?>?> دولت ورشکسته | سیاست روز
سه شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۷
کد مطلب : 106901

دولت ورشکسته

انگلیس که سابقه‌ای طولانی در استعمار و البته نسل کشی در جهان دارد که نمونه آن را در کشتار میلیون‌ها هندی و ایرانی در طول جنگ جهانی دوم می‌توان مشاهده کرد، همچنان تلاش دارد تا خود را قدرت برتر جهان معرفی و با این ادعا به دخالت در امور داخلی کشورها بپردازد. به عنوان نمونه در حالی موضوع مبارزه با جاسوسی از حقوق کشورهاست، سران انگلیس در موارد متعددی با نادیده گرفتن حق حقوقی کشورها خواستار آزادی اتباع خود شده‌اند که به جای رعایت قوانین کشورهای میزبان اقدام به جاسوسی در این کشورها می‌کردند.
در کنار این مسائل آنچه این روزها در باب انگلیس مشهود است در عرصه داخلی و جهانی نکات قابل توجهی را در خود دارد. در عرصه داخلی در حوزه اقتصادی و اجتماعی دولت ترزا می نخست وزیر به رغم وعده‌ها و ادعاهای بسیار نه تنها نتوانسته اقدامی صورت دهد بلکه نتیجه کارنامه وی تشدید بحران‌ها بوده است. در همین چارچوب روزنامه انگلیسی گاردین درباره فقردر این کشور نوشت، گزارش فرستاده سازمان ملل درباره فقر در انگلیس نشان از تلفات سنگین ناشی از ریاضت اقتصادیِ دولت است. این مسئله تعجب‌برانگیز است که چهار میلیون نفر با درآمدی که ۵۰ درصد کمتر از خط فقر است، زندگی می‌کنند.
پیش‌بینی «موسسه مطالعات مالی» این است که فقر کودکان انگلیسی بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ هفت درصد افزایش می‌یابد.
در همین حال محافل رسانه‌ای اعلام کرده‌اند که در دوران نخست وزیری ترزا می میزان نژادپرستی در انگلیس به شدت افزایش یافته که بیشتر آن نیز علیه مسلمانان است. در حوزه سیاسی نیز وضعیت انگلیس وضعیت مطلوبی نبوده و مسئله برگزیت به شکاف گسترده سیاسی منجر شده است. نه تنها جریان‌های مخالف دولت خواستار سرنگونی ترزا هستند بلکه همقطاران وی در حزب محافظه کار نیز تغییرات سیاسی را خواستار و حتی از کناره‌گیری وی از قدرت می‌گویند و برخی وزرا نیز استعفا داده‌اند. در عرصه جهانی نیز وضعیت انگلیس وضعیت مطلوبی نبوده چنانکه اتحادیه اروپا حاضر به کوتاه آمدن در برابر خواسته‌های برگزیتی لندن نشده و موضعی سخت در برابر آن اتخاذ کرده‌اند. در همین حال مناطقی همچون ایرلند و اسکاتلند از جدایی از انگلیس پس از برگزیت گفته‌اند.
در حوزه حقوق بشر نیز که ادعاهای اصلی انگلیسی‌هاست این کشور کارنامه‌ای ناکام دارد چنانکه جهانیان این کشور را به خاطر ادامه فروش تسلیحات به سعودی و مشارکت در کشتار مردم یمن محکوم کرده‌اند. جالب توجه آنکه انگلیس توسعه نظامی‌گری در خلیج فارس را در دستور کار دارد و به دنبال تقویت حضور نظامی در کویت، عمان و.... است
با توجه به این شرایط می‌توان گفت که دولت ترزا می در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و به رغم ادعای اقتدار درونی و بیرونی در شرایطی بحرانی است و لذا با اقداماتی مانند پیگیری پرونده اتباع جاسوس خود در ایران و سایر کشورها به دنبال برگ برنده‌ای است که بواسطه آن بتواند در مسند قدرت باقی بماند. 

نویسنده: علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdce7p8zzjh87oi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی