سه شنبه ۹ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۶
کد مطلب : 116649
واکاویی قیام ۹ دی و تشدید تحریمها به بهانه فتنه ۸۸

جای سیلی ۹ دی روی صورت آمریکا است

جای سیلی ۹ دی روی صورت آمریکا است

وقایع سال ۸۸ در زمره رویدادهای حساس و مهم تاریخ کشور بود که دشمنان با توطئه‌های خود انتخابات بی سابقه ریاست جمهوری را به تلخی کشاندند و بدنبال آن اغتشاشات، ناآرامی ها و فتنه گری‌هایی را در کشور رقم زدند و جسارت را تا به آنجا رساندند که حرمت روز عاشورا را نگه نداشتند.
اما نهم دی ماه بود که مردم با خروش میلیونی خود این سرکشی ها را مهار کردند و با نشان دادن وفاداری خود به نظام و ولایت، مانع از به هدف رسیدن توطئه‌های دشمنان نظام شدند.
با این وجود اگرچه ۱۰ سال از این ماجرا می گذرد اما درسهایی در آن نهفته است که به مرور برای مردم کشورمان آشکار شد و اکنون یادآوری این قیام بزرگ نه تنها بزرگداشت حماسه باشکوه مردم در دفاع از ایران، رهبری و انقلابشان است بلکه یادآور درسهایی است که همه اقشار کشور بایستی آن را فراموش نکنند و بدانند دشمنان نظام همواره از کوچکترین فرصت‌ها برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی در کشور استفاده می کنند.

*برنامه ریزی برای رسیدن به کودتاهای مخملی
در سال ۸۸ تجربه کودتاهای مخملی و نرم از یک سو و از سوی دیگر قیامهایی در کشورهای استبدادی عربی فکری تازه را در سر دشمنان قسم خورده نظام ایجاد کرد.
از یک طرف جریان بازنده انتخابات به نادرستی با زیر سوال بردن نتیجه انتخابات سال ۸۸ موجب ایجاد فضای دو قطبی سیاسی در کشور شد و از سوی دیگر دشمنان با فضا سازی‌های سیاسی به آشوب‌های ناشی از این دوقطبی سازی دامن زدند. در این میان مدیریت ناموفق بحران از سوی دولت موجب شد تا کارها از مسیر و مدار قانون خارج شود و اگر در این میان تدابیر مقام معظم رهبری نبود، بازگشت انقلاب به مسیر تداوم و پویایی خود آسان نبود.
حسن بیادی فعال اصولگرا در گفتگو با سیاست روز در این باره گفت: اقداماتی که در آن زمان صورت گرفت در حقیقت در راستای یک پازل و برنامه از پیش تعیین شده از سوی دشمن بود.
وی با اشاره به اینکه این اقدامات در راستای کودتاهای مخملی در کشورهای دیگر و تاثیر آن بر این کشورها صورت گرفت، افزود: البته در این میان نباید از نظر دور داشت که برخی از بی‌تدبیری‌ها از سوی برخی از مسئولان باعث شد تا دشمن بتواند به خوبی برنامه خود آغاز کند و در بخشهای ابتدایی آن به موفقیت‌های ناچیزی هم دست یابد.
نایب رئیس دوره دوم و سوم شورای شهر تهران اظهار داشت: این بی تدبیری‌ها در قالب نفوذی‌ها، نااهلان و کسانی که بدون جیره و مواجب آب در آسیاب دشمن ریختند، به شعله ور شدن فتنه کمک کرد.

*هشیاری مردم
در این میان ناکامی دشمن تنها به واسطه هوشیاری مردم بود که در مقابل فتنه بپا خاستند. در این باره رهبر معظم انقلاب تشریح کردند:«در این فتنه تلاش شد تا شعارهاى حق را با محتواى صددرصد باطل مطرح کنند، بیاورند براى فریب دادن مردم. اما ناکام شدند. هدف از ایجاد فتنه، گمراه کردن مردم است. شما ملاحظه کنید؛ مردم ما در مقابله‌ با فتنه، خودشان به پا خاستند. نهم دى در سرتاسر کشور مشت محکمى به دهان فتنه‌گران زدند. این کار را خود مردم کردند. این حرکت - همان طورى که گویندگان و بزرگان و همه بارها گفته‌اند - یک حرکت خودجوش بود؛ این خیلى معنا دارد؛ این نشانه‌ این است که این مردم بیدارند، هشیارند. دشمنان ما باید این پیام را بگیرند. آن کسانى که خیال می‌کنند می‌توانند میان نظام و میان مردم جدایى بیندازند، ببینند و بفهمند که این نظام، نظام خود مردم است، مال مردم است. امتیاز نظام ما به این است که متعلق به مردم است.»
همانگونه که در فرمایش‌های مقام معظم رهبری نیز بر این امر تاکید شد این مردم بودند که توانستند این فتنه را با بصیرت و هوشیاری خود خنثی کنند.
حسن بیادی در ادامه گفتگو با خبرنگار روزنامه سیاست روز در این باره گفت: فقط و فقط این مردم بودند که توانستند این فتنه را خاموش کنند و این امر از توجه آنان به سخنان مقام معظم رهبری و آگاهی نسبت توطئه‌های دشمن و آنچه که در اطراف آنها می گذارد صورت گرفت.
دبیر کل جمعیت آبادگران جوان افزود: داستان فتنه ۸۸ در یک بخش از این پازل مورد نظر دشمن قرار داشت و بخشهای دیگری هم در امتداد این پازل طراحی شده بود و دشمنان در نظر داشتند چنانکه فتنه ۸۸ به نتیجه مورد نظر آنها برسد، بخشهای دیگر را به مرحله اجرا درآورند.
وی با تاکید بر اینکه فتنه ۹ دی تنها با درایت مردم خنثی شد، خاطرنشان کرد: در آن زمان به دلایل بسیاری دولت به تنهایی نمی‌توانست و توانایی آن را نداشت که این فتنه را خنثی کند و اگر یاری مردم و همراهی آنان با انقلاب خود نبود دولت و هیچ نیروی امنیتی به تنهایی موفق به سرو ساماندهی اوضاع به نحو مطلوب نمی‌شد.

*تحریمها
فتنه ۸۸ اگرچه یک اتفاق سیاسی بود، اما اثرات بسیاری بر ذهن تصمیم گیران آمریکایی داشت که نهایتاً منجر به افزایش و تشدید تحریم‌ها و فشار اقتصادی علیه ایران شد. در حقیقت در فتنه سال ۸۸ مسئولین آمریکایی به این نتیجه رسیدند که می‌توانند با افزایش فشار اقتصادی شکاف بین مردم و حاکمیت را زنده نگه‌دارند تا ایران در اثر فشارهای داخلی مجبور به تغییر رفتار به نفع آمریکا در مسئله هسته‌ای و سایر مسائل شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد پس از فتنه سال ۸۸ بود که آمریکا و اروپا تحریم بانک مرکزی و خرید نفت ایران را وضع کردند که در تاریخ تحریم‌های جهان اقدامی بی‌سابقه بود. این دو تحریم، سخت‌ترین نوع تحریمی است که پس از انقلاب اسلامی تاکنون علیه ایران وضع و اجرا شده‌ است.
در این میان مقامات امریکایی با ژستی در حمایت از مردم ایران اعلام کردند این تحریمها علیه مسئولان و نه مردم اتخاذ شده است. جان لیمبرت، مقام مسئول میز ایران در وزارت خارجه وقت آمریکا که درواقع مسئول پرونده ایران در دولت این کشور محسوب می‌شد، پس از وضع تحریم‌ها اظهار داشت؛ تحریم‌ها به کسانی که با مردم ایران با خشونت و از طریق غیرانسانی رفتار می‌کنند ضرر می‌رساند و آنها را مجازات می‌کند، نه به خود مردم ایران.»
حسن بیادی مدرس دانشگاه در این زمینه به سیاست روز گفت: دشمنان از قبل در نظر داشتند تا اگر از مسیر این فتنه به نتیجه مورد نظر خود رسیدند ادامه راه را از این طریق طی کنند، اما آنها این پیش بینی را هم داشتند که اگر به نتیجه نرسیدند بتوانند بهانه‌ای برای تحریمهای بیشتر علیه کشورمان با هدف زیر فشار قرار دادن مردم و نظام اجرا کنند.

*آب در آسیاب دشمن
در نهایت باید گفت همانگونه که روزنامه امریکایی نیویورک تایمز آن فاش کرد، فتنه ۸۸ عامل اصلی تشویق کاخ سفید برای تحریم‌های کم‌سابقه علیه ایران بود و شاید بتوان گفت که فشاری که اکنون مردم ایران به واسطه تحریمهای مسئولان این کشور تحمل می‌کنند به تلافی جای سیلی‌ای بود که مردم در ۹ دی ۸۸ به آنها زدند، چرا که جای این سیلی همچنان درد می کند.

https://siasatrooz.ir/vdceep8zojh8zpi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی