دوشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۰
کد مطلب : 96514
سخنگوی وزارت بهداشت: فوت بیماران خوزستانی غیرعادی نیست!!

درخواست بررسی قصور پزشکان غیرعادی است؟!

درخواست بررسی قصور پزشکان غیرعادی است؟!

بعد از چند روز تایید و تکذیب فوت ۴ بیمار دیالیزی در یک بیمارستان آن هم در عرض یک ساعت! حالا چشممان به سخنان سخنگوی وزیر بهداشت روشن شده که این اتفاق را غیرطبیعی نمی‌بیند! البته اگر درباره همه اتفاقاتی که در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی اطلاع‌رسانی شد و واکنش اولیه این وزارتخانه را بیشتر دقت کنیم می‌بینیم این واکنش تقریبا در همه مواردی که بعدا معلوم شد قصور و اشتباهی از سمت بیمارستان و پزشک وجود داشته است و واکنش امروز جناب حریرچی عجیب نیست. همانطور که مقابل بخیه کشیدن کودک اصفهانی واکنش‌ها در ابتدا اینچنین بود.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مرگ بیماران خوزستانی براساس شاخص مرگ دیالیزی‌ها غیرعادی نیست، عامل مرگ ۴ بیمار دیالیزی را عنوان کرد و گفت: دو نفر از این بیماران دیالیزی نارسایی قلبی، یک نفر نارسایی پیشرفته کبدی و یک نفر نیز سرطان داشت!!
ایرج حریرچی دیروز بعد از تایید و تکذیب شدن‌های پی‌در‌پی بیمارستان محل وقوع این اتفاقات با اصحاب رسانه درباره فوت ۴ نفر از هموطنان دیالیزی در اهواز و داشتن بیماری زمینه‌ای در این افراد به تشریح بیماری زمینه‌ای پرداخت و گفت: یک ویروس مشترک ممکن است در افراد به صورت متفاوتی بروز کند به عنوان مثال آنفلوآنزا در یک فرد ۳۰ ساله ممکن است به صورت یک سرماخوردگی خود را ظاهر کند ولی در مورد یک فرد ۶۵ ساله که نارسایی کلیه هم دارد منجر به مرگ می‌شود.
وی گفت: اگر عامل بیمارستانی منجر به فوت این افراد شده باشد نمی‌توان گفت که عامل بیماری زا پخش شده ولی فقط ۴ نفر را درگیر کرده و منجر به فوت آنها شده است و طبیعتاً باید دیگران نیز که بیماری زمینه‌ای نداشتند به صورت خفیف علائم بیماری را داشتند ولی روی هم رفته ۸ نفر در این بیمارستان تحت تاثیر این مشکل قرار گرفته‌اند.
حریرچی گفت: تمام بیماران این بیمارستان از نظر دستگاه‌های دیالیز و نیز غذای مصرفی مورد بررسی قرار گرفتند و در جلسه‌ای که با حضور نمایندگان مجلس، رئیس دانشگاه و کارشناسان تا ۴ بامداد ادامه داشت مشخص شد که از نظر دستگاه دیالیز و غذا مشکلی نبوده است و مشکلی ناشی از عامل دهانی، مدفوع یا اسهال به دلیل غذای مشترک یا آلوده بوجود آمده که احتمالاً منشا خارج بیمارستانی داشته است.
حریرچی افزود: ۴ بیمار دیگر نیز در حال حاضر در وضعیت پایدار هستند و علاوه بر اقدامات شناسایی، اقدامات پیشگیرانه شدید نیز انجام شده است ضمن اینکه بخش دیالیز این بیمارستان به تازگی از محل اعتبارت طرح تحول سلامت تجهیز شده است و جزء بخش‌های مجهز و پیشرفته است.
حریرچی همچنین در مورد اظهارات مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی مبنی بر فوت ۱۹ بیمار دیالیزی در پنج ماه اخیر در استان خوزستان گفت: اظهارنظرها باید در جهت هم‌افزایی و در جهت کمک به بررسی بیشتر موضوع باشد.
وی خاطرنشان کرد: در استان خوزستان ۱۶۰۰ بیمار دیالیزی داریم که در هفته سه نوبت دیالیز می‌کنند. البته در مورد بیماران دیالیزی نیز مثل سایر بیماری‌ها درصدی مرگ و میر وجود دارد ولی در استان خوزستان اتفاق غیرعادی رخ نداده است و ما اقدامات حمایتی خود را ادامه می‌دهیم.

نمی‌توانیم نگهبان بگذاریم!!
همچنین سخنگوی وزارت بهداشت در مورد نظارت بر بیمارستان‌ها و پلمب ۲ بیمارستان خصوصی در هفته گذشته گفت: اگر بیمارستان بیمار داشته باشد پلمب نمی‌شود، نحوه پلمب کردن هم براساس نظارت‌های متعدد، گزارشات و صورتجلسه‌های مختلف است. اگر وزارت بهداشت با توجه به جوّ موجود بخواهد ورود کند برای هر جایی نگهبان بگذارد، شدنی نیست
جالب است که سخنگوی وزارت بهداشت به جای عذرخواهی از مردمی که در این بیمارستان‌ها جانشان به بازی گرفته شده است اینطور سخن می‌گوید.

کشف مشکل کودک از روی عکس!
اما برخوردهای اینچنینی وزارت بهداشت و سخنگو به همین اتفاق اخیر بر نمی‌گردد پیش از این نیز زمانی که در فضای مجازی عکس‌ها و خبرهایی درباره سوختگی نوزاد در بیمارستانی پیش آمد، حریرچی گفته بود: گفته می‌شد که این کودک دچار سوختگی شده اماهمانطور که از عکس مشخص است احتمال سوختگی این نوزاد وجود ندارد! 

واکنش قصور منجر به مرگ در اراک
چندی پیش مردی ۷۴ ساله، پای شکسته خود را به تیغ جراحی سپرد اما پزشکان به اشتباه، به جای پای چپ ، پای راست او را شکافتند که در نهایت، این امر جان او را گرفت. و در همان زمان گفته شد که مردی از نداری در بیمارستان میلاد خودکشی کرده است. حریرچی اما در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره خودکشی مردی در بیمارستان میلاد گفت: درباره خودکشی که در بیمارستان میلاد رخ داده است، درباره سوابق بیماری، خود بیمار و اینکه آیا درخواست پرداخت پول از سوی بیمارستان شده، بررسی کرده‌ایم اما مراجع قضایی باید در این‌باره اظهارنظر کنند. البته در اتفاقات این‌چنینی معمولا بیمارستان مقصر است، اما شدت این تقصیر متفاوت است.
حریرچی همچنین درباره خطای پزشکی در یکی از بیمارستان‌های اراک که یکی از پاهای بیمار به اشتباه به جای پای دیگرش جراحی شده بود، گفت: البته خطای پزشکی در همه جا وجود دارد. در اراک فرد خاطی موقتا از کار منع شده و موارد به نظام پزشکی و مراجع قضایی معرفی شده است و وزارت بهداشت در این زمینه به عنوان مدعی‌العموم وارد شده است.
این نشان می‌دهد که حتی در صورت تایید خطا جمله به کار برده شده این است که البته خطا در همه دنیا وجود دارد.
همه این واکنش‌ها در بدو مخابره خبر فوت ۹ نوزاد در بیمارستان امام خمینی، سوختگی زنی هنگام زایمان، فوت نوزادی به دلیل وصل کپسول اشتباهی به جای اکسیژن در بیمارستان مفید و... اتفاق افتاده و همیشه روند بررسی این پرونده‌ها یا صورت نگرفته و یا اگر صورت گرفته اطلاع‌رسانی نشده است. اما واکنش‌های وزیر بهداشت هم در نوع خود قابل تامل است

واکنش وزیر؛ اتهام به جوسازی علیه پزشکان!
وزیر بهداشت با اشاره به اخباری که این روزها در زمینه خطاهای پزشکی منتشر می‌شود، گفت: در این زمینه حرف‌هایی دارم که آنها را بعد از به سرانجام رسیدن پرونده پزشکی مرحوم کیارستمی می‌گویم.
دکتر سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی گفت: من علاقه‌مندم که ابتدا موضوع پرونده مرحوم کیارستمی به سرانجام برسد و بعد از آن حرف‌هایی دارم که به موقع می‌گویم. اما اکنون نمی‌خواهم چیزی را بگویم که روی این پرونده اثرگذار باشد.
اما وزیر هم که در بسیاری از موارد درستی اخبار رسانه‌ها برایش اثبات شده است هم اخیرا گفته است که "با وجود همه جوسازی‌هایی که علیه جامعه پزشکی صورت می‌گیرد اما مردم به پزشکان پس از اساتید و معلمان، بیشترین اعتماد و احترام را دارند. از خدا می‌خواهم به آنهایی که آرامش مردم را سلب می‌کنند انصاف دهد."
امیدواریم حیاتی‌ترین وزارت‌خانه که کارمندانش مستقیم با جان افراد ارتباط دارند خود را پاسخگو تر دیده و برای مرگ حتی یک نفر هم از جمله اینکه قصور در همه دنیا طبیعی است استفاده نکند چراکه به نظر نمی‌رسد فیلمسازی و طنز درباره پزشکان هم کاری غیرطبیعی باشد و یا دنبال کردن قصوری که منجر به مرگ بیمار شده باشد نیز در دنیا کار عجیب و غریبی نیست. 

مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdceen8o.jh8pzi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی