?>?> خوش خیالی‌های بیش از اندازه | سیاست روز
چهارشنبه ۲ آبان ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۷
کد مطلب : 106578

خوش خیالی‌های بیش از اندازه

ظریف معتقد است اروپایی‌ها به خوبی در برجام ایستادگی کرده‌اند
خوش خیالی‌های بیش از اندازه

به نظر می‌رسد آقای ظریف و همکارانشان کمی بیش از آن چه مد نظر است به اروپایی‌ها خوش بین هستند و روی آنها حساب باز کرده‌اند، باید به وزیرخارجه کشورمان بگوییم که باور کنید اروپا منافع خود را با آمریکا به منافع با تهران ترجیح نخواهد داد.
اروپایی‌ها به خوبی در برجام ایستادگی کرده‌اند؛ این اظهار نظر را سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، به نقل از وزیرخارجه کشورمان مطرح کرده است. بهروز نعمتی با اشاره به جلسه غیرعلنی دیروز اعلام داشت که محمد جواد ظریف گفته: اروپایی‌ها وعده داده‌اند که از ۱۳ آبان این اقدامات را انجام دهند و غیر از اروپایی‌ها، روسیه، هند و چین هم به این موضوع متعهد هستند.
آقای ظریف معتقد است اروپایی‌ها به خوبی در برجام ایستادگی کرده‌اند؛ اگر بخواهیم این جمله را با نگاه رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تفسیر کنیم، یعنی همین که این سه کشور اروپایی در برجام مانده‌اند و همزمان با خارج شدن آمریکا از توافق هسته‌ای آنها از این توافق خارج نشدند این یعنی ایستادگی اروپا در برجام!
البته باید از شخص وزیر خارجه کشورمان بپرسیم مصداق‌های ایستادگی اروپا در برجام را نام ببرید؛ اینکه کدام شرکت اروپایی بعد از خروج آمریکا از توافق برجام در ایران مانده است، گویا یادتان رفته که بلافاصله بعد از خروج دونالد ترامپ از این توافق نامه بیشتر شرکت‌های بزرگ اروپایی از جمله توتال، زیمنس، پژو و...عزم رفتن کردند و بدون آنکه بخواهند جریمه‌ای به جمهوری اسلامی پرداخت کنند به صراحت اعلام کردند به دلیل تحریم‌های آمریکا دیگر نمی‌توانند در ایران حضور داشته باشند.
هنوز یادمان نرفته که وزیر خارجه فرانسه پیش از نشست برجام در وین، در تیرماه سال جاری گفته بود که تهیه بسته اقتصادی پیشنهادی برای نجات توافقنامه هسته‌ای ایران تا ماه نوامبر دشوار است. فکر نمی‌کنیم بتوان بسته اقتصادی پیشنهادی به ایران را پیش ازاین ماه تهیه کنیم.
یادمان نرفته که اروپایی‌ها دقیقا به دنبال وقت تلف کردند هستند تا به شیوه پلیس خوب و پلیس بد تهرن را بر سر میز مذاکره مسائل منطقه و موشکی بنشانند و البته در حال حاضر در نقش پلیس خوب ایفای نقش می‌کنند.
هنوز پیشنهاد بچه گانه اروپایی ها را بادمان نرفته که مدتی پیش به نقل از رسانه‌های غربی گفته بودند، در حال حاضر تفکر غالب در میان کشورهای اروپایی این است چنانچه ایران بتواند تا سال ۲۰۲۰ در برابر فشارهای آمریکا مقاومت کند، رأی ‌دهندگان آمریکایی ممکن است رئیس‌جمهور جدیدی انتخاب کنند که روال کار را تغییر خواهد داد.
از سوی دیگر وودی جانسون، سفیر آمریکا در انگلیس، در توییتی بیان کرد: شرکت‌ها تنها یک انتخاب دارند: یا با ایران دادوستد کنند و یا با آمریکا. نمی‌توانند هر دو را با یکدیگر انجام دهند. تحریم‌ها چهار نوامبر اعمال خواهند شد.
به تازگی نیز ظریف در مصاحبه با کیودو با اشاره به تلاش‌های انگلیس، فرانسه و آلمان برای حفظ توافق هسته‌ای از طریق سازوکاری به منظور حفاظت از اقتصاد ایران و اطمینان از صادرات نفت و تراکنش‌های بانکی، گفت که تا پیش از ۵ نوامبر باید اقداماتی جدی اتخاذ شود.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: کشورهای اروپایی امضا‌کننده توافق تعهداتی را ابراز کرده و پیشنهادهایی را ارائه کرده‌اند، اما نیاز است روی برخی جزئیات فنی همچنان کار کرد.
فراتر از قول و قرارهای اروپایی‌ها که هنوز معلوم نیست چه قدر می‌توان روی روی آن حساب باز کرد؛ قصد نادیده گرفتن زحمات دستگاه دیپلماسی کشورمان را نداریم اما، فکر می‌کنیم آقای ظریف و همکارانشان کمی بیش از آن چه مد نظر است به اروپایی‌ها خوش بین هستند و روی آنها حساب باز کرده‌اند و بهتر است باور کنند که اروپا منافع و امتیازاتش را با آمریکا به منافع تهران ترجیح نمی‌دهد.

https://siasatrooz.ir/vdcefp8zvjh87ni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی