يکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۸
کد مطلب : 115694

اصلاح طلبان چرا از روی کارآمدن دولت انقلابی نگرانند؟

اصلاح طلبان چرا از روی کارآمدن دولت انقلابی نگرانند؟

رقابت در میان احزاب برای انتخابات ریاست جمهوری آغاز شده، اما گویا برای اصلاح طلبان خوشایند نیست که رئیس جمهوری انقلابی و جهادی وارد میدان شود .
نگاهی به آرمان های انقلاب اسلامی نشان می دهد که این آرمان با حضور همزمان مردم و دولتمردان در عرصه‌های مختلف کشور ظهور می کند و بنابراین برای رسیدن به اهداف انقلاب علاوه بر پایبندی مردم، به حضور دولتی جهادی و انقلابی نیاز است. دولتی که بدون نگاه به بیرون از مرزها و با تکیه به توانمندی‌های داخلی، اسلامیت و جمهوریت نظام را حفظ و همزمان برای خروج کشور از بحران های فعلی وارد عمل شود.
اما گویا چنین شرایطی به مزاج اصلاح طلبان سازگار نیست، نگاهی به رویکرد اصلاح طلبان در تمام صحنه نشان می‌دهد که آنها اعتقادی به روحیه جهادی و انقلابی ندارند. مردم با تجربه‌ای که از عملکرد اصلاح طلبان در حوزه قدرت و مسئولیت‌های اجرایی نشان داده‌اند به این نتیجه رسیده‌اند که رویکرد فعلی آنها نتیجه‌ای جز ضرر برای کشور و عقب ماندن از اهداف و آرمان‌های انقلاب در بر نداشته است. از سوی دیگر همه احزاب می‌دانند دیگر با معرفی یکسری چهره تکراری رأی و نظر مردم جلب نمی شود. باید توجه داشت که مردم ما در روزگار کنونی به سطحی از بلوغ و بینش سیاسی رسیده‌اند که برنامه ارائه شده از سوی کاندیدای انتخاباتی را ارجح بر جناح سیاسی او بدانند و به همین دلیل دیگر نمی‌توان به صرف اصولگرا یا اصلاح‌طلب بودن یک فرد، امیدوار به رأی آوری او بود.
مردم منتظر هستند که در این دوره از انتخابات، به کاندیدایی رأی دهند که ناتوانی‌های قبلی را کُند و شتاب تازه‌ای به حرکت انقلاب اسلامی در جهت عملی شدن گام دوم اتقلاب بدهد، اما گویا اصلاح طلبان نه چنین کاندیدایی دارند و نه تمایلی دارند که چنین کاندیدایی روی کار بیاید .
مخالفت با انقلاب
در حال حاضر بسیاری از اصلاح طلبان علناً اعلام می کنند که انقلابی نیستند، اخیراً بهزاد نبوی از چهره‌های شاخص اصلاح طلب در گفتگویی با اشاره به اینکه به طور طبيعي مخالف انقلاب هستم گفت: مدتی است كه نظراتم را درباره كل انقلاب‌ها بيان می‌كنم و در مجموع ضد [برپايی] انقلاب شده‌ام. انقلاب به معنی زير و رو كردن، امر ميمون و مباركی نيست.
وی افزود: نكته ديگر اينكه در شكل‌گيری انقلاب يك سری عوامل دخالت دارند و به اراده من و شما رخ نمی‌دهد. هنر رهبری انقلاب استفاده بهينه از اين رويدادها است به طوری كه با كمترين هزينه بيشترين فايده را ببرد. آذر منصوری، فعال اصلاح‌طلب و قائم مقام حزب اتحاد ملت نیز در گفت و گویی پیرامون انتخابات ۱۴۰۰ گفته است: در واقع رقابتی بودن انتخابات۱۴۰۰مقدماتی دارد که با توجه به آنچه در انتخابات ۹۸ و پس از آن اتفاق افتاد، در نهایت ممکن است رقابتی در همان حد بین یک کاندیدای اصولگرای میانه و تندرو اتفاق بیفتد.
چنین اظهاراتی پیش از این حلقوم دشمنان شنیده می شد که بر خروج از مردمسالاری دینی از فضای انتخابات تاکید دارند.
از سوی دیگر سعید شریعتی، از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ گفته: اصلاح‌طلبان باید نشان دهند که اگر می‌گویند با برخی نظارت‌ها مخالفیم در این مسئله دغدغه معیشت مردم و مبارزه با فساد هم نهفته است. یا اگر تغییراتی در جهت گیری‌های سیاست خارجی در جهت تعامل با دنیا پیشنهاد می‌کنند؛ نشان دهند در قالب دولت- ملت ایران نتیجه آن چگونه بر معاش و معیشت مردم تأثیر می‌گذارد. اگر ما نتوانیم این ربط و نسبت‌ها را درست تعبیر کنیم و برای مردم قابل فهم نباشد و احساس کنند که ما در هپروت به سر می‌بریم، طبعاً رویکردی نخواهند داشت.
نگاه به بیگانه
در سال‌های گذشته عملکرد اصلاح طلبان نشان داد که آنها راه حل همه مشکلات را در برقراری رابطه با امریکا می دانند.
نتیجه عملکرد آنها نه تنها حل مشکلات نبود بلکه تلاش مضاعفی کردند تا مشکلات انباشته شده به حدی برسد که در هر دولت و مجلس دیگری نیز حل نشود. به ‌عنوان مثال سیاست ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و فروش اوراق خزانه در بودجه ۹۹ و ایجاد بدهی ۱۱۸هزار میلیاردی برای دولت بعد از این و صدها اقدام داخلی و تعهد خارجی دیگر از این دست است. به عبارتی به نظر می رسد که این تلاشی است تا نشان دهند که مشکلات با تکیه بر توان داخلی قابل حل نیست و برای همیشه اعتبار و حیثیت انقلابی بودن را زیر سؤال ببرند و برقراری رابطه با آمریکا را به‌عنوان یک ضرورت غیرقابل انکار به مردم القا کنند.
هم اکنون نیز وجود دولت انقلابی و جهادی مخالف نظر آنها ست و برنامه ریزی‌های گسترده‌ای برای آن دارند تا نشان دهند توان و روحیه جهادی نیز کار را به جایی نمی‌رساند. رامین مهمانپرست سخنگوی اسبق وزارت خارجه در این باره گفته؛ کسانی که در ایران از اینکه ترامپ ادعا می‌کند آمریکا آماده مذاکره است یا اگر رئیس جمهور شود به سرعت مذاکره خواهد کرد، خوشحال می‌شوند، نشان می‌دهد که سیاست‌های مسئولان ایالات متحده آمریکا را به خوبی درک نکرده‌اند چرا که این مذاکراتی که طرف آمریکایی مدعی است، هیچ نفعی برای ایران ندارد.
وی با اشاره به اینکه اشتباه اصلی دولتی‌ها این است به جای توجه به داخل، چشم امید به این بسته‌اند که آمریکا چگونه تغییر سیاست می‌دهد، افزود: متأسفانه این سیاست غلط همچنان در دولت ادامه دارد. اما راه حل مشکلات و معضلات کنونی نگاه به داخل است و ۹۰ درصد مشکلات با تدبیر، مدیریت درست و جامع و با استفاده از کسانی که در سطح عالی مدیریت می‌توانند با خلاقیت، دلسوزی و سلامت نفس و به دور از هرگونه فساد و انحصار برای کشور قدم‌های بزرگی بردارند حل می‌شود.
نبود روحیه انقلابی
رهبر معظم انقلاب در بخشی از فرمایش‌های خود با تاکید بر اینکه جوانان انقلابی با ورود به انتخابات بعدی تلاش کنند تا در امور اجرایی کشور مشارکت جدی داشته باشند، در این باره تاکید کردند: به همین دلیل پیش‌بینی می‌کنم با ورود نیروهای فعال و جوان که از دل انقلاب رشد پیدا کرده‌اند، شاهد برگزاری یک انتخابات پرشور در سال ۱۴۰۰ باشیم. با این حال چنین روحیه‌ای در اصلاح طلبان دیده نمی شود. حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در این باره معتقد است که در جریان اصلاحات روحیه انقلابی و روحیه جهادی وجود ندارد و به آرمان‌های انقلاب و گام دوم هم اعتقاد چندانی ندارند؛ بنابراین نباید انتظار داشته باشند که مردم شخصی را از بین آن‌ها در انتخابات برای مسئولیت‌های اجرایی آینده انتخاب کنند.
وی در این باره افزود: مهم این است که فردی باید با این ویژگی‌هایی که مقام معظم رهبری فرمودند به ریاست برسد، یعنی جوانی که بتواند یک دولت جوانِ انقلابی را پایه گذاری کند. طبیعتاً در چنین دولتی پست ریاست و میز و منصبی برای اصلاح طلبان باقی نمی ماند که مانند پایان دولت روحانی بگویند ما پاسخگو نیستیم و ژست منتقدانه بگیرند.
سکوت در برابر ناکارآمدی ها
در تمام مدتی که اصلاح‌طلبان از الطاف دولت روحانی بهره مند بودند در قبال بسیاری از نقاط ضعف دولت سکوت کردند. اما با روی کار آمدن دولت انقلابی و حل مشکلات مشخص خواهد شد که بیش از آنکه به فکر مردم باشند به فکر خود بوده‌اند. کافی است نگاهی به خبرها داشته باشیم، به عنوان نمونه زمانی که دولت مورد حمایت اصلاح طلبان مدیریت بانک مرکزی را تحویل گرفت، ارز بین ۹ تا ۱۰ هزار تومان نوسان داشت ولی بعد افسارگسیخته رها شد تا به سمت ۳۰ هزارتومان رفت، یا اینکه گفته می‌شود ایرانیان در خرید ملک در کشورهای همسایه مسابقه گذاشته‌اند. این یعنی مردم احساس امنیت مالی نمی‌کنند تا سرمایه خود را در کشور نگه‌دارند. این اشکال اساسی در سیاست‌گذاری دولت است دولت انقلابی و جهادی نشان خواهد داد که پیشرفت کشور ربطی به انتخابات آتی امریکا و ریاست جمهوری ترامپ و بایدن ندارد و با روی کارآمدن هیچ کدام از آنها ایران بهشت نمی شود. گرانی دلار، سکه، مسکن، خودرو، لوازم خانگی، اقلام خوراکی و...همگی میوه و ثمره برجامی است که مدعیان اصلاحات آن را فتح‌الفتوح و عامل گشایش عظیم اقتصادی معرفی کرده بودند.
در نهایت دولت انقلابی نشان می‌دهد که مدعیان اصلاحات فرسنگ‌ها با مطالبات اصلی مردم و انقلاب فاصله دارند و این چیزی نیست که مورد پسند آنها باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcdnk0foyt0f96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی