سه شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۴
کد مطلب : 113894

حفظ خطوط قرمز

چین که طی ماه‌های اخیر با بحران کرونا مواجه بود اکنون با کاهش این تهدید به اجرای تدابیری در چارچوب سیاست‌های کلان چین واحد روی آورده است...

چین که طی ماه‌های اخیر با بحران کرونا مواجه بود اکنون با کاهش این تهدید به اجرای تدابیری در چارچوب سیاست‌های کلان چین واحد روی آورده است. رویکردی که در قالب قوانین جدید امنیتی در حال شکل گیری است. در همین چارچوب دولت چین مصمم است، قانون جدیدی را برای افزایش امنیت ملی و ثبات پایدار در هنگ کنگ وضع کند. لی کچیانگ، نخست‌وزیر چین در سخنرانی خود در کنگره سالانه این کشور اعلام کرد که دولت چین برای بالابردن امنیت ملی و ثبات در دو منطقه تحت کنترل خودمختار هنگ کنگ و ماکائو طرح قانونی جدیدی تهیه کرده است. این طرح قرار است در سیزدهمین دوره کنگره ملی خلق که روز جمعه، دوم خرداد (۲۲ مه) آغاز شده و تا یک هفته ادامه دارد، تصویب شود.
برخی بر این عقیده اند که قانون امنیت ملی در ماکائو که پیش‌تر مستعمره پرتغال بود اعمال می‌شود و به نظر می‌رسد که این ابتکار عمل دولت چین بیشتر متوجه هنگ کنگ است. مستعمره سابق انگلیس از سال ۱۹۹۷ طبق اصل حقوق بین‌الملل یک كشور، دو نظام اداره می‌شود. حال این سوال مطرح است که چرا چین چنین طرحی را در پیش گرفته است و در ورای آن چه اهدافی را دنبال می‌کند؟ نگاهی به سیاست‌های چین نشان می‌دهد که اصل اساسی به عنوان اولین خط قرمز پکن حفظ اصل چین واحد است. چین واحدی که در آن تمام بخش‌ها در کنار یکدیگر قرار دارند و حتی مناطقی مانند سینگ کیانگ، تبت، تایوان و هنگ کنگ باید در کنار سایر مناطق برای تحقق چین واحد و قدرتمند ایفای نقش نمایند. این سیاست‌ در حالی از سوی چین دنبال می‌شود که روند تحولات در مناطقی مانند هنگ کنگ و تایوان نشان می‌دهد که این مناطق به دنبال بهره گیری از شرایط کرونایی چین برای اجرای سناریوی جدایی از چین واحد و یا حداقل امتیاز گیری گسترده از پکن هستند. مسئله ای که البته با تحریک گسترده آمریکایی‌ها صورت می‌گیرد چنانکه طی هفته‌های اخیر به طور متوسط هر روز یکی از مقامات چینی در باب این مناطق به آمریکا هشدار داده‌اند. پکن می‌داند که آمریکا برای رهایی با توجه افکار عمومی به وضعیت بحرانی کرونایی‌اش نیازمند ایجاد چالش در صحنه جهانی است که همزمان نیز با سیاست اعمال فشار بر رقبای جهانی آمریکا صورت می‌گیرد چنانکه دولتمردان دموکرات و جمهوریخواه آمریکا، انگشت اتهام در باب کرونا را به سمت چین گرفته و حتی قوانینی علیه این کشور وضع کرده‌اند. در همین حال آمریکا بازی فروش تسلیحات به تایوان را در پیش گرفته که مغایر با خطوط قرمز چین است. با توجه به این مولفه‌ها می‌توان گفت که چین با قانون ملی جدید در حالی به دنبال برقراری امنیت در هنگ کنگ است که همزمان سعی دارد تا برای تهدید کنندگان تمام خطوط قرمز چین خط و نشان کشیده چنانکه اخیرا وزارت خارجه چین آمریکا را به تکرار دوران جنگ سرد متهم کرده است. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcdns0foyt0fj6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی