شنبه ۸ تير ۱۳۹۲ - ۲۲:۱۳
کد مطلب : 82130

سخنی با جناب دکتر روحانی

انتخابات یازدهمين دوره رياست جمهوري در ۲۴خرداد ۹۲ برگزار گردید. در اين انتخابات، احزاب، گروه ها و جمعيت هاي ...

انتخابات یازدهمين دوره رياست جمهوري در ۲۴خرداد ۹۲ برگزار گردید. در اين انتخابات، احزاب، گروه ها و جمعيت هاي سياسي از ماه ها قبل و به طورجدي وارد صحنه انتخابات شده بودند و با معرفي كانديداي خود به افكار عمومي و مردم ،تلاش نمودند تا وارد نهاد رياست جمهوري شوند و برنامه و سياست هاي خود را در سطح كشور اجرا و عملياتي سازند.
اكنون كه جناب دکترروحانی به عنوان رییس جمهورمنتخب مردم برگزیده شده است و صحت انتخابات نیزازسوی شورای محترم نگهبان مورد تأیید قرارگرفته است؛ اين قلم بنابر وظيفه شرعي و به عنوان كسي كه وارد سومين دهه از عمر روزنامه نگاري خود شده است، نكاتي را به طور اختصار با جناب ایشان به شرح ذيل مطرح مي نمايد، اميد است مقبول و مورد عنايت قرار گيرد:
اول- اعتقاد راسخ دارم انتخاب حضرت عالی با هدف خدمت به مردم و ايجاد رفاه، شادابي و نشاط براي اين ملت و پاسخگويي به مطالبات مشروع و بحق آنان همراه خواهد شد.
دوم- نيك مي دانید، خدمت به مردم، عدالت محوري، فقر زدايي، شايسته‌سالاري و توزيع عادلانه ثروت در بين مردم به تقويت همبستگي ملي و مشاركت عمومي دركشور بيش ازپيش كمك مي كند و موجب پايداري و استمرار انقلاب اسلامي خواهد شد.
سوم- مراقب باشید با تکیه بر مسند قدرت، درعملياتي ساختن شعار توسعه اقتصادي، عدالت را قرباني ننمايید و آن را به حاشيه نرانید زيرا در اين صورت شكاف طبقاتي ايجاد و فاصله بين فقير و غني زياد مي شود ضمن آنكه درجامعه نيز شاهد تشديد شكاف طبقاتي خواهيم بود و از آنجا كه ثروت ملي به طورمساوي وعادلانه بين مردم توزيع نخواهد شد - و تاكنون نيز متاسفانه نشده است- به تدريج شكاف طبقاتي در سطح جامعه چشمگير و عريان تر مي‌گردد.
چهارم- اين قلم يادآوري مي نمايد در برهه اي از عمر انقلاب اسلامي، تكنوكرات ها و فن سالاران نيز به نهاد رياست جمهوري راه يافتند ومديريت‌هاي كليدي اقتصاد كشوررادر بانك ها، وزارت اقتصادي و... به دست گرفتند. نسخه وراهبردي كه اين تكنوكرات ها براي توسعه اقتصادي در پيش گرفتند و به دستگاه‌ها و نهادهاي مجري تجويزكردند، نسخه بومي و ملي نبود، بلكه راهبرد توسعه اقتصادي دولت سازندگي برگرفته ازاقتصاد ليبراليستي وانديشمندان اقتصاد غرب بوده است. طبعا دراين نسخه ذكري از عدالت و رعايت حال طبقات و اقشار پايين نشده است و عدالت عملادر اين دوره به حاشيه رانده شد.
هرچند در پاره اي از مواقع كشور شاهد رشد اقتصادي بود و اين رشد قابل انكار نيست، اما بايد گفت كه قشر يا طبقاتي خاص از اين رشد و توسعه اقتصادي كشور بهره مند و نسبت به گذشته فربه تر شدند . اما در مقابل اقشار محروم از لحاظ سطح درآمد، سطح زندگي و بهره مندي از مزايا و امتيازهاي رشد اقتصادي با طبقات مرفه فاصله زياد پيدا كردند و ديوار بلندي بين آنها ايجاد شد.
جاي بسي تاسف است كه حاكميت تكنوكرات ها برمديريت هاي كليدي اقتصاد كشورهم باعث شكل گيري وقدرت گيري باندها وجزاير قدرت هاي اقتصادي دركشور شد، كه تا امروز نيز- باتوجه به برخی اصلاحات توسط دولت نهم ودهم دراین زمینه - ادامه يافته است وهم به رشد پديده آقازاده‌ها، فاميل سالاران وگسترش ناعدالتي دركشور انجاميده وموجب آن شد تا انديشمندان اقتصاد اسلامي ونسخه بومي رشد اقتصادي دركشوربه حاشيه رانده شوند وزراندوزان وعافيت طلبان درآن دوره خاص ،چندصباحی درحوزه‌های اقتصادي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي، رخنه و نفوذ كنند واداره كشور را در دست گيرند .
پنجم- نگارنده اعتقاد دارد باتوجه به شعارایام تبلیغاتی جناب عالی تحت عنوان "تدبیروامید"،اكنون باید يكي از برنامه هاي محوري خود را برمبناي تغييرات اساسي اقتصاد كشورمتمركز نموده و عدالت را محور برنامه هاي خود درتوسعه اقتصادي و سياسي قرار داد ه تا آن برهه از عمر انقلاب اسلامي كه بيان شد تكرار نگردد زيرا بخشي از معضلات لاينحل اقتصادي امروز كشور عزيزمان، مربوط به همان دوران خواب و غفلت است. بنابراين دولت آينده وظيفه دارد: شكاف طبقاتي را به حداقل رساند، فاميل سالاري و باند بازی وجنا ح گرایی را ازبين ببرد، پاسخگوي مطالبات بحق مردم باشد،تورم را مهار و روند رشد بیکاری را کند و به حداقل رساند، تجمل گرايي و زندگي اشرافي مديران را بر چيندو در دادن امکانات به قشرمدیران وکارمندان اعتدال رارعایت نماید، ساده زيستي را ترويج نمايد، به حال محرومان توجه كند، با فساد و تبعيض و فقر مبارزه كند، به سوي توسعه پايداروهمه جانبه گام بردارد، عدالت طلب باشد و...
امید آن که دولت"تدبیروامید"درهمه زمینه ها،موفق عمل نماید وجا معه را به اعتدال نزدیک سازد ودل مردم را باعملکردصحیح شاد وخرسند نماید.

مولف : اسد الله افشار
https://siasatrooz.ir/vdcdzf0j.yt0xs6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی