يکشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۱
کد مطلب : 98124
سعودی‌ها بار دیگر از بمب‌های خوشه‌ای در یمن استفاده کردند

قربانی شدن ۱۰ هزار کودک یمنی

قربانی شدن ۱۰ هزار کودک یمنی

تجاوز ائتلاف آمریکایی - سعودی به یمن در حالی همچنان ادامه دارد که گزارش‌های جهانی نشانگر قتل‌عام بیش از ۱۰ هزار کودک یمنی در این تجاوزات و نیز در آستانه مرگ قرار داشتن هزاران کودک دیگر حکایت دارد.
فروردین ۱۳۹۴ ائتلاف آمریکایی - سعودی با ادعای حمایت از سران مستعفی و فراری یمن و سپس مبارزه با تروریسم حملات گسترده‌ای را به یمن آغاز کردند. حملاتی که در آن از تمام ابزارهای جنگی حتی سلاح‌های ممنوعه همچون بمب‌های خوشه‌ای و فسفری نیز استفاده کردند. ادعاهای آنها برای توجیه این حملات در حالی مطرح شد که از یک‌سو مردم با برپایی تظاهرات گسترده مخالفت و انزجار خود را از دولت تحت حمایت آمریکا و سعودی یعنی منصور هادی رئیس‌جمهور مستعفی و فراری به عربستان اعلام داشتند و از سوی دیگر مردم و ارتش در کنار گروه‌های مردمی همچون انصارالله برای دفاع از کشورشان قرار گرفتند. جالب توجه آنکه انصاراللهی که غرب آن را تروریست می‌نامند مورد حمایت کامل مردم بوده و به عنوان نیرویی مردمی محور امور بوده است. اکنون نزدیک به دو سال از تجاوز ائتلاف به یمن می‌گذرد در حالی که گزارش‌های منتشره نشان می‌دهد حاصل این تجاوزات ویرانی یمن و کشتار هزاران انسان بی‌گناه که بسیاری از آنان زنان و کودکان بوده‌اند، شده است. ائتلاف مذکور حتی به بیمارستان‌ها و مدارس نیز رحم نکرده و با بمباران این مناطق نسل‌کشی دسته‌جمعی را صورت داده است. نکته قابل توجه آنکه کشورهای غربی با محوریت آمریکا، آلمان، انگلیس و فرانسه با تامین تسلیحات سعودی رسما در این کشتار مشارکت گسترده داشته بگونه‌ای که نهادهای بین‌المللی تاکید دارند این کشورها باید به عنوان جنایت‌کار جنگی محاکمه شوند. این همکاری چنان بوده که انگلیس رسما اعلام کرده به تامین سلاح سعودی ادامه می‌دهد چرا که منافع اقتصادی بسیاری برای انگلیس به همراه دارد. این نگاه کاسبکارانه و البته با چاشنی اسلام‌ستیزی در حالی یمن را به خاک و خون کشیده که مردم این سرزمین بر ادامه مقاومت تا آزادی سرزمینشان تاکید دارند.
در حالی که سعودی همچنان به بمباران یمن با بمب‌های خوشه‌ای ادامه می‌دهد، سازمان بین‌المللی نجات کودکان تاکید کرد، فروپاشی نظام بهداشتی یمن تاکنون منجر به کشته شدن بیش از ۱۰ هزار کودک شده است.
تاکنون بیش از ۱۰ هزار کودک یمنی بر اثر فروپاشی نظام بهداشتی کشته شدند . ادوارد سانتیاگو مدیر منطقه‌ای این سازمان دیروز شنبه گفت: ما هر هفته پذیرای یک هزار کودک مبتلا به اسهال، سوء تغذیه والتهاب دستگاه تنفسی هستیم که در شرایط طبیعی می‌توان مانع مرگ آن‌ها شد. سانتیاگو افزود: کمک‌های پزشکی ضروری عموما برای هشت میلیون کودک در یمن فراهم نیست.
سازمان بین‌المللی نجات کودکان در گزارش خود آورده است بیش از ۵۰ درصد موسسات پزشکی که شمار آن‌ها بالغ بر سه هزار و ۵۰۰ موسسه در یمن است بسته ویا حتی برای جزیی‌ترین کار‌ها قابل استفاده نیستند.
بر اساس این گزارش تاکنون بیش از ۱۲۰۰ کودک یمنی در جنگ ۲۳ ماهه عربستان علیه این کشور کشته شده‌اند. جنگنده‌های رژیم سعودی با وجود هشدارهای بین‌المللی گسترده نسبت به لزوم عدم استفاده از تسلیحات ممنوعه، استان صعده یمن را به وسیله بمب‌های خوشه‌ای هدف قرار دادند. بر اساس این گزارش، سعودی‌ها در جریان حمله به این استان، از تسلیحات خوشه‌ای استفاده کردند. این در حالی است که پیش‌تر سازمان‌های بین‌المللی نسبت به استفاده سعودی‌ها از این نوع تسلیحات علیه مردم یمن، هشدار داده بودند.
البته این چندمین بار است که جنگنده‌های رژیم سعودی از بمب‌های خوشه‌ای علیه مردم یمن استفاده می‌کنند. از سوی دیگر، جنگنده‌های سعودی منطقه «العمری» واقع در استان تعز یمن را طی چند نوبت بمباران کردند. نکته قابل توجه آنکه سرمقاله روزنامه واشنگتن‌پست به رئیس‌جمهور جدید آمریکا هشدار داده است که نباید بیش از پیش واشنگتن را در بحران یمن درگیر کند. روزنامه «واشنگتن‌پست» سرمقاله خود را به بحران یمن اختصاص داده و به دولت جدید آمریکا توصیه کرده است که بیش از این آمریکا را درگیر این «باتلاق» نکند. در ابتدای این یادداشت آمده است: «یکی از گرفتاری‌هایی که دولت (دونالد) ترامپ در خاورمیانه از رئیس‌جمهور (باراک) اوباما به ارث می‌برد، مشارکت ایالات متحده در مداخله خون‌بار و بی‌حاصل عربستان سعودی در یمن است. این پادشاهی تحت فشار جانشین ۳۱ ساله و جاه‌طلب ولیعهد، در سال ۲۰۱۵ وارد جنگ داخلی یمن شده و از آن زمان شماری از بی‌رحمانه‌ترین حملاتی را که در خاورمیانه جنگ‌زده صورت گرفته، مرتکب شده و در این راه از حمایت قابل توجه آمریکا برخوردار بوده است.»
این یادداشت می‌افزاید: «گروه‌های حقوق بشری سعودی‌ها را به بمباران بیمارستان‌ها، مدارس و دیگر اماکن غیرنظامی و همچنین استفاده از مهمات خوشه‌ای، که همگی نقض قوانین بین‌المللی هستند، متهم کرده‌اند.»
هیئت سردبیری واشنگتن‌پست با بیان اینکه دولت اوباما تحت فشار رسانه‌ها و نهادهای حقوق بشری فروش برخی مهمات به عربستان را متوقف کرده، نوشته است که با این حال این اقدامات نتوانسته حملات ریاض به یمن را متوقف کند. لازم به ذکر است ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با شلیک چند موشک پایگاه سعودی «نشمه» واقع در شهر مرزی «عسیر» را هدف قرار دادند.
در این میان تارنمای خبری فرانسوی «اگورا وکس» (AgoraVox) نوشت، یمن گرفتار جنگی ناخوشایند است که از آن صحبت نمی‌شود. یمن جنگ زده، ویرانه‌ای است مملو از هزاران قربانی، قحطی، نابسامانی و کودکانی که از گرسنگی می‌میرند؛ اما به نظر می‌رسد که جهان آن‌ها را فراموش کرده است. این تارنمای فرانسوی اضافه کرد: اما چه کسی یمنی‌ها را دوست دارد؟ گرسنه، رنجور، بدون آب، غذا و زیرساخت؛ آن‌ها از نتایج وحشتناک یک جنگ داخلی که آن‌ها را نابود می‌کند، رنج می‌برند. در یک کشور فقیر در معرض جنگ، جمعیت از کمبود شدید مواد غذایی رنج می‌برد و مدارس و بیمارستان‌ها تخریب و شهر‌ها نابود شده‌اند. «اگورا وکس» نوشت: پس از سوریه، یمن در حال تجربه یک جنگ بدون نتیجه است؛ و در این میان فرانسه مشغول فروش تسلیحات نظامی به عربستان سعودی و درگیر تجارتی «کثیف» است.
این تارنمای فرانسوی تصریح کرد: در یمن، دو میلیون کودک بازمانده از مدرسه، در ترس، گرسنگی و سردرگمی مجبور به کار هستند و هفت میلیون ساکن در موقعیت اضطراری کمبود مواد غذایی قرار دارند. اما به نظر می‌رسد که این جنگ ویرانگر در رسانه‌های ما (فرانسه) فراموش شده است و نادیده گرفته می‌شود؛ در حالی که این جنگ خطر یک فاجعه انسانی وحشتناک را به دنبال دارد.
این رسانه ادامه داد: حقیقت این است که فرانسه قرارداد ۱۰ میلیارد یورویی با عربستان سعودی امضا کرده و پول بر تمام ملاحظات غلبه کرده است. بنابراین، بهتر این است که فرانسه در رسوایی و ننگ جنگی که در آن سهیم است،
اطلاع رسانی نداشته باشد؛ ما سلاح‌های جنگی می‌فروشیم و بدبختی و خشونت جنگی را که دور به نظر می‌رسد، فراموش می‌کنیم. تارنمای «اگوارا کس» نوشت: سکوت فرانسه و جامعه جهانی در جنگ یمن باعث کاهش کمک‌های مالی و واکنش‌های بشردوستانه شده است؛ فرانسه نیز بسیجی برای ارسال کمک‌های مناسب به جمعیت در خطر این جنگ نداشته است. در همین زمان، کودکان برای شرکت در این جنگ داوطلب سربازی شده‌اند و دیگران از سوء تغذیه، کمبود مراقبت، دارو و آب تمیز، به آرامی در حال مرگ هستند. خبر دیگر از یمن آنکه شبکه تلویزیونی المسیره اعلام کرد نیروهای یمنی با کمین در مسیر مزدوران سعودی در شهرستان «متون» در استان جوف یمن، تعدادی از آنان را به اسارت گرفتند و مقادیری از تجهیزات نظامی آنان را نیز به غنیمت گرفتند. یک عضو ارتش عربستان سعودی با انتشار تصویری از خود، اعلام کرد که به دلیل جنگ این کشور در یمن و جنایاتی که علیه مردم آن می‌شود، از ارتش عربستان جدا می‌شود. سرجوخه «عبدالواحد عبدالمحسن» ساکن «ریاض» پایتخت عربستان، با انتشار تصویری ضبط شده از خود اعلام کرد که از ارتش جدا می‌شود. عبدالواحد با بیان اینکه در نیروهای مسلح عربستان سعودی خدمت می‌کند و منشی مخصوص سرتیپ خلبان ستاد «علی سعد آل مرعی» است، سران سعودی را «دیکتاتور» توصیف کرد که اسلام را برای تداوم حکومت خود می‌خواهند. او در اعتراض به «جنایات عربستان در یمن» نه تنها از ارتش عربستان سعودی اعلام جدایی کرد بلکه گفت که حتی دین اسلام را کنار می‌گذارد، چرا که به گفته او دیکتاتور‌ها [ی عربستان] اسلام را به خدمت گرفته‌اند تا در قدرت باقی بمانند.

https://siasatrooz.ir/vdcdof0n.yt0jx6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی