يکشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۷
کد مطلب : 97855
محمد قهرمانی با اشاره به فرهنگی بودن انقلاب اسلامی مطرح کرد؛

هنر انقلاب آنچنان که باید در آثار فرهنگی و هنری نمود پیدا نکرده است

هنر انقلاب آنچنان که باید در آثار فرهنگی و هنری نمود پیدا نکرده است

محمد قهرمانی تهیه کننده سینما در رابطه با جایگاه هنر انقلاب اسلامی در سینمای کشور و ضرورت پرداختن به این هنر گفت: انقلاب اسلامی فرهنگی بود اما متأسفانه هنر انقلاب آنچنان که باید در آثار فرهنگی و هنری ما نمود پیدا نکرده است و این در حالی است که انقلاب اسلامی باعث شد تحولی عظیم نه تنها در مردم ایران و منطقه که در مردم اقصی نقاط دنیا ایجاد شود و آن‌ها را به سمت آزادی و آزادی خواهی سوق دهد.
مدیر عامل سابق موسسه شهید آوینی در گفتگو با سینماپرس اظهار داشت: انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی بود. انقلاب ما انقلابی نرم بود. تعداد شهدایی که در دوران انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند به استناد مدارک بنیاد شهید نزدیک به ۳ هزار نفر بوده و اگر مقایسه‌ای با انقلاب‌های شوروی یا فرانسه داشته باشیم می‌بینیم که آن انقلاب‌ها میلیون‌ها نفر کشته داده اند.
وی ادامه داد: پس این انقلاب نرم با خودش حاوی پیام‌هایی بوده است؛ پیام‌هایی که حضرت امام خمینی (ره) برای انقلاب تعریف کردند همگی خاستگاه بشریت است. استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی به عنوان شعارهای اصلی انقلاب اسلامی متعلق به همه مردم جهان است. مردم سرنوشت خود را بر مبنای اسلام تعیین کردند. هنر انقلاب در به وجود آوردن این خاستگاه و نیاز جامعه به تحول در حوزه اسلام و انقلاب رسید.
قهرمانی تأکید کرد: اما متأسفانه ما نتوانسته ایم به شایستگی آن را زنده و سرپا نگه داریم. ما در این حوزه گاهی حرکت‌هایی داشته ایم اما به نقطه هدف نرسیده ایم. ما از ابتدای انقلاب اسلامی همیشه یک مقابله‌هایی با انقلاب داشته ایم. در وادی فرهنگ و هنر کشور ما در قرن‌های متمادی تحت استعمار و استثمار بوده و این در کشور ما نهادینه شده است. فونداسیون هنر انقلاب ما در زمین سالم و پاک ساخته نشده و این سرزمین در عصر پهلوی هنر و فرهنگش به شدت آلوده شده است.
تهیه کننده فیلم سینمایی «فرشتگان قصاب» در همین رابطه یادآور شد: سفارت انگلیس در دوران رژیم منحوس پهلوی سفارش دهنده تولیدات هنری بوده و بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که آمریکایی‌ها بر کشور ما مسلط شدند به مقوله فرهنگ و هنر توجهی جدی نشان دادند و حضوری عملیاتی در این عرصه داشتند؛ پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ما دیوارهایی روی فونداسیون فرهنگ و هنر دوران پهلوی ساختیم و هنوز آثار تفکر و ایدئولوژی آن دوران وجود دارد.
وی تصریح کرد: امروزه مقاومت‌هایی از داخل و خارج می‌شود تا حرف انقلاب اسلامی در سینمای ایران بیان نشود. خاستگاه انقلاب در عرصه هنر فراتر از این‌ها است و متأسفانه برخی هنرمندان ما به واسطه آزادی زیادی که در جمهوری اسلامی است حرف‌های غیرانقلابی را به خورد مردم انقلابی می‌دهند. ما در عرصه هنر حرف شایسته‌ای نزدیم و جا دارد هنرمندانی که دغدغه نظام و انقلاب دارند با روحیه جهادی وارد شوند و به این عرصه بیایند.
قهرمانی افزود: ما در عرصه هنر احتیاج به یک انقلاب داریم که بتوانیم حرف‌های انقلاب را به شایستگی بزنیم. نه فقط در سینما که در سایر رشته‌های هنری مانند موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی و... نیز ما کاستی‌های بی‌شماری داریم و متأسفانه هنرمندان انقلابی در تمامی این حوزه‌ها بسیار کم هستند. بنده معتقدم ما باید با روحیه تهاجمی شروع کنیم ما نباید منتظر غربی‌ها بنشینیم که به آن‌ها پاتک یا پدافند بزنیم. همانطور که جوانان کشور و مدافعان حرم عرصه انقلاب را در خارج از مرزها برده‌اند ما باید آفند را به خارج از مرزها ببریم ما باید به ارزش‌های آلوده غرب حمله کنیم.
تهیه کننده فیلم سینمایی «خاک و آتش» در بخش دیگری از این گفتگو با تأکید بر اینکه مدیران سینمایی ما جاهل هستند اظهار داشت: متأسفانه مدیران ما نمی دانند اگر در این عرصه از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل به شایستگی استفاده نکنیم طرف مقابل برای نظام اسلامی و حوزه فرهنگ و هنر ما برنامه دارد. طبق آخرین آمار بیش از ۱۶۰ شبکه ماهواره‌ای فارسی زبان امروزه با حمایت بیگانگان در حال فعالیت هستند و عملیات آفندی انجام می‌دهند که ما در مقابل آن‌ها ساکت و خاموش ایستاده‌ایم.
این تهیه کننده سینما تأکید کرد: ما باید حرف‌های حق را به شایستگی برای غربی‌ها در آثار فرهنگی و هنری بیان کنیم و جنبه استقلال و آزادی و عدالت را به عنوان خاستگاه بشری به جهانیان معرفی کنیم. کارشناسان معتقدند یکی از علل قیام مصر پیام‌های سریال «یوسف پیامبر (ع)» ساخته مرحوم فرج الله سلحشور بود اما پاتک به موقع دشمنان باعث شد تا مردم بهره کامل نبرند و انقلاب‌شان به سرانجام نرسد.
وی ادامه داد: در کشور عراق نیز مردم عاشقانه فریبرز عرب نیا بازیگر «مختارنامه» را ستایش می‌کنند و این‌ها پیام‌هایی است که به شایستگی می‌تواند منتقل شود. ما نتوانستیم در کشورهای اروپایی و آمریکا آنطور که خاستگاه پیام انقلاب بوده منتقل کنیم. ما به یکی دو کار نباید بسنده کنیم و باید انبوه تولید کنیم. باید در این عرصه‌ها حضور جدی تری داشته باشیم و پیام انقلاب را خارج از مرزها منتقل کنیم. ما هدف داریم و باید با ابزار هنر به اهداف عالیه‌مان برسیم.
قهرمانی در خاتمه این گفتگو متذکر شد: ما نیاز به حضور مدیران انقلابی و متعهد در عرصه فرهنگ داریم که با تولید آثار فاخر فرهنگی و هنری در راستای ترویج منویات مقام معظم رهبری، در پی آن باشند تا آموزه‌های دینی را در سطح جامعه رواج دهند نه اینکه بالعکس با تولید آثار فرهنگی و هنری مبتنی بر فرهنگ غرب، عقیده‌های دینی و اسلامی و اعتقادات مردم و نظام را به سخره بگیرند و در صدد تخریب روحیه اعتقادی مردم ولایی کشور باشند.

https://siasatrooz.ir/vdcdkj0n.yt05k6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی