?>?> رئیس‌جمهور مورد نظر آنها در دسترس نيست | سیاست روز
پنجشنبه ۳ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۰
کد مطلب : 89313
نگاهی به تلاش جدید برای فضاسازی‌های رسانه‌ای ضدانقلاب

رئیس‌جمهور مورد نظر آنها در دسترس نيست

رئیس‌جمهور مورد نظر آنها در دسترس نيست

در سفرهای گذشته روسای جمهور کشورمان به نیویورک یکی از عرصه‌های تقابل، گفت‌و‌گوی آنها با رسانه‌های خبری غربی بود که البته به دلیل ضرورت مطرح کردن نظام جمهوری اسلامی ایران گریزی از آن نیست.
در زمان سفرهای محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق برای شرکت در مجمع عمومی گفت‌وگوهای وی با رسانه‌ها اغلب به دوئلی بین مصاحبه‌کننده و وی تبدیل می‌شد. این روند به خصوص پس از وقایع مرتبط با فتنه سال ۸۸ به شدت اوج گرفت و گاه برخی سئوالات با اتهامات و جبهه‌گیری واضح از سوی مقابل همراه می‌شد که البته در بسیاری از مواقع با برخی از ترفندها از سوی رئیس‌جمهور سابق کشورمان خنثی می‌شد.

غربی‌ها تغییر ناپذیرند
در این میان پر واضح است که در باطن رسانه‌های غربی تغییری به وجود نیامده است و نمی‌توان انتظار حفظ رویه حرفه‌ای را از آنان داشت و تاثیر‌پذیری اتاق‌هاي فکر این رسانه‌ها برای مطرح کردن برخی مسائل منطقی کاملا پیش‌بینی است. از همین‌رو است که برخی از تشکل‌های متخاصم با نظام جمهوری اسلامی به دنبال استفاده از فضای فوق برای وارد کردن رئیس‌جمهور به حوزه حساس رسانه‌ای است. گرچه نمی‌توان از تدبیر رسانه‌اي شخص رئیس‌جمهور و توانمندی وی در پاسخ گویی به این سئوالات غافل شد، اما به طور حتم میدان‌های مین رسانه‌ای می‌تواند خطرساز شود. اما در این میان شاید وظیفه مسئولین رسانه‌ای باشد تا به این مسائل توجه بیشتری نشان داده تا از هرگونه حاشیه خبری بی‌جا پرهیز شود. 

گزارشگران بدون مرز به میدان می‌آیند
نگاهی به مسائلی که از سوی جریان‌های مختلف معارض به عنوان موضوعاتی برای پرسیدن پاسخ از رئیس‌جمهور نشان می‌دهد که تمرکز برخی از مسائل به طور عمده بر مسائل سیاست خارجی و البته حوزه حقوق بشر خلاصه می‌شود.
دیده‌بان حقوق بشر از جمله نهادهایی بوده است که طی بیانیه‌ای از خبرنگاران غربی خواسته تا موضوع حقوق بشر و سرکوب‌ها در دستور کار قرار دهد.
گزارشگران در بیانیه خود این گونه عنوان کرده است که «بان‌کی‌مون دبیرکل سازمان ملل متحد، در گزارشی درباره وضعیت حقوق بشر در ایران از وضعیت نامساعد آزادی اطلاع‌رسانی در ایران انتقاد و فهرستی از وعده‌های تحقق‌نایافته حسن روحانی ارائه کرده است و گزارش‌گران بدون مرز بار دیگر تشدید سانسور در ایران و بی‌عملی رئیس دولت در این‌باره را تقبیح می‌کند.
گزارشگران بدون مرز در ادامه‌ بیانیه‌ خود هم با اشاره به جیسون رضاییان، روزنامه‌نگار و همسرش یگانه صالحی نوشت که این دو روزنامه‌نگار از سوی نهاد‌هاي امنیتی بازداشت، مدتی طولانی در سلول انفرادي نگاه‌داری شده‌ و برای اعتراف اجباری تحت فشار قرار گرفته‌اند، تا این اعتراف‌های اجباری علیه آن‌ها در دادگاه مورد استفاده قرار گیرد. البته گزارشگران بدون مرز اولین بار نیست که چنین تقاضاهایی را مطرح می‌کنند و در دوران فتنه سال ۸۸ نیز این نهاد تلاش فراوانی را برای ساماندهی تجمع و تبلیغات ضد ایرانی در نیویورک مصروف کرده است. 

ضد انقلاب چه می‌خواهد
در کنار گزارشگران بدون مرز برخی از رسانه‌های متعلق به ضد انقلاب هم پیشنهاداتی را برای مصاحبه‌های رسانه‌های غربی مطرح کرده‌اند.
برخی از این سئوالات به رفتار و راهبرد نظام جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه می‌پردازد که مهمترین آن داعش و حمایت از مقاومت ملت فلسطین است. پرسش از رئیس‌جمهور درباره سخنان برخی از مقامات داخلی پیرامون تسلیح فلسطینیان به موشک‌های دوربرد و یا نحوه هدایت سیاست خارجی در کشورهای منطقه از جمله سئوالاتی که مطرح شده است.
همچنین پرسش از ظریف درباره نحوه هدایت مذاکرات در موضوعاتی همچون حوزه هسته‌ای جزو سئوالات قرار گرفته است، به طور حتم ایجاد یک فضای دوگانه در حوزه سیاست خارجی نظام مهمترین هدف مطرح کردن چنین سئوالاتی القاي یک حاکمیت دوگانه است.

حقوق بشر هنوز در اولویت است
مسائل مرتبط با حقوق بشر نیز همانند پیشنهادات سازمان گزارشگران بدون مرز جزو بخش اصلی سئوالات مطرح شده توسط برخی از سایت‌های معاند است. سئوالاتی همچون"اعمالی که داعش انجام می‌دهد مثل جدایی جنسیتی یا اجرای احکام شریعت چه تفاوتی با رفتارهای جمهوری اسلامی دارند" و یا "شما گفته‌اید: «دولت خود را متعهد به پیگیری رهنمودهای رهبر انقلاب می‌داند.» آیا در حوزه‌ی خانه‌نشین کردن زنان و محروم کردن زنان از مشاغل اجرایی هم این موضوع صادق است" جزو سوژه‌هايي است که هدف آن ایجاد چالش در حوزه حقوق بشر است.

کارایی اقتصاد و حاکمیت درونی
بحث‌هاي اقتصادی و کارایی حاکمیتی نیز جزو پیشنهاداتی است که در‌خصوص سئوالات مطرح شده است و عمده آن نحوه تعامل دولت با سایر جناح‌ها و بحث‌هاي اقتصادی را در بر مي‌گیرد. افزایش افراد اشتغال به کار با وجود رشد منفی اقتصادی، پاسخ به انتقادات یکی از اساتید حوزه نسبت به رئیس‌جمهور و پاسخ از روحانی درباره صداقت سخنان وی جزو این حوزه‌ها است. روشن است که چنین سئوالاتی با هدف ایجاد شکاف داخلی در کشور و تشدید اختلافات بیان شده تا واکنش‌ها نسبت به سخنان رئیس ‌جمهور برانگیخته شود.

رئیس‌جمهور مورد نظر در دسترس نیست
رئیس‌جمهور تاکنون دو مصاحبه مطبوعاتی در جریان سفر خود به نیویورک داشته و مروری به این مصاحبه‌ها نشان می‌دهد که علی رغم مطرح کردن این پیشنهادات رسانه‌هاي غربی از گنجاندن آن در مجموعه سئوالات خود خودداری کرده‌اند. در این بین حتی اگر چنین سئوالاتی نیز در مصاحبه‌هاي فوق گنجانده شود، می‌توان انتظاری سنجیده و حساب شده به آن‌ها داشت. واقعیت آن است که رئیس‌جمهور مد‌نظر ضد انقلاب در دسترس آنان قرار ندارد حتی اگر رسانه‌هاي بیگانه نمایندگی آنان را بر عهده بگیرند.

https://siasatrooz.ir/vdcdss0j.yt0nf6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی