سه شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۹
کد مطلب : 89864
با برودت هوا؛

مصرف گاز خانگي یک شبه ركورد زد

مصرف گاز خانگي یک شبه ركورد زد

با بارش اولین باران و برف پايیزی در برخی از استان‌های کشور متوسط مصرف گاز بخش خانگی و تجاری در حالی یک شبه به سه برابر افزایش یافته است که مسئولان وزارت نفت تاکید می‌کنند برای زمستان سال جاری گاز منازل مردم، صنایع، نیروگاه‌ها و پتروشیمی‌ها قطع نخواهد شد.
به گزارش مهر، روزهای افزایش مصرف گاز برای مجموعه صنعت در سال‌جاری زودتر از سال‌های گذشته آغاز شد و با آغاز اولین بارش برف و باران پايیزی، رکورد مصرف گاز طبیعی کشور هم شکسته شد.
مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران هفته جاری با انتشار گزارش کوتاهی درباره آخرین وضعیت مصرف گاز طبیعی در کشور گزارش داد: با کاهش ٨ درجه ای میانگین وزنی دما پیش‌بینی می‌شود در صورت تداوم و پایداری کاهش دما تا روز چهارشنبه (١٤ آبان‌ماه) میزان مصرف گاز در کشور به میانگین ٣٥٠ میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.
پیش‌بینی‌ها در حالی از افزایش متوسط مصرف گاز طبیعی کشور به ۳۵۰ میلیون متر مکعب در روز حکایت دارد که مهر ماه سال جاری متوسط مصرف گاز مشترکان خانگی حدود ۱۲۰ میلیون متر مکعب در روز بوده است.
مرور متوسط مصرف گاز در بخش خانگی نشان مي‌دهد پائیز و زمستان سال گذشته متوسط مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری با عبور از مرز ۴۲۰ میلیون متر مکعب یک رکورد جدید به نام خود ثبت کرد اما برای زمستان سال‌جاری در حالی هنوز خبری از افزایش تولید گاز در پارس‌جنوبی نیست که تعداد مصرف‌کنندگان گاز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است.
بر این اساس در صورتی که سردی زمستان سال گذشته تکرار شود قطعا متوسط مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی و تجاری از مرز ۴۵۰ میلیون مترمکعب در روز عبور مي‌کند که ثبت این میزان مصرف گاز به منزله اعمال محدودیت‌های جدید در گازرسانی به صنایع، نیروگاه‌های برق و پتروشیمی‌ها خواهد بود.

وعده‌های شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت
نصرت‌الله سیفی مدیر‌عامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت بهار سال‌جاری طرح‌های جدیدی را به منظور مدیریت مصرف سوخت و انرژی به ویژه در بخش خانگی در رسانه‌ها مطرح کرد که یکی از مهمترین طرح‌های تبلیغاتی این مجموعه مدیریت مصرف گاز در موتورخانه و تاسیسات متمرکز گرمایشی ساختمان‌ها بود.
بر‌اساس طرحی که سیفی مدیر عامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت ارائه کرده بود قرار شد که با اجراي طرح افزايش کارايي انرژي ۶۰۰ هزار موتورخانه موجود در کشور روزانه ۱۳ ميليون مترمکعب صرفه‌جويي در مصرف گاز طبيعي کشور حاصل شود.
در این بین هر چند این جزئیات این طرح دو میلیارد دلاری مطابق با بند ق تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳ کل کشور در شورای اقتصاد کشور هم تصویب و توسط معاون اول رئیس‌جمهوری ابلاغ شده است اما تاکنون عملیات اجرایی آن آغاز نشده است.
در طول هشت ماه نخست سال‌جاری مسئولان شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت به عنوان متولی اصلی بهینه سازی مصرف گاز طبیعی در کشور نه تنها هیچ‌گونه فعالیت عملیاتی به منظور ساماندهی به مصرف سوخت و انرژی در کشور را اجرایی نکردند که این مساله مي‌تواند در صورت کاهش دمای هوا در زمستان سال‌جاری به جهش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری منجر شود.

تولید گاز ایران دو برابر می‌شود
در همين راستا حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در گفت‌وگو با بلومبرگ گفت: ایران در حال حاضر روزانه ۵۵۰ میلیون متر مکعب گاز تولید می‌کند و کار روی چهار فاز پارس‌جنوبی تا ماه مارس روزانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب به این رقم خواهد افزود.
وی افزود: پیش‌بینی ما این است که در زمستان امسال تولید گاز طبیعی ایران به ۶۸۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید که شامل تولید میادین به جز پارس‌جنوبی خواهد بود. وی این ذخایر گازی اضافی را معرفی نکرد.
عراقی خاطرنشان کرد: در سه سال آینده برنامه ما این است که تولید خود را به یک میلیارد متر مکعب در روز برسانیم و حتی اگر تحریم‌ها پابرجا ماند، ‌ایران قصد دارد که به هدفگذاری گازی خود برای سال ۲۰۱۷ دست پیدا کند.
پارس‌جنوبی به همراه میدان شمالی قطر بزرگترین ذخایر گاز جهان را تشکیل مي‌دهند.
ایران روزانه ۳۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی را عمدتا به ترکیه صادر مي‌کند و قراردادی را برای تامین نیروگاه‌های برق عراق تا ماه آوریل امضا کرده است. صادرات گاز به عراق در سه سال آینده به روزانه ۲۵ میلیون متر مکعب افزایش خواهد یافت.
عراقی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما تنها یک قرارداد برای تامین بغداد داریم. براساس نتایج گفت‌وگو بین دو کشور، ایران می‌تواند عرضه خود را به خریداران در استان جنوبی بصره و منطقه کردنشین شمال این کشور در صورتی که توسعه دهد.
وی تاکید کرد: ایران نگران وخامت اوضاع امنیتی در عراق نیست، زیرا این مسائل مربوط به عراق است. اگر آنها آماده دریافت گاز باشند ما آماده صادرات گاز به این کشور هستیم. اگر آنها نتوانند نیز ما می‌توانیم از این گاز برای مصرف داخلی خود استفاده کنیم.

https://siasatrooz.ir/vdceev8v.jh8opi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی