چهارشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۲
کد مطلب : 93110
مردم مي‌خواهند فرانسه حقوق بشر را رعايت كند، همين

فابیوس ما را مي‌آزمايد يا ما او را؟!

فابیوس ما را مي‌آزمايد يا ما او را؟!

با وجود گذشت حدود سه دهه از اتفاق ناگواري كه براي شهروندان ايراني رخ داد و باعث شد ويروس ايدز كه گاهي گفته مي‌شود ويروسي بوده كه در نهادهاي امنيتي كشورهاي غربي توليد شده است، وارد ايران شود، هنوز مردم مسبب اين حادثه را نبخشيده و مي‌خواهند از فابيوس بپرسند چرا حتي به خود جرات عذرخواهي از مردم ايران را نداد؟!
اين حركت اجتماعي و البته مردمي ظاهرا كام خيلي‌ها را تلخ كرده است و برايشان عجيب مي‌نمايد؟! عده‌اي دردولت عقيده دارند به صلاح نيست كه موضوع خون‌هاي آلوده مطرح شود با بيان اين موضوع باز هم مثل هميشه طرف‌هاي غربي دست پيش مي‌گيرد. در همين راستا رئيس‌جمهور و وزير خارجه فرانسه با كمال وقاحت مي‌گويند سفر فابيوس به ايران سنگ محكي براي شناسايي رفتار ايراني‌ها و وفاداريشان به برجام است!!
اينكه اينها چه جايگاهي دارند كه بخواهند سنگ محك باشند خودش جاي بحث دارد و اينكه كشور مدعي حقوق بشر از افرادي كه احيانا در استيفاي حقشان مي‌خواهند تجمعي مسالمت‌آميز داشته باشند يك چيز ديگر است.
رسانه‌هاي بين‌المللي هم از انتشار اين خبر كه مردم ايران از كار غيرانساني فابيوس هنوز ناراحت هستند دريغ نمي‌كنند اما معلوم نيست چرا برخي رسانه‌ها و مسئولان داخلي در تيم رقيب قرار گرفته و مردم را رها كرده‌اند.
نشريه فرانسوي لوموند در تازه‌ترين مطلب خود با اشاره به اينكه ايراني‌ها از فابيوس ناراحت هستند عنوان كرده كه وزير خارجه فرانسه نبايد منتظر فرش قرمز و استقبال گرم باشد اما‌...
اما به جز اون عده دولتي‌هايي كه معلوم نيست چرا با مردم نمي‌خواهند هم صدا شوند و اجازه دهند مردم حقي را كه سي سال دولت نتوانسته استيفا كند مطالبه كنند، هستند كساني هم كه در تيم مردم قرار گرفته‌اند.

شوراي شهر تحت تاثير سفر فابيوس
نشست پارلمان شهری تهران بیش از هر زمان دیگری رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و سفر وزیر امور خارجه فرانسه به کشورمان را پرحاشیه‌تر کرد.
یکصد و هفتاد و سومین جلسه از چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران در غیاب مهدی چمران، رئیس شورای شهر توسط مرتضی طلایی به عنوان نایب رئيس اداره شد. حسین رضازاده و عبدالمقیم ناصحی نیز از غایبان جلسه علنی بودند.
فضای تذکرات جلسه ديروز متأثر از اخبار حضور فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه به کشورمان قدری سیاسی بود و تذکرات اعضا یکی در میان به این مسئله می‌پرداخت. اقبال شاکری به عنوان نخستین کسی که در این ارتباط اظهارنظر کرد، تقویم جیبی‌اش را بالا گرفت و به عنوان یکی از اعضای خانواده بزرگ دانشگاه صنعتی امیرکبیر، گفت: در هر برگ از این تقویم در روزهای دفاع‌مقدس این دانشگاه یک تا سه شهید تقدیم کرده است که اغلب آنها از دانشکده‌های فنی و مهندسی و از جوانان نخبه بوده‌اند.
او با ذکر این مقدمه به بیان گلایه‌مندی خود از سفر فابیوس به تهران پرداخت و با ذکر این بیت «گیرم از نی ناله را بیرون کنم؛ داغ گل پیراهنان را چون کنم...» تذکر سیاسی خود را پایان داد.
علی صابری، عضو کمیسیون حقوقی شورای شهر هم در رابطه با چگونگی پیگیری حقوقی موضوع انتقال خون‌های آلوده به ویروس ایدز در دهه ۶۰ توسط دولت فرانسه سخن گفت و تاکید کرد که مستندات لازم برای پیگیری حقوقی این مسئله وجود دارد و فقط نیازمند اهتمام دولت است.
اما پس از اینکه رضا تقی‌پور هم متأثر از فضای حاکم بر کشور در این ایام، ایستادن فرانسه در انتهای صف کشورهایی که قصد تقویت رابطه با ایران را دارند را خواستار شد، احمد حکیمی‌پور پرداختن به این مسئله را برنتافت و در تذکری آیین‌نامه‌ای به اعضا یادآوری کرد که باید تذکرات خود را در چارچوب وظایف خود و مرتبط با مسائل مدیریت شهری ارائه کنند.
با این حال این تذکرات خاتمه نیافت و مجتبی شاکری در ابتدای نطق خود خطاب به حکیمی‌پور یادآوری کرد، اظهارنظر درباره مسائل روز رطبی است که همه ما آن را خورده‌ایم!

۱۰ نماینده خواستار ممانعت از سفر فابیوس به ایران شدند
۱۰ نماینده مجلس در تذکری به وزیر امور خارجه خواستار ممانعت از سفر اشخاصی همچون وزیر امور خارجه فرانسه به کشور شدند.
محمد دهقان عضو هیأت رئیسه مجلس گفت که ۱۰ نماینده مجلس شامل احمد توکلی، رحماندوست، محمدصادقی، شهریاری، امیرآبادی، نیازآذری، بیاتیان، جراره، ‌ناصری و سیدمرتضی حسینی تذکر کتبی را به ظریف وزیر امور خارجه مطرح کردند.
به گفته وی در این تذکر آمده است که باید با حساسیت لازم از سفر اشخاصی همچون فابیوس با عملکرد بد و خائنانه نسبت به ملت بزرگ ایران ممانعت شود.

نامه رئیس شبکه هپاتیت ایران به لوران فابیوس
در عين حال روز گذشته رئیس شبکه هپاتیت ایران در نامه‌ای به وزیر امور خارجه فرانسه خواستار بررسی مجدد پرونده ناتمام فرآورده‌های خونی آلوده شد.
در نامه پروفسور سید موید علویان به لوران فابیوس آمده است‌: "احترامات اینجانب را به خاطر سفر به کشورم ایران بپذیرید. اینجانب رئیس شبکه هپاتیت ایران و یکی از دانشمندان عرصه جلوگیری و درمان بیماری‌های کبد به‌ویژه هپاتیت ویروسی هستم.
همان‌گونه که مستحضرید، سابقه طولانی و نقش مؤثر ایران در ایجاد و توسعه علم به واسطه حضور دانشمندان ایرانی همچون ابن‌سینا و رازی در تاریخ بر همگان روشن است. طی سالیان دراز، اهمیّت غیر‌قابل انکار سلامت در توسعه پایدار کشورها رو به رشد بوده است.
حال که حضرتعالی قصد سفر به ایران را دارید، تمایل دارم تا پرونده ناتمام موجود در بحث ابتلای غیرعمدی برخی از عزیزان هموفیل به هپاتیت سی و ایدز در نتیجه استفاده از فاکتورهای خونی وارد شده از انستیتو مریو، کشور فرانسه را به استحضار برسانم.
ویروس هپاتیت سی گرچه در سال ۱۹۹۰ کشف شد، ولی سال‌ها قبل از آن با استفاده از روش های ویروس زدایی نسبت به سالم‌سازی فاکتورهای خونی اقدام می‌شد. متاسفانه استفاده از فرآورده‌های آلوده وارده به کشور زخمی عمیق در دل و جان مردم ایران به جا نهاد.
همکاران اینجانب با کمک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مراکز علمی، طی ۱۰ سال اخیر بیش از ۵۰۰۰ نفر از مبتلایان را تحت معالجه و درمان قرار داده‌اند. درحال حاضر قریب به ۳۰۰ نفر نیاز به درمان جدید گران‌قیمت دارند. اطمینان دارم که تلاش همه ما در جهت ایجاد جامعه سالم و ارتقای سطح سلامت است.
از این‌رو حضور حضرت‌عالی را در ایران مغتنم می‌شمارم و از حضرتعالی تقاضا می‌کنم که موضوع ناتمام فرآورده‌های خونی از دیدگاه تخصصی و علمی و انسان‌دوستانه بررسی شود تا در این مورد خاطرات تلخ ابتلای بیماران به هپاتیت سی و اچ‌آی‌وی و مرگ تعدادی از آنان در سال‌های اخیر از ذهن جامعه ایرانی زدوده شود
گفتنی است قرار است فابیوس وزیر امور خارجه‌ فرانسه امروز در راس هیاتی تجاری، اقتصادی به ایران سفر کند، با وجودي كه ايراني‌ها به ميهمان نوازي شهره هستند اما فابيوس براي تسكين اندكي از درد كساني كه فرانسه خواسته يا ناخواسته باعث از بين رفتن حق حيات و سلامتشان شده‌ايد عذرخواهي را كه سي سال به تعويق انداخته است انجام دهد، موضوعي كه ديگر كشورهاي متضرر مانند ايران سي سال پيش با اخذ غرامت و عذرخواهي رسمي آن را فيصله داده‌اند اما پرونده‌هاي قربانيان ايراني همچنان باز است.

https://siasatrooz.ir/vdcdzf0n.yt0sf6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی