دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۰
کد مطلب : 108539
وقتی برخی رسانه‌ها برای روابط ایران و روسیه شایعه سازی می‌کنند

دست‌های پنهان برای ایجاد اختلاف

دست‌های پنهان برای ایجاد اختلاف

ناظران سیاسی بر این باورند که اقدامات اخیر برخی رسانه‌ها در قالب جنگ روانی و تخریب روابط دو کشور ایران و روسیه رنگ باخته است و نمی‌تواند تاثیری بر روی روابط حال و آینده این دو کشور داشته باشد، چرا که چشم انداز روابطی بسیار حسنه در همه ابعاد مورد علاقه دو کشور بوده است.
اخیرا هدی الحسینی در الشرق الاوسط با تیتر تنش بین روسیه و ایران به اوج خود رسیده است، نوشته: شکاف و اختلاف بین روسیه و ایران، مساله تازه‌ای نیست. مسکو از مدت‌ها پیش دریافته است که تهران خطری برای منافع آن در خاورمیانه محسوب می‌شود و ممکن است روزی خود را به دلیل منافع ایران که استقرار منطقه را بر هم می‌زند، در حالت جنگ بیابد؛ چرا که ایران تبدیل به مانعی بر سر راه تحقق منافع جغرافیایی و سیاسی روسیه شده است. در این بین، با اینکه روسیه در جریان اظهار نظر‌های دیپلماتیک خود به صراحت از اختلاف با ایران صحبت نمی‌کند، واضح است که روسیه از شریک خود رضایت ندارد و تنها در صورتی که تغییراتی در سیاست ایران در سوریه، در مورد محدودیت حضور نیروهایش در این کشور ایجاد شود، شاهد خشنودی روس‌ها خواهیم بود.
آنطئر که انتخاب نوشته، در ادامه این مطلب آمده است: در زمان حاضر، تنش بین روسیه و ایران به اوج خود رسیده است و علت این مساله، سفر اخیر نخست وزیر اسرائیل به مسکو است که طی آن، پوتین و نتانیاهو در مورد استراتژی‌های طولانی مدتی برای تحقق اهداف متقابل در سوریه، به توافق رسیدند.
در واقع، این دو طرف تصمیم به تشکیل گروه اقدام مشترکی گرفتند که هدف آن بررسی موضوع خروج نیرو‌های خارجی از سوریه باشد. روسیه متوجه وجود نیاز به از بین بردن نشان ایران در سوریه است و برای این مهم، اسرائیل را شریک مناسبی یافته است؛ چرا که روسیه و اسرائیل هر دو مخالف حضور نیرو‌های ایرانی در عمق سوریه یا در مرز‌های آن هستند.
این در حالی است که برای نخستین بار، دیدار مهمی بین پوتین و میشل عون در مسکو صورت گرفت که در جریان آن، پایه‌های روابط استراتژیک بین دو طرف نهاده شد. این دیدار در واقع فصل تازه‌ای در روابط بین لبنان و روسیه محسوب می‌شود. در همین رابطه، تحلیلگران معتقدند که حضور شخصیت‌های برجسته اقتصاد روسیه در این دیدار، نشان دهنده موضع جدی مسکو در رابطه با لبنان است.
در مجموع، مسکو پیام‌های واضحی را به تهران داده است، مبنی بر اینکه هر اقدام یک جانبه ایران (مانند سفر اسد به تهران، که بدون هماهنگی با روسیه انجام شد)، پیامد‌هایی برای آن دارد. با اینکه مسکو نمی‌تواند سیاست تهران در قبال سوریه را تغییر دهد، اما می‌تواند به اسد برای تحقق این مهم فشار وارد کند؛ و با اینکه ایران تلاش می‌کند اینطور وانمود کند که در حال انجام اقدامات دیپلماتیک است، باید بداند که در مقابل این اقدامات ناچار به پرداخت هزینه است.

شایعه سازی رسانه‌ای برای تخریب روابط
دکتر سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی پیرامون برخی شایعه سازی‌های رسانه‌ای در مورد روابط تهران و مسکو به سیاست روز گفت: با نگاهی به روندهای متعدد شکست‌های نظام سلطه در منطقه غرب آسیا و نظام بین الملل بسیار منطقی است که آمریکا و دنباله‌های منطقه‌ای و بین المللی او برای خارج شدن از بن بست راهبردی خویش بطور سریالی و مرتب اقداماتی انجام دهند که نهایت آن خلاصی از این شکست‌های گوناگون باشد.
وی افزود: نباید فراموش کنیم بخش قابل توجهی از اندیشکده‌های بزگ آمریکا شکست‌های این کشور در در غرب آسیا را اثبات شده دانسته و برای کاهش آثار این شکست‌ها طرح‌های گوناگونی را ارائه نمودند؛ یکی از مهمترین این طرح‌ها انجام جنگ روانی، اختلاف افکنی، تولید و نشر شایعه بزرگ نمایی قدرت این کشور و بهره برداری بیشتر از رسانه‌های شنیداری و نوشتاری و پیام رسان‌های نوین مااند توییتر و فیسبو ک است.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهارداشت: در حال حاضر صدها مرکز اندیشه ورزی یا به قول فرنگی‌ها تینک تانک برای باز گرداندن سلطه آمریکا به جهان و بالاخص مناطق انرژی زای جهان بطور شبانه روز در حال فعالیت می‌باشد و در این راستا از همه توان داخلی و خارجی خویش بهره می‌برند؛ از یک طرف هواپیماهای مدرن را به امارات گسیل می‌کنند، از طرف دیگر تجربه سیاستمدارانه انگلیسی را برای اجرای سناریوی اختلاف بیانداز و حکومت کن را به میدان بیاورند و همزمان سر مقاله نویسان و تحلیلگران وابسته به خویش را در روزنامه ها مجلات سایت‌ها و فضای مجازی بسیج کرده‌اند.
این استاد دانشگاه اظهارداشت: در همین راستا اخیرا برای چندمین مرتبه حمله شدید و همه جانبه‌ای به روابط راهبردی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراتیو روسیه روی آوردند؛ از طرفی شایعه اختلافات این دو کشور در مسئله مهم سوریه را مطرح می‌کنند و شایعه می‌شود که فرماندهان دو کشور در موضوعات گوناگون به اختلافات شدید افتاده و حتی سناریوی مضحک تیراندازی این فرماندهان در بعضی از مناطق سوریه را نیز ارائه می‌کنند؛ از طرف دیگر روابط سیاسی روسیه و رژیم صهیونیستی را مطرح نموده و به دلیل اختلافات مبنایی و اساسی جمهوری اسلامی ایران با این رژیم غاصب مستمسکی قرار می‌دهند برای شکاف اختلافات بین ایران و روسیه!
وی گفت: اخیرا در نشریات منطقه‌ای عرب و انگلیسی زبان تحلیلگرانی به قلم فرسایی مشغولند که نهایت مقالات آنان دو گانگی و اختلاف نظر بین ایران و روسیه است! و آنان برای استحکام بخشی مقالات خویش به سفر آقایان دکتر بشار اسد به ایران و نتانیاهو به روسیه اشاره نموده و تصور نمودند که روابط دو کشور ایران و روسیه می‌تواند تحت تاثیر سفر نخست وزیر دوره گرد رژیم غاصب صهیونیستی به نقاط مختلف دنیا از جمله روسیه دچار تلاطم و دستخوش چالش شود.
صدرالحسینی بیان داشت: همه تحلیلگران مسائل راهبردی به خوبی می‌دانند که روابط دو کشور بزرگ ایران و روسیه بسیار عمیق تر از آن است که سفر افرادی مانند نتانیاهو که برای کسب آرای بیشتر در انتخابات اخیر دائما در سفرهای خارجی به سر می‌برد و از این سفرهای خویش برای اعتبار زایی داخلی در مقابل رقبای انتخاباتی استفاده می‌نمود موثر واقع شود. وی خاطرنشان کرد: اقدامات اخیر رسانه‌ها در چارچوب جنگ روانی برای مسئولین موثر در روابط خارجی دو کشور ایران و روسیه رنگ باخته است و نمی‌تواند تاثیری بر روی روابط حال و آینده این دو کشور داشته باشد، چرا که چشم انداز روابطی بسیار حسنه در همه ابعاد مورد علاقه دو کشور بوده و درست بر همین اساس رقبا و دشمنان این دو کشور از هیچ اقدامی برای سرد کردن روابط عمیق این دو کشور ابا ندارند.

https://siasatrooz.ir/vdcdsj0fnyt0zk6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی