دوشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۵
کد مطلب : 95073
روزگار سياه آوارگان سوري در تركيه را پاياني نيست

کریدور مرگ برای پناه‌جويان

کریدور مرگ برای پناه‌جويان

تركيه در حالي بيش از ۳ ميليارد دلار از اروپا براي به اصطلاح نگهداري آوارگان سوري دريافت كرده است كه با وجود تأکید وزیر امور خارجه ترکیه درخصوص سیاست درهای باز کشورش به روی آوارگان، گزارش‌های رسیده حاکی است که آنکارا مرزها را به روی هزاران زن و کودک سوری در سرمای زمستان بسته است.
هزاران نفر از مردم سوریه که بیشتر آنها زن و کودک هستند، از مناطق شمالی حلب گریخته‌اند و در پشت مرزهای ترکیه و در هوای سرد و سوزناک منتظر ورود به خاک ترکیه هستند.این در حالی است که «سلیمان تبسیز» مسؤول منطقه «کلس» ترکیه مدعی شد ۳۵ هزار سوری ظرف ۴۸ ساعت گذشته وارد گذرگاه «اونجور بینار» شده اند و مرزهای ترکیه بسته نیست، اما در موقعیت کنونی شرایط برای پذیرش این افراد مهیا نیست و پیش‌بینی می‌شود که طی روزهای آینده ۷۰ هزار سوری وارد منطقه مرزی ترکیه شوند.
بر‌اساس این گزارش، ترکیه به هیچکدام از آوارگان سوری اجازه نداده است از گذرگاه بینار عبور کنند، با وجود این مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، دیروز مدعی شد که ترکیه همچنان سیاست «مرزهای باز» را در برابر آوارگان سوری در پیش دارد.
در همین حال، کاربران شبکه‌های اجتماعی تصاویری از آوارگان سوری منتشر کرده‌اند که در مناطق اطراف شهر «اعزاز» واقع در پنج کیلومتری مرزهای ترکیه آواره هستند.به گفته
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، حفاظت از پناه‌جویان اگر در شمار وظایف قانونی به شمار نیاید بالطبع از جمله وظایف اخلاقی یک کشور محسوب می‌شود.
ترکیه که به نقل از برخی منابع خبری این روزها همگام با عربستان سعودی خود را برای اعزام نیروی زمینی به سوریه آماده می‌کند و همواره با سیاست‌های مداخله جویانه خود در جهت تشدید بحران این کشور پیش رفته است، می‌گوید که سرپناه و آذوقه پناه‌جویان سوری را در سوی دیگر مرز و در داخل خاک کشورشان تامین می کند و به همین دلیل دیگر نیازی نیست که راه را برای ورود آنها به سمت دیگر مرز یعنی ترکیه باز کند.به گفته موگرینی، اتحادیه اروپا در حال تدارک کمک مالی به ترکیه است تا به این ترتیب از ارسال تجهیزات و وسایل رفاهی برای پناهجویان اطمینان حاصل شود.
در نوامبر سال میلادی گذشته (۲۰۱۵) اتحادیه اروپا با واگذاری بیش از سه میلیارد دلار کمک مالی به دولت آنکارا در ازای تامین رفاه پناه‌جویان سوری در داخل خاک ترکیه موافقت کرد.
با این حال، فرمانداری شهر مرزی کیلیس با طرح تعارف‌های ساختگی مبنی بر اینکه دروازه‌های شهر به روی پناه‌جویان باز است، مدعی شد که در حال حاضر ضرورتی به میزبانی از پناه‌جویان در داخل خاک ترکیه وجود ندارد. در حدود ۴.۵ میلیون نفر از مردم سوریه از سال میلادی ۲۰۱۱ و همزمان با آغاز بحران در این کشور مجبور به ترک کشور خود شده‌اند.
این در حالی است که ۱۳.۵ میلیون نفر دیگر نیز در داخل این کشور نیازمند دریافت کمک‌های بشر دوستانه هستند. در همين حال صدراعظم آلمان نسبت به بسته شدن مرزهای اروپا به منظور مقابله با بحران پناه‌جویان هشدار داد. «آنگلا مرکل» در سخنان هفتگی خود همچنین اظهار داشت: در شرایط کنونی کنترل هر چه بیشتر مرزهای اروپایی از اهمیت بسزایی برخوردار است.صدراعظم آلمان با اشاره به سفر قریب الوقوع خود به ترکیه گفت: امیدوارم بتوانم در جریان سفر به ترکیه و دیدار با مقامات این کشور به دستاوردهای مثبتی در زمینه تدابیر امنیتی اروپا دست پیدا کنم.
مرکل در ادامه افزود: درصورت تداوم شرایط کنونی رفاه، امنیت و آرامش از اروپا رخت بر می‌بندد.
خبر ديگر از وضعيت بحراني پناه‌جويان آنكه بعد از تظاهرات گروه ضد مسلمانان در چک، یک کمپ مهاجران در پراگ به آتش کشیده شد.به نوشته آسوشیتدپرس، «ایوتا مارتین‌کووا» سخنگوی پلیس چک گفته است حدود ۲۰ نفر شنبه شب با حمله به کمپ مهاجران در منطقه ۳ پراگ، آن محل را به آتش کشیدند.اقدام به آتش زدن کمپ مهاجران در پراگ، بعد از آن صورت گرفت که عده‌ای از گروه ضدمسلمانان موسوم به «پگیدا» در چندین شهر اروپایی علیه اسلامی شدن این قاره تظاهرات کردند. تظاهرات پگیدا در پراگ با درگیری میان گروه‌های راست‌گرا و چپ‌گرا، به خشونت کشیده شد. صدها پلیس برای کنترل شرایط به محل اعزام شدند. افراد درگیر بطری و وسایل آتش‌زا به سوی یکدیگر پرت می‌کردند.
حامیان پگیدا با حضور در محل، بنرهایی حمل می‌کردند که روی آنها نوشته شده بود: «نه» به مهاجرت؛ «مرکل» شدن را متوقف کنید.»
در همين حال وزارت دارایی اتریش از درخواست دولت این کشور از کمیسیون اروپا برای واریز ۶۰۰ میلیون یورو به حساب این کشور بمنظور تأمین مالی بار مسئولیت مهاجران و پناه‌جویان شد. وزارت داریی اتریش طی اطلاعیه‌ای از درخواست دولت این کشور از کمیسیون اروپا برای واریز ۶۰۰ میلیون یورو به حساب این کشور بمنظور تأمین مالی بار مسئولیت هزاران مهاجر و پناه‌جوی وارد شده به این کشور در سال ۲۰۱۵ میلادی خبر داد. خبر ديگر آنكه همزمان با برگزاری تظاهرات‌های افراط‌گرایان در شماری از شهرهای اروپایی، مخالفان راست‌گرایان هم در آلمان تظاهرات کردند.
بنابر گزارش شبکه خبری «دویچه‌وله»، بیش از ۸ هزار تن از هواداران راست‌گرایان افراطی وابسته به گروه پگیدا در اروپا تظاهرات کردند که واکنش مخالفان افراط‌گرایی را به دنبال داشت. «مارتین دیولینگ» معاون رئیس ایالت ساکسونی در تظاهرات مخالفان راست‌گرایان شرکت داشت.
رئیس یک نهاد غیردولتی وابسته به یونیسف گفت:‌ بحران آوارگان سوری یک "فاجعه ساخت بشریت" است و ما کمک می‌کنیم تا کودکان آسیب‌دیده از چنین بحرانی بیش از این از آسیب‌های روانی رنج نبرند. کاریل اشترن، رئیس یک نهاد غیردولتی وابسته به صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) گفت: من برای کمک به مردم به ویژه کودکان در هائیتی و کنیا بودم. تمامی این موارد ناشی از اقدامات نادرست بشر هستند. حالا نیز مسئله بحران مهاجرت و آوارگان است که این مسئله نیز فاجعه‌ای ساخت بشر است. وی در منطقه است تا اوضاع آوارگان را در اردن مورد بررسی قرار دهد؛ کشوری که تعداد زیادی از آوارگان سوری را در خود اسکان داده است.
اشترن که اخیرا در اردن بوده گفت، متوجه تحولات و پیشرفت‌هایی در کمپ آوارگان "الزعتری" در اردن شدم اما باید به این مسئله اشاره کنم که هنوز باید کارهای زیادی برای بهبود اوضاع انجام داد. وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۸۰ هزار تن در این کمپ هستند که نیمی از آنها را کودکان تشکیل می‌دهند. با وجود بهبودی اوضاع هم کارهای زیادی باید برای آموزش و بهداشت در این اردوگاه انجام شود.
لازم به ذكر است در روزهاي اخير اعتراضات مخالفان و حامیان جنبش میهن پرستان اروپایی ضد اسلامی شدن غرب موسوم به پگیدا در سراسر اروپا برگزار شد که در برخی شهرها به درگیری‌هایی منجر شد. اعتراضات طرفداران جنبش اسلام‌ستیز میهن‌پرستان اروپایی ضد اسلامی شدن غرب و دیگر جنبش‌های بیگانه ستیز در شهر درسدن آلمان و دیگر شهرهای بزرگ اروپایی برگزار شد.
بر‌اساس اطلاعات گروه های تحقیقاتی در مراسم مرکزی حامیان پگیدا در پایتخت ایالت زاکسن آلمان حدود ۸ هزار نفر شرکت کردند. معترضان شعارهای مرکل باید برود سر داده و اعلام مقاومت کردند.
علاوه بر این اعتراضات گسترده مخالفان این جنبش نیز در این شهر برگزر شد. پلیس به صورت گسترده در محل اعتراضات حضور داشت اما حادثه قابل توجهی اعلام نشد.از لهستان، فرانسه، انگلیس، لتونی و دانمارک نیز تجمع چند صد شرکت‌کننده در اعتراضات حامیان جنبش پگیدا گزارش شده است. در پراگ درگیری هایی بین معترضان مخالف و حامی جنبش پگیدا گزارش شده است.

https://siasatrooz.ir/vdcdsz0n.yt0k56a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی