?>?> به همکاری‌هایمان با ایران ادامه خواهیم داد | سیاست روز
يکشنبه ۶ آبان ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۹
کد مطلب : 106649
سفیر چین در ایران:

به همکاری‌هایمان با ایران ادامه خواهیم داد

پانگ سن سفیر چین در ایران می‌گوید: چین با یکجانبه‎گرایی واشنگتن در وضع تحریم‎های ضدایرانی مخالف است؛ او توضیح داد؛ موضع پکن همیشه شفاف و مشخص بوده است. مواضع ما همیشه علیه تحریم‌های یکجانبه بوده است، چون این تحریم‌ها برخلاف روح همکاری‌های چندجانبه است و طی دو سال گذشته ایران و چین همچنان روابط نزدیک خود را حفظ کرده‌اند. در ادامه گفت‌وگوی مهر با وی را می‌خوانید.
به همکاری‌هایمان با ایران ادامه خواهیم داد

در حال حاضر چه موضوعاتی به عنوان محورهای همگرایی در روابط دو کشور ایران و چین مطرح هستند؟
حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران در ماه ژوئن سال‌جاری میلادی، برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری‌ شانگهای که در شهر چینگ‌دائو برگزار شد، به چین سفر کرد. این اجلاس یک موفقیت بزرگ بود و ما پیشرفت‌های بسیار خوبی در ترسیم نقشه راه برای توسعه آینده این سازمان به‌دست آوردیم. رئیس‌جمهور روحانی نقش فعال و سهم بسیار قابل توجهی در موفقیت این اجلاس داشت و رؤسای جمهوری دو کشور نیز در حاشیه این اجلاس، نشستی دوجانبه را برگزار کردند.
رؤسای جمهوری ایران و چین در این نشست در ارتباط با همکاری‌های نزدیک دو کشور گفت‌وگو کردند. من فکر می‌کنم که روابط بین دو کشور به صورت متقابل و مکمل است. این به نفع دو کشور و همچنین مردم ایران و چین است. در واقع پتانسیل‌های زیادی برای کار در موضوعات مختلف در روابط دو کشور وجود دارد و ما می‌توانیم با توجه به دستاوردهای گذشته در روابط دو کشور، در حال حاضر نیز پیشرفت‌های قابل توجهی در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی و همچنین تعاملات مردمی داشته باشیم.
موضع چین همیشه شفاف و مشخص بوده است. مواضع ما همیشه علیه تحریم‌های یکجانبه بوده است، چون این تحریم‌ها برخلاف روح همکاری‌های چندجانبه است و طی دو سال گذشته ایران و چین همچنان روابط نزدیک خود را حفظ کرده‌اند. 

در چهارم نوامبر قرار است تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران اجرا شود. آیا به نظر شما چین از تحریم‌های آمریکا تبعیت خواهد کرد یا تجارت خود را با ایران ادامه خواهد داد؟
در ارتباط با روابط تجاری دوجانبه، من باید این موضوع را روشن کنم که روابط میان دو کشور از جمله همکاری‌ها در حوزه انرژی و بخش نفت از تعهداتی که هر دو کشور بر عهده گرفتند، تبعیت می‌کند و این روابط به طور کامل شفاف و قانونی و مشروع است. ما به شدت با هر تحریم یکجانبه‌ای مخالف هستیم. ما می دانیم که دور بعدی تحریم‌ها نزدیک است که فقط بخش صادرات ایران را هدف قرار داده است و موضع ما در مخالفت با تحریم‌های آمریکا است. ما به همکاری‌هایمان با ایران ادامه خواهیم داد و دو طرف طی چند ماه گذشته در ارتباط با شیوه خاص این همکاری‌ها در تماس و ارتباط بوده‌اند. ما در حال رایزنی هستیم تا پیش‌نیازهای لازم برای تداوم همکاری‌ها را به دست آوریم. البته طی چند سال گذشته چه با وجود تحریم و چه غیر آن ما شاهد نوساناتی در واردات و صادرات کالا از جمله نفت بودیم که این موضوع طبیعی است. بنابراین در صورت کاهش و یا افزایش حجم واردات نفت چین از ایران، نباید تعجب کنیم. 

چین در نظر دارد تا جاده باستانی ابریشم را از طریق طرح یک کمربند یک جاده، احیا کند. ایران در کجای این طرح قرار دارد و منافع متقابل این پروژه چیست؟
اول از همه و پیش از هرچیز تاکید می‌کنم که مفهوم طرح یک جاده و یک کمربند یا همان راه ابریشم جدید به طور کامل شفاف و روشن است. ما از هر کشوری که بخواهد به این طرح بپیوندد، استقبال می‌کنیم. پس این بلوک فقط محدود به چند کشور نیست. ما بسیار خوشحال می‌شویم که کشورهای بیشتری تمایل و حمایت خود را برای پیوستن و همکاری در این طرح اعلام می‌کنند.
از دوران باستان، ایران نقش پیوندی را در جاده ابریشم داشته و از دو هزار سال پیش به این سو وجود جاده ابریشم در امتداد مسیر ارتباطی ایران و چین باعث شده روابط نزدیک دو کشور حفظ شود.
جاده ابریشم تنها منحصر به مبادلات تجاری و بازرگانی نیست، بلکه این مسیری در راستای مبادلات فرهنگی، مذهبی، فکری و فلسفی است و مسیری برای تقویت روابط دوستانه دو کشور است. با قاطعیت می‌توان گفت که ایران نقش بسیار مهمی در این جاده از زمان باستان تا به امروز داشته و ما ایران را به عنوان شریکی مهم در طرح یک جاده، یک کمربند در نظر می‌گیریم. طی چند سال گذشته ما همکاری‌های موفقی را در بخش‌های مختلف با ایران دنبال کرده‌ایم و در این ارتباط پیشرفت‌های خوبی به دست آوردیم و فکر می‌کنم در آینده ما می‌توانیم برای نزدیکی بیشتر منافع دو دولت و مردم دو کشور کارهای بیشتری نیز انجام دهیم. 

برخی کارشناسان معتقدند که چین نمی‌خواهد سازمان همکاری شانگهای خیلی جنبه ضد غربی به خود بگیرد و به خاطر همین نیز پکن از عضویت ایران در این سازمان حمایت کافی و مناسب به عمل نمی‌آورد. نظر شما در این‌باره چیست؟
همان‌گونه که گفتم رئیس‌جمهور شی جینپینگ در سال ۲۰۱۶ از ایران دیدار کرد و سپس روسای جمهوری دو کشور بیانیه مشترکی را منتشر کردند که در آن چین موضع خود را در ارتباط با حمایت از عضویت کامل ایران در سازمان شانگهای اعلام کرد. در جریان سفر اخیر رئیس‌جمهور روحانی به چین نیز پکن مواضع خود را بار دیگر در ارتباط با حمایت از عضویت ایران اعلام کرد اما برخی کشورها هستند که از نزدیکی روابط دوستانه چین و ایران خیلی خوشحال و راضی نیستند و تلاش می‌کنند با شایعه‌سازی بین دو کشور اختلاف و شکاف ایجاد کنند. 

همانطور که گفتم چین از عضویت کامل ایران در سازمان شانگهای استقبال و حمایت می‌کند اما، تصمیم‌گیری نهایی در این ارتباط در سازمان شانگهای و از طریق اجماع همه کشورها اتخاذ خواهد شد.
ایران و چین مواضع مشترکی در ارتباط با مبارزه با تروریسم دارند. در حال حاضر میان دو کشور چه همکاری هایی درباره این موضوع بسیار مهم وجود دارد؟
پیش از هر چیز تلاش‌های ما در سطح سیاسی بر دستیابی به یک اجماع نظر داخلی در سازمان ملل و دیگر مجامع است. ما مخالفت خود را علیه تروریسم نشان داده‌ایم و برای مثال همه توافق کرده‌اند که تروریسم را به صورت ریشه‌ای و بنیادی صرفنظر از برخی تقسیمات درباره تروریسم خوب و یا بد، باید شکست داد. ما همچنین تلاش داریم که جامعه بین‌المللی را با هم در یک مسیر برای جنگ علیه تروریسم جمع کنیم و از ارتباط دادن تروریسم به یک کشور و یا یک مذهب خاص پرهیز کنیم. چین همچنین به دنبال تقویت روابط دوجانبه است. برای مثال ما می‌توانیم تبادل اطلاعات در قالب منطقه‌ای را مانند سازمان همکاری‌های شانگهای داشته باشیم. 

برخی کارشناسان بر این باور هستند که ایران و چین شرکای راهبردی نیستند و رابطه آنها مبتنی بر اصل ساده همکاری است رابطه میان ۲ کشور را چگونه ارزیابی می‎کنید؟
پیشتر به این موضوع اشاره کردم که موضوع شراکت جامع راهبردی از سوی رؤسای جمهوری چین و ایران اعلام شده است. از زمان صدور این بیانیه، برای تقویت همکاری دوجانبه در همه زمینه‌ها تلاش کرده‌ایم. پیشرفت خوبی هم داشته‎ایم و در ماه ژوئن سال میلادی جاری، در سفر رئیس‌جمهوری ایران به چین، طرفین بار دیگر گفت‌وگویی مفصل پیرامون راه‌های بهبود همکاری دوجانبه داشته‌اند. مهر

https://siasatrooz.ir/vdcdo90fnyt0z96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی