يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۵
کد مطلب : 113308

قاتلان غرب آسیا

جهان امروز با بحرانی به نام ویرس کرونا مواجه است که هزاران قربانی برجای گذاشته است. بحرانی که نه تنها در یک کشور و یا یک منطقه بلکه در تمام عرص

جهان امروز با بحرانی به نام ویرس کرونا مواجه است که هزاران قربانی برجای گذاشته است. بحرانی که نه تنها در یک کشور و یا یک منطقه بلکه در تمام عرصه جهانی شیوع یافته و هر روز قربانیان بیشتری می‌گیرد. غرب آسیا یکی از مناطقی است که یکی از کانون‌های اصلی این بحران شده و می رود تا ابعاد گسترده‌تری از فاجعه انسانی در این منطقه رقم زده شود بویژه اینکه در مناطقی همچون یمن در حال شیوع است. حال این سوال مطرح است که چرا این منطقه از اهمیت بیشتری برخوردار است و می‌تواند به یک بحران و چالش گسترده مبدل شود؟ هر چند که در محافل رسانه‌ای مسائل فرهنگی، اقتصادی، فقر سوادی و علمی از محورها و دلایل این مسئله ذکر می‌شود اما در کنار آن مولفه‌های مهمتری مطرح است که باید مورد توجه باشد. نخست آنکه بسیاری از کشورهای منطقه درگیر جنگ و نابسامانی‌های امنیتی هستند.
یمن ۶ سال است که درگیر تجاوز ائتلاف آمریکایی- سعودی است و به اذعان سازمان‌های بین المللی در فاجعه‌ای انسانی به سر می برد. سوریه و عراق نیز همچنان درگیر مبارزه با تروریسم است در حالی که تحرکات نظامی مشکوک آمریکا نیز بر وسعت این بحران افزوده است و شرایط جنگی همچنان بر این کشورها حاکم است. در فلسطین نیز رژیم صهیونیستی بدون توجه به تمام مقررات و تعهدات بین المللی همچنان به اشغالگری در کرانه باختری و قدس ادامه می دهد. در همین حال وضعیت بحرانی اسرای فلسطینی هم ادامه دارد و از آزاد سازی آنها خودداری می کند که جان هزاران اسیر فلسطینی را به خطر انداخته است. نکته بسیار مهم آنکه منطقه غزه با یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت پس از ۱۳ سال همچنان در محاصره به سر می برد و این یعنی یک نسل کشی سراسری در این منطقه.
دوم آنکه سیاست تحریم و فشار علیه کشورهای این منطقه از سوی آمریکا و اروپا بر وضعیت سخت کشورها برای مقابله با کرونا افزوده است. غرب به رغم درخواست های جهانی همچنان به تحریم کشورهایی مانند ایران، سوریه و لبنان و.. ادامه می دهد و این در حالی که شرایط کرونایی نیازمند عزم و همکاری جهانی برای مقابله با این ویروس است حال آنکه غرب حتی مانع از ارسال کمک‌های بشردوستانه به این کشورها می شود. با توجه به این حقایق می توان گفت که راهکار پایان بحران در غرب آسیا و تحقق اصل مبارزه سراسری با کرونا پایان یافتن جنگ‌ها و تحریم‌هاست که از سوی غرب به منطقه تحمیل شده است. این واقعیتی انکار ناپذیر است که تا زمانی که غرب به تحریم و فشار علیه کشورها ادامه می‌دهد بحران کرونا قربانیان بیشتری در منطقه می گیرد و در نهایت این غرب است که باید پاسخگوی این جنایت بزرگ علیه ملت‌های این منطقه باشد. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcdzs0fjyt0fs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی