دوشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۳
کد مطلب : 101004

فیلم هالیوودی ترامپ برای برجام اکران نمی‌شود

بخش اول

دولت آمریکا به دلیل دخالت‌های بی‌مورد در مسائل منطقه و فرامنطقه‌ای احتیاج به یک راه گریز برای اعتراضات داخلی و خارجی دارد تا اذهان عمومی داخلی و حتی همپیمانان خود را به سوی دیگری جلب نماید، همانطور که در تبلیغات ریاست جمهوری آمریکا شاهد بودیم دو کاندید نهایی برای جلب توجه و دریافت آرای بیشتر وعده‌ها و صحبت‌های خارج از تعقل زیادی بیان داشتند که بخشی از آن مربوط به برجام و توافق هسته‌ای بود.
ترامپ وعده دیوارکشی بر مرز مکزیک را داده بود اما، حداقل بعد از چند ماه اتاق فکر مستاجر جدید کاخ سفید به این نتیجه رسید در حال حاضر پرداختن به این موضوع در سطح وسیع عقلانی نیست، البته لفاضی‌های آمریکا بیشتر برای رفع کسری بودجه و مشکلات اقتصادی و بنیادی و زیر خاکستر آمریکا است.
ایران‌هراسی نیز شیوه‌ای است که ترامپ بتواند به دوشیدن سعودی‌ها ادامه دهد، نمونه بارز آن فروش سلاح‌های جدید و کمک مستقیم و غیرمستقیم به آل‌سعود در جبهه یمن بود.
شاید گزافه‌گویی‌های ترامپ علیه ایران از او رئیس‌جمهوری بسازد تا سیاست‌های پایه‌گذاری شده بوسیله باراک اوباما را برهم زده و در میان جمهوری‌خواهان نیز مورد حمایت و ستایش قرار بگیرد اما؛ این مسیری بسیار خطرناک خواهد بود و ممکن است پیگیری چنین سیاستی از سوی ترامپ آمریکا را بین هم‌پیمانان خود منزوی کند و اعتماد داخلی به دولت را حتی در بین هواداران ترامپ به پائین‌ترین سطح برساند.
واقع‌بینانه این است وقتی کنگره و کاخ سفید مشغول دخالت‌های بی‌مورد در امور شبه‌جزیره کره هستند؛ با تحریم‌ وفشار بیشتر علیه ایران و یا با تصویب تحریم‌های جدید و فروش تسلیحات نظامی به برخی مرتجعان عربی اشتباهات راهبردی را انجام می‌دهند که مسلما این تصمیمات نه به سود ترامپ بلکه دست و پا زدن بیهوده اتاق هفده نفره و فکر غرب است و همانطور که سیاست واشنگتن مقابل روسیه و تقریبا چین شکست خورده و روابط شرق و غرب را به سمت جنگ سرد هدایت کرده در قبال ایران هم راهی به پیش نخواهند برد با اینکه تمام‌ تلاش خود را می‌کنند که برجام را نقض و خسارت نقض برجام را هم به عهده ایران بیندازند.
درحالی که در توافق هسته‌ای هیچ منعی برای ادامه یافتن این آزمایش‎ها قید نشده است، حالا با مواضع بازدارنده علیه ایران به بهانه آزمایشات موشک‌های بالستیک مقامات آمریکایی ادعا می‌کنند این آزمایشات موشکی روح توافق هسته‌ای را خدشه‌دار می‌کند و ترامپ سرمایه‌دار را مجری این گفتمان‌های بی‌اساس کرده‌اند. جمهوری‌خواهان و مستاجران جدید کاخ سفید از اوباما به دلیل رویکردی نرم در قبال ایران انتقاد می‌کردند در حالی که اظهارات او هم همان سیاست اتاق فکر بود که نتیجه دلخواه آنها حاصل نشد. 

عباس ضیایی نیری - کارشناس مسائل سیاسی و بین‌الملل

https://siasatrooz.ir/vdcdzf0foyt0zz6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

سعید
اقا عالی بود واقعا موافقم با شما
علیرضا
احسنت