?>?> زمزمه خروج سرخابی‌ها از فهرست واگذاری‌ها | سیاست روز
پنجشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۵۸
کد مطلب : 92535
استقلال و پرسپولیس دولتی باقی می‌مانند؛

زمزمه خروج سرخابی‌ها از فهرست واگذاری‌ها

زمزمه خروج سرخابی‌ها از فهرست واگذاری‌ها

زمزمه خروج سهام سرخابی‌ها از لیست واگذاری‌های دولتی بر سر زبان‌ها افتاده است تا درصورت قطعی شدن، استقلال و پرسپولیس برای همیشه دولتی باقی بمانند.
به گزارش مهر، در حالی چهار مزایده واگذاری سهام باشگاه‌هاي سرخابی ناکام مانده است که حال زمزمه خروج سهام سرخابی‌ها از لیست واگذاری‌های دولتی دهان به دهان در محافل مختلف دولتی، خصوصی و ورزشی می‌چرخد.
عبدالله پوری‌حسینی رئیس سازمان خصوصی‌سازی در تازه‌ترین موضع‌گیری درباره واگذاری سرخابی‌ها، به نوعی سخن گفته است که گویی از اتفاقی که ممکن است در آینده سر و صدای زیادی کند، باخبر باشد و سعی می‌کند در جدیدترین موضع‌گیری‌ها برای مزایده‌های آینده شرط و شروط بگذارد و از کلمه «اگر» استفاده کند.
«تا پایان فصل نقل و انتقالات بحثی در‌خصوص برگزاری مزایده نداریم. در این فرصت اگر هیات وزیران و مجلس مصوبه‌ای برای خروج این دو باشگاه از فهرست واگذاری‌ها داشته باشند، از آن تمکین مي‌کنیم ولی اگر چنین نشد، با قدرت تمام بعد از فصل نقل و انتقالات مزایده‌هاي بعدی را دنبال خواهیم کرد.» این را عبدالله پوري‌حسینی روز سه‌شنبه در گفت‌وگوی زنده با بخش خبری ورزشی ۱۸ و ۴۵ دقیقه شبکه سوم سیما گفته است.
با مطرح شدن این موضوع، شک و تردیدها نسبت به مصمم بودن دولت در واگذاری سهام این دو باشگاه بزرگ و پرطرفدار فوتبال کشورمان بیشتر شده و این موضوع که با تصمیمات جدیدی از سوی دولت و یا مجلس، سهام این دو باشگاه بخواهد از لیست واگذاری‌ها خارج شود، تقویت شده است.
حتی در زمان برگزاری مزایده‌های سرخابی ها، مجلسی‌ها مسائلی را از جمله توقف واگذاری سهام این دو باشگاه با تصویب طرحی دو فوریتی و... را مطرح کردند؛ گرچه طرح دو فوریتی نمایندگان مجلس ۱۳۵ امضا را داشت اما به قانون تبدیل نشد.
فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی قبل از برگزاری مزایده چهارم با گرفتن ۱۳۵ امضا از نمایندگان برای تغییر مکانیزم واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی، آن را تقدیم رئیس مجلس کرده بود.
مقداد نجف‌نژاد رئیس فراکسیون ورزش با اعلام این خبر گفته بود: می‌توانستیم بیش از ۱۳۵ امضا از نمایندگان بگیریم اما فرصت کافی نداشتیم. نمایندگان با تغییر مکانیزم واگذاری پرسپولیس و استقلال موافقت کردند که بر این مبنا، ۴۹ درصد سهام باشگاه به هواداران و ۵۱ درصد به بخش خصوصی واگذار شود.
حال با توجه به فرصتی که به واگذاری سهام این باشگاه‌ها تا پایان فصل نقل و انتقالات، یارگیری‌ها و آغاز لیگ پانزدهم که دو تا سه ماه دیگر است، داده شده، به نظر مي‌رسد ترتیباتی در جریان است تا نام این دو باشگاه پرطرفدار از لیست واگذاری‌ها خارج شود.
از سوی دیگر، با توجه به اینکه شرکت‌هایی که تاکنون در این مزایده‌ها شرکت کرده‌اند؛ از جمله ایران‌خودرو، سایپا، استیل‌آذین ایرانیان و شرکت بهنام پیشرو کیش بودند و این شرکت‌ها همگی شناخته شده هستند، اما اهلیتشان از سوی هیات واگذاری به تائید نرسید، بنابراین این شائبه و گمانه‌زنی ایجاد مي‌شود که دولت چندان تمایل عینی و واقعی به واگذاری سرخابی‌ها ندارد و مي‌خواهد که سهام این باشگاه‌ها همچنان حاکمیتی باقی بماند.
در مزایده چهارم سرخابی‌ها، شرکت سرمایه‌گذاری سمند برای باشگاه استقلال مبلغ ۲۹۰ میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان را پیشنهاد داده بود. همچنین رقم پیشنهادی شرکت استیل‌آذین یکی از سه خریدار پرسپولیس ۳۳۲ میلیارد و ۶۸۸ میلیون و ۶۶۶ هزار و ۶۶۶ تومان بود.
شرکت بهنام پیشرو کیش نیز ۳۲۹ میلیارد و ۸۸۹ میلیون و ۵۹۸ هزار و ۸۸۰ تومان و شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی نیوان ابتکار از دیگر خریداران باشگاه پرسپولیس ۲۹۰ میلیارد تومان برای خرید سهام این باشگاه پیشنهاد داده بودند.
با توجه به این اوصاف، ممکن است که مجلس و یا دولت بخواهد نحوه واگذاری را تغییر دهد و یا آن را متوقف کنند و مسئولان سازمان خصوصی‌سازی هم اعلام کرده‌اند که در این‌باره هر تصمیمی که مجلس و هیات واگذاری اتخاذ کنند، ما تابع خواهیم بود و مبنای عملکرد ما قانون است.
به هر حال، واگذاری سهام باشگاه‌هاي سرخابی هم‌اکنون یک قانون است و برای توقف این واگذاری لازم است که مصوبه جدیدی به سازمان خصوصی‌سازی ابلاغ شود. 

اجاره باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس غیرقانونی است
مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی هرگونه اجاره باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس را غیر‌قانونی دانست و گفت: اجاره این دو باشگاه تنها از مسیر هیات واگذاری صورت می‌گیرد و در حیطه وظایف سازمان خصوصی‌سازی است.
جعفر سبحانی در گفت‌وگو با ایسنا، در‌خصوص اجاره باشگاه استقلال از اسفند سال گذشته اظهار کرد: طبق قانون، باشگاه استقلال تنها مي‌تواند اسپانسر بگیرد و کسی نمی‌تواند باشگاه را اجاره دهد، زیرا اجاره این دو باشگاه جزو وظایف هیات واگذاری و سازمان خصوصی‌سازی است. وی با بیان اینکه وزارت ورزش اعلام کرده که قراردادی برای اجاره استقلال امضاء نشده است، افزود: اجاره این دو باشگاه غیر از مسیر هیات واگذاری و سازمان خصوصی‌سازی کاملا خلاف قانون است و پیگرد قانونی دارد.
سبحاني با بیان اینکه طبق اصل ۴۴ قانون اساسی، اجاره یکی از راه‌هاي خصوصی‌سازی است اما روش مناسبی نیست، گفت: در حال حاضر درخواستی برای اجاره این دو باشگاه به سازمان خصوصی‌سازی ارائه نشده است، زیرا سازمان خصوصی‌سازی تمایل دارد واگذاری این دو باشگاه را به صورت کامل انجام دهد.
سبحانی اظهار کرد: بنابراین صحبت‌هاي مطرح شده از سوی مدیرعامل باشگاه استقلال در‌خصوص اجاره این باشگاه درست نیست و تنها برای اسپانسر باشگاه قراردادی منعقد شده است، زیرا امضای قرارداد اسپانسر با واگذاری از طریق اجاره، دو مقوله جدا از یکدیگر هستند. به گفته وی در حال حاضر باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس در لیست واگذاری سازمان خصوصی‌سازی قرار دارند و واگذاری آنها از مرداد‌ماه و بعد از اتمام فصل نقل و انتقالات از سر گرفته مي‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcdkk0n.yt0xs6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی