شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۴
کد مطلب : 89594
جهانيان اسلا‌م‌ستيزي جديد عربستان را محكوم كردند

سرنگوني آل‌سعود تاوان اعدام شيخ نمر

سرنگوني آل‌سعود تاوان اعدام شيخ نمر

اقدام ضد اسلامي آل‌سعود در اعلام حكم شيخ نمر موجي از اعتراض‌هاي دروني و بيروني عليه عربستان را به همراه داشته بگونه‌اي كه شواهد حكايت از آن دارد كه رياض با اين حكم سرعت قهقراي خود را شدت بخشيده است.
در بسياري از كشورهاي اسلامي اعتراض‌هاي گسترده‌اي به اين اقدام آل‌سعود صورت گرفته و همگان تاكيد دارند كه اين حكم اقدامي سياسي است كه صرفا مطلوب دشمنان جهان اسلام است. حكمي كه استمرار اقدامات سوال‌برانگيز عربستان در قبال وحدت جهان اسلام است كه نتيجه آن مسلما تزلزل بيشتر جايگاه اين كشور در منطقه و جهان اسلام خواهد بود. عربستان كه پرونده سياهي در حمايت از تروريسم و خيانت به فلسطين و همراهي با آمريكا دارد با صدور اين حكم در حوزه حقوق بشر پرونده خود را بيش از پيش سنگين ساخته است.
در اين ميان شوراي همكاري خليج فارس و اتحاديه عرب دو نهاد عربي هستند كه ادعاي ايفاي نقش در معادلات منطقه‌اي و نيز حمايت از حقوق ملت عرب را سر مي‌دهند چنانكه نمود رفتار آنها را در سوريه و عراق مي‌توان مشاهده كرد كه سرنگوني نظام اين كشورها را راهكار حمايت از مردم عنوان مي‌كنند. جالب توجه آنكه اين مدعيان حقوق بشر عربي در برابر حكم اعدام شيخ نمر كه نقض آشكار حقوق مردم عربستان است بگونه‌اي كه مي‌تواند الگويي براي سركوب گسترده‌تر مردم گردد سكوت كرده و با ادعاي حاكميت مستقل عربستان از محكوم سازي‌ آن خودداري كرده‌اند.
هر چند كه عفو بين‌الملل در باب حكم اعدام شيخ نمر موضع‌گيري نموده اما سازمان ملل و شخص بان‌كي‌مون دبيركل اين سازمان اقدامي جدي در اين زمينه صورت نداده و سركوب‌گري‌هاي آل‌سعود را ناديده‌ گرفته‌اند. جهانيان خواستار اختصاص گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور عربستان براي بررسي پرونده حقوق‌بشر در اين كشور هستند در حالي كه سازمان ملل از اجراي آن خودداري كرده كه نتيجه آن نيز تشديد نقض حقوق بشر در اين كشور است كه حكم اعدام شيخ نمر نمودي از آن است. اما موضع‌گيري كشورهاي غربي در باب اعدام شيخ نمر از نكات قابل توجه است. آمريكا و اروپا كه ادعا دارند براي حقوق بشر به نظامي‌گري در جهان مي‌پردازند و اكنون طرح اشغال سوريه و عراق را در سر دارند در برابر حكم اعدام شيخ نمر سوت كرده و واكنشي نداشته‌اند. اين رفتار گواهي ديگري بر واهي بودن ادعاهاي حقوق بشري كشورهاي غربي است ابهامات بيشتري را در صداقت رفتاري ماه‌هاي اخير آنها در منطقه ايجاد مي‌كند. رفتاري كه سندي ديگري بر اين گفتار اوباما رئيس‌جمهور آمريكا است كه مي‌گويد آمريكا صرفا بر‌اساس منافع خود عمل مي‌كند ولاغير. آل‌سعود نه تنها خود را به قهقرا برده بلكه اين رفتار رسوايي ديگر براي مدعيان حقوق بشر است كه اين روزها با ادعاي حمايت از بشريت به بحران‌سازي و كشتار مردم سوريه و عراق مي‌پردازند. 
آل‌سعود با صدور حكم اعدام شيخ نمر در حالي به دنبال پنهان‌سازي اقدامات تروريستي خود در منطقه و ناكامي‌هايش مي‌باشد كه در كنار مردم عربستان جهانيان نيز ضمن محكوم سازي اين اقدام رياض، سرنگوني آل‌سعود را تاوان اين حكم دانسته‌اند.
عربستان بار ديگر در بازي آمريكايي بحران سازي در جهان اسلام و تقسيم آن به شيعه و سني گرفتار آمده كه نمود آن را در صدور حكم اعدام شيخ نمر عالم برجسته شيعي و سني مي‌توان مشاهده كرد. صدور حکم اعدام دادگاه عربستان علیه آیت‌الله نمر النمر در این کشور سبب تحرکات مجدد مخالفان در این کشور شده است.
از زمان آغاز اعتراض‌ها در کشورهای عربی در سال ۲۰۱۱، خیابان‌های شهرهای عربستان سعودی نیز شاهد موج تظاهرات مردمی بود. منطقه الشرقیه، و مشخصا استان قطیف - که بیشتر ساکنان آن شیعه است - شاهد برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز بود. تظاهرکنندگان خواستار تغییرات سیاسی در کشور بودند، به گونه‌ای که تبعیض موجود بین شهروندان پایان یابد و نه تن از زندانیان - که به زندانیان فراموش شده معروف هستند و تا سال ۲۰۱۱ شانزده سال از زمان حبس آنها سپری می شد - آزاد شوند. تلاش‌ها برای مهار این حوادث و رسیدن به توافق با مقامات عربستان به جایی نرسید و بلکه با بازداشت شیخ نمر النمر در تابستان سال ۲۰۱۲ شکاف بین ساکنان قطیف و مقامات عربستان تشدید شد و اخیرا نیز حکم اعدام علیه او صادر شد. اجرای این حکم ممکن است عربستان را وارد مرحله جدید سیاسی کند. در همين حال دبیر کل گردان‌های حزب‌الله - المجاهدین عراق تهدید کرد در صورت اعدام شیخ نمر النمر روحانی بلندپایه شیعی از سوی نظام آل‌سعود تمامی اسیران سعودی که در بند این گردان هستند، اعدام خواهند شد. در همين حال گزارشگر شبکه المنار گفت حکم دادگاه جنایی ریاض علیه شیخ النمر بار دیگر نگاه‌ها را متوجه اوضاع سیاسی - اجتماعی نامناسب شهروندان عربستان کرد. در قطیف مردم، شبانه تظاهرات برپا کردند. در این تظاهرات حضور جوانان و زنان چشمگیر بود. این تظاهرات در حالی برگزار شد که سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد که دادگاه شیخ النمر دارای نواقص بسیاری بوده است و این حکم باید سریعا ابطال شود.
از سوي ديگر حزب‌الله لبنان با صدور بیانیه‌ای اقدام دولت آل‌سعود در صدور حکم اعدام برای یکی از رهبران شیعیان در عربستان، آن را حکمی ظالمانه و اقدام بسیار خطرناک توصیف کرد.در بیانیه حزب‌الله بر «ظالمانه» بودن این حکم تأکید شده و آمده است: مقامات سعودی با صدور حکم اعدام علامه شیخ نمر باقر النمر، عالمی وارسته آنهم بر پایه اتهام‌های واهی که باطل بودن آن ثابت شده است، گامی بسیار خطرناک برداشته‌اند».
روزنامه آمریکایی «کریستین‌ ساینس مانیتور» در گزارشی به صدور حکم اعدام آیت‌الله «نمر باقر النمر» روحانی بلندپایه شیعه عربستانی توسط دادگاهی در عربستان سعودی اشاره کرد و نوشت که عربستان نمر باقر النمر را به اعدام محکوم کرد و این مسئله برای راهبردی که هدف آن پایان دادن به فرقه‌گرایی در عراق است، یک معضل به حساب می‌آید. از سوي ديگر جمعیت اسلامگرای «الوفاق» بحرین با صدور بیانیه‌ای آزادی آیت‌الله «نمر باقر النمر» روحانی بارز شیعه عربستان از زندان‌های «آل‌سعود» را خواستار شد.
در همین راستا، پایگاه خبری «منامه بست» بحرین با اشاره به هشدار جمعیت‌های معارض و انقلابی بحرین به آل‌‌سعود درباره اجرای این حکم و برگزاری تظاهرات گسترده در شهرهای مختلف این کشور، نوشت: جمعیت‌های بحرین با صدور بیانیه‌ای، این اقدام عربستان را اقدامی تنش‌آمیز دانستند. این جمعیت‌ها ضمن درخواست از مقامات عربستان برای آزادی شیخ نمر، تصریح کردند که اگر این حکم اجرایی شود، منطقه شعله‌ور و باب مقابله قانونی با رژیم آل‌سعود باز خواهد شد. جمعیت‌های معرض بحرینی همچنین تأکید کردند که اگر این حکم اجرا شود، مسئولیت آن با جامعه بین‌المللی است که جنایات گسترده این رژیم را پوشش می‌دهد.
از سوی دیگر، روزنامه لبنانی «السفیر» درباره ماهیت این حکم گزارش داد، جرمی که نمر با آن محکوم شده است، مستوجب حد «محاربه» نیست که مجازات اعدام را در پی داشته باشد؛ این در حالی است که مجازات تعزیری به قاضی وانهاده می‌شود (مجازات تعزیری، مجازاتی است که شرع آن را تعیین نکرده است).
روزنامه «الاخبار» نیز پیامدهای این حکم را غیر قابل پیش‌بینی دانست و تأکید کرد که مقامات عربستان بالاخره توانستند مسئله سیاسی را در یک قالب قضایی و حقوقی، علیه یک رهبر دینی، مذهبی جلوه دهند.
لازم به ذكر است هیأت علمای بیروت به شدت حکم دادگاه عربستان سعودی مبنی بر اعدام آیت‌الله النمر را محکوم کرد و آن را حکم سیاسی برشمرد. هیأت علمای بیروت تاکید کرد: روشن است که صدور حکم اعدام شیخ نمر النمر در سایه تحولات منطقه یک حکم سیاسی محض است و ارتباطی به مسائل قضائی ندارد زیرا محاکمه وی فاقد ابتدایی ترین اصول محاکمه در سراسر جهان است همچنانکه شیخ النمر را از حق دفاع از خویش در برابر اتهامات واهی وارده به وی محروم کردند.
"عبدالمهدی کربلایی" نماینده آیت‌الله سیستانی نيز درباره عواقب و پیامدهای اعدام آیت‌الله نمر رهبر شیعیان عربستان هشدار داد و خواستار آزادی فوری وی شد. سازمان عفو بین‌الملل نيز در بیانیه‌ای از عربستان سعودی خواست که به سیاست ارعاب برنامه‌ریزی شده علیه مخالفان این کشور پایان دهد.
شبکه تلویزیونی پرس تی‌وی اعلام کرد نیروهای امنیتی رژیم آل‌خلیفه بحرین با گاز اشک‌آور به تظاهرات‌کنندگانی که در حمایت از شیخ النمر و محکومیت حکم اعدام او راهپیمایی می‌کردند، حمله کرد. در همين حال اتباع کشورهای عربی و اسلامی مقیم آلمان در اعتراض به صدور حکم اعدام آیت‌الله «نمر النمر» در مقابل سفارت عربستان سعودی در «برلین» تجمع کردند.
معاون مدیر بخش خاورمیانه سازمان دیده‌بان حقوق بشر نيز تاكيد كرد مسیر عربستان سعودی در دستیابی به ثبات در استان شرقی از پایان دادن به تبعیض سیستماتیک علیه شهروندان شیعه می‌گذرد، نه حکم اعدام.
همچنين جمال المحمداوی نماینده وابسته به حزب فضیلت عراق گفت: حکمی که دادگاه کیفری سعودی روز چهارشنبه گذشته علیه شیخ نمر باقر النمر یکی از رهبران برجسته مخالفان سعودی صادر کرد با اهداف سیاسی بود. لازم به ذكر است در ادامه سركوب‌گري آل‌سعود سایت‌های عربستانی به نقل از خانواده محمد العریفی امام جماعت مکه مکرمه اعلام کردند که وی پس از دریافت هشدار از سوی نیروهای امنیتی عربستانی دستگیر شد.

https://siasatrooz.ir/vdceen8v.jh8ooi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی