?>?> توقیف "خودروسازان" در بهارستان | سیاست روز
دوشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۳ - ۰۱:۵۹
کد مطلب : 88242
گزارش تحقیق و تفحص مجلس از صنعت خودرو در صحن خوانده شد

توقیف "خودروسازان" در بهارستان

توقیف "خودروسازان" در بهارستان

نمایندگان مجلس پس از قرائت گزارش تحقیق و تفحص از خودروسازان، این گزارش را برای بررسی‌های بیشتر به قوه قضائیه فرستادند.
علی لاریجانی رئیس نهاد قانون‌گذاری کشور پس از قرائت این گزارش، با تشکر از زحمات هیئت تحقیق و تفحص اظهار داشت: گزارش تحقیق و تفحص مجلس از صنایع خودروسازی همراه با ضمائم آن را به قوه قضائیه ارسال می‌کنیم تا مواردی که لازم است پیگیری شود، از سوی قوه قضائیه مورد پیگیری قرار گیرد. همچنین کمیسیون هم باید برخی از موارد آن را مورد بررسی ویژه قرار دهد.
رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان با اشاره به راهکارهای ارائه شده در این گزارش گفت: در این گزارش راهکارهایی مطرح شده که وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارتخانه‌های مربوطه این راهکارها را بررسی کنند و برای صنعت خودروسازی به کار گیرند، چرا که صنعت خودروسازی یک صنعت مادر است و این راهکارها می‌تواند در بهبود شرایط آن استفاده شود.
نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه نيز در مجلس در نطق میان‌دستور خود نيز تاكيد كرد: وزیر صنعت، معدن و تجارت اجازه ندهد آلومینیوم المهدی با این وضعیت واگذار شود، زیرا با آنکه نرخ ارز کاهش یافته و به گفته رئیس‌جمهور تورم هم تا این میزان کاهش یافته است، قیمت خودرو مجددا افزایش یافته است، در حالی که تحقیق و تفحص مجلس نشان می‌دهد قیمت خودروها باید ۳۰ درصد کاهش یابد.
پس از آن، نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقاضای جمعی از وکلای ملت برای تحقیق و تفحص از صنعت بیمه کشور را مورد بررسی قرار دادند.
محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از متقاضیان انجام این تحقیق و تفحص طی سخنانی اظهار داشت: بسیاری از شرکت‌های بیمه‌ای "پرتفوی"* سرمایه گذاری دارند که اگر گزارشی از آن گرفته شود، نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند.
وی افزود: گزارشات موجود نشان می‌دهد که عملکرد این شرکت‌ها و "پرتفوی" سرمایه گذاری آن و وخدماتی که ارائه می‌دهند اجتناب ناپذیر است و همچنین ناکارآمدی‌هایی در این زمینه وجود دارد که مردم در جریان آن قرار گیرند.
نماینده مردم کرمان افزود: حدود ۲۵ درصد از عملیات اجرایی در ساختار بیمه‌های بازرگانی توسط بیمه مرکزی انجام می‌شود درحالی که بیمه مرکزی ناظر است و نباید در عملیات اجرایی دخالت کند.
پورابراهیمی با اشاره به تخلفات مالی در بیمه ایران خاطرنشان کرد: در سال گذشته شکایتی از بیمه ایران انجام شد که مجلس این موضوع را پیگیری می‌کرد و این تخلفات در قوه قضاییه در حال رسیدگی است، اما هنوز نمایندگان مجلس در جریان این گزارش نیستند و جای سوال است که چرا وکلای ملت نباید در جریان تخلفات بیمه ایران و خیابان فاطمی قرار گیرند.

تقاضای تحقیق و تفحص از صنعت بیمه کشور تصویب شد
وکلای ملت پس از استماع سخنان تقاضاکننده این تحقیق و تفحص، در نهایت با ۱۶۹ رای موافق، ۱۳ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۱۴ نماینده حاضر در صحن علنی با انجام تحقیق و تفحص از صنعت بیمه کشور موافقت کردند.
براساس گزارش اعلام شده از کمیسیون اقتصادی مجلس، سوال اصلی تحقیق و تفحص درباره چگونگی وضعیت مالی و نظارتی صنعت بیمه کشور است. همچنین چگونگی وضعیت صورتهای مالی شرکت‌های بیمه دولتی و غیردولتی در جهت رعایت قوانین بیمه، رعایت ضوابط و مقررات بیمه مرکزی جهت نظارت بر بیمه‌های دولتی و خصوصی و عدم ارائه گزارش مرتبط با تخلفات مالی در بیمه ایران از جمله محورهای فرعی تحقیق و تفحص است که هیئت تحقیق و تفحص باید در جریان بررسی‌های خود به این سوالات پاسخ دهند.

وظایف و اختیارات کمیسیون احزاب تعیین شد
در جلسه علني ديروز نمایندگان مجلس رسیدگی به طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی را در دستور کار قرار دادند و موادی از آن را به تصویب رساندند.
وکلای ملت، ماده ۱۱ این طرح را که به وظایف و اختیارات کمیسیون احزاب می‌پردازد، بررسی و تصویب کردند. همچنين بهارستان‌نشینان در ماده ۱۲ طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی، مرجع رسیدگی به شکایات احزاب از تصمیمات و اقدامات کمیسیون موضوع ماده ۱۰ این قانون را دیوان عدالت اداری تعیین کردند.

طرح فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی برای ۳ ماه مسکوت ماند
در جریان بررسی گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نمایندگان مجلس با تقاضای مسکوت ماندن این طرح برای مدت ۳ ماه موافقت کردند.
غلامرضا نوری نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس به‌عنوان پیشنهاد دهنده مسکوت ماندن طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی طی سخنانی گفت: مواردی که در چند روز گذشته که طرح مذکور را مورد بررسی قرار می‌دادیم، در خصوص ایرادات این طرح مطرح شد، لزوم مسکوت ماندن این طرح را نشان می ‌دهد.
وی با توجه به لزوم اهمیت احزاب در کشور گفت: رویکردهای جمهوری اسلامی ایران به نظام پارلمانی کشور و فعالیت احزاب یکی از دلایل مهم اهمیت این طرح است. بنابراین باید این طرح با دقت بالایی مورد بررسی قرار گرفته تصویب شود اما تقاضاهای متعددی که برای حذف بندهایی از این طرح مطرح شد و یا ایرادات زیادی که نمایندگان به برخی از مواد آن وارد دانستند و ارجاعات بسیاری که به کمیسیون شوراها داده شد، نشان می‌دهد این طرح از پختگی لازم برخوردار نیست.
این نماینده مجلس ادامه داد: بسیاری از مواد این طرح تعارضاتی با قانون اساسی دارد و همچنین در بررسی این طرح در کمیسیون شوراها، نظرات برخی ارگان‌ها مانند مرکز پژوهش‌ها یا احزاب سیاسی کشور گرفته نشده است. همچنین دولت نیز در این زمینه لایحه‌ای در دست تنظیم دارد که اگر دست نگه داریم تا آن لایحه هم به مجلس ارائه شود و مواد آن هم در این طرح لحاظ شود، به پختگی این طرح کمک می‌کند.
همچنین، جبار کوچکی‌نژاد نماینده مردم رشت به‌عنوان مخالف مسکوت ماندن این طرح گفت: طرح فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی در مجلس هشتم و پس از آن در دو سال ابتدایی مجلس نهم مورد بررسی قرار گرفته است لذا بررسی دقیقی روی آن انجام شده و همچنین در جریان بررسی آن، نمایندگان احزاب و بسیاری از ارگان‌های مسئول روی این طرح کار کرده‌اند و نظر کارشناسی داده‌اند لذا لزومی ندارد تا این طرح به کمیسیون برگردد.
نمایندگان مجلس پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان مسکوت ماندن این طرح، با ارجاع آن به کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس و مسکوت ماندنش به‌مدت ۳ ماه موافقت کردند.

ایرادات شورای نگهبان به طرح تشکیل سازمان بازرسی رفع شد
در ادامه ایرادات شورای نگهبان به طرح اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور در دستور کار جلسه علنی ديروز مجلس قرار گرفت و نمایندگان مجلس این ایرادات را اصلاح و تصویب کردند.
از سوي ديگر عزت الله یوسفیان ملا نماینده مردم آمل در تذکر شفاهی طی سخنانی به وزیر جهاد کشاورزی گفت: در گذشته واردات برنج در این موقع سال معمولا ممنوع بود ولی خبر رسیده است که در فصل برداشت برنج، واردات ادامه دارد لذا از وزیر جهاد کشاورزی درخواست رسیدگی به این موضوع را دارم.
نماینده مردم آمل در مجلس در تذکری به وزیر نیرو افزود: ما در آمل و لاریجان مشکل جدی آب داریم و وزارت نیرو کمتر به این موضوع توجه می‌کند؛ ما اعتقاد نداریم که باید استیضاح‌ها را زیاد کرد چرا که مقام معظم رهبری صراحتا فرمودند من با تمام امکاناتم از این دولت حمایت می‌کنم، لذا اگر هیئت رئیسه مجلس تمام استیضاح‌ها را اعلام وصول می‌کرد، دولت در مرحله سقوط بود چون هم اکنون ۸ استیضاح در هیئت رئیسه مجلس وجود دارد و سه تا چهار استیضاح هم در راه است. ما از دولت انتظار داریم که اگر رئیس جمهور از وزیری می پرسد که فلان نماینده چه می‌گوید، او نگوید که خواسته خلاف قانون دارد بلکه باید حرف نماینده را بشنوند.
در ادامه ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکل کم آبی در استان حوزه انتخابیه‌اش اظهار داشت: باور نمی‌کنید که مردم گیلان مشکل آب زراعی و آشامیدنی دارند. آقای وزیر نیرو ما خواهش می‌کنیم سدها را هرچه سریعتر احداث کنید.
وی در خصوص مشکلات کشاورزان گفت: چرا باید تولیدکننده‌های ما نگران واردات و توزیع بی‌رویه در فصل برداشت برنج باشند؟
نماینده مردم لاهیجان در مجلس همچنین در خصوص تعیین تکلیف پروژه‌های عمرانی به رئیس جمهور تذکر داد و درباره موضع رکود در کشور گفت: تقاضا این است که دولت پروژه‌های خود را هرچه سریعتر آزاد کرده و از سایر منابع در این زمینه استفاده کند.
وی در پایان با اشاره به تحمیل هزینه اضافی از سوی خودروسازان یادآور شد: خودروسازان ۲۵ درصد هزینه اضافی به مردم تحمیل می‌کنند و قابل قبول نیست که مردم پول منابعی را که خودروسازان قرض گرفته‌اند را هم باید پرداخت کنند. 

حسینی صدر: مگر کی‌روش چه گلی به سرفوتبال ما زده است؟
موید حسینی صدر نماینده مردم خوی در مجلس با اشاره به صرف هزینه‌های میلیونی برای کارلوس کی روش سرمربی تیم ملی فوتبال کشور گفت: شنیده‌ شده است که فقط ۸۰۰ میلیون تومان پول اجاره خانه آقای کارلوس کی روش و سرو برخی اقلام ممنوعه و اعطای امتیازات خاص به این فرد است؛ مگر این آقا چه گلی به سرفوتبال ما زده است؟
غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار نيز با اشاره به خشکسالی شدید در گرمسار گفت: مشکل خشکسالی شدید استان سمنان و شهرستان گرمسار موجب شده است که دامداران و کشاورزان در تنگنا قرار گیرند؛ انتظار داریم در خصوص تأمین علوفه و فروش دام با توجه به تأکیدات به وزرای جهاد و کشور پاسخ داده شود.
وی همچنین در مورد اجرای طرح متروی تهران، ورامین، گرمسار که ازسال ۹۱ احداث آن آغاز شده است و به جهت مداخله شرکت راه آهن به کندی پیش می‌رود، به وزیر راه و شهرسازی تذکر داد.

https://siasatrooz.ir/vdcdxx0j.yt0jo6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی