چهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۰
کد مطلب : 74102
دوازدهمین دوره مسابقات قهرمانی فوتسال آسیا از فردا آغاز مي‌شود

جام يازدهم در انتظار ايران

جام يازدهم در انتظار ايران

مسابقات قهرمانی فوتسال آسیا از فردا آغاز می‌شود و تیم ملی ایران به دنبال کسب یازدهمین قهرمانی خود در این رقابت‌هاست.
دوازدهمین دوره مسابقات فوتسال قهرمانی آسیا از فردا (جمعه ۵ خردادماه) با حضور ۱۶ تیم آغاز خواهد شد. این دوره از مسابقات قرار بود از ۲۸ اردیبهشت آغاز شود، اما کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرد به علت به پایان نرسیدن لیگ‌های برخی کشورها رقابت‌ها با تاخیر یک هفته‌ای شروع می‌شود.
تیم ملی فوتسال ایران در این دوره با کره‌جنوبی، قطر و استرالیا در گروه C قرار دارد. ملی‌پوشان ایران در اولین دیدار خود روز جمعه به مصاف کره‌جنوبی می‌روند. به نظر می‌رسد ایران در این مرحله از رقابت‌ها کار دشواری برای صعود نداشته باشد، هر چند که به گفته علی صانعی تیم‌های قطر و کره‌جنوبی به علت حضور اندک در مسابقات قهرمانی آسیا برای تیم ملی مبهم هستند.
قطری‌ها در این دوره از مسابقات از چند بازیکن با تابعیت غیر قطری استفاده کرده‌اند. سرجیو سابو، مربى قطر تجربه قهرمانى در آسیا با ژاپن و نایب قهرمانى با ازبکستان را دارد. همین مسائل باعث شد سرمربی تیم ملی صحبت از دردسرساز شدن قطری‌ها کند، اما به هر حال آنچه مسلم است فاصله زیاد این تیم‌ها با ایران است و بعید است در مرحله مقدماتی تیم ملی با مشکلی روبرو شود، هر چند که هیچ حریفی را نباید دست کم گرفت و تیم‌ها برای شگفتی‌سازی وارد مسابقات می‌‌شوند.

آشنایی با حریفان ایران
تیم ملی استرالیا در آخرین رده‌بندی جهانی در رتبه ۳۲ قرار گرفت. ایران تاکنون ۲ بار با این تیم بازی کرده که بار اول در سال ۲۰۰۷ با نتیجه ۸ بر صفر به برتری رسید و در سال ۲۰۱۰ نیز ۹ بر ۳ به پیروزی دست یافت. قطر در رده‌بندی جهانی رتبه‌ای بهتر از ۶۱ ندارد. این تیم تاکنون فقط یک بار رو در روی ایران قرار گرفته و آن هم در سال ۲۰۰۵ با نتیجه ۱۱ بر صفر شکست خورد.
کره‌جنوبی رده ۶۳ را داراست. ایران در سال ۱۹۹۹ در دور دیدار و با نتایج ۹ بر یک و ۹ بر ۳ و همچنین در سال ۲۰۰۲ با نتیجه ۷ بر ۴ برابر چشم‌بادامی‌ها به برتری رسید. کره‌ای‌ها یک نایب قهرمانی آسیا در سال ۱۹۹۹، سومی در سال ۲۰۰۱ و یک مقام چهارمی در سال ۲۰۰۲ را در کارنامه خود دارند. چانگ هوان، سرمربی کره مدعی شده امسال تیم باانگیزه‌ای را وارد مسابقات کرده و برای صعود به جمع ۴ تیم برتر تلاش می‌کند.

۱۰ قهرمانی قدرت برتر آسیا
تیم ملی فوتسال ایران در ۱۱ دوره برگزار شده به ۱۰ مقام قهرمانی دست یافته و به عنوان برترین تیم بدون چون و چرای قاره کهن خود را معرفی کرده است. ایران در ۶۹ بازی انجام داده در مسابقات قهرمانی آسیا به ۶۶ پیروزی رسیده و ۲ شکست و یک تساوی را نیز در کارنامه خود می‌بیند. شکست ۳ بر یک برابر ژاپن و تساوی ۳ بر ۳ برابر تایلند در سال ۲۰۰۵ و همچنین شکست تلخ ۵ بر یک در نیمه‌نهایی سال ۲۰۰۶ برابر ژاپن ناکامی‌های ایران در مسابقات آسیایی به حساب می‌آید.
ایران در مجموع ۱۱ دوره گذشته توانسته ۷۰۴ گل به ثمر برساند و ۱۰۹ گل نیز دریافت کرده است. در ۹ دوره نیز بازیکنان ایران عنوان آقای گلی را به خود اختصاص دادند و فقط در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۷ بازیکنان تایلند و ژاپن به این عنوان رسیدند. وحید شمسایی، آقای گل جهان نیز با ۷ بار کسب آقای گلی بهترین عملکرد را در بین فوتسالیست‌های ایران داشته است. 

صانعی جوان در کنار مرد ناکام اما با تجربه
علی صانعی هشتمین مربی‌ای است که روی نیمکت تیم ملی می‌نشیند. البته حسین شمس در دو دوره هدایت ملی‌پوشان را برعهده داشت. در بین این مربیان هرماندس هلندی و جوراندیرو برزیلی مربیان خارجی بودند که روی نیمکت تیم ملی نشستند. جوراندیرو ناکامی بزرگی را در سال ۲۰۰۶ رقم زد. او از سال ۲۰۰۴ هدایت تیم ملی را برعهده گرفت و هرچند که توانست دو مقام قهرمانی در آسیا را کسب کند، اما در سال ۲۰۰۶ در مرحله نیمه‌نهایی به ژاپن باخت تا برای اولین بار در قاره کهن چشم‌بادامی‌ها به مقام قهرمانی دست یابند و ایران نیز رتبه‌ای بهتر از سومی کسب نکرد.
جوراندیرو دو شکست دیگر نیز در کارنامه خود دارد که هر دوی آنها در مرحله گروهی رقابت‌های قهرمانی آسیا در سال ۲۰۰۵ رقم خورد، یکی تساوی ۳ بر ۳ برابر تایلند و دیگری شکست ۳ بر یک مقابل ژاپن. ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا در ۳ دیدار به پیروزی نرسید که هر ۳ بازی در زمان مربیگری جوراندیرو اتفاق افتاد. به هر حال جوراندیرو بار دیگر به تیم ملی بازگشت اما این بار به عنوان مربی در کنار ملی‌پوشان خواهد بود تا شاید بتواند از تجربه خود به سرمربی جوان ایران کمک کند. حال باید دید علی صانعی جوان در این رقابت‌ها چه عملکردی را به نمایش خواهد گذاشت.

چشم‌بادامی‌ها اصلی‌ترین حریف ایران
تیم فوتسال ژاپن با یک قهرمانی، ۵ نایب قهرمانی، ۲ مقام سومی و ۳ مقام چهارمی پس از ایران به عنوان تیم دوم آسیا شناخته می‌شود. همچنین ازبکستان با ۳ نایب قهرمانی، ۲ مقام سومی و یک عنوان چهارمی و تایلند با یک نایب قهرمانی و ۴ مقام سومی دیگر حریفان اصلی ایران به حساب می‌آیند.
تایلند توانسته در مسابقات اخیر موفق ظاهر شود و با صعود در رده‌بندی جهانی در رتبه دهم قرار بگیرد و بالاتر از ژاپن بایستد. ایران تاکنون ۱۷ بار برابر تایلند قرار گرفته که در ۱۲ دیدار به پیروزی رسیده و ۳ تساوی و ۲ شکست را نیز تجربه کرده است. ازبکستان و ایران نیز تاکنون ۱۸ بار به مصاف هم رفتند که سهم ایران ۱۶ پیروزی و سهم ازبک‌ها تنها یک برد بوده و یک دیدار نیز به تساوی کشیده است.
به نظر می‌رسد اصلی‌ترین حریف ایران تیمی جز ژاپن نباشد. ایران در مجموع ۱۹ بار رو در روی ژاپن قرار گرفته که در ۱۳ بازی به پیروزی رسیده و در ۳ دیدار شکست را تجربه کرده ۳ بازی نیز با نتیجه تساوی به پایان رسیده است.
در بازی‌های اخیر ایران برابر ژاپن با مشکلاتی روبرو شد. شکست در تورنمنت چین در سال ۲۰۱۰، تساوی در همین تورنمنت در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ نتایج ۳ بازی اخیر تیم ملی برابر چشم‌بادامی‌ها بود.
برنامه بازی‌های تیم ملی ایران در مرحله گروهی به شرح زیر است: (ساعت بازی‌ها به وقت تهران است)
ایران - کره‌جنوبی، ۵ خرداد، ساعت ۲۱:۱۵
ایران - قطر، ۶ خرداد، ساعت۲۰:۳۰
ایران - استرالیا، ۷ خرداد، ساعت ۲۰:۳۰

https://siasatrooz.ir/vdcdxf05.yt0oz6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی