يکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۲:۵۷
کد مطلب : 91410
رهبر مخالفان كرملين براي فشار بر مسكو به قتل رسيد

نیمتسف دست‌آويز مخالفان روسيه

نیمتسف دست‌آويز مخالفان روسيه

بوریس نیمتسف رهبر مخالفان كرملين در حالي در يك تيراندازي مشكوك به قتل رسيد كه بسياري با تاكيد بر تحولات اوكراين و منطقه اين قتل را دستاويزي جديد عليه پوتين و باج‌خواهي از مسكو دانسته‌اند.
ولاديمير پوتين رئيس‌جمهور روسيه با رويكرد به طرح‌هاي اقتصادي و مطالبات مردم در مقابله با غرب توانسته محبوبيتي ۸۵ درصدي را در ميان مردم روسيه كسب نمايد. به اذعان محافل رسانه‌اي و سياسي غربي، پوتين در بهترين شرايط و جايگاه قرار دارد بگونه‌اي كه مخالفان وي و جريان‌هاي اپوزيسيون عملا در حاشيه قرار گرفته‌اند. در اين شرايط پوتين هيچ نيازي به اقدام سخت‌گيرانه عليه مخالفان و رقبا ندارد چنانكه وي در مواضع خود نيز موضعي عليه آنها اتخاذ نكرده است.
در اين ميان يك اصل همواره از سوي انديشكده‌هاي غربي مورد تاكيد مي باشد و آن اينكه براي تخريب محبوبيت رهبران كشورها و ايجاد بحران‌ها و چالش‌هاي اجتماعي و در نهايت وادار ساختن كشورها به امتياز‌دهي، در مرحله اول حمايت از جريان‌هاي اپوزيسيون و در صورت به نتيجه نرسيدن، حذف فيزيكي آنها همزمان با ايجاد فضاي گسترده رسانه‌اي و تبليغاتي براي نمايش چهره‌اي مردمي و حقوق بشري از اين افراد براي تحريك احساسات افكار عمومي مي‌باشد. اجراي اين سناريو را به كرات مي‌توان در اقصي‌نقاط جهان مشاهده كرد كه در نهايت نيز به تحقق اهداف غرب منجر شده است.
بر‌اساس سناريوي جنگ نرم، كشته‌سازي و نسبت دادن آن به ساختار حاكم مولفه اصلي و مهمي مي‌باشد كه هدف آن بدبين‌سازي مردم به نظام حاكم و در نهايت كشاندن اين نارضايتي و بي‌اعتمادي به صحنه خياباني است.
بر‌اساس اين طراحي ابتدا با ادعاي حقوق بشري و ايجاد فضاي سنگين رسانه‌اي و بعضا با بهره‌گيري از سازمان ملل و گزارش‌هاي به اصطلاح حقوق بشري شرايط را براي كاهش محدوديت‌هاي اپوزيسيون فراهم ساخته بگونه‌اي كه آنها از مسائلي همچون حصر خانگي و محدوديت‌هاي حضور در اجتماع رها شده و در مرحله دوم سناريوي ترور آنها اجرا مي‌گردد تا در نهايت طرح بحران‌سازي در آن كشور با ادعاي خون خواهي آنچه نماد آزادي خواهي مي‌نامند اجرايي گردد. سناريويي كه اكنون براي روسيه اجرا شده و شايد در آينده در قبال ساير كشورهاي مورد هدف غرب تكرار گردد.
بوریس نیمتسف رهبر مخالفان كرملين در حالي در يك تيراندازي مشكوك به قتل رسيد كه بسياري با تاكيد بر تحولات اوكراين و منطقه اين قتل را دستاويزي جديد عليه پوتين و باج‌خواهي از مسكو دانسته‌اند.
حقوق بشر و برهم زدن وحدت داخلي كشورها از تئوري‌هاي نظريه‌هاي سياسي است كه اشكال مختلف آن را در بسياري از نقاط جهان مي‌توان مشاهده كرد. اين روزها در حالي تقابل ميان روسيه و غرب بالا گرفته كه دستاوردهاي مسكو در اوكراين و نيز تاكيد پوتين بر استفاده از ابزار گاز و نظامي‌گري براي پاسخگويي به تهديدات غرب در كنار بالا بردن محبوبيت مردمي پوتين ناكامي‌هايي را براي غرب رقم زده است.
همزمان با اين تحولات خبري در راس خبرهاي رسانه‌هاي غربي قرار گرفت و آن قتل مخالف كرملين در خيابان‌هاي مسكو است. خبري كه به هر تقدير منفعت برنده اصلي آن كشورهاي غربي مي‌باشند. بازرسان روس ديروز اعلام کردند قتل بوریس نيمتسف مخالف روس و معاون سابق نخست‌وزیر با دقت برنامه‌ریزی شده بود.
کمیته تحقیق روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تردیدی وجود ندارد که این جنایت با دقت طرح‌ریزی شده بود درست مانند محلی که برای این قتل انتخاب شده بود». ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه جمعه شب اعلام کرد ترور بوریس نیمتسف رهبر مخالفان با اصابت گلوله در مرکز مسکو «نشانه‌هاي یک قتل برنامه‌‌ریزی شده و تحریک‌آمیز» را دارد. ديمیتری پسکف، سخنگوی کاخ سفید با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور از کمتیه تحقیق، وزارت کشور و پلیس خواسته است درباره این قتل تحقیق کنند، گفت: «پوتین اعلام کرد این ترور بی‌رحمانه نشانه‌هاي یک قتل برنامه‌ریزی شده و تحریک‌آمیز را دارد.»
در واكنش به اين قتل نيز آنگلا مرکل صدراعظم آلمان ديروز اعلام کرد از «قتل بزدلانه» بوریس نيمتسف مخالف روس و معاون سابق نخست‌وزیر روسیه متأثر شده است و از ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه خواست اطمینان حاصل کند که همه چیز در مورد این قتل روشن خواهد شد. فرانک والتر اشتاین‌مایر وزیر امور خارجه آلمان نیز اعلام کرد از این قتل «غمگین و عصبانی» است.
وی همچنین گفت مانند بسیاری از افراد دیگر در روسیه از این قتل که در کمال خونسردی صورت گرفته، حیرت‌زده شده است. محافل رسانه‌اي و سياسي غربي نيز در ابعاد گسترده‌اي به پوشش خبري اين حادثه پرداختند. در اين ميان گورباچف آخرین رهبر شوروی سابق با اعلام اینکه ترور بوریس نيمتسف، چهره اپوزیسیون سیاسی روسیه به نظر تلاشی برای بی‌ثبات کردن کشور است، درباره درخواست‌ها برای اعطای اختیارات بیشتر به پلیس و آژانس امنیتی هشدار داد.
«استانیسلاو پریتچین» پژوهشگر مرکز مطالعات آسیای مرکزی و قفقاز انستیتوی شرق‌شناسی روسیه نيز، کشته شدن «ﺑﻮﺭﯾﺲ ﻧﻤﺘسوﻑ» ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺭﻫﺒﺮﺍﻥ مخالف دولت این کشور را توطئه علیه «کرملین» عنوان کرد.
وی گفت: استفاده از قتل شخصیت‌ها به عنوان ابزار مبارزات سیاسی در روسیه، در اواخر دهه ۹۰ قرن گذشته به پایان رسیده بود و طی یک و نیم دهه اخیر اتفاقاتی از این دست مشاهده نشده بود بنابراین قتل نيتسف را بدون تردید می‌توان توطئه بزرگ علیه رهبری سیاسی روسیه برشمرد به این دلیل بود که رئیس‌جمهور روسیه نيمتسف را «وحشیانه» خواند و خواستار فعالیت دقیق کمیته تحقیق در این زمینه شد.
دیگر اینکه این حادثه درست یک روز قبل از برگزاری تظاهرات مخالفین اتفاق افتاد که قرار بود نيمتسف در آن شرکت و سخنرانی کند. ابهام در اين پرونده زماني بيشتر مي‌شود كه تنشها ميان روسيه و غرب در حال افزايش است چنانكه همزمان با تحركات نظامي غرب در اوكراين چورکین نماینده روسیه در شورای امنیت گفت: آمریکا و انگلیس سعی دارند محتوای توافقات مینسک را تغییر داده و وظایف جدیدی بر ماموریت سازمان امنیت و همکاری اروپا در اوکراین تحمیل کنند که در حیطه وظایف شورای امنیت نیست.

https://siasatrooz.ir/vdce7e8o.jh8zzi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی