?>?> شکست هیمنه | سیاست روز
جمعه ۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۰
کد مطلب : 118240

شکست هیمنه

شهید حاج «عادل حماده» ملقب به «ابو رضا» از رزمندگان حزب الله لبنان طی عملیاتی...

شهید حاج «عادل حماده» ملقب به «ابو رضا» از رزمندگان حزب الله لبنان طی عملیاتی در روز ۲۴ تیر سال ۸۵ و در کوران جنگ ۳۳ روزه ناوچه رادارگریز «ساعر» متعلق به رژیم صهیونیستی را در مقابل سواحل بیروت هدف قرار داد. عملیاتی که تنها حماده، شهید عماد مغنیه و سید حسن نصرالله باخبر بودند و شهید حماده مسوول پرتاب موشک به سمت ناوچه اسرائیلی بود. این عملیات توانست نقش نیروی دریایی رژیم صهیونیستی را در جنگ ۳۳ روزه متوقف کند و معادلات دشمن را در این جنگ برهم بزند. ناوچه «ساعر» از کشتی‌های جنگی پیشرفته رژیم صهیونیستی به شمار می‌رفت که از توانایی حمل بالگرد برخوردار بود و شناسایی آن برای رادارها دشوار بود. اما اینک در مقابل موشک های نه چندان پیشرفته حزب الله ناتوان از شناسایی و رد گیری و انهدام آنها شده بود. کابوسی که تازه شروع شده بود و روز به روز گسترده تر شد و تلاویو را به فکر چاره انداخت.
تل‌آویو برای تقابل با این مشکلات، سرمایه‌گذاری وسیعی بر سامانه‌های موشکی کرد. گنبد آهنین، پاتریوت، حیتس، ثاد، فالانکس، عصای سحرآمیز و… بخشی از این تلاش‌هاست. حزب‌الله در جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ راکت‌های بسیاری به سمت اسرائیل شلیک کرد که خسارات و کشته‌های فراوانی را برای این رژیم به همراه داشت. یک سال بعد، «عمیر پرتس»، وزیر وقت جنگ اسرائیل اعلام کرد، کمپانی اسرائیلی «رافائل» که تولیدکننده تجهیزات نظامی است، برای مقابله با تهدیدهای آینده یک سپر دفاع موشکی جدید خواهد ساخت که لااقل جلوی حمله راکت‌های مقاومت را تا عمق سرزمین‌های اشغالی بگیرد. این رژیم پیش از این، سیستم دوربرد موسوم به پیکان را طراحی کرده‌ بود، اما بعد از جنگ ۳۳ روزه، تصمیم گرفت با سرمایه‌ گذاری سنگین، سیستم گنبد آهنین را طراحی و تولید کند.در نهایت، در ماه مارس ۲۰۱۱ بود که اسرائیل پس از ۴ سال تلاش، سامانه ضدموشکی گنبد آهنین را به کار گرفت. هدف استفاده از این سامانه، ایجاد چتری دفاعی بر فراز اسرائیل بود تا بتوان از حمله احتمالی راکت‌ها و موشک‌های کوتاه برد به مراکز جمعیتی جلوگیری کند.
علی رغم تبلیغات بسیاری که رژیم صهیونیستی بر روی غیر قابل نفوذ بودن «گنبد آهنین» کرد به طوری که آن را کارآمدترین پوشش ضد موشک در جهان نامید، بعد از دور جدید درگیری در غزه در سال ۲۰۱۲ و هدف قرار گرفتن نقاط مختلف پایتخت این رژیم، شکست پذیر بودن این سامانه پرهزینه را حداقل در میدان جنگ با یک گروه کوچک مقاومت، همچون حماس تایید کرد.
مسأله‌ای که پیش از آن هم رخ داد و به نوشته روزنامه دیلی‌تلگراف: «در سال ۲۰۱۱، ۷ راکت از نوار غزه شلیک شد و گنبد آهنین فقط ۶ راکت را هدف قرار داد. یک راکت باقی مانده در داخل اسرائیل فرود آمد و یک نفر را کشت». تا جایی که ژنرال «درون گاویش» فرمانده نیروی هوایی اسرائیل در واکنش به این اتفاق گفت که مسئولان هیچ‌گاه مدعی نشده‌اند که گنبد آهنین یک «سامانه جادویی» است. پس از ترور «زهیر القیسی» گنبد آهنین در مقابل حملات موشکی مقاومت بسیار ناتوان جلوه کرد اما از آن بدتر، نفوذ یک پهپاد ناشناس به حریم هوایی اسرائیل بود که بیش از پیش اثرگذاری گنبد آهنین را زیر سئوال برد.
اینکه این سامانه پیشرفته در برابر مقاومت فلسطین عملا شکست خورده است را نباید تنها به دلیل ضعف آن دانست بلکه این نشان‌دهنده پیشرفت موشکی مقاومت فلسطین است. «قسام ۱»، «قسام ۲»، «ام ۷۵»، «جی ۸۰»، «آر ۱۶۰»، «اس اچ»، «بدر ۳»، «A۱۲۰» در واقع سیر قدرت یابی و پیشرفت مقاومت در صنعت موشکی را نشان می دهند. به گونه ای که در سال ۹۷ از ۴۷۰ موشک شلیک شده گنبد آهنین فقط توانست ۱۰۰ موشک را رهگیری کند. و در اردیبهشت ۹۸ از ۶۹۰ موشک شلیک شده تنها ۳۴ درصد آنها رهگیری شد. اما در مقاومت این روزهای غزه از موشکی جدید بنام «عیاش ۲۵۰» رو نمایی شد که ۲۵۰ کیلومتر برد دارد. این موشک توانست به راحتی فرودگاه ریمون در جنوبی ترین نقطه مناطق اشغالی را مورد اصابت قرار دهد و همزمان پهباد شهاب ایستگاه های گاز و محل های تجمع صهیونیست ها را هدف قرار داد.
مسأله مهمی که مورد اشاره رهبر انقلاب هم قرار گرفت و در سخنرانی روز قدس فرمودند:«مجاهدت فلسطینیان و خون پاک شهیدان مقاومت، توانسته است این پرچم مبارک را برافراشته نگه‌ دارد و قدرت درونی جهاد فلسطینی را صدها برابر کند؛ جوان فلسطینی یک روز با پرتاب سنگ از خود دفاع میکرد و امروز با پرتاب موشکِ نقطه‌زن به دشمن پاسخ میدهد.»فرایندی که رفته رفته «گنبد آهنی» را به «گنبد کاغذی» و «گنبد شیشه ای» بدل ساخت. شکست هیمنه ای که در سایه مجاهدت جبهه گسترده مقاومت حاصل شده و موازنه قدرت را به نفع فلسطین تغییر داده است.

نویسنده: دکتر معین ضابطی

https://siasatrooz.ir/vdcdoj0fzyt0fx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی