پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۴
کد مطلب : 101338
نمایشگاه پوستر «نسل‌کشی مذهبی در میانمار» افتتاح شد

ارسال کتاب آثار نمایشگاه برای «سوچی»

ارسال کتاب آثار نمایشگاه برای «سوچی»

نمایشگاه پوستر «نسل‌کشی مذهبی در میانمار» در مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری افتتاح شد.
در این مراسم مهدی چمران رئیس سابق شورای شهر تهران، محمود عبدالحسینی عکاس پیشکسوت، سیدمسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و تعدادی از چهره‌های فرهنگی و هنری حضور داشتند.
بحران نسل‌کشی مذهبی در میانمار و سکوت مجامع بین‌المللی چند سالی است که در رسانه‌ها مطرح شده است اما چندی است که شدت‌گرفتن این بحران موجب ایجاد نگرانی در جامعه اسلام شده است. در این میان هنرمندان متعهد انقلاب اسلامی وظیفه خود می‌دانند که با تولید آثار هنری، عمق فاجعه در میانمار و مظلومیت مسلمانان روهینگیا را در سطح جهانی مطرح کرده و رژیم سفاک میانمار را رسوا کنند. حوزه هنری انقلاب اسلامی که از دیرباز در برجسته‌سازی چنین مسائلی پیشگام بوده؛ این بار نیز با اعلام فراخوان نمایشگاه پوستر «نسل‌کشی مذهبی در میانمار» اقدام به دریافت آثار از هنرمندان متعهد در این زمینه کرد.
رئیس حوزه هنری درباره این نمایشگاه گفت: نفس برگزاری این نوع نمایشگاه‌ها و هر نوع هنری که در آن هنرمند به عنوان یک انسان مسئول نسبت به اتفاقی که برای هم‌نوع خودش در هرکجای رخ می‌دهد، بی‌شک مثبت و ارزشمند است. به‌ویژه مردم مظلوم و مسلمان میانمار که مورد ستم‌های جهانی واقع شدند. طبیعی است که ما باید به چنین وقایعی واکنش نشان دهیم. زیرا ظلم‌ها و بلاهایی که بر سر مردم مسلمان میانمار روا داشته‌اند در سکوت خبری رسانه‌های مدعی حقوق بشر جهان باقی مانده و با عدم واکنش از سوی مقامات کشورهای دیگر و نهادهای حقوق بشری مثل سازمان ملل مواجه شد.
رئیس حوزه هنری، ضمن اشاره به ارسال آثار با موضوع «نسل‌کشی مذهبی در میانمار» از ۱۸کشور دنیا به حوزه هنری گفت: تعداد آثار دریافتی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری پس از اعلام فراخوان نسبت به ارائه پوستر و آثار گرافیکی در مورد میانمار چندین برابر آثار موجود در نمایشگاه افتتاح شده امروز است. ما پس از اعلام فراخوان آثار با کیفیت و قابل توجهی از هنرمندان کشور خود و از جمله ۱۸کشور دیگر دنیا دریافت کردیم. به همین جهت تنها تعدادی از آثار را در معرض دید قرار دادیم و مابقی آن‌ها را در قالب کتابی به همراه این آثار منتشر خواهیم کرد.
وی در همین راستا گفت: این تعداد آثار با کیفیت و تاثیرگذار از سوی هنرمندان جهان نشان از نازک‌اندیشی و توجه به انسانیت از سوی آن‌هاست. هنرمندان برخلاف بسیاری از سیاستمداران دنیا نمی‌توانند بی‌توجه به وقایع دنیا باشند و نگاهی سیاسی به آن داشته باشند. امیدوارم که هنرمندان جهان خصوصا چهره‌های شاخص هنری دنیا در چنین مواردی با هم هماهنگ باشند و به وظیفه انسانی خود عمل کنند.
مؤمنی درخصوص ارسال کتاب مذکور به عنوان سفیر فرهنگی در حوزه مظلومیت مردم مسلمان میانمار گفت: در نظر داریم تا کتاب آثار نمایشگاه بین‌المللی پوستر «نسل‌کشی مذهبی در میانمار» را علاوه بر سفارت‌های کشور خودمان در جهان به بیشتر نقاط دنیا به‌ویژه کشورهایی که نسبت به این موضوع بی‌اعتنا بودند، سفارت‌های کشور میانمار و همچنین برای رهبر این کشور از طریق دیپلمات‌های ایران ارسال کنیم. اما مهم‌تر از آن ارتباط و همبستگی هنرمندان جهان است. هنرمندان می‌توانند با امکانات و توانایی‌هایی که در اختیار دارند پیام مظلومیت هر مردمی را به گوش جامعه جهانی برسانند.
سیدمسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری درباره نمایشگاه پوستر «نسل‌کشی مذهبی مسلمانان در میانمار» گفت: ما در فاصله زمانی بسیار محدودی در سه بخش برای فراخوان نمایشگاه اطلاع‌رسانی کردیم؛ بخش اول نسل‌کشی مسلمانان میانمار، بخش دوم سکوت دهشتناک جامعه بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد و بخش سوم اهداء جایزه نوبل به شخصی مانند آنگ‌سان سوچی که نسبت به این فجایع بی‌تفاوت است.
وی با بیان اینکه در این مورد احساس وظیفه می‌کردیم گفت: مقام معظم رهبری در این زمینه تاکیدات بسیار جدی در رابطه با این جنایت داشتند؛ حتی حضرت رسول(ص) می‌فرمایند: «هر مسلمانی که به مشکلات مسلمانان دیگر اهتمام نورزد مسلمان نیست» و این‌ها زمینه‌ای شد تا ما تصمیم به اعلام چنین فراخوانی بگیریم. خوشبختانه حضور کشورهای خارجی در این رویداد بسیار خوب بود به نحوی که اساتید به‌نام از ۱۸ کشور خارجی شرکت داشتند.
شجاعی تصریح کرد: ایالات متحده آمریکا، رژیم صهیونیستی و آل‌سعود به دنبال این بودند که در منطقه مشکلاتی را برای مسلمانان به‌وجود بیاورند که درپی آن دو اقدام را پیگیری کردند؛ اول اینکه تکفیری‌ها و در راس آن داعش را تشکیل دادند که سالیان زیادی است که در منطقه ایجاد درگیری کرده‌اند که هنوز هم آثار آنها باقی است که انشاالله هرچه زودتر نابود می‌شوند و دوم اینکه بین ادیان شکاف ایجاد کردند و جمعیت انبوه بودائیان را در مقابل مسلمانان قرار دادند؛ این جنایات با آموزه‌های دین بودا مغایرت دارد اما با این حال آنها این فجایع را رقم زدند. البته ما در برپایی این نمایشگاه دقت‌نظر زیادی داشتیم که در دامی که آنها پهن کردند نیفتیم؛ شما در این نمایشگاه فقط در یک اثر بودا را می‌بینید که از بروز این اتفاق غمگین است و گریه می‌کند؛ بنابراین استفاده ما از این مقوله آگاهانه بود. در برخی از آثار نمایشگاه نیز جریان بودا و داعش را در یک راستا دیدیم یعنی این‌ها یک جریان واحد و با هدفی یکسان یعنی از بین‌بردن مسلمین هستند.
وی با بیان اینکه لزوم ایجاد چنین رویدادی در جامعه هنری مهم و ضروری بود گفت: درپی چاپ کتابی از آثار نمایشگاه پوستر «نسل‌کشی مذهبی مسلمانان در میانمار» هستیم که طی آن ۱۰۰ پوستر از ۱۰۰ هنرمند به دو زبان فارسی و لاتین منتشر می‌شود و این کتاب را برای مجامع بین‌المللی، نهادِ اهداکننده جایزه نوبل و حتی برای خانم سوچی ارسال کنیم تا کمی درنگ کنند و از سکوت و بی‌تفاوتی نسبت به این فجایع احساس شرم کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcdsf0fjyt0zs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی