يکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۶
کد مطلب : 116198
خطیب زاده:

مطالبات ما از آمریکا سر جای خودش است

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه هر کسی در کاخ سفید باشد راهی جز احترام به حقوق ملت ایران ندارد، به حضور مستشاری ایران در سوریه اشاره و تصریح کرد: هر کسی در این حضور خللی ایجاد کند، پاسخ کوبنده دریافت می‌کند.
سعید خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره بازگشت آمریکا به برجام بعد از ورود بایدن به کاخ سفید و شروط ایران اظهار داشت: تا دولتی در آمریکا مستقر نشود نمی‌توانیم درباره آن اظهارنظر کنیم. آنچه برای ما مهم است رفتار آمریکاست، نه اظهاراتشان. با دقت و هوشیاری تمام تحولات و گفته‌ها را پیگیری می‌کنیم و آقای ظریف نیز در مصاحبه اخیر مواضع ایران را بیان کرد.
وی افزود: همه در دنیا و آمریکا جزء آن معدود افرادی که روان پریشانه همچنان جنگ علیه ملت ایران را در حوزه‌های اقتصادی و ضد حقوق بشری پیگیری می‌کنند، متوجه شدند این سیاست فشار حداکثری یک شکست حداکثری برای آمریکا انجامیده است. هر کس در کاخ سفید باشد راهی ندارد، جز اینکه به حقوق ملت ایران احترام بگذارد و مواضع ما به صورت روشن در این زمینه بیان شده است.

نگران همسایه عزیز خودمان افغانستان بوده و هستیم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اصابت یک راکت به محوطه سفارت ایران در کابل و اقدامات صورت گرفته در پی این حمله خاطرنشان کرد: ما نگران همسایه عزیز خودمان افغانستان بوده و هستیم. همسایه بسیار زخم خورده‌ای داریم، زخم جنگ و تروریسم و تجاوز آمریکا و کشتار مردم بیگناه ولی با غرور افغانستان برای ما مقوله‌ای است که با تمامی قوا تلاش می‌کنیم مرتفع شود.
وی با بیان اینکه آنچه دیروز رخ داد حملات راکتی به نقاط مختلف افغانستان بود و گوشه‌ای از حیاط سفارت مورد اصابت قرار گرفت و خوشبختانه هیچ تلفاتی نداشت، اظهار داشت: از همان لحظات اول با سفارت ایران و مقامات افغانستان در تماس بودیم. مسئولیت کامل این قضیه را بر عهده کسانی می‌دانیم که بدون توجه به خواسته مردم افغانستان، همچنان بر مواضع غیر اصولی خود پافشاری می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: تروریسم در هر شکل و رنگی محکوم است. تنها راه برقراری صلح پایدار و دائمی و پیشرفت و توسعه افغانستان از مسیر گفت‌وگوهای بین الافغانی می‌گذرد. گفت‌وگوهایی که ایران همواره از آن حمایت کرده و معتقدیم تمامی طرف‌های باید به شرایط گفت‌وگو پایبند باشند و امیدواریم این مسیر به صلح پایدار در افغانستان منتهی شود.
این دیپلمات ارشد ایرانی درباره سفر مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا به منطقه و از جمله سرزمین‌های اشغالی نیز اظهار داشت: سفرهایی که وزیر خارجه‌ای که دوران مسئولیتش در حال تمام شدن است، از این دست می‌کند، بیشتر از اینکه به پیگیری سیاست شکست خورده آمریکا مربوط باشد، شاید برای برخی ماهیگیری‌های آینده سیاسی مرتبط باشد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره پنجره فرصتی که برخی کشورها در منطقه احساس می‌کردند، بیان کرد: این پنجره فرصت نیست و این پنجره رو به بسته شدن بی آبروی‌هایی بوده که این کشورها برای خودشان درست کردند. این سه چهار کشور بدنام و منزوی که در بین مردم خودشان هم منزوی هستند، بعید است توانسته باشند از این نمد کلاهی برای خودشان درست کنند.
وی ادامه داد‌: متاسفانه برخی از این حکام، تمامی حیثیت و آبروی خودشان را در سبد کسانی گذاشته‌اند که حتی مردم آمریکا نیز حکم به اخراج آنها داده‌اند. هر چه زودتر این کشورها به دامان همکاری‌های منطقه‌ای برگردند، بهتر است.
خطیب زاده خاطرنشان کرد: سفر وزیر خارجه رژیم آمریکا به سرزمین‌های اشغالی موضوع تلخی است و اگر نبود خیانت برخی حکام و برخی از سران کشورهای عربی، امروز اینقدر بی شرمانه وزیر خارجه آمریکا به سرزمین‌های اشغالی نمی‌رفت و تمامی قطعنامه‌های سازمان ملل را زیر پا نمی‌گذاشت و این چنین سرکشانه هر اقدام ضد بشری اسرائیل را سفیدنمایی نمی‌کرد.
این دیپلمات ارشد کشورمان بیان کرد: خیانت برخی از این حکام و بی شرمی رژیم فعلی در کاخ سفید دو روی سکه است و آنهایی که این فضا را برای آمریکا فراهم آوردند، باید پاسخگو باشند. ایران هم اظهارات و هم سفر پامپئو را با قاطعیت محکوم می‌کند و معتقدیم آرمان فلسطین آرمان مقدسی است و همه جهان اسلام باید به این آرمان پایبند باشند.
وی در پاسخ به سوالی با بیان اینکه همکاری‌های ایران با سوریه و عراق در حوزه‌های مختلف با جدیت دنبال می‌شود، اظهار داشت: بخشی به زیرساخت‌های اقتصادی و بخشی هم به مسائل امنیتی و همکاری‌های سیاسی ایران با این کشورها مربوط می‌شود. کمیته‌هایی این‌ها را پیگیری کردند و در دست پیگیری است.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: هر چه روند بازسازی سوریه سرعت بگیرد، آرامش و ثبات و پایان درد و رنج مردم سوریه نزدیک‌تر خواهد بود.
خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره هشدار آلمان به اتباع ایرانی مقیم این کشور برای سفر به ایران گفت: قوانین مدنی جمهوری اسلامی ایران کاملا روشن است. تمامی افراد دوتابعیتی که طبق قانون مدنی به رسمیت نمی‌شناسیم، تمامی اتباع از مصونیت‌ها و حقوق و مسئولیت‌های یکسانی برخوردارند.
وی افزود: اینکه دولت آلمان که خودش در برخی گروگانگیری افراد ایرانی نقش داشتند. افراد و شخصیت‌های ایرانی را به بهانه‌های بسیار واهی در فرودگاه‌های کشور خود از جمله فرانکفورت دستگیر و به رغم تمامی تعهداتش به آمریکا مسترد کرده است.
دولتی که معاهدات دیپلماتیک را نقض کرده و نقش موثری در دستگیری دیپلمات ایرانی داشته و رویه بسیار غلطی را بنیان گذاشته از این اظهارات کند، واقعا جای سوال دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره تلاش امارات و بحرین برای قرار دادن حزب الله در فهرست گروه‌های تروریستی بیان کرد: حکام این کشورها بسیار حقیرانه در حال تلاش‌هایی هستند که دل صهیونیست‌ها را به دست بیاورند.
خطیب زاده همچنین درباره همکاری‌های دفاعی ایران با برخی کشورها و اظهارات مادورو رئیس جمهور درباره همکاری‌های دفاعی با ایران گفت که سیاست ایران، صادرات سلاح نبوده است و نیست و افزود: البته با انقضای محدودیت‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران ما این حق را داریم و از این حق هم استفاده خواهیم کرد. البته از این حق مسئولانه استفاده می‌کنیم.
وی با ذکر این نکته که نیازهای دفاعی تمامی کشورها در صورتی که در چارچوب قوانین آمره بین‌المللی شناخته شده باشد و همچنین در چارچوب قواعد و رویه‌های داخلی ایران، قابل انجام است و تهدیدی برای کسی نخواهد بود، خاطرنشان کرد: ایران درباره همکاری‌های دفاعی مسئولانه عمل کرده و از این به بعد هم مسئولانه عمل می‌کند و هر کمک ما در راستای ثبات و امنیت آن کشور و منطقه آن انجام خواهد شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره بدهی کره جنوبی به ایران بیان کرد: مشکلات هنوز کاملا مرتفع نشده است. مذاکرات در جریان است، برخی پیشرفت‌ها در مذاکرات بوده، ولی مذاکرات همچنان باید به نقطه خود برسد.
وی گفت: متاسفانه برخی سنگ اندازی‌ها و عدم شناخت‌ها نسبت به تعهدات دولت کره مانع از این کار شده است، البته بانک مرکزی و وزارت بهداشت و نهادها و وزارتخانه‌های مسئول به دقت جلو می‌روند وزارت خارجه از دولت کره دعوت کرده می‌کند که به این روند تسریع ببخشد. آنچه به صورت جزیی اتفاق افتاده، اصلا به هیچ وجه رضایت بخش نیست.
خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره اظهارات الهام علی اف و قدردانی از ایران مبنی بر اینکه اجازه ارسال سلاح از طریق مرزش به ارمنستان را نداده، سیاست ایران را اصولی و تداوم دار خواند و افزود: ما نسبت به هیچ درگیری بی تفاوت نیستیم و سعی می‌کنیم از طریق صلح آمیز این بحران‌ها حل شود و به هیچ طرفی اجازه نداده و نمی‌دهیم به انتقال سلاح دست بزنند و این همه مربوط به یک طرف و جهت نیست و این را به همه جهت‌ها گفتیم، چون منطقه ما بیش از این تحمل جنگ و درگیری را ندارد.
وی افزود: با توجه به آتش بس در منطقه و استقبال به عمل آمده وقت آن رسیده است همه تلاش کنند همه طرف‌ها به یک مذاکره فراگیر وارد شوند که این بحران سه دهه‌ای در چارچوب قواعد بین‌المللی و اصول شناخته‌ شده‌ای که ایران در طرح خود به آن دقت کرده، حل شود.

https://siasatrooz.ir/vdcdn90fjyt0ff6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی