?>?> تب تند ملک | سیاست روز
يکشنبه ۸ تير ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۶
کد مطلب : 114253
ارزانی مسکن با اجرای طرحی فراموش شده؛

تب تند ملک

ارزانی مسکن این روزها با فرمولهای مختلف بررسی میشود اما در این بین طرحی که برای نوسازی بافت فرسوده و ارائه مسکن جدید کلید خورده بود فراموش شده است.
بافت فرسودهبه گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، موضوع بافت های فرسوده همواره به عنوان یکی از مهم ترین معضلات شهری به شمار می رود معضلاتی که در طول چند سال گذشته مورد بی توجهی شدید قرار گرفته و این خود باعث افزایش بافت های ناکارآمد در محلات مختلف و همچنین کمبود مسکن شده است.
طبق آمار و مطالعات صورت گرفته بیش از ۱۷ درصد جمعیت کلانشهر تهران در بافت فرسوده زندگی میکنند. سطح مسکونی بافت فرسوده بیش از ۱۱ درصد است و البته بخشی از آن تجاری و صنعتی است. ۵ درصد کلانشهر تهران از نظر مساحت کل در بافت فرسوده قرار دارد.
مناطقی که بیشترین بافت فرسوده را دارند به دلیل معابر تنگ و باریک و عدم نوسازی در صورت بروز سیل و زلزله آسیبهای جدی میبینند و همچنین میزان کشتههای آنها بسیار بالاست.

صدور بیش از ۲ هزار و ۱۷۶ پروانه ساختمانی در بافت های فرسوده
۲ هزار و ۱۷۶ پروانه در بافت فرسوده در ۲ سال گذشته صادر شده است. شهرداری تهران تنها متولی نوسازی بافت فرسوده نیست و باید دولت در این زمینه ورود کند. در صورتی که دولت به این معضل کلیدی پایتخت توجه کند میزان نوسازی بالاتر میرود.
در سال ۱۳۹۶ نوسازی متفاوت بافت فرسوده در قالب برنامه ملی بازآفرینی شهری آغاز شد و قرار شد این کار طی ۵ سال انجام شود.تاکنون در کلان شهر تهران اقدام کلیدی در خصوص نوسازی بافت فرسوده انجام نشده و هنوز شرایط در بسیاری از مناطق خوب نیست.
بر اساس این گزارش ارائه تسهیلات به سازندگان مسکن در مناطق بافت های فرسوده و همچنین ارائه بسته های تشویقی خود از جمله راهکارهای دولت برای توسعه و نوسازی بافت های فرسوده به شمار می رود اما به نظر می رسد که این راه حل ها و برنامه ها تاکنون نتوانسته بخشی از این معضلات را در حوزه بافت های فرسوده رفع کند.
در همین رابطه عبد الرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه موضوع باز آفرینی شهری یک موضوع پیچیده ای است گفت: در شهر تهران برنامه پنج ساله ای برای نوسازی بافت های فرسوده و بازآفرینی شهری طراحی شده و حدود ۱۸۰ دفتر توسعه محله ای در شهر تهران مستقر شده و فعالیت های مربوط به توسعه و نوسازی را انجام می دهند.
او ادامه داد: در یک سال گذشته اقدامات بسیار گسترده ای در حوزه روشنایی، نظافت در محلات قدیمی و فرسوده تهران از جمله بازار تهران با همکاری خود بازاریان و ساکنان محلات صورت گرفته و به گفته بسیاری از ساکنان وضعیت این محله در مقایسه با گذشته بسیار متفاوت شده است.
گلپایگانی بیان کرد: در اجرای این طرح ها دستگاه های از جمله آتش نشانی همچنین وزارت راه و شهرسازی در تهیه نقشه از زمین همکاری های لازم را داشته اند.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران بیان کرد: امیدواریم امسال بتوانیم این اقدامات را ادامه دهیم و تاکنون برنامههایی هم در راستای نوسازی کلید خورده و محلاتی از جمله سیروس، عودلاجان، فرحزاد، بازار تهران و محله هرندی نوسازی شان در دستور کار قرار گرفته است.
گلپایگانی با اشاره به اینکه برای توسعه شهری در پروژه های کوچک مقیاس تعریف شده است، گفت: تمامی پروژه ها با مشارکت خود مردم و همکاری آنها تعریف شده است. او تصریح کرد: طراحی و اجرای این پروژه به این صورت نبود که ما به عنوان یک مدیر بخواهیم برای طراحی پروژه ها تصمیم بگیریم بلکه نظارت و مشارکت و ارائه طرح ها توسط مردم در اجرای این پروژه ها بسیار مهم بوده است. معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران تصریح کرد: بسته هایی برای نوسازی بافت فرسوده شورای شهر مطابق با شرایط کرونایی طراحی شده و به مرحله اجرایی خواهد رسید.

۴ علت اساسی گرانی مسکن
گلپایگانی به محله سیروس که چند سال پیش با همکاری وزارت راه و شهرسازی بانک مسکن و شرکت بازآفرینی شهری در قالب نوسازی بافت فرسوده اجرا می شد اشاره کرد و گفت: کارهای مقدماتی و اجرای این پروژه در وهله اول انجام شده اما شرکت سازنده به دلایلی فعلاً قصد ادامه این پروژه را ندارد.
اوگفت: اطلاعات و مکان های عمومی و اجرایی در این پروژه توسط شهرداری منطقه ۱۲ در حال انجام است اما هم اکنون این پروژه فعلاً متوقف شده است ساخت و سازها و نوسازی محلات درمنطقه ۱۲ در حال اجرا است اما در طرح محله سیروس با تغییر وزیر راه و شهرسازی رویکردها تغییر کرد اما هم اکنون شهرداری در حال مطالعه و جمع آوری اطلاعات اجتماعی برای نوسازی برخی از محلات است. او توضیح داد: نوسازی تنها به معنای ساختمان سازی و یا تزریق پول نیست بلکه برخی از محلات همانند محله سیروس بیش از ۳۰ نسل زندگی کردند بنابراین تخریب این واحدها و ساخت مجدد آن ها به راحتی امکان پذیر نیست باید محله سازی متناسب با رویکرد و هویت مردمان خود محله انجام شود.

https://siasatrooz.ir/vdcdko0fsyt0fx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی