصد نفوذ خود در مجلس آینده را افزایش دهند و شاید از این طریق به عرصه سیاست بازگردند. همگرایی به خصوص در لیدر‌های موثر در جریان اصولگرا برای پیروزی در انتخابات مجلس دهم موضوع دیگری است که توسط کارشناسان توصیه مي‌شود. وقتی همگرایی در جریان اصولگرا رقم بخورد این همگرایی یک جریان عام است که همه شخصیت‌ها و تشکل‌های سیاسی در عالی‌ترین و پایین‌ترین رده‌ جریان اصولگرا را شامل می‌شود.
نقش جامعتین در جریان اصولگرا بیشتر نقش علمی و مذهبی است، غیر از این دو جامعه روحانی، جریان‌ها و گروه‌های سیاسی‌ای در جریان اصولگرا وجود دارند که بر تفاهم نهایی این جریان موثرند.
محمدنبی حبیبی با بیان اینکه اصولگرایان هیچ راه دومی جز ائتلاف، پیش پایشان نیست گفت: اصولگرایان به موضوع همگرایی به عنوان یک واجب سیاسی در شرایط فعلی بپردازند.
وی با اشاره به شرایط چگونگی ارتباط و انسجام در داخل جریان اصولگرایی و مقایسه آن با قبل از انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: اصولگرایان در جهت تقویت همگرایی حرکت مي‌کنند و میل به همگرایی در داخل جریان اصولگرایی افزایش یافته است.
حبیبی ادامه داد: اقداماتی همچون جلسات حجت‌الاسلام تقوی، ملاقات‌های مسئولان حزب موتلفه اسلامی با مسئولان مرکزی جمعیت ایثارگران و جبهه پایداری، ملاقات با آیت‌الله مصباح‌یزدی، آیت‌الله یزدی و آیت‌الله موحدی‌کرمانی و سایر بزرگان روحانیت و پاره‌ای از سایر اقدامات، نوید‌بخش تقویت همگرایی در جریان اصولگرایی است.
دبیر‌کل حزب موتلفه اسلامی تصریح کرد: مجموعه این افعال لازم و مفید فایده بوده است ولی کافی نیست و استمرار آن تا همگرایی کامل ضرورتی است که به عنوان یک وظیفه دینی و انقلابی، انجامش به عهده همه اصولگرایان است.
وی در ادامه با بیان اینکه اصولگرایان در موضوع همگرایی به عنوان یک واجب سیاسی در شرایط فعلی بپردازند گفت: این همگرایی ضرورت اجتناب ناپذیر ائتلاف اصولگرایان در انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی و سایر وقایع مهم مربوط به انقلاب اسلامی است. اصولگرایان هیچ راه دومی جز ائتلاف، پیش پایشان نیست.
كارشناسان عقيده دارند كه حاضر و ناظر دانستن خدا به همه نیات و اعمال، ثبات در پای‌بندی به اصول و تسامح و انعطاف در روش‌ها و سلیقه‌ها، شناخت آسیب‌هاي قبلی و رفع آنها، پای‌بندی به صداقت و انصاف و حفظ حرمت همه همراهان و پرهیز از خود شیفتگی، ترجیح مصلحت و منافع جریان اصولگرایی به مصلحت و منفعت گروهی و حزبی، انطباق کامل مستمر گفتمان جریان اصولگرایی با گفتمان مقام معظم انقلاب رهبري برخی از شروطی است که رعایت آنها اصولگرایان را در صراط مستقیم همگرایی ولایی و بصیرت انقلابی ثابت قدم خواهد داشت.
به گفته اين گروه از كارشناسان مهم‌ترین و موثرترین عامل شکست جریان اصولگرا درانتخابات ریاست جمهوری یازدهم سال ۹۲، چند دستگی و تعدد کاندیداهای جریان اصولگرا بود به طوری که اگر جریان اصولگرا در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری سال ۹۲حول یک کاندید واحد وحدت را به عمل مي‌آوردند، قطعا یکی از کاندیداهای مد‌نظر جریان اصولگرا بر صندلی پاستور تکیه مي‌زد.
هم‌اکنون که در آستانه انتخابات مجلس دهم هستیم بزرگان احزاب اصولگرا با عبرت از انتخابات سال ۹۲ وحدت را مهم‌ترین عامل در ارائه لیست انتخاباتی در نظر بگیرند و قرار دهند و جاهایی از خواسته‌هایشان در راستای ایجاد وحدت، کوتاه بیایند. و فضا را جهت اجماع و یک پارچگی فراهم نمایند. که این خود قطعا مهمترین عامل پیروزی در انتخابات مجلس دهم مي‌باشد.

رسيدن به اجماع سخت‌ترين راه
رسیدن به اجماع شاید دشوارترین گام اصولگرایان در مسیر انتخابات مجلس دهم باشد. چه آنکه گروه‌هاي مختلف اصولگرا تلاش برای رسیدن به اجماع را در شرایطی تجربه مي‌کنند که دو چهره موثر را در میان خود ندارند.
آیت‌الله مهدوی‌کنی و حبیب‌الله عسگراولادی دو چهره میانه‌رو و صاحب نفوذ در میان اصولگرایان حالا دیگر نیستند تا با سخنان و یا طرح‌هاي مختلفشان اصولگرایان را حول یک محور متحد کنند.
حالا اما در آستانه انتخابات مجلس دهم باز هم راه دشوار اجماع پیش‌روی اصولگرایان قرار گرفته است. این بار سیدرضا تقوی، عضو جامعه روحانیت مبارز میدان‌دار ایجاد وحدت در میان اصولگرایان شده است تا قطار اصولگرایان به سلامت از پیچ انتخابات عبور کند. 

دسته‌بندي اصولگرايان
با نیم‌نگاهی به اردوگاه اصولگرایان می‌توان این جناح را به سه گروه غیرمعتدل، نواصولگرا (میانه‌رویا نسل دوم) و سنتی (نسل اول) تقسیم کرد.
سه گرایش موجود در اردوگاه اصولگرایی به شرح زیر است: غیرمعتدلین: جبهه پایداری، جمعیت ایثارگران، جمعیت رهپویان، احمدی‌نژادی‌ها
نسل نوظهور اصولگرایان اما دردسرهای نوظهوری نیز برای آنان دارند. "جبهه پایداری" تشکلی که در سال ۹۰ تشکیل شد و حامیان سرسخت اولیه احمدی‌نژاد را در خود جای داد از همان ابتدا بنای ناسازگاری با اصولگرایان گذاشت. تلاش‌هاي مکرر آیت‌الله مهدوی‌کنی در انتخابات مجلس نهم و پس از آن انتخابات ریاست جمهوری یازدهم برای همراه کردن آنها با سایر اصولگرایان بی‌نتیجه بود.
همانطور که این تلاش‌ها در مورد "جمعیت رهپویان و ایثارگران" دیگر تشکل‌هاي نوظهور اصولگرا چندان به نتیجه مطلوب نرسیده است. موضوعی که در اظهارات سیدرضا تقوی عضو جامعه روحانیت مبارز نیز به آن اشاره شده است. او در یکی از آخرین اظهاراتش با اشاره به جلسات هم‌اندیشی اصولگرایان گفته است: «جلسات متعددی با اصولگرایان داشتیم تا بتوانیم همه را در یک جبهه کنار هم جمع کنیم. البته جمعی نیز به رغم دعوت، از شورای هماهنگی تبعیت نمی‌کنند. اما ما تنها از جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین در تصمیم‌گیری‌ها تبعیت خواهیم کرد.»
احمدی‌نژاد و حلقه پیرامون او طیف دیگری از اصولگرایان هستند که عزمشان برای حضور در انتخابات مجلس جزم است اما کشاندن آنها به زیر چتر اجماع به این سادگی‌ها نخواهد بود. حامیان "بهار" در بهترین حالت وحدت با حامیان دیروز خود در جبهه پایداری را به همگرایی با سایر اصولگرایان ترجیح مي‌دهند و این موضوع چالش دیگری بر راه اجماع میان اصولگرایان خواهد بود. از سوی دیگر با مواضع اخیر باهنر و زمزمه‌هاي نزدیک شدنش به جبهه پایداری، موضوع اجماع در میان اصولگرایان دشوارتر خواهد شد.
نواصولگرا: (میانه رو یا نسل دوم): گروه‌ها و تشکل‌های وابسته به علی لاریجانی (حزب یا جبهه رهروان ولایت)، محسن رضایی (جبهه ایستادگی)، محمدباقر قالیباف (جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی، جمعیت حامیان ولایت، شهرداری تهران)
فراکسیون رهروان ولایت: "رهروان ولایت" در مجلس نهم و در فضای شکاف میان نمایندگان عضو فراکسیون اصولگرایان (فراکسیون اکثریت در مجلس هشتم) متولد شد که عمده اختلاف آنها بر سر نحوه مواجهه با دولت و سیاست‌هاي آن بود. رهروانی‌ها قائل به حمایت بی‌چون و چرا از دولت و یا اصطلاحا وکیل‌الدوله بودن نبودند. علی لاریجانی و محمدرضا باهنر از چهره‌هاي عمده این تشکل به شمار مي‌روند. هرچند بعد از شروع به کار دولت یازدهم زمزمه‌هایی از جدایی باهنر از رهروان ولایت شنیده مي‌شود. رهروان ولایت حالا گام‌هاي نهایی را برای تبدیل شدن به یک حزب یا جبهه سیاسی بر می‌دارد.
سنتی: جامعتین (جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جامعه روحانیت مبارز، حزب موتلفه، جبهه پیروان، جامعه اسلامی مهندسین)
جامعتين: دو تشکل قدیمی و مهم اصولگرایان یعنی جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نقش محوری در سیاست ورزی‌های اصولگرایانه بازی مي‌کنند. جامعتین عمدتا محور اتحاد اصولگرایان بوده است و تلاش چهره‌هاي تاثیر‌گذار این دو تشکل نقش عمده‌ای در دست یابی اصولگرایان به وحدت داشته است.اگر تا چندی پیش مثلث آیات مهدوی‌کنی، یزدی و حبیب‌الله عسگراولادی این اتحاد را عملیاتی مي‌کرد حالا چشم اصولگرایان به مثلث آیات یزدی، موحدی‌کرمانی و مصباح دوخته شده است تا ببینند بالاخره اجماع میان اصولگرایان عملی خواهد شد یا خیر؟
جبهه پیروان: جبهه پیروان خط امام و رهبری خود یکی از قدیمی‌ترین تشکل‌ها برای ایجاد همگرایی بیشتر میان اصولگرایان است و از ۱۷ تشکل کوچک‌تر اصولگرا تشکیل شده است. حبیب‌الله عسگراولادی، دبیرکل فقید این جبهه نقش عمده‌ای درهمگرایی این گروه‌هاي هفده‌گانه با سایر اصولگرایان داشت. حالا جای او را محمدرضا باهنر گرفته است. مردی که به توان لابی‌هاي قدرتمندش معروف است.

https://siasatrooz.ir/vdcdjz0n.yt0xk6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی