?>?> لغو تحریم‌ها، گام اول اعتمادسازی | سیاست روز
دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۲
کد مطلب : 118529
اتحادیه اروپا خواستار استمرار مذاکرات با دولت جدید ایران شد

لغو تحریم‌ها، گام اول اعتمادسازی

لغو تحریم‌ها، گام اول اعتمادسازی

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حالی در مصاحبه‌ای به شبکه العربیه مدعی شد که این اتحادیه، امیدوار است که تغییر دولت در ایران موجب توقف تلاش‌ها برای احیای توافق هسته‌ای نشود که لغو تحریم‌ها آزمونی برای صداقت غرب مبنی بر ادامه مذاکرات می‌باشد.
کشورهای اروپایی طی روزهای اخیر در حالی بر لزوم ادامه مذاکرات در دولت جدید ایران به ریاست رئیسی تاکید کرده اند که همچنان یک اصل باقی است و آن اصل لغو تحریم ها به عنوان گام اول اعتماد سازی است که تاکنون از سوی این کشورها صورت نگرفته است.
در این میان بورل به شبکه العربیه گفت که امیدوار است انتخابات تأثیری بر روند گفت‌وگوهای وین نداشته باشد. به گفته وی اختلافات میان ایران و طرف‌های مذاکره کننده در گفت‌و‌گوها همچنان باقی است.«جوزپ بورل» تأکید کرد که بازگشت با توافق هسته‌ای از سوی همه طرف‌ها مهم‌ترین موضوع برای اتحادیه اروپا است.
خبرگزاری رویترز نیز نوشت که دیپلمات‌های سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس نیز طی یادداشتی که به رسانه‌ها و خبرنگاران ارسال کردند، گفتند که زمان طرف هیچکسی نیست و این گفت‌وگوها نمی‌تواند بدون سرانجام و پایان باشد و دشوارترین مسائل در مذاکرات هنوز حل نشده‌اند.جوزپ بوریل در بخش دیگری از مصاحبه خود با العربیه، به مسأله لبنان پرداخت و گفت که این کشور در آستانه ورشکستگی مالی است و نمی‌توان دست بسته ماند تا خود به خود این بحران پایان یابد.این مقام اروپایی همچنین گفت که لبنان نیاز دارد تا از بحران عبور کند و هرچه زودتر باید دولت در این کشور تشکیل شود. از سوی دیگر معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت‌کننده در مذاکرات وین ضمن ابراز امیدواری برای به نتیجه رسیدن مذاکرات در دوران ریاست‌ جمهوری روحانی گفت هنوز بخش دشوار گفت‌وگوها باقی است.«سید عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین در گفت‌وگو با شبکه «ان اچ کی» ابراز امیدواری کرد که مذاکرات «وین» در خصوص احیای برجام در دوران ریاست‌جمهوری «حسن روحانی» به نتیجه برسد.
طبق گزارش شبکه «ان اچ کی»، عراقچی در این گفت‌وگو تصریح کرده است که مذاکرات وین بیش از هر زمان دیگری به توافق نزدیک شده است و مذاکره‌کنندگان تصمیم گرفته‌اند که این دور از مذاکرات را نه تنها برای رایزنی‌های بیشتر بلکه برای تصمیم‌گیری خاتمه دهند.معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته (یکشنبه) پس از پایان جدیدترین دور از مذاکرات وین در گفت‌وگو با «ان اچ کی» ابراز امیدواری کرد که مذاکرات در دوران کار دولت فعلی ایران به اتمام برسد و حتی اجرایی شود.عراقچی با این حال تأکید کرد که حفظ منافع ملی جمهوری اسلامی ایران، مسئله‌ای است که برای این کشور بسیار حائز اهمیت است و ادامه داد که بخش دشوار گفت‌وگوها همچنان باقی است.معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین همچنین در پاسخ به سؤالی در ارتباط با توصیف ویژگی آیت‌الله «ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور منتخب ایران گفت که وی بسیار واقع‌بین و منطقی است و موضع ایران حتی پس از انتقال دولت نیز تغییر نخواهد کرد.عراقچی همچنین بعد از نشست کمیسیون مشترک برجام طی مصاحبه‌ای با بیان این‌که ملاک ما رسیدن به یک توافق خوب است، درباره روند مذاکرات گفت: به اواخر کار نزدیک شدیم، ولی مسیر باقی‌مانده ساده نخواهد بود.
وی در این خصوص توضیح داد: «همه هیأت‌ها اذعان داشتند پیشرفت نسبتاً خوبی صورت گرفته و همه بر جدیت خود برای ادامه مسیر و رسیدن به یک توافق تأکید داشتند، ولی همه این را قبول دارند که برخی مسائل کلیدی است که باید توسط مراجع تصمیم گیری در کشورها مورد تصمیم گیری واقع شود».
نشست کمیسیون مشترک برجام به منظور جمع بندی ششمین دور مذاکرات وین در راستای احیای برجام عصر روز گذشته (یکشنبه) با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ و نماینده اتحادیه اروپا در «گرند هتل» شهر وین برگزار شد.
این نشست به ریاست «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد و طی آن رؤسای هیأت‌ها ضمن ابراز خرسندی از تلاش‌های مستمر و فشرده تیم‌های کارشناسی، نتایج گفت‌وگوهای دور جاری را مورد ارزیابی مشترک قرار دادند.روسای سایر هیأت‌ها نیز ضمن تایید پیشرفت‌های صورت گرفته، بر ضرورت مشارکت همه طرف‌ها با رویکردی سازنده در ایجاد زمینه رسیدن به توافق تاکید کردند.براساس اعلام قبلی هیأت‌ها برای مشورت و تصمیم گیری به پایتخت‌ها بازمی‌گردند و البته هنوز مشخص دور بعدی چه زمانی برگزار خواهد شد.
«جِیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در مصاحبه با شبکه «اِی‌بی‌سی نیوز»نیز گفت که هنوز فاصله زیادی برای طی‌شدن در مذاکرات وین وجود دارد که شامل موضوعاتی از جمله تحریم‌ها و تعهدات هسته‌ای ایران است.
از سوی دیگر معاون نخست‌وزیر روسیه گفت باید بازگشت نفت ایران به بازار جهانی ضمن در نظر گرفتن شرایط، مورد توجه قرار بگیرد.«الکساندر نواک» معاون نخست‌وزیر روسیه در گفت‌وگو با خبرگزاری «اسپوتنیک» این کشور گفت بازگشت نفت ایران به بازار جهانی باید مد نظر قرار بگیرد اما ابتدا باید درکی از زمان‌بندی دقیق و محدودیت‌های حجمی ایجاد شود.نواک در این خصوص گفت: البته که این موضوع (بازگشت نفت ایران به بازار جهانی) باید مورد نظر قرار بگیرد. اما از آنجا که بر تعادل عرضه و تقاضا اثرگذار است، باید به طور دقیق برنامه بازگشت را متوجه شوید، این که حداکثر حجم‌ها چقدر است. اما همه اینها بستگی به این دارد که چه زمانی این کار انجام خواهد شد.
آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش بازار نفت خود در ماه میلادی جاری اعلام کرد ایران می‌تواند تولید نفت خود را به روزانه ۳.۸ میلیون بشکه تا سال ۲۰۲۲ برساند و به منبع اصلی رشد جهانی تولید نفت در صورت برداشته شدن تحریم‌ها تبدیل شود.نواک پیشتر هم در خصوص نفت ایران گفته بود: ما همواره بازگشت نفت ایران را مدنظر داریم، آن را در نظر می‌گیریم و به صورت مشترک توازن عرضه و تقاضا را محاسبه می‌کنیم.
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی گفت که احتمالاً دور بعدی مذاکرات برجامی وین یک هفته تا ۱۰ روز دیگر آغاز خواهد شد.این دیپلمات روس در این خصوص در توییتی اعلام کرد: کمیسیون مشترک برجام وقفه‌ای در گفت‌وگوهای وین ایجاد کرد. برای چه مدت؟ شاید یک هفته یا ۱۰ روز. این مهم نیست. تکلیف این است که اطمینان حاصل شود همه مشارکت‌کنندگان با استفاده از این وقفه، دستورالعمل‌های سیاسی لازم را درباره مسائل بحث‌برانگیز باقی مانده (از پایتخت‌ها) بگیرند.

https://siasatrooz.ir/vdcdxj0fnyt0fk6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی