چهارشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۲
کد مطلب : 100221
سیاست روز روند گرانی کالاهای اساسی را بررسی می‌کند؛

سیل گرانی سفره مردم را برد

سیل گرانی سفره مردم را برد

در شرایطی که متولیان مکررا اعلام می‌کنند که بازارها را تحت کنترل دارند و تورم جایی در سفره مردم ندارد و این روند تحت کنترل است اما متاسفانه آنچه در بازار دیده می‌شود و مردم به عینه آن را لمس می‌کنند چیزی جز گرانی نیست.
گزارش‌های میدانی از سطح شهر نشان می‌دهد که قیمت پیاز همچنان بین ۴ تا ۵ هزار تومان به فروش می‌رسد و همچنین قیمت میوه در میادین با مغازه‌ها تفاوت زیادی دارد.
از سوی دیگر قیمت تخم مرغ و مرغ بر خلاف رویه معمول سال‌های قبل؛ در فصل گرم سال افزایش یافته و هر کیلوگرم مرغ تا ۸ هزار و ۳۰۰ و تخم مرغ تا شانه‌ای ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است.
همچنین رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با بیان اینکه گوشت گوسفندی دوباره گران شده درباره آخرین وضعیت بازار گوشت گوسفندی اعلام کرده که قیمت این کالا حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان افزایش یافته و در حال حاضر هر کیلوگرم شقه بدون دنبه عرضه به مغازه‌دار بین ۳۷ تا ۳۸ هزار تومان است.
در کنار تمام این موارد روز گذشته دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: توافق صورت‌گرفته برای قیمت کره پاستوریزه به این صورت است که هر کره ۱۰۰گرمی ۳۲۰۰ تومان، ۵۰گرمی ۱۶۵۰ تومان است و حداکثر قیمت این محصول با توجه به نرخ متفاوت خرید (واردات) این محصول، نرخ‌های ۳۵۰۰ تومان برای کره ۱۰۰گرمی و ۱۸۰۰ تومان برای کره ۵۰گرمی به‌عنوان سقف قیمت تعیین شد و افزایش قیمت کره از ابتدای مرداد سال جاری قابل اعمال توسط صنایع لبنی کشور است. تمام این اتفاقات در حالی رخ داده که هر یک از متولیان استدلال‌های خاصی دراین زمینه دارند.

قیمت منطقی
معاون وزیر جهاد می‌گوید: امسال جوجه‌ریزی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴ تا ۵ درصد افزایش داشته و از این رو در تأمین گوشت گرم مرغ در سراسر کشور مشکلی وجود ندارد. حسن رکنی افزایش قیمت گوشت مرغ را گذرا و ناشی از استرس گرما و کاهش وزن نهایی دانست و اظهار داشت: در ۱۰ روز گذشته گوشت گرم مرغ در مراکز عمده عرضه مانند میدان بهمن بین ۶۹۰۰ تا ۷ هزار تومان عرضه شده که در مقایسه با دو سال گذشته، عدد بالایی نیست.
وی با بیان اینکه گوشت گرم مرغ در بعضی مناطق و در خرده فروشی‌ها به واسطه دست به دست شدن و حلقه‌های مختلف تا مصرف ممکن است با قیمت غیر منطقی عرضه شود، خواستار نظارت دستگاه‌های ذی ربط در این زمینه شد و تاکید کرد: قیمت گوشت مرغ گرم برای مصرف کنندگان تا هر کیلوگرم ۷۵۰۰ تومان منطقی است. رکنی ظرفیت واحدهای تولید جوجه‌ریزی را با توجه به واحدهای پرورش مرغ بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد نیاز داخلی عنوان و تصریح کرد: تقاضا برای جوجه یکروزه موجب شده توازن عرضه و تقاضا بهم بخورد.
وی در مورد قیمت جوجه یکروزه نیز گفت: با توافق میان انجمن تولید کنندگان جوجه یکروزه و اتحادیه مرغ گوشتی عدد ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ تومان برای هر قطعه جوجه مصوب شده که در زنجیره‌های تولید عملیاتی می‌شود و در مناطقی که تولید به طور پراکنده است در نشست‌های استانی این موضوع در حال بررسی است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، قیمت جوجه یکروزه بر تولید گوشت مرغ را بی تأثیر ندانست و اذعان داشت: در شرایط فعلی تولید جوجه یکروزه و گوشت مرغ منطقی است ضمن آن که شرکت پشتیبانی امور دام در صورت لزوم، مرغ‌های تنظیم بازاری را عرضه خواهد کرد.
وی ظرفیت جوجه‌ریزی سال گذشته در کشور را یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون قطعه اعلام کرد و پیش بینی کرد امسال حداقل ۳۰ درصد تولید جوجه یکروزه افزایش داشته باشد.
رکنی افزود: جوجه یکروزه در حال حاضر در بورس با قیمت پایه ۱۷۰۰ تومان عرضه می‌شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه نوسان قیمت تخم مرغ را نیز مقطعی و ناشی از حذف تعدادی از گله‌های مرغ تخم‌گذار بر اثر بیماری آنفلوانزا عنوان کرد. وی افزود: حذف گله‌های مرغ تخم‌گذار در تولید امسال تخم مرغ تأثیر گذاشت و امیدواریم با تلاش‌های سازمان دامپزشکی، سلامت در تمام واحدهای تولید ایجاد شود.
رکنی ادامه داد: به رغم مشکلات شدیدی که در شش ماه گذشته در زمینه بیماری آنفولانزا و آسیب‌های آن به بعضی واحدهای تولیدی مرغ تخم‌گذار داشتیم با مدیریت در برنامه‌ریزی، تنش در روند کار تولید به حداقل رسیده است.
وی یادآور شد: سال گذشته از ۹۴۰ هزار تن پیش‌بینی تولید تخم مرغ، ۹۳۰ هزار تن آن محقق شد و برای امسال نیز تقریباً همین میزان تولید را پیش‌بینی می‌کنیم.

وعده کاهش قیمت پیاز تا چند روز آینده
از سوی دیگر رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی گفته علت تفاوت قیمت میوه در مغازه‌های سطح شهر با میادین تره بار، تفاوت کیفیت است و قیمت پیاز با ورود محصول جدید به بازار تا ۱۰ روز آینده به حالت عادی برمی‌گردد.
حسین مهاجران در مورد علت تفاوت ۷۰ تا ۱۰۰ درصدی قیمت انواع میوه در سازمان میادین تره‌بار و مغازه‌های میوه‌فروشی سطح شهر، اظهار داشت: این‌گونه نیست که میوه‌فروشی‌ها به هر قیمتی که دلشان می‌خواهد میوه را بفروشند، بلکه ما هر هفته کمیسیونی را با حضور نماینده وزارت جهاد کشاورزی، اتحادیه بارفروشان و اتحادیه میوه و سبزی در میدان برگزار می‌کنیم که قیمت‌ها تصمیم‌گیری و نرخ مصوب به اعضای اتحادیه به صورت اطلاعیه ارسال می‌شود.
مهاجران همچنین با اشاره به اینکه میوه درجه یک هیچ وقت به میدان‌های اقماری تره بار نمی‌رود،‌ تصریح کرد: غرفه‌های این میادین اجاره‌بهای سنگینی گاهی تا ماهی ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان می‌پردازند که مجبورند میوه درجه دو را بخرند و بفروشند، مضاف بر آنکه طبق قانون این میادین باید از تولید به مصرف‌کننده فعالیت کنند که اگر حمایت‌های دولت از این سازمان نبود،‌تاکنون باید کار را جمع می‌کردند.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در پاسخ به این سوال که بالاخره قیمت پیاز کی قرار است کاهش یابد، نیز گفت: محصول شهرستان‌هایی مانند شیراز، اصفهان، بروجرد، فومنات، کرج و ورامین آماده شده که از چند روز آینده کم‌کم وارد بازار می‌شود و قیمت پایین خواهد آمد، مضاف بر اینکه تا ۲۰ روز دیگر بار منطقه آذربایجان اضافه می‌شود.

گوشت گران شد
اما رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی رسما با بیان اینکه گوشت گوسفندی دوباره گران شده از مذاکره با کشورهای استرالیا، رومانی و نیوزلند برای واردات گوشت به کشور خبر داده و گفته است؛ قیمت این کالا حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان افزایش یافته و در حال حاضر هر کیلوگرم شقه بدون دنبه عرضه به مغازه‌دار بین ۳۷ تا ۳۸ هزار تومان است.
ملکی با اشاره به اینکه مغازه داران نیز با ۱۰ الی ۱۲ درصد سود این کالا را عرضه می‌کنند، افزود: قیمت هر کیلوگرم شقه بدون دنبه عرضه به مصرف کننده بین ۴۱ تا ۴۲ هزار تومان است.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره دلایل گرانی گوشت گوسفندی در بازار، اضافه کرد: کمبود دام یکی از دلایل این امر است و با توجه به ایام و اعیاد پیش رو تولیدکنندگان چندان تمایلی به عرضه دام‌های خود ندارند و کمتر دام‌هایشان را عرضه می‌کنند.
ملکی با بیان اینکه برنامه‌ریزی شده طی یک هفته الی ۱۰ روز آینده با واردات گوشت این خلا در بازار پر شود و در قیمت‌ها کاهشی ایجاد شود، درباره اینکه چرا با وجود توزیع گوشت‌های وارداتی قیمت این کالا در بازار کاهش نمی‌یابد؟ افزود: کیفیت‌ها مشتری پسند نیست، گوشت‌های آسیانه میانه چندان مورد پسند مصرف کنندگان ایرانی نیستند، زیاد از این نوع گوشت‌ها استقبال نمی‌شود و آنها چندان جذب نمی‌شوند؛ با این حال اگر همین گوشت‌ها هم وارد نمی‌شد معضل ما بیشتر می‌شد.
وی اضافه کرد: در همین راستا برنامه‌ریزی‌هایی برای مذاکره با کشورهای استرالیا، نیوزلند و رومانی برای واردات گوشت انجام شده چرا که گوشت‌های این کشورها در جامعه ما شناخته شده‌تر است که درخواست ما نیز این بوده تا تنش بازار گرفته شود.

نرخ‌های جدید کره از اول مرداد
دست آخر هم دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: نرخ‌های جدید کره در بازار داخلی با توجه به افزایش قیمت جهانی این محصول با دو نرخ متفاوت و تعیین قیمت حداکثری از ابتدای مرداد ماه اعمال شد.
رضا باکری درباره افزایش قیمت کره درباره دلایل این افزایش قیمت اظهار کرد: با توجه به اینکه ایران نیاز خود را از طریق واردات تأمین می‌کند و اینکه در یک سال اخیر، قیمت جهانی کره حدود ۲۵۰ درصد افزایش داشته که در ۳۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است، قیمت این محصول در بازار داخلی نیز افزایش یافت.
وی برای توضیح بیشتر افزود: دولت برای نشان دادن حسن‌نیت خود در این ارتباط، تعرفه‌های گمرکی برای واردات را پایین آورد و از طرفی ارز تخصیصی به واردات این محصول را از متقاضی به مبادله انتقال داد و در واقع تمام شرایط لازم را در اختیار واردکنندگان قرار داد که تا حدودی افزایش قیمت‌های جهانی را پوشش دهد، اما با توجه به اینکه این تفاوت و اختلاف قیمت زیاد بود راهکارهای انجام‌شده مثمر ثمر واقع نشد و مجبور به افزایش قیمت این محصول شدیم.
دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: توافق صورت‌گرفته برای قیمت کره پاستوریزه به این صورت است که هر کره ۱۰۰گرمی ۳۲۰۰ تومان، ۵۰گرمی ۱۶۵۰ تومان است و حداکثر قیمت این محصول با توجه به نرخ متفاوت خرید (واردات) این محصول، نرخ‌های ۳۵۰۰ تومان برای کره ۱۰۰گرمی و ۱۸۰۰ تومان برای کره ۵۰گرمی به‌عنوان سقف قیمت تعیین شد و افزایش قیمت کره از ابتدای مرداد سال جاری قابل اعمال توسط صنایع لبنی کشور است.

https://siasatrooz.ir/vdcdxz0ffyt0zx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی