سه شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۹
کد مطلب : 89674

رهبر انقلاب بر پیکر مرحوم مهدوی‌کنی نماز اقامه می‌کنند

پس از نزدیک به ۵ ماه کما: آیت‌الله مهدوی کنی دعوت حق را لبیک گفت
آیت‌الله محمدرضا مهدوی‌کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری، پس از نزدیک به ۵ ماه حالت کما، صبح ديروز دار فانی را وداع گفت. یار دیرین حضرت امام و رهبر انقلاب، عصر روز چهار‌شنبه 14 خرداد پس از شرکت در مراسم بیست و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره)، در منزل خود دچار حمله قلبی شده و پس از انتقال به بیمارستان به کُما رفت. آیت‌الله محمدرضا مهدوی‌کنی سال 1310 در روستای کن از توابع تهران به دنیا آمد. وی ریاست مجلس خبرگان رهبری و دبیرکلی جامعه روحانیت مبارز را بر عهده داشت و رئیس دانشگاه امام صادق(ع) و استاد درس اخلاق اسلامی این دانشگاه بود. آیت‌الله مهدوی‌کنی پس از انقلاب یکی از 5 روحانی‌ای بود که هسته اصلی شورای انقلاب را تشکیل دادند و پس از انقلاب نیز وزیر کشور دولت‌های شورای انقلاب، شهید رجایی و شهید باهنر بود. ایشان در‌پی فاجعه 8 شهریور 60 و ترور شهیدان رجایی و باهنر، به عنوان نخست‌وزیر موقت منصوب شد. کتاب‌های «نقطه‌های آغاز در اخلاق عملی»، «اصول و مبانی اقتصاد اسلامی در قرآن»، «بیست گفتار» و «شرح دعای افتتاح» از جمله آثار مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی(ره) است. همچنین خاطرات وی نیز توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده‌ است. آیت‌الله مهدوی‌کنی پس از پیروزی انقلاب سمت‌های مختلفی از جمله: ـ عضویت در حلقه اولیه شورای انقلاب از طرف حضرت امام خمینی ـ عضویت در کمیته استقبال از حضرت امام ـ سرپرستی کمیته انقلاب اسلامی (به عنوان اولین نهاد انقلابی مسلح برای حفظ انقلاب به پیشنهاد شهید مطهری و دستور امام خمینی) ـ عضویت به عنوان فقیه در شورای نگهبان قانون اساسی (دو مرتبه) ـ نمایندگی امام خمینی در هیات حل اختلاف مسئولان نظام و چندین ماموریت مشابه در حوادث مهم دوران انقلاب ـ وزارت کشور در کابینه‌های رجایی و باهنر ـ نخست‌وزیر موقت پس از ترور محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر ـ عضویت در ستاد انقلاب فرهنگی به حکم امام خمینی ـ عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی به حکم حضرت امام خمینی و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ـ مسئولیت ستاد کمک‌رسانی به مردم مناطق بمباران‌شده ـ عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی ـ ریاست مرکز رسیدگی به امور مساجد ـ عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام ـ و عضویت مجلس خبرگان رهبری به نمایندگی از مردم تهران و ریاست مجلس خبرگان را بر عهده داشته است.
رهبر انقلاب بر پیکر مرحوم مهدوی‌کنی نماز اقامه می‌کنند

در‌پي ارتحال آيت‌الله مهدوي‌كني رئيس مجلس خبرگان رهبري، نماز میت بر پیکر مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی به امامت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی اقامه می‌شود.
به گزارش ایسنا، مراسم تشییع و اقامه نماز میت بر پیکر مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی به امامت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی از ساعت ۸:۳۰ صبحِ روز پنج‌شنبه یکم آبان در دانشگاه تهران برگزار می‌شود. همچنین مجلس ختمی از سوی رهبر معظم انقلاب، روز شنبه ۳ آبان از ساعت ۱۵:۳۰ در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد. همچنین مراسم وداع با پیکر مطهر ایشان امشب پس از نماز مغرب و عشاء در مسجد دانشگاه امام صادق علیه‌السلام برگزار خواهد شد.

پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در پیامی ضمن تسلیت ارتحال آیت‌الله مهدوی‌‌کنی تصریح کردند: این عالم بزرگوار هرگز ملاحظات شخصی و انگیزه‌های جناحی و قبیله‌‌ای را به حیطه‌ فعالیت‌های گسترده و اثرگذار خود راه نداد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، در پی ارتحال عالم مجاهد و پارسا حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی رضوان‌الله علیه، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام تسلیتی، با اشاره به نقش‌آفرینی شجاعانه این یار صادق و وفادار امام بزرگوار در همه عرصه‌های مهم کشور، تأکید کردند: این انسان بزرگ و پرهیزکار، همه جا و همه وقت در موضع یک عالم دینی و یک سیاستمدار صادق و یک انقلابی صریح ظاهر شد و همه‌ وزن وزین خود را در همه‌ حوادث این سال‌ها در کفه‌ حق و حقیقت نهاد.
متن پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب به این شرح است:
بسم‌الله الرحمن الرحیم
با تأسف و تأثر اطلاع یافتیم عالم مجاهد و پارسا حضرت آیت‌الله آقای حاج شیخ محمّدرضا مهدوی‌کنی رضوان‌الله علیه دار فانی را وداع گفته و دوستان و ارادتمندان خود را داغدار کرده است. این عالم بزرگوار از جمله‌ نخستین مبارزان راه دشوار انقلاب و از چهره‌های اثرگذار و یاران صمیمی نظام جمهوری اسلامی و از وفاداران غیور و صادق امام بزرگوار بود و در همه‌ عرصه‌های مهم کشور در دوران انقلاب شجاعانه و با صراحت تمام نقش‌آفرینی کرد. از عضویت در شورای انقلاب و سپس تشکیل کمیته‌های انقلاب در آغاز تأسیس نظام اسلامی تا تصدی وزارت کشور و سپس قبول نخست‌وزیری در یکی از سخت‌ترین دوران‌های جمهوری اسلامی، و تا ورود در عرصه‌ تولید علم و تربیت جوانان صالح و تأسیس دانشگاه امام صادق(ع) و تا امامت جمعه تهران و سرانجام ریاست مجلس خبرگان، همه جا و همه وقت در موضع یک عالم دینی و یک سیاستمدار صادق و یک انقلابی صریح ظاهر شد و هرگز ملاحظات شخصی و انگیزه‌های جناحی و قبیله‌‌ای را به حیطه‌ فعالیت‌های گسترده و اثرگذار خود راه نداد.
این انسان بزرگ و پرهیزکار، همه‌ وزن وزین خود را در همه‌ حوادث این ده‌ها سال در کفه‌ حق و حقیقت نهاد و در دفاع از راه و سیره‌ انقلاب و نظام، کوتاهی نورزید. رحمت و رضوان الهی بر روان پاک او باد.
اینجانب به خاندان گرامی و برادر عالیقدر ایشان، و به مردم ایران و روحانیت عظیم‌الشأن و همه‌ ارادتمندان و شاگردان و دست‌پروردگان آن مرحوم صمیمانه تسلیت می‌گویم و علوّ درجات وی را از خداوند متعال مسألت می‌نمایم.
سیدعلی خامنه‌ای ۲۹ مهر۱۳۹۳

اعلام ۲ روز عزای عمومی در سراسر کشور
همچنين رئیس‌جمهور در پیامی رحلت رئیس مجلس خبرگان رهبری را به رهبر معظم انقلاب اسلامی، مجلس خبرگان رهبری، حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها، خاندان مکرم آن مرحوم، جامعه روحانیت و خانواده انقلاب و ملت بزرگ ایران تسلیت گفت.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حسن روحانی رئیس‌جمهور در پیامی رحلت حضرت آیت‌الله محمدرضا مهدوی‌کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری را به رهبر معظم انقلاب اسلامی، مجلس خبرگان رهبری، حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها، خاندان مکرم آن مرحوم، جامعه روحانیت و خانواده انقلاب و ملت بزرگ ایران تسلیت گفت.
روحانی در این پیام تصریح ‌کرد «دولت جمهوری اسلامی ایران به نشان احترام به خدمات این عالم بزرگ انقلابی، دو روز عزای عمومی در سراسر کشور اعلام می‌کند.»
متن پیام تسلیت رئیس‌جمهور به این شرح است:
بسم‌الله الرحمن الرحیم
اذا مات العالم ثلم فی‌الاسلام ثلمة لا یسدها شیء
رحلت عالم وارسته و روحانی مبارز حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی رئیس محترم مجلس خبرگان رهبری را به رهبر معظم انقلاب اسلامی، مجلس خبرگان رهبری، حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها، خاندان مکرم آن مرحوم، جامعه روحانیت و خانواده انقلاب و ملت بزرگ ایران تسلیت می‌گویم.
آن مرحوم به راستی بزرگ قوم بود؛ از مجاهدان زجرکشیده نهضت اسلامی و از سابقون انقلاب و پیشکسوت نهاد روحانیت بود که همواره بر فراحزبی بودن این قشر و بی‌طرفی در منازعاتِ قدرت، تأکید می‌نمود.
مشی اعتدال او به خصوص در فضای انقلابی تأسیس نظام جمهوری اسلامی ایران بسیار ارزشمند و الهام‌بخش بود و نمادی از پیوند مفهوم انقلاب و اعتدال بود. او همواره با تدبیر سخن می‌گفت، راه اعتدال و میانه‌روی را برمی‌گزید و چراغ امید را در دل مشتاقان راه هدایت، پرفروغ نگاه می‌داشت.
نظام اسلامی در حساس‌ترین مقاطع تاریخ خود شاهد حضور خالصانه و مؤثر آن بزرگ بود که بی‌ریا و با شجاعت به میدان آمد و به آرمان‌ها و اصول انقلاب همواره وفادار ماند.
تقیّد او به حق و انصاف و ادب و صراحت در گفتار، زبانزد همه بود. او بیش از بیان و کلامش، از طریق اخلاق پسندیده و اعمال صالحه‌اش مردم را به راه حق دعوت می‌نمود.
هیچگاه از امام و خط امام فاصله نگرفت و از حمایت رهبری معظم انقلاب دست برنداشت. آن مرحوم در برخورد با همه اقشار و افراد، منصف بود و همزمان به تشخیص و اجتهاد خود پایبند بود و در عین اصول‌‌خواهی، از میانه‌روی دست نکشید.
نقش آیت‌الله مهدوی‌کنی در شکل‌گیری نهادهای انقلابی از جمله کمیته‌های انقلاب اسلامی و صیانت از نهاد دولت و قبول مسئولیت در مقاطع مختلف، ستودنی است.
آیت‌الله مهدوی‌کنی نمادی از روحانیت انقلابی و اعتدالی ما بود که یادش در خاطره‌ها می‌ماند و همه اعضای خانواده انقلاب از هر جریان و جناح که باشند، همواره یادش را گرامی می‌دارند.
خداوند بزرگ، روح بلند ایشان را با شهیدان و امام شهیدان محشور کند و یاد و نام اینچنین بزرگانی را در حافظه تاریخی ملت ما، زنده نگاه دارد.
دولت جمهوری اسلامی ایران به نشان احترام به خدمات این عالم بزرگ انقلابی، دو روز عزای عمومی در سراسر کشور اعلام می‌کند.
روحش شاد و یادش گرامی.
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران

https://siasatrooz.ir/vdcdo90j.yt0n56a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی