يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۲
کد مطلب : 112670

سردار مقاومت، سردار صلح و عدالت، جایزه جهانی صلح و عدالت

نشست هم اندیشی، تحلیلی بر نقش شهید سپهبد قاسم سلیمانی در توسعه عدالت ،امنیت و صلح منطقه ای و جهانی به همت مجمع جهانی صلح اسلامی در تاریخ ۲۰ به

نشست هم اندیشی، تحلیلی بر نقش شهید سپهبد قاسم سلیمانی در توسعه عدالت ،امنیت و صلح منطقه ای و جهانی به همت مجمع جهانی صلح اسلامی در تاریخ ۲۰ بهمن ماه ۱۳۹۸ برگزار می‌گردد. در همین چارچوب دکتر علی خندق آبادی در یادداشتی با عنوان سردار مقاومت، سردار صلح و عدالت، جایزه جهانی صلح و عدالت به ارزیابی ابعاد جایگاه سردار شهید سلیمانی در تحقق صلح و عدالت پرداخته است . در این یادداشت آمده است:
عمده زمان عمر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، در جبهه‌های جهاد و مقاومت و مبارزه با اشغالگران و تکفیری‌های خونخوار گذشت، اما علیرغم میل آمریکا، سردار ما، سردار صلح و عدالت بود. حضور فرمانده بزرگ مقاومت در هر کشوری، بر اساس خواست مسئولین آن کشور بوده و نقش هدایت و مستشاری را به همراه یاران خویش ایفا کرده است. سردار ما در گمنامی جهاد کرد و بدنبال پست و مقام نبود. ویژگی اصلی او خدمت به مظلومین و مستضعفین و طرد ظالمان و متجاوزین بود. نامه معروف او به صاحب خانه‌ای که به اجبار در منزل وی استراحت کرده و نمازی خوانده بود، حاکی از بزرگی و عظمت روح او می‌باشد. در برقراری صلح و عدالت گریزی از مبارزه نیست. این رکن رکین اعتقادی باورمندان به برقراری صلح و عدالت است. چنین ویژگی در نتیجه وجود عدالت طلبی در تفکر صلح طلبان است. سیره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و دیگر مبارزان جبهه حق، پایه گذار اصالت چنین تفکری است. صلح بدون عدالت، یک نمایش سخیف از انساندوستی انسان‌هایی است که یا با پز صلح طلبی بدنبال مطامع خویش هستند و یا ضعیفان و مرعوب‌هایی می‌باشد که می‌خواهند وجدان درد خود را تسکین دهند. صلح بدون عدالت چهره مشوه و دلقک گونه آن کمال انسانی است که با تحقق آن، مردم جهان سعادتمند می‌شوند.
ای کاش مسئولین امر بر اساس ویژگی‌های اخلاقی شهید حاج قاسم، الگویی از انسان صلح طلب عدالت مدار طراحی می‌کردند و سالانه، جایزه صلح واقعی، نه جایزه صلح مضحک نوبل، را به انسان تلاش گر در راه صلح و عدالت تقدیم می‌کردند. هیچ پدیده‌ای مانند تلاش برای برقراری عدالت در جلب ستایش و احترام انسان ها موثر نیست، لذا شکوه بزرگداشت شهید حاج قاسم، رای مثبت جهان به قهرمان صلح و عدالت است. چه آنها که او را از نزدیک می‌شناختند و چه آنها که نامی از او شنیده بودند، آنگاه که از سیره او مطلع شدند، سر تعظیم در برابر بزرگی روح بلند او خم کردند. چنین است انسان دست پرورده تعالیم اسلام و اهل بیت رسول علیهم صلوات الله. معرفی آنان که در مسیر تحقق صلح و عدالت جهاد کرده اند، بعنوان جایزه جهانی شهید سلیمانی، جشنواره ترویج بزرگمردان این عرصه مقدس است. رسالت ما که پس از شهادت او مانده‌ایم، تلاش بی وقفه برای استمرار امتداد وجودی حاج قاسم است. انسان های بزرگ، الگو و حجت خداوند برای دیگران می‌باشند. نشر نظریه‌های اخلاقی بدون ارائه الگوی تحقق یافته موفق، راه را برای توجیه عدم موفقیت‌ها هموار می‌سازد. اما اگر سیره بزرگمردان عرصه عدالت و صلح طلبی مطالعه شده و چگونگی فتح قله های بزرگی و فضیلت توسط ایشان را تبدیل به برنامه ای عملی نمائیم، آنگاه می‌توانیم دنیا را به سمت و سوی تکرار حماسه حاج قاسم، متمایل کنیم. چنین امری زمینه ساز آمادگی مستضعفین برای استقبال از منجی بزرگ روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء می‌کند. 

نویسنده: دکتر علی خندق آبادی
دکتری مطالعات امنیت ملی و عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی 

https://siasatrooz.ir/vdcefw8z7jh8zpi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی