شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۶
کد مطلب : 98764

راهکار چیست؟

این روزها اخبار و گزارش‌های متعددی درباره فاجعه انسانی در جهان بویژه در یمن منتشر می‌شود.
بزرگترین بحران انسانی در یمن - فقیرترین کشور عرب - رخ داده است؛ جایی که دوسوم از جمعیت این کشور (۱۸.۸ میلیون نفر) به کمک نیاز دارند و بیش از ۷ میلیون نفر گرسنه هستند و نمی‌دانند وعده غذایی آینده‌شان از کجا تامین می‌شود. این وضعیت بحرانی در حالی بر یمن حاکم شده است که یک سوال اساسی مطرح است که ریشه این وضعیت چیست و چگونه می‌توان با‌ آن مقابله کرد؟
هر چند که محافل رسانه‌ای و سیاسی غربی و بعضا عربی برآنند تا فقر درونی و نیز ناکارآمدی ساختار حاکم بر یمن را عامل وضعیت بحرانی مذکور عنوان نمایند اما بررسی ریشه‌ای تحولات حقایق دیگری را آشکار می‌سازد. برای رسیدن به حقیقت گزارش‌های نهادهای جهانی قابل توجه است. سازمان عفو بین‌الملل بر توقف استفاده از تسلیحات ساخت انگلیس در جنگ مرگبار عربستان سعودی علیه یمن تأکید کرده است. سازمان عفو بین‌الملل در دیداری با دو وزیر دولت اسپانیا، از این کشور به خاطر فروش تسلیحات به عربستان سعودی انتقاد کرد. این گزارش‌ها نشان می‌دهد که عامل بحران سعودی و حامیان غربی آن هستند که برای منافع خود این کشتار را به راه انداخته‌اند.
اقدامی که فروش تسلیحات به سعودی و نیز حملات مستقیم آمریکا به یمن حلقه تکمیلی آن است. چنانکه وزارت خارجۀ دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، ازسرگیری فروش سلاح به عربستان سعودی را تصویب کرده است. در همین حال آمریکا از حملات نظامی به یمن به بهانه مقابله با تروریسم خبر داده است.
حال در باب چگونگی مقابله با این وضعیت در کنار ارسال کمک‌های بشر دوستانه یک اصل مهم مطرح است و آن اقدام سازمان‌های مسئول جهانی برای محاکمه عاملان این جنایات است. روند تحولات نشان می‌دهد که سازمان‌های جهانی از اجرای مسئولیت خود تاکنون خودداری کرده‌اند چنانکه از یک‌سو از ارسال کمک‌های بشردوستانه به یمن خودداری کرده‌اند و از سوی دیگر گامی برای مجازات سعودی و حامیانش بر نداشته‌اند چنانکه چندی پیش سازمان ملل نام سعودی را از لیست قاتلان کودکان خارج ساخت و شورای حقوق بشر نیز از محکوم‌سازی جنایات این رژیم خودداری کرد.
آنچه این روزها در یمن روی می‌دهد مشابه جنایتی است که رژیم صهیونیستی در فلسطین صورت می‌دهد و تروریسم حامی غرب در عراق و سوریه تکرار می‌کند. منشا همه اینها را در یک نقطه می‌توان یافت و آن منفعت‌طلبی نظام سلطه است که برای منافع خود کشتار دسته جمعی و نسل‌کشی در مناطق مختلف جهان را اجرا می‌سازد. روندی که موجب شده امروز میلیون‌ها نفر در یمن در آستانه مرگ قرار گرفته که بسیاری از آنان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

مولف : علي تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcdo50n.yt0j96a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی